Min egna säng..!

Att ikväll få göra sig iordning och lägga sig i min egna säng under mitt älsklingstäcke var ljuvligt. Man borde kanske åka då och då och sova i ett kalt rum med endast lakan och en sjukhusfilt för att förstå hur bra man har det! Någon som inte har det lika bra är Hugo, han vänder och vrider på sig och har svårt med andningen... Jag blir inte ofta nojjig och orolig men nu måste jag erkänna att det inte känns bra. Det rosslar och piper och det låter verkligen som att han får kämpa för att få in ny luft. Sen har han sin hosta som nu låter nästintill som falsk krupp. Usch känner på mig att även om han sover inatt så har han en mamma som kommer ha svårt att göra desamma. Imorgon går barnen sin sista dag innan ledighet och loke ska iväg på typ påskteater och det såg han fram imot. Själv har jag mycket jag skulle vilja. Vila länge hemma, städa uteplatsen och åka iväg med allt till görla, gå på stan och köpa lite smått, handla till påskäggen, hälsa på farmor och farfar m.m ... Tror ni man kan hinna allt?! Svårt tror jag. På eftermiddagen är det min grupp och det känns tufft då jag missat ännu en gång och inte hunnit förbereda mig någonting... Hoppas jag är välkommen bara. Önskar Hugos andning kunde bli lättare för jag behöver verkligen min sömn till imorgon. Får läsa lite bloggar sålänge . Imorgon lovar jag att orka slå igång datorn så det iaf kan bli lite bilder i denna tråkiga blogg. Home is where the heart is. Så står det numer på vår ytterdörr, stämmer mer än bra. Godnatt alla!

HEMMA!

Efter shopping som avslutades med att Karin bjöd mig på lunch kom jag hem till en nystädat Ajax doftande hem där tvättstugan var i full gång! Jag passade på att packa upp mina saker , känna mig hemma, vik lite tvätt och sätta upp lite av det nya jag köpte i Täby innan familjen kom hem och det blev kramkalas i hallen! Som jag saknat dom, tårarna brände bakom ögonen när dom berättade hur mycket dom saknat mig..! Nu har vi haft film och popcorn mys i soffan och dom barn son inte sover ska i säng. Vi hade precis tre råddjur härutanför, lite häftigt! Imorn får barnen vara utklädda och här är det önskemål om påsktigrar och påskrymdraketer ;)

Folk

Sitter nere i centralhallen på Danderyd och väntar på Karin. Känns konstigt att vara ute bland folk igen, skum känsla att livet fortfarande pågår och jag och mina hormoner sitter här med tårar längs kinderna. Borde vara bara glad men livet känns tufft just nu.. Var hungrig och lite shoppingsugen men efter att ha betalat medicinerna mår jag endast illa. Mycket illa. Ny månad imorgon, en bra månad utan sjukdomar kan man hoppas. Ha en bra dag alla, jag ska försöka dra på mig ett smile och göra detta till en bra dag!

Hemgång!

Jag får åka hem! :) med antibiotika, magkatarrmedicin, värkstoppande samt illamående tabletter. Tack gudarna. Väntar nu på att dom ska prata en sista gång, skriva recept och sen undersöka mig så att inget nytt har hänt. Jag blir även sjukskriven men det är jag ju redan... Får inte bära, städa eller göra annat ansträngande. Hur ska det gå? Lär väl gå ungefär 10 minuter sen kommer det klia för mycket i mina städ och fix fingrar :) mamma hade köpt dekorplast till mig häromdagen så jag ska hem och göra häll till Felicia och lite annat pyssel, sen ska ni få se bilder ! Nu ska jag njuta sista tiden här ;)

Shopping

Ser på tvshop, inte det roligaste. Mest huvudvärksframkallande men tvn har ingen fjärrkontrollen och jag sitter fast i dropp så inte mycket att göra. Kl är nu över nio och jag hoppas ronden kommer inom kort. Vet att jag tjatar men vore skönt med något klartecken. Funderar på om Karin orkar med en sväng till Täby på väg hem. En runda på panduro vore inte alls tråkigt :)

Prover

Igenkänd blir jag här, är det såhär det är att vara d-kändis?! :) ironi såklart men rätt kul att flera känner igen mig sen tiden jag låg inne innan Hugo föddes på en annan avdelning. All credit till dom som träffar ett antal nya ansikten varje dag, året runt. Nu är iaf blodprov tagna, temp tagen och bebis lyssnad på. Tabletter har svalts och jag tror det bara är väntan kvar nu. Väntan på rond, provsvar och hemgångsbesked! Slängde både sjukhusskjortan, handduk och badlakan i smutsen när jag duschat sen packade jag ner alla mina prytlar. Allt för att intala mig själv att jag idag ska hem så nu hoppas jag bara att det blir så också. Håll tummar och tår snälla.

Nyduschad

Jag är så glad att jag har så fina människor runt om mig, som frågar hur jag mår, bara skickar ett godnatt och hjälper till med barnen. Karin min givmilda syster gav mig en guldmorgon. Jag skulle duscha och hittade en guldgruva i väskan hon lämnat. Shampoo balsam, handkräm, flera olika klädval m.m så nu känner jag mig bra mycket fräschare och nästan lite friskare ;) livet är så konstigt här, är det så här att leva utan barn? Man vaknar till klockan eller av sig själv? Mycket konstigt. Det är tyst när man vaknar och man har varken en fot i ansiktet eller ett barn som använder en till huvudkudde. Alternativt ligger som en boll för att dom barn som kommit under natten inte ska ramla i golvet. Man kan duscha med stängd, låst dörr och så länge man vill. Efter det kan man stänga av utan att behöva lyssna efter ljud av bråk, gråt eller busiga hyss. Man kan fortfarande med stängd dörr göra sig iordning utan den stress över att en bebis ska vakna eller en annan tröttnat på barnprogrammen och bestämt sig för att själv ta fram frukost . Sen kan man tydligen slå på tvn och trycka förbi alla barnprogram till man kommer till nyheterna eller ännu bättre "vakna med the Voice" mycket märklig känsla. Fortfarande med tystaden som sällskap och inga leksaker, kläder eller mystiska smulor som på något underligt sätt trollats fram under natten. Kvar återstår frukosten, som pågår en hel timme och jag bara ska fixa åt mig själv. Ett liv som verkar rätt bekvämt och rent av lyxigt i mina öron men jag skulle inte för något av allt i världen mot det liv jag lever.

Sjukhusmorgon - dagen före påsk.

Godmorgon från en illamående jag som lyckades somna vid två inatt och nu varit vaken en halvtimme. Utanför susar bilarna på väg till sina jobb och jag kan tänka mig att många tycker livet idag känns lite lättare en vanliga onsdagar då ledighet väntar utanför dörren. Själv gläds jag över att solen idag inte lyser så starkt så jag kan ligga här och försöka blunda en liten stund till. Korridoren börjar vakna till liv och snart knackas det nog på här för ett godmorgon och lite dropp. Jag hoppas som sagt på att idag få åka hem men lovar nu mig själv att inte gå någonstans utan tabletter för detta illamående. Det är olidligt och i helgen vill jag verkligen kunna njuta av min familj, mat, godis och födelsedagstårta! Blir lite ändring i mitt levande från jag kommer hem men det är det värt, allt för att få vara hemma..!

Inlagd.

Hade jag vetat hur dagen skulle sluta igår när jag drog på mig kläderna som låg närmast sängen och inte ens tog med mig plånboken utan vara visakort och leg då jag bara skulle snabbt till läkarn och sen hem igen DÅ hade jag tagit med mig tandborsten, några tidningar och mobilladdare åtminstonde. Från läkarn direkt in på akuten, nör dom gjort allt dom kunde fick Karin skjutsa mig till Danderyd till gynakuten men när vi väl kom dit var jag inte välkommen då jag var för långt gången. Förlossningen nästa. Efter undersökningar och Provtagningar hamnade jag slutligen helt slut efter att fått fasta nästan ett dygn på en avdelning för komplikationer vid graviditet och där ligger jag än. Fick starka sammandragningar igår som hållt i sig och ingen vet vad som är fel trots många rör blod, prover, ultraljud för njurar, blindtarm och annat. En infektion i kroppen är det enda som sägs och mage och rygg smärtar. Tabletter för att stoppa värkarna äts med jämna mellanrum precis som antibiotikadropp mot infektionen. Egentligen borde jag sova en stund nu då dom väcker mig för mer medicin och dropp kl ett men det är svårt. Som tur är har jag tv på rummet, ligger just nu själv och fick besök av min fina man och lillasyster ikväll som kom med dricka, godis, tidningar, tandborsten, kläder och dylikt. tACK! Även om jag inte får i mig godiset pga illamående så gör det mig gott att det ligger där. Det bästa dom kom med förutom kärlek var mobilladdarn, jag har inte vågat röra telefonen det senaste dygnet då jag haft dåligt batteri men nu känner jag mig inte lika ensam. Nu ska jag småtitta på csi medan jag bläddrar i mina nya inrednings tidningar och kolla om jag får någon inspiration till något nytt hem. Längtar hem och efter barnen, erik kom med teckningar och loke har gjort en stor stjärna och en massa hjärtan och blödig som jag är klarar jag knappt av att se dom utan att sakna så mycket att jag börjar gråta. Känns som jag varit borta en evighet och det gör ont att jag inte hann säga hejdå till dom. Önskar av hela mitt hjärta att jag imorn efter dropp och prover får åka hem. Krama min familj, ligga i min säng och fira släkten med alls som betyder något. Imorgon är det onsdag, snart blir jag ett år äldre. Godnatt!

Väntrum

Sitter nu i en grön fotölj omgiven av en människor med miljoner bakterier och intalar mig att jag ska gå friskare härifrån och inte åka på någonting annat. Måste erkänna att jag ogillar detta. Jag hoppas jag blir lite vettigare efter besöket så duschen och kraften att ta mig hit inte var i onödan. Tur jag har erik, han fick skjussa mig då jag inte är i skick att köra. Hugo är tyvärr riktigt tossig han med så vet inte om han och jag får klara oss igenom denna vecka tillsammans eller hur det blir. Jag mår illa. Nog om svammel, min tur nu snart om läkarna ligger i tid.

13.15

Suttit eller nej nu ljög jag, legat i telefonkö en bra stund men har nu en bokat läkartid. Nu hoppas jag bara på bra läkare och snabb lindring efter en helg med smärta. Erik fick dessutom stanna hemma ytterligare en dag då Hugo inte är pigg och jag inte kan bära honom . Det här skulle ju bli en bra vecka men ska väl inte ge upp än. Kanske farbror doktor har en mirakelmedicin.

Vidrig natt

Den här natten kan nog klassas som en av de värre i mitt liv. Jag har mått jävulskt illa och legat i fosterställning och försökt tänka på annat. Dom få minutrar jag sov drömde jag att jag kräktes och höll på att dö. Mycket trevlig natt. Barnen vaknade redan halv sex men erik fick gå upp, jag kunde knappt röra mig och ligger än. Snälla jävla illamående ge dig. Har fått i mig ett glas blåbärsoppa för att få i mig åksjuketablett och magkatarrtablett. Undrar jag hur mycket man egentligen ska blanda tabletter. Ska försöka krypa ihop till en boll och hoppas att det släpper lite snart. Faan jag som hade planer idag.

Ryggläge

Fick ge med mig för kroppen och lägga mig under täcket. Inte så stor uppoffring direkt då jag dessutom är trött har fick krypa ner under renbäddade vädrade täcken och till det en sängkamrat på 10 kg som gärna liggeroch håller handen.. Eller är det jag som vill det mest?! Väntar erik också men han skulle stanna till hos sina föräldrar och kolla in en gammal tvmöbel vi haft som om vi har tur går att omarbeta till något annat. Vad får ni veta om det går :) jag har fått med mig Karin till Ikea imorgon så nu hoppas jag bara mitt illamående släpper lite så jag kan få bli människa igen!

Fredagkväll

Usch jag är så trött. Eller mer ont än trött men kroppen reagerar med trötthet . Mår så illa också och det gör att jag inte fungerar som jag borde...

Dagen blev iaf bra, direkt efter lunchen åkte Erik iväg och köpte vagnen jag hittat :) Vi lekte under tiden, tog undan i köket och började vårat dubbelpass i tvättstugan. Nu bokade jag inte nästa tid förrän på onsdag, känns lyxigt :)

Åt lite glass och frukt när Erik kommit hem igen och vi kände alla att frisk luft inte vore fel efter den här veckan så vi provkörde vagnen till knutby torg och den flög fram i jämförelse med den syskonvagn vi har nu och jag ska sälja. Den har varit jätte bra i buss och bil men nu kommer vi bara behöva till promenader. Barnen gav den klart godkänt och vi kom hem med rosiga kinder, gott till kvällen pensel och färg till mina nya projekt :)

Barnen badade medan Erik lagade middag och jag fixade med tvätten sen somnade dom små före halv sju och Erik drog ut och jagade...! Jag och Loke tog fram målarburken och han hjälpte mej måla dom två ikeapallar som skulle målas. Han tyckte det var super kul och tyckte vi skulle måla både soff och matbord när vi var klara! La honom och 2 minuter senare skulle jag kolla in där och då sov han, trött kille!

Jag fortsatte med målandet och har målat vår "korgbyrå" och några ramar till Loke. Ville ha dom svarta då vi har dom flesta i svart i hans rum så är det snyggast om alla är lika... Var klar vid nio och då kraschlandade jag här. Hade tänkt att jag skulle blogga, lägga ut bilder, läsa andras bloggar och se tv men har typ inte gjort något av det.. ont var namnet.


Känner att jag lovat lägga ut bilder på mycket den senaste tiden men kommer inte ihåg själv vad när jag går runt här hemma.

Vad vill ni se? Vill ni se något överhuvudtaget!? :)


Jag mår illa!

Ligger och vilar lite på lokes säng, erik sover tungt här bredvid. Det behöver han efter denna vecka. Dom små sover i våran säng och loke ser tv. Ska bädda rent när dom vaknat och skaffa mig lite mera tvätt.. Mår så illa idag bara men blev bättre när erik gav mig frukost i sängen så tror nästan det är gravillamående eftersom det blir bättre om jag äter... Svårt bara att ta sig till det när man mår såhär. Bebisen verkar det inte vara nå fel på iaf, magen går i vågor så som den snurrar :) har fått upp tre tavlor idag och hallen är tom på saker efter ytterligare ett varv ner till källarn. Nu är hela hemmet genomgått och det känns bra. Nästa steg är lite hyllor som ska upp och sen all målning som jag verkligen drar mig för.. Någon som gillar att måla och dammet och röran som blir därav? Isf är ni välkomna hit. Till att både måla och städa ;) nu ska jag steka ris och köttbullar, får bli dagens lunch här hemma med lite grönsaker till. Middagen får bli kyckling och ris. Vår lilla son går nämligen på risdieten ;)

Sen kväll, tidig morgon.

La oss inte förrän efter elva igår och sen tog det några timmar innan jag kunde slappna av ordentligt för att somna. Migrän, värk och mycket tankar är ingen bra kombi. Dom stora barnen sover sött men Hugo vaknade hungrig (bra tecken) så sitter nu glad och äter macka med erik :) jag borde somna om efter den sömnlösa natten men kan inte slappna av. Fick för mig igårkväll också att jag ville köpa en ny vagn så nu har jag hållt på att mezza på en och fått ner priset lite om vi kan hämta idag. Ångest. Har vi pengarna? Tycker jag den är klumpig? Tillgodoser den våra behov? Osv. Som att inte jag hade nog att tänka på. Får sätts ut vår dubbelvagn i tidningen idag så man iaf går jämt ut. Godmorgon fredag!

trött

Jag är så satan i gatan trött. Länge sen vi var uppe så här sent..!

Mannen min är fortfarande i den undre delen av huset men jag ska borsta mina tänder och lägga mej.

har så fruktansvärt ont så känner mest för att krypa ihop till en boll och gråta men inser att det inte gör någon skillnad så jag nöjer mej nog med att lägga mej med en önskan om en bättre morgondag.

Godnatt


Tråkig shopping som gör skillnad.

till bebiskläderna.
ANTONIUS Stativtill våra kläder.
ANTONIUS Trådback5 av dessa.

FASTBO Väggplattatill Felicias kök. Om vi är lata, annars blir det riktigt kakel.

NYTTIG FIL 600 Kolfiltertill fläkten. så tråkigt men ack så nödvändigt.

DEKA Stålvajer inkl. klämmortill draperiet i Felicias kök.

SOFIA Metervarakanske detta svarta eller gröna tyg till draperiet!?

RIBBA Ram4 av dessa i svart så tavelväggen kan bli helt klar :)
Till ett kalas på 1497kr. Det gjorde det ju hela ännu tråkigare.. men förvaring behövs verkligen.

Kommer inte på mera just nu.

Erik har förflyttat sig till källaren med sina hyllor och jag njuter tystnaden här hemma med lite choklad och ett glas cola.

Nu läsa lite bloggar som jag inte hunnit med idag, imorgon är det fredag :)

KLAR!

Oj, jag började direkt med rensning och barnen tyckte det var så kul att hjälpa både mig och erik och lekte sen så bra så vi helt glömde bort tiden men NU sover dom och jag är KLAR med klädkammaren, det blev så fint och jag förstår inte själv att det är gjort och att man numera kan gå in där, flera åt gången till och med ;) kläderna hänger där dom ska och skorna fick vi bra uppsikt över, var sak på sin plats ! Perfekt, nu kan man ta fram filtar, regnskydd, verktyg m.m utan problem! Känns som att ha vunnit storvinsten! Nu ska jag kissa innan det händer en olycka sen kolla hur de går för erik, han skivar fortfarande. 48skruv på varje hylla, icke illa. Sen ska jag plocka det sista innan jag avslutar kvällen på Ikea.se :) kanske lägger upp här vad som shoppas skall om någon vill se?! :)

Torsdagkväll

Hugo somnade nyss här i mitt knä och Felicia är på G att göra detsamma. Erik skruvar hyllor för fullt och så fort Felicia somnat ska jag fortsätta i klädkammarn, har sett fram i mot det hela dagen, haha. Sov en stund på eftermiddagen, hade så ont överallt så fanns inget annat val.. Ska lägga ner liten nu och ta tag i det kära mellanbarnet :)

Om någon undrar hur vi mår...!?

Så kan jag berätta att Hugo efter lunchen fick allt i retur.

5 DYGN.
5 DYGN.

5 DYGN!!

Stackars barn.

han sover nu helt utslagen i vår säng. Vår säng som jag idag bäddat med överkast och allt då jag trodde sjukstugan var över. Nu ligger han där, blek i ansiktet och med pyamas med fötter på.. han ser ut som en liten bebis, en lite större bebis. Vår lillkille.

Jag kom iväg på mitt möte men det var knappt då vi kom in i värsta röjjasorterakastaspararensa och fixa race i klädkammarn. Vi fick en hel del gjort och ikväll fortsätter arbetet. Vi tar oss mot vårat mål och jag har hittat dubbla par gummistövlar, vårskor och annat till barnen så nu behöver jag inte köpa det som jag trodde :)

Har avbokat gruppen i eftermiddag. Känns inte alls bra då jag redan missat 2 av 3 gånger och kommer missa massor idag men jag mår illa. Vet inte om det är inbillning, graviditet eller annat men all sanering och barn som behöver kärlek här hemma gör att jag inte kan / vill åka ifrån. Jag vill vara här, hos honom.

storhandlade på väg hem och passade på att rensa kylen ordentligt innan jag la in allt nytt så nu känns det bättre. Kylen full, frysen full. Toapapper påfyllt , våtservetter och 3 paket blöjor. Nu klarar vi oss en stund. Köpte mycket frukt, känns som vi behöver både den och färgen den ger. Ser fräscht ut..!

osammanhängade jag vet.

Dom stora pojkarna är nu iväg, Loke fullkomligt skuttade ut genom porten efter att ha varit "instängd" i fem dygn. Han skulle köpa klistermärken som han sparat pengar till och Erik ska köpa fyra lagerhyllor till källarn (förstår ni? nu händer det saker här hemma) panta flaskor, lämna tidningspapper och en stor kasse uff kläder som vi idag rensat ut.

Felicia ser film, hon är trött. Jag ska kolla runt lite och bara vara... fredag imorgon.. Måste kolla om någon kan hitta på något roligt med Loke och Felicia på lördag, dom behöver det och är VERKLIGEN VÄRDA det efter denna vecka med sjuk lillebror.




ungefär så här stor och stark känns han just nu..


Tog många minuter att ladda upp den bilden så jag och Felicia har hunnit rensa under vår säng, något jag velat göra länge och mått dåligt över. Fick 3 kökslådor och några hyllplan av Veronica som dom fick över från sitt kök som vi tänkte ha men måtten stämde inte och sen har dom legat där, sen i somras och jag ljuger om jag säger att det inte var dammigt ;) Med dom låg en hoppgunga, ett stativ till tvn, en saxofon m.m

NU ÄR DET TOMT DÄRUNDER! Tror knappt mina ögon. Lite ska ner i källarn och mycket tillbaka till dom sen när Hugo vaknat ska jag dammsuga och torka golven där under - LOVELY .

Bara torsdag..

Veckan har verkligen varit lång, vi har varit hemma alla fem och jag har inte varit utanför dörren sen i lördags.. Inte konstigt man blir dagvild.. Är alltså inte fredag idag så jag vann plötsligt en extradag i livet :) barnen sov lugnt hela natten och dessutom längre än dom brukar så idag tror jag vi kan kalla dom så gott som friska :) ätit bra med frukost och nu leker dom alla tillsammans med Hugos leksaker :) jag ska snart också ta mig upp... Har lyx att få ligga jag. nöjd är jag också då jag istället för att somna i soffan startade projekt klädkammare, shit vad med saker. Man fick igår trycka igen dörren men nu har jag rensat ut alla tjocka kläder och saker som julgranskulor, babyleksaker, utväxta kläder från både mig och barnen ;) m.m m.m som nu står i hallen och väntar på att bäras ner i källarn. När det är gjort ska jag fortsätta, har inte ens kommit halvvägs men nu kommer man iaf in och kan dessutom skymta färgen på väggen, inte illa ;) bestämde mig för igår att klarar vi göra den kvällstid när barnen sover kan vi ha barnvakt. För källarn sen för den kräver minst två personer och minst en hel dagsjobb.. Kanske boka bord på restaurang och ha det som belöning? Då skulle vi nog få det gjort :) nu har jag svamlat klart och samtidigt serverats frukost på sängen. Hälsar därför alla en bra dag och en GODMORGON!

Soffläge

Barnen somnade alla före klockan slagit sju och vi lyxar nu med pizza som erik är och hämtar! Ikväll ska vi bara njuta god mat, sovande barn (förhoppningsvis) , ett rent hem och det nya som kommit upp! Helt sjukt vad mycket bättre jag mår och trivs när det är rent och fint här hemma! Imorgon är det torsdag! Jag har möte på förmiddagen och eftermiddagen.. Får se vad som händer där imellan. Nu ska jag hälla upp Cola, ha en riktigt bra kväll alla!

Bakslag.

Vi som trodde det värsta var över. Vi kanske var väl blåögda men efter fyra dygn tyckte jag att han borde slippa mer... han har ju faktiskt orkat lite idag och så pang efter lite blåbärsoppa kom allt upp igen. STACKARS BARN! Fyra dygn. Han blir bara mindre och nu har han Lokes gamla pyamas som jag hittade i källarn igår och jag vill bara krama sönder honom, snälla någon, gör honom frisk..!

vi fick värsta rycket efter det. Stolarna upp på bordet och sen storstädning. Allt plockades, nappar kokades, badrummen blev grundligt desicfiserade, golven dammsugna och torkade och sen kunde vi slappna av lite.


Imorgon hoppas jag på piggare barn, på inget kräk och på solsken!


Jag är så GLAD!

Jag blir så glad när det händer saker här hemma och den här veckan har vi verkligen fått upp en del som länge legat och jag till och med glömt bort och det är otroligt så mycket det gör!


När Hugo somnade eftermiddag satte jag barnen med vattenfärger och kreativiteten flödade, det blev alladin och hans stad, en rymdtavla och en med massa fiskar som en fiskare fiskade i solen för att sen ta upp den och äta den på macka ;) som vi gjorde i somras sa Loke och log :) Själv tog jag fram vit färg och målade ramen till den tavla vi satte upp i Felicias rum häromdagen. Den var träfärgad och det gillas inte här inte...! Nu är det vit och det är även alla bokstäver som fått sig ett extra lager för att se fina ut när dom ska upp på tavelväggen som...


Erik satte upp medan vi gjorde det andra! Det blev så bra och vi är båda mycket nöjda! Bilder kommer. Fick upp även lite annat så nu är själen min lite lugnare igen... till imorgon lär jag tro... haha.


Jag ska hämta in den sista tvätten nu och sen sluta skjuta upp det jag faktiskt skulle göra idag..! Imorgon är det gruppdags igen... Ångest dax med andra ord....!


sjukstuga

Men hoppet finns! Felicia sov till kl tolv då hon vaknade med 39.5. Vi har precis ätit lunch, gjorde en pytt på gårdagens rester och åt med lingonsylt och inlagd gurka. Godare än igår :)

farmor kom precis förbi och vi fick prata lite genom fönstret, saknar henne när jag inte kan gå upp och bara prata närsom. Hon hade med sig wilma så barnen blev jätte glada och pratade med henne genom fönstret och tyckte hon växt massor :)


nu pågår tvättstuga och disk och jag ska göra mitt. Barnen ser lite tv och vi har hållt på att mäta och fixa för tavelväggen vi ska fixa så nu måste bara lite upphäng köpas så kan vi få det klart också och öka hemtrevnaden en aning här hemma. Ovanför soffan blir det nog bröllopsbilder och någon naturbild så är vi så gott som klara med väggarna sen. Skönt.


nej annat var det.

Solen skiner på OSS!

Igår gick jag efter att ha suttit här hela dagen till ett dukat middagsbord. Mådde inge vidare och kände mest för att bara säga tack för mej och godnatt men stämningen var inte vad den brukar. Loke hade somnat i soffan och Felicia sa att maten inte var god (mat hon annars älskar)

jag fick förnyad energi, barnen betyder allt och mår dom inte bra måste jag orka. Ringde mamma och fick reda på att dom stod på mässa hela dagen men att dom var på väg hem så jag bad dom stanna och köpa alvedon, ipren och en ny febertermometer till öronen åt oss. Dom var snälla och gjorde det och under tiden somnade Loke om med hög feber.

Vi åt under tystnad och sen plockade vi undan så fort vi bara kunde för vi kände nog på oss vad som skulle komma skall. Jag gick runt och bara plockade och plockade för att ha fint ifall alla skulle åka dit.

2 sek senare kräks Loke. Vi hinner inte torka klart efter honom så kommer Felicia och gör detsamma.

ser det värsta senariot framför mej att dom också ska vara dåliga i tre dygn och ringer än en gång till mamma och ber dom köpa cola, blåbärssoppa, mackor och våtservetter ifall vi inte ska komma ut på flera dagar. Natten kändes som den skulle bli lång.

Fick undan all tvätt, på mej nya pyamaser på barnen och upp i soffan omvirade av badlakan. Felicia han få upp allt igen innan mamma ringde och sa att allt hängde på dörren, TACK!

Och inte hade dom köpt bara det vi ville utan två fulla påsar kom med flera stora cola, 4 liter blåbärssoppa, 2liter blåbärskräm, en ost, björnbärsmarmelad, 2 olika bröd, våtservetter och två stora marabou. TACK igen för hjälpen!


Felicia somnade halv sju som vanligt och Loke pratade om hur hungrig han var och pratade på som aldrig förr, åt två portioner kräm och ville sen lägga sig han med. Satte på en skiva och 2 minuter senare när jag kom in sov han. Helt slut.

Vi åt goda mackor i soffan, drack cola och fick nästan i oss en hel chokladkaka men kl nio kände vi att det var dumt att vara vakna när vi inte visste hur natten skulle bli...!

somnade fort, helt slut båda två.
vaknar kl 12 av att loke får upp krämen.
torkar, tvättar och tar in hans madrass till vårat rum där vi nu befinner oss hela familjen och tro det eller EJ men vi sov sen hela natten till kl 5 när tre PIGGA GLADA BARN vaknade! Erik gick upp och satte på en film och kl åtta när jag vaknade satt dom och pysslade vid matbordet och jag fick frukost på sängen :)

barnen åt alla tre nästan mer frukost än dom brukar, drack saft och pratade glada och pigga :) kan det vara sant? var det bara det lilla?


tempen ligger på ca 38 och felicia och hugo somnade vid nio och sover än, kan dom behöva efter den tidiga morgonen, Loke och Erik ser film och jag ska göra klart det jag borde ha fått klart igår.

Solen skiner på oss känner jag, kom vi undan så lindrigt och ingen mera kräks nu så ska jag vara evigt tacksam. Någon högra makt ;)


Är ganska säker på att det är ROTAVIRUSET vi råkat ut för, stämmer precis på Hugo och vi pratade med sjukvårdsupplysningen igår och det verkar mest troligt. Loke och Felicia var jätte dåliga i det för några år sen och dom säger att har man väl haft det brukar äldre barn få lindrigare symptom som ont i magen och någon enstaka kräkning och vuxna klara sig helt. Man kan tydligen vaccinera mot det och det ska vi verkligen överväga till nästa lilla bebis för så dålig som hugo varit och dom andra var när dom hade det vill jag aldrig mer se någon må igen.


Onsdag idag, lilllördag! Njut solen ni som kan!


Nytt nytt nytt

Det har hänt en del småsaker här hemma igår och idag. Mitt inre skriker efter lite nytt och istället för att klicka hem något från hmhome tog jag mitt förnuft till fånga och tog mej ner till källaren med lyckat resultat :)

Upp kom jag med 6 svarta borstabletter, knappt använda. Påskpynt som jag och Felicia fixat med nu :) en hög kläder till hugo, flera byxor och ännu flera tröjor. Inte dom heller mycket använda :) 6 tavlor på barnen som vi ska försöka få upp inom kort. Måste bara bestämma oss för var först. En lampa hit till skrivbordet. Tänkte idag att jag måste köpa en men tjitjing. Min favoritlampa låg bara där och väntade på mej! En polarn&pyret jacka till Hugo, perfekt till våren! ett dekorationshjärta som nu hänger utanför toan som jag hade i solbacka och har saknat! samt en litet hjärtformat fat som nu står på vardagsrumsbordet.

Lyckad "shopping" med andra ord :) Till felicias dockor blev det även lite kläder.

Gud vad jag har mycket fint där nere som bara väntar. Åh snart snart får vi inreda som vi vill i sommarstugan också. Snart.

nu måste jag ta tag i det sista för idag innan det är middagsdax. Idag blir det fläskkotletter, potatis sås och sallad. Gott.

Lite bättre

saker och ting känns lite bättre nu. Jag tog mej upp och åt och tog sen en lång dusch innan jag klädde på mej och sätte mej här på mitt lilla kontor. Har skrivit en lång lista på vad jag har att göra idag men det går segt. Mycket är förknippat med ångest och jag drar mej för att göra det.

Har dessutom tappat bort en lapp jag verkligen behöver för att kunna göra det jag ska...! Går en sak imot en verkar allt göra det.

Sängen är obäddad och hånar mej. Familjen spelar spel och jag får mej några leenden iaf av allt barnen säger.


Imorgon är en ny dag!

Så trött

På allt. På isoleringen här hemma, på Hugo som inte blir frisk.. Han fick med andra ord inte behålla frukosten. På hostan loke har, på värken jag har, på min migrän, på min rastlöshet, på att erik tvingas vara hemma pga mig, på att inte komma hemifrån, på att varken min fika med ullrika eller vår playdate med hanne och barnen idag inte blir av, på att det heller inte blir av imorgon då han fick upp frukosten, på att det är så mycket jobb i sommarstugan, på att lekstugan kan ha regnat sönder i vinter osv osv. Jag får faktisk KLAGA idag för idag har jag massor att göra som ska vara klart på torsdag och som kräver lugn och ro,på att det blir även en hemmadag imorgon. På att loke klagar på ONT i magen. Jag lovar, jag börjar gråta om han blir sjuk nu. Då är vi isolerade till efter helgen typ. Faan. Godmorgon förresten :)

Nu

Nu ska jag sova och om Hugo vaknar piggare samt ingen annan blivit sjuk imornbitti lovar jag att aldrig mer klaga över värdsliga ting. Godnatt!

Middag

Familjen har gjort middag så jag ska gå upp och äta med dom, Hugo vaknade précis sen ha sovit sen innan kl tolv.. Hoppas han får behålla det han nu ska äta. Vilken dag.

Jag vill

Jag längtar UT!

Söndag

Jag ägnar söndagen åt sagoläsning, kojbygge, tvätt, ommöblering och småfix! Väntar nu på en maskin som snart är klar och ska snart börja med middagen. Idag bjuds det tacopaj! Hugo har sovit med några små vakenperioder hela dagen och är inte alls kry med över 40grader.. Lillskrot. Nu är maskinen klar och vi har ren dörrmatta!

Magsjuka

Fy faan fy faan fy faan. Vad jag minns hade jag inte välkomnat dig hit igen .

Statstur

Är snart klar i tvättstugan så ska snart hämta all tvätt och lägga in i garderoberna och sen klä på oss för att åka ner på stan allihopa :) Blir hämtning av en bok Loke har bokat på bibblan, nya vantar till Hugo, beställning av lokes "gåva för att han numera sover i egen säng alldeles själv på kvällarna utan tjaffs" och lite annat :)

Efter det ser dagen lite skilld ut. Antingen blir det fika här hemma för mej , veronica och karin medan grabbsen är på lekrymden eller så blir det rymden imorgon och utelek här hemma innan vi åker och köper lördagsgott och myser på hemma med Karin!

Ikväll ska Erik jaga så blir tjejkväll här hemma och jag ska få en ny jacka av Karin idag så jag är så glad så :)

Kanske unna sig en sjal på stan? Unna sig är aldrig fel!



Vår älskade lillkille!
Nu blir det lite förmiddagsfika här så alla orkar på stan sen :) Hörs sen gott folk!

En fråga bara, ni som läser. Någon som vet någon sida med mycket utemöbler?


Statstur

Är snart klar i tvättstugan så ska snart hämta all tvätt och lägga in i garderoberna och sen klä på oss för att åka ner på stan allihopa :) Blir hämtning av en bok Loke har bokat på bibblan, nya vantar till Hugo, beställning av lokes "gåva för att han numera sover i egen säng alldeles själv på kvällarna utan tjaffs" och lite annat :)

Efter det ser dagen lite skilld ut. Antingen blir det fika här hemma för mej , veronica och karin medan grabbsen är på lekrymden eller så blir det rymden imorgon och utelek här hemma innan vi åker och köper lördagsgott och myser på hemma med Karin!

Ikväll ska Erik jaga så blir tjejkväll här hemma och jag ska få en ny jacka av Karin idag så jag är så glad så :)

Kanske unna sig en sjal på stan? Unna sig är aldrig fel!



Vår älskade lillkille!
Nu blir det lite förmiddagsfika här så alla orkar på stan sen :) Hörs sen gott folk!

En fråga bara, ni som läser. Någon som vet någon sida med mycket utemöbler?


Tidig solig morgon

Innebär att man hinner massor, vi har nu gjort oss alla klara, ätit lång frukost, fått fyrs maskiner tvättade, golven dammsugna , sängarna bäddade m.m :) nu pågår dans med pappa och barnen + erik är i sina Essen ;) själv njuter jag glädjen, det rena hemmet, känslan av lördag och droppen från taken utanför! Idag ser vi gräsmatta häg utanför och det minns jag inte sist man gjorde! Dessutom har det smält en massa på altanen så ännu mer skit fått se dagens ljus! Blir en till röjjning där ute under veckan :) ska idag eller imorgon kika på bya utemöbler också, funderar på att önska mig bidrag till det när jag fyller! Nu ska jag också dansa och jagas lite!

Tiiidig lördagmorgon

Här startade dagen tidigt och det enda positiva med det är väl den längre helgen vi får ;) Felicia har hållt på sen kl fyra och halv sex var alla vakna och uppe. Nu leks det för fullt och det börjar bli dags för frukost..! Jag beskådar det hela från sängen men ska upp och äta jag med och sen har jag bokat tvättstugan kl sju för alla lakan från igår. Dagen innehåller lekrymden, en tur på stan?! Godis handling, tacos, Karin som ska komma och sova här och tvkväll :) barnen har redan frågat efter henne sjuttioelva gånger! Nej jag tror jag ska smyga mig in i duschen och sen starta dagen på morgonen! Godmorgon lördag!

Vilotimme

Hugo sover och di andra ser lite barntv och vilar lite efter maten. Eftermiddagen innehåller lek hemma hos veronica och alexander.


Jag har mycket tankar i huvudet idag så har försökt sortera lite men det är lättare sagt än gjort. Mycket efter gruppen igår men även annat som kommit upp efter det när jag börjat tänka...! Blir bra med lite avbrott och något annat att tänka på i eftermiddag.

Skön lugn morgon

Vilken skön morgon vi har, utan tider! Jag har bäddat rent i alla sängar, plockat och ätit lång god frukost med barnen. Nu badar Felicia och Hugo tillsammans i en bebisbalja och skratten ekar här hemma. Jag tittar på med förundran över hur mycket några så små kan ge!

Godmorgon Fredag!

Första riktiga fredagen för oss sen i mars förra året, erik har åkt till jobbet och jag vill inte ens tänka på hur kort den här helgen kommer kännas. Loke ser film i soffan och jag har två sovande på mig som gör mig sängbunden eller nu rör det på sig, godmorgon hälsar hugo!

SOVIT!

Vaknade nyss, nu känner jag mej mest mosig men kommer jag upp och får håret och tänderna borstade så känns det nog bättre tror jag. Hjärtat bultar hårt på mej idag och jag funderar över hur bra det är att framföra bil i detta tillstånd.

varför mår man alltid så dåligt innan och efteråt undrar man varför man mådde så dåligt? Måste träna på det...! Nu hoppas jag Erik sitter på en buss annars kommer han inte hinna hämta barnen men jag kan inte känna stress för honom också, det där får han lösa.

Nu är det NÄRA!


så TRÖTT!

Känner jag håller på att slumra till här.. så trött. Men stressad över det som komma skall idag.. usch hatar att ha tider sent på dagen som man tycker är jobbiga. Hela dagen blir förstörd på något sätt.

pengarna rullade in idag iaf så nu har jag betalt lite räkningar.. inte mycket mer har hänt, har fyllt i några papper och läst ännu fler. Ätit för många kokosbollar och konstaterat att. Ja. Jag mår illa.

slumra lite kanske ändå, mår jag nog bättre sen!

har även kollat runt efter lite hotell och annat till en barnfri helg jag och Erik håller på att planerar. Om det går som vi önskar så blir det av i slutet av april och känns som något vi verkligen behöver innan nästa lilla bebi kommer och våra liv blir fulländade! Vi måste vara vi också. Ett par. I två.


Sängläge

Jag är hungrig, mer än jätte sugen på en stor påse plockgodis, ändå drog jag i mig fyra rostmackor nyss. scarry.

Kvällen igår tillbringades i en skön fotölj, en bit paj, en kaka och ett glas cider tillsammans med några tända ljus, tv och det mysigaste av sällskap. Farmor , farfar och Karin som jag saknat så. Jag la mej dock så fort jag skjussat hem henne till sig, klockan var nog inte ens halv nio men jag var DÖD.

Nu är det städat och luktar gott här hemma, det gör även jag som unnade mej långdusch, uppfräschning och filning av fötter. Rena kläder på det och så ligger jag här.. igen.

ångesten börjar komma nu, den grupp jag ska börja i på eftermiddagen har redan träffats två gånger och jag som hatar nytt folk i vanliga fall ska nu komma in i en grupp som typ "redan känner varandra" och presentera mej... gash.
Ytterligare ett ångestmoment är den bunt papper som ligger här i väskan bredvid mig och som ska läsas , fyllas i och formuleras innan kl tre då jag ska befinna mej där. Idag löser vi det med att Erik får sluta tidigare och hämta barnen och i fortsättningen kommer mamma få äran att göra det varje torsdag. Guld. nej ta tag i det jobbiga nu så jag kan slappna av sen...


Torsdag - veckostädning.

Godmorgon torsdag! Idag är vädret mulet men bara att må lite bättre än jag gör kvällstid är guld! Torsdag betyder veckostädning här hemma, med tre barn och ett väder som drar in det mesta dammsuger jag minst en gång om dagen och toaletterna görs regelbundet men torsdag betyder torkning av golv och stolarna på bordet. Jag har redan hunnit plocka och sortera bland leksaker samt båda badrummen är grundligt rengjorda :) nu lite lek med barnen och snart är det dags för dagis. Idag är en jobbig dag, berättar mer sen!

Min glädje i livet!

Här varvar vi lek och tvättstuga och jag slås över hur bra alla tre barnen leker tillsammans, vilket team dom är som berömmer och uppmuntrar varandra! Just nu pågår matlagning, fika ochbesök hos loke som är granne med dom andra! Vi lyssnar på barnmusik och jag ler åt hur dom pratar med varandra, hur Hugo pratar på och lagar mat och vispar som han aldrig gjort annat! det är ingen tvekan om vad för tema det blir på felicias presenter. Finns en så söt vit dockbarnstol på öb som jag måste köpa! Nu, tvättstugan.

mangla mangla liten duk...!

Jag har ont i magen, som vanligt och mår illa. Äter åksjuktabletter var tolfte timme och lite annat för magen och undrar i mitt stilla sinna om det är så bra verkligen. Varken för mej eller bebis.

på tal om bebis så verkar vi få en livlig än denna gång, mycket sparkar och volter har den för sig och jag kan numera inte dölja något då magen ser ut att ha fått snurp så som den rör sig. Jag är sugen på lite nytt till denna lilla krabat, vi har nu haft samma babysitter, babygym, bilbarnstol m.m till alla barnen och jag känner för förändring. Något mer klassiskt, kanske något gammalt, något med känsla. Inga vibrationer eller musik, bara lugn och ro, LIV lär den ju få erfara ändå med syskona sina ;)

Nu ska jag gå ut och mangla en duk och sen är det nästan dags att hämta hem di små. Får bli rester till middag ikväll då det blivit över hela veckan. Är nog nästan första gången vi äter rester till middag här hemma, brukar bli till lunch men när jag är själv äter jag inte "mat" så ja, så får det bli :)

senare ska jag nog upp till farmor och farfar igen med Karin så min kväll får lite guldkant, hon hade redan gjort en paj till kvällen när jag var upp nu när hon visste karin skulle komma på middag så det bådar gott !



Loke i huset - höst -08 skulle jag tro. Kolla in söta håret, han är så stor nu vår pojke!

Solig onsdag.

Efter ett möte som tog alla krafter jag hade och var mycket mer tufft än jag kunde tro satte jag mej i bilen för att köra hem. Jag höjde musiken och lät alla tankar flyga bort till imorgon. Parkerade och istället för att gå in gick jag till farmor och farfar där jag fick god lunch, sällskap och en kopp kaffe. Dom hade köpt ny fin matta till soffbordet så nu fick jag sug till det jag med, imorgon kommer det pengar igen :)


Nu rullar tvättmaskinerna och jag ska ta den lilla lugna stund jag får idag till att bara vara...! Det känns som jag hittat en ny stig, en krokig stig men som jag tror kan leda mej till något bättre och jag bara hoppas att jag inte stöter på allför många stora stenar på vägen...!


LOKE!

Igår hämtade jag ju bara Loke, han förstod ingenting.. ska inte felicia med? inte hugo? ska vi åka själva? du och jag mamma? Första gången jag gör så, hämtar bara ett barn.

Han var eld och lågor och världens snällaste barn, höll handen, gick fort när vi hade bråttom, tyckte vi satt i fel väntrum då det inte fanns nå leksaker och mycket riktigt ;) några minuter efter ett kommer det fram en sköterska och frågar om vi verkligen ska vara där, haha. Så spring spring, ut och in på nästa och där fanns minsann leksaker :) Var jätte duktig under hela timmen besöket tog och svarade på alla frågor sen in på apoteket och även där höll han handen och bara log med hela ansiktet :)

det hela fortsatte på rusta och willys och när han sen fick äta risifrutti i bilen på väg till dagis trodde han jag skämtade och leendet var nog upp till öronen sen när vi hämtade dom små och han fick berätta allt han varit med om!


Älskade barn, du betyder så mycket för mej!



min fina hösten -08

nu har jag bråttom så hörs sen!


HEMMA!

Lämnat tre av tre glada och dom lämnade därmed en glad mamma :) Äter lite choklad och ska kolla upp lite saker sen åka igen... imorgon får verkligen bara bli veckostädning och vila för min kropp klarar inte sånt här tempo som den här veckan..! Besöket med Loke igår gick bra och efter fick han välja en tidning och då var han ju tvungen att köpa till felicia också så hon inte skulle bli ledsen :) så 80 kr senare och en hellokitty och en dinosaurietidning senare kom vi ut från sjukhuset :) handlade några påsar mat och förundrades än en gång hur många kg jag bär hem varje vecka... går nå sjukt mycket frukt, youghurt och mjölk här hemma... köpte 10 äpplen igår, är 2 kvar nu..? Ska inte klaga på att dom älskar frukt men det väger en hel del! har nog inget att skriva om när det blir sånt här svammel så kanske bäst att göra det jag skulle så jag hinner dit sen... lite nervös inför mötet men det går nog bra. Handlar om en grupp jag förmodligen ska börja i redan imorgon...!

Lång morgon!

Morgonen idag blev lång känner jag, vi har varit klara ett bra tag så nu leker barnen och jag sitter och tittar på dom i soffan! Hittade deras fodrade stövlar idag så idag skippar vi kängorna, så SKÖNT! Ingen mer hjälp med klumpiga kängor! Great. Jag har ett möte på stan idag 10.15 så blir en snabbis hem efter dagis för att sen åka igen..! Idag lider jag av bl.a. Extrem värk i huvud och fötter...! Ha en bra dag alla, om några timmar är halva veckan avklarad och det är dags att räkna neråt igen :)

Tidig morgon

Barnen har börjat vakna allt tidigare med idag rekordet 05.40.. Tur vi är så trötta kvällstid med andra ord. Nu är hela familjen uppe medan jag ligger kvar i sängen och väntar på samtalet som får igång mig varje morgon. Att han erik åker med säger att han är på väg, då är det bara att pallra sig upp och på med ett leende, godmorgon!

Nerbäddad

Min smärta kvällstid är svår att beskriva, jag önskar därför alla godnatt och försvinner själv till drömmarnas land. Erik sover i soffan sen halv åtta så vår myskväll skjuts än en gång upp i tiden. Godnatt!

Hemma en snabbis

Hemma för att äta några mackor till lunch innan hämtning av Loke.

Ångrar inte mitt val att gå trots att jag gick som på styltor då kroppen hade ONT och trots att det var lite kyligt så jag till och från fick ta på mej luvan och ta in händerna i armarna.

Många stunder var det ljuvligt och solen värmde



sen kom blåsten, halkan och kylan. Ge dig iväg nu vinter.

Samtalet gick bra och vi skrattade en del, det behöver man också ibland , skratta åt eländet :) Jag och min smarta hjärna tänkte sen ta cykeln hem som stått på stan sen i november. Jag såg framför mej hur jag skulle svischa hem likt en vårvind men tji fick jag. Den hade ju just stått där sen i november och ja, ni kan ju tänka er.





HAHA gick inte att rubba ens en ynka millimeter så den får stå där den står, jag behöver ju inte vara orolig att den blir snodd så länge kylan tänker sitta i iaf ;)

Nu hämta min stora skatt!


Nu måste jag gå.

Vill inte, vill inte, vill inte

MÅSTE.

Vila

Jag har min lilla vilotimme nu innan jag ska ta en promenad ner till stan för att gå på samtal, lämnar bilen hemma för det är inte alltid jag borde köra bil efter det och dessutom behöver jag alltid rensa tankarna efteråt.


Igår var en fixardag, idag är en tidsordnad dag. 4 tider att passa sen är det middag och kväll...!
Vi åkte till blomsterlandet igår och jag måste bli bättre på att ta bilder känner jag för det är så tråkigt med blogg utan bilder. Köpte oss iaf varsina 3 gröna växter, mina såkallade kaffeplantor. Premiär här hemma så får se hur länge dom håller sig vid liv :) Till köksfönstret blev det en rosa lycklig Lotta för att pigga upp lite och sen jord och omplanteringskrukor.

Barnen fick leka lite med Alexander på gården innan hemgång och hämtningen gick otroligt smidigt då dom alla ville ut och leka, jag tappade hundralappar på marken, glömde en blomma på blomsterlandet, fick kassörskan att tro att hon tagit för mycket betalt, körde ut mitt framför en bil som tutade hejvilt m.m. Veronica får verkligen agera hjärna när vi ses för jag vetefan var min tagit vägen!?



Väl hemma kliade det i fingrarna igen så först planterade jag om alla blommor och köpt nya krukor till och sen alla andra så nu är alla här hemma med färsk fin jord och dom ser redan piggare ut. Dom säljs ju verkligen i minimala krukor för att ta lite plats i affären så det var verkligen något som behövdes...! Medan jag gjorde det röjjde barnen i rummen så blev städning och sen mat :)


Imorse när jag gick och placerade ut alla nyduschade blommor i fönstrena kände jag ett inre lugn. Jag undrar jag hur jag kommer känna mej om några timmar efter mitt samtal. Usch, idag har jag ingen lust att gå dit.



Mars förra året. Videung letning i skogen!


Ditt mail är nu skickat.

Spännande, nästan lite pirrig. Jag har nu skickat iväg mailet till tidningen så nu är det bara väntan kvar. Erik sa igår när han läste igenom texten att det verkligen känns på riktigt nu , vi är gifta :)

Förlåt för mycket tjat om det men är så glad att det nu är gjort, har hängt över mej 6 månader snart... förresten så när jag googlade om bröllopsannonser läste jag att det var brudens mamma som skulle fixa det.

Attans att jag inte visst det innan ;)

Godmorgon nya tisdag!

Ny dag, solen skiner efter en natt av lite snöande men det förtränger vi här hemma där pastellerna hägrar! Jag ska snart skjutsa bort barnen till dagis och sen hem och fixa lite. Nyduschad är jag och kunde med glädje konstatera att jsg fortfarande får på mina jeansleggins :)

Måndagkväll

ONT. Godnatt alla, imorgon är en NY dag!

Är så glad :)

Idag hade jag fått det finaste av mail. Den klara bilden från Sandra som ska hamna i tidningen :)

har legat och plitat ihop en liten text och tror den blev bra så Erik får läsa och komma med synpunkter när han kommer så skickar vi in den sen, kul! Sen ska bara alla andra bilder vi vill ha fixas och sen framkallas och hamna i album och ramar så kan vi släppa allt vad bröllop är sen och bara njuta av tiden som gifta!

Älskar min man.


Takdropp.

Jag må vara dum men jag vill så mycket och blir så ledsen när kroppen spärrar mej så därför gör jag ofta så mycket mer än jag borde och har kanske oftare än jag borde RIKTIGT ont också.

Jag var ut och det kanske inte gjorde underverk men iaf VERK :) Jag fick dock sparka mej blå om tårna och slita mej helt slut för att få loss alla kassar och kartonger som frusit fast i egna små hål i snöhögarna. Eller snöhögarna, jag tror mej jag kan kalla det ishögar och värre blir det med allt dropp från taken och balkongerna över som just nu lägger sig som en fin isbana över allt annat.

vågar nog mej på att visa en liten före bild så ni förstår sen varför det kliade i fingrarna till att komma ut.



det är långt ifrån bra än men kan inte göra mer sålänge snön tänker stanna och vi kommit till görla men visst blev det förbättring!?

 

Nu lider jag av en kropp som är arg och sagt ifrån på skarpen så ska lyssna på den och ligga en timme och njuta rena fönster och en altan som går att komma ut på, tidigare har vi kunnat öppna dörren där max 30-40 cm, nu är det fritt ut :) Jag ser också fram i mot lite blomshopping med veronica innan dagis, Felicia och köksfönstret ska få sig något nytt grönt :)


Jag längtar UT.

Trots allt den onda efter tvättning av fönstrena längtar jag mer och mer ut, när jag stod där imorse och putsade så droppade det bakom ryggen på mej - VÅR! Nu ligger jag här med öppet fönster och har precis kollat igenom veckans reklam utan något - Måste köpa begär. Inte ofta men skönt när det händer ;)


funderar på att ta mej ut med några svarta sopsäckar och få ihop lite skit på altanen, problemet är just bara att det mesta ligger under snö... får kanske hålla mej lite till innan röjj där ute.

Imorgon har jag tid för samtal på förmiddagen och kl 1 ska jag med Loke med ett läkarsamtal. På onsdag ska jag hinna upp till farmor på förmiddagen för att tvätta hela eftermiddagen och på torsdag ska jag viiiila då Erik ska jobba sin första fredag på fredag...!

Oj, klockan är redan halv tolv. Två slutar Veronica, då kommer hon hit och åker med mig bort till dagis, jag är sugen på en tur till blomsterlandet. Kanske kan lura med henne dit. Lite jord och lite innekrukor för mina blommor här hemma skriker efter omplantering så kanske borde lyssna lite bättre på dom :)



Hösten -08. Jag ser mer och mer likheter hos Felicia och Hugo. Något jag inte gjort tidigare. Gullungar.

Tack försäkringskassan.

Tror jag varit sjukskriven i 6 år nu och varje år i mars får jag samma roliga brev. En förhöjning av 100 kr på min ersättning.

Jippi yey, nu känner jag mej rik.

Felicia 3 år snart.

Klicka för att stänga fönsterkakfat med bakverk 198kr.


Klicka för att stänga fönster
muffins 110kr

Klicka för att stänga fönsterglassar 80kr

Klicka för att stänga fönsterminikakor i burk 49kr.

Klicka för att stänga fönster
tårta med tillbehör 128kr.

Snart fyller Felicia 3 år och jag har lite smått börjat kolla efter vad hon ska få. Finns så mycket fint och nu på våren extra mycket när alla fina sandleksaker och utegrejer börjar komma fram i butikerna. I år blir det nog lite kökstema då vi ska få ihop hennes kök till dess så lite av dessa saker ska jag nog klicka hem från www.barnvanligt.nu. Frågan är bara vilka som är finast. Hon skulle älska dom alla kan jag tro.

MINNEN BarnbordÄr också sugen på detta bord. MINNEN från Ikea, lite mysigt cafe känsla över det hela. Hon har ju redan dom här stolarna så vad tror ni?

FÄRGGLAD Barnstol
LEKSVIK BarnbordGillar även detta med tillhörande stolar och pallar men känns dumt då hon fick stolarna i julklapp. Nu har hon ett rosa lackbord men känns inte allför kul...!

En trehjuling står också på villha listan men det tror jag hon skulle få av mina föräldrar. Ska bli så kul med ett kalas, som hon längtat efter både kompisar, Loke och Hugo fått fylla men inte hon! Stackarn, jobbigt att både jag och Erik ska hinna fylla före också :)




MÅNDAG!

Ny vecka, nya möjligheter och jag startade denna vecka efter en hemsk natt med dålig sömn med en bra morgon med GLADA barn som nöjt lekte i sina rum efter frukost och idag har jag tålamod att låta dom leka som dom vill, dvs möblera om och ta in det mesta av Felicias möbler i Lokes rum. Det hela var en lek som pågick hela morgonen, dom var en familj och mamman och pappan älskade varandra så dom sov tillsammans :) Medan dom lekte på började jag med projekt tvätta fönster som var mitt mål med dagen! Det hela flöt på så bra så när det var dags att klä på sig för dagis hade jag bara utsidan av köksfönstret kvar ... !


Nu ligger jag här NÖJD, alla barn skuttade in glada på dagis och började leka , solen SKEN och VÄRMDE mitt hjärta, alla fönster är nu putsade och fina, det är undanplockat och dammsuget och jag unnade mej mina favoritmackor på väg hem från lämningen som jag nu ätit tillsammans med lite nytt pålägg. Ibland startar dagarna bättre än andra och idag är en sån dag. Jag känner ett inre lugn och nu ska jag VILA.



Nöjd flicka efter lördagens godishandling med sina 6 välvalda godisar :)


Livet med smärta.

Klockan är åtta och jag ligger nerbäddad i sängen. När jag har så här ont är de det enda som funkar så när barnen somnat la jag mej och SÅ skönt med stöd för hela kroppen och bara slappna av. Ingen film med Erik i soffan men någon timme för mej själv här innan jag somnar är nästintill lika bra.

Blev ingen långpromenad idag, insåg redan innan att med våra bäckenproblem skulle vi inte må bra efter så fick räcka med prommisen ner på stan. Väl där fikade vi goda varma mackor vi mammor och barnen åt upp varsin tallrik med pannkakor på cafe hörnan :) Mysigt söndagsgöra.

   

mätta i magen och lite varmare igen gav vi oss ut igen redo för lite kyla. Köpte oss fika till eftermiddagen samt en påse mackor till änderna sen blev det till att mata dom. Barnen hade så kul och vi med, jag lyckades med bedriften att efter att ha matat dom så dom knappt kunde röra sig , skrämma dom så att alla fick panik och vad jag tror fick håll ;) haha. såg rätt kul ut och kvar står felicia med den sista mackan och ropar "ankorna, ankorna, kom , jag har mat till er"

Shoppade sen lite på dom öppna affärer denna lilla stad erbjuder söndagstid så köpte nya vantar till barnen , en jacka till hugo, nya jeansleggins till Felicia och solglajjer till Loke sen in på åhlens och där unnade jag mej själv lite grann :)

Ny kökshandduk, grytlappar, en kudde och servetter. Nu är det påsk här hemma :)

   
väl hemma lekte barnen innan det blev fikatajm och efter en stund kom även erik och barnen samt danai hem så då blev det fika igen, med kaffe denna gång :) barnen lekte på bra och lugnt hela eftermiddagen utan bråk eller tjaffs - skönt! märks att dom blivit lite äldre, accepterar varandra och leker på ett annat sätt. Idag var det mycket bygga och mata djur som gällde , fantasin har inga gränser!


OJ, vad det tog tid med bilderna idag, tur man kan kolla annat samtidigt. Nu äter jag godis och läser bloggar, livet är bra härligt ibland :)


Middag

Middagen är avklarad och diskmaskinen kör sin sista vända denna vecka! Nu pågår ombyte till pyamas och tandborstning, det är önskemål om film här så ska sätta på den så nu är det KVÄLL!

Söndagspromenad

Nu har pojkarna våra åkt iväg och kvar är vi tjejer. Vi ska möta upp Veronica och Alexander för promenad runt kvisthamra med avslut på stan med fika och köp av bland annat vantar! Har kommit snö inatt den men får vi nog bort med lite tankens kraft...! Jag har dammsugit idag med, spelar ingen roll hur ofta man gör det när solen är på detta humör;)

Söndag - frukosttime

Här startade dagen med att Hugo fick titta när erik duscha med hans jobbarhlrselskydd med musik, riktigt poppis hos barnen! Jag och Felicia myste i sängen under sköna täcken med samtal om att vi är tjeeeejer :) något som är väldigt viktigt för henne förtillfället! Nu pratar hon sönder erik vid frukostbordet om att hon älskar smör och att hon vill ha en katt som säger mjau:) dagen har startat och det med bravur, solen skiner från klarblå himmel och dagen ligger blank framför oss, skönt! Nu - frukost!

Påskris



Utlovade lite bilder från när riset fick på sig sina äggakulor som Felicia så fint säger :)

      



nu börjar snart det man ska se om man är svensk och det börjar bli ont om laddning i denna lilla juvel så bäst att stänga ner och ta kväll. Imorgon är det söndag - ångestens dag ;)


Lördagkväll!

De små sover sen en stund och jag har nu dukat fram lite gott! Efter ännu lite tabletter mår jag lite bättre och orkar nog en liten kväll iaf :)

         




Svensk vårvinter när det är som bäst!


Kom igen nu!

Kom igen nu dumma jävla kropp, släpp mig lös från sängen och låt mig få den kväll jag önskar! Kycklingen står i ugnen och loke väntar på farfar som ska hämta honom! Ska koka ris, göra en sås och sallad sen somnar nog båda barnen runt halv sju ikväll och jag önskar verkligen kroppen tillåter att jag orkar vara med erik ikväll, se Melodifestivalen, en film och äta lite ostbågar och godis! Lördsgkvällen är här!

Lördag!

Oj vilken dag, första gången jag lägger mig ner och då ser jag att klockan "bara" är halv tre, känns som det vore kväll efter allt vi gjort! Började dagen med tvättstuga kl sju och sex maskiner senare var vi ute i SOLEN! Hade då även ätit god frukost tillsammans, duschat, monterat lite nytt och diskat alla nya glas, dammsugit , lekt m.m :) tog en promenad hela familjen till Willys där mat och lördagsgott inhandlades och till barnens glädje avslutade vi det hela med åk på hästen där! Hungriga kom vi hem och premiär startade grillen där korv fick grillas , härlig vårsol och snöfotöljer fick göra vår lunch tillsammans med skagenröra och iskall saft :) Karin kom och gjorde oss sällskap, vi ÄLSKAR dig gumman! Hon kom även med in en sväng och fick gå på tealter ala loke och spela lite spel! Nu äts det lördagsgodis framför film . Loke ser fram emot lördagsnatt hos farmor och farfar, har blivit några helger där nu men han älskar det och ringde idag själv och frågade så han får komma trots att dom skulle ha middag :) här blir det lugnt, jag har nya bilder men blir när jag är ensam någon dag...! Hoppas ni andra har en skön lördag och ledighet!

HEMMA!

Det är precis den här känslan jag önskade få uppleva varje dag. ÄNTLIGEN HEMMA! Landade precis i soffan iklädd myskläder och fredagslugn. Vi ska ta oss tid att välja vilket kort vi vill ha i tidningen så nu väntar jag på Erik som pillar med nya spotlight och annat. Barnen somnade nöjda i bilen, Felicia med ny bok och Loke med en byggsats från ikea som han skulle bygga direkt imorgon då han vaknar :) Fick även med oss 12 stora vinglas, en pall till köket för mej och barnen ;) , sykort till Loke, nya vårskor till alla tre + gummistövlar till Hugo, tuschpennor, mönstersaxar m.m samt tråkgrejer som glödlampor och sånt :) Nu är Erik klar så trevlig fredagkväll!

Hemgång

Sitter i bilen på väg hem, solen har bytts ut mot totalt mörker och vi lyssnar skön musik och pratar om livet. Timmen hem från Uppsala är något jag alltid älskat. Dom senaste åren med sovande barn, musik, lite godis och dricka! Vår stund!

Ikea

Nu sitter vi i bilen till Ikea, loke ser film, dom små sover och jag ska glömma dom tårar jag idag fällt och fokusera på fredagen och familjen! Ska klämma och känna på lite vårskor och syskonvagnar också. Njut fredagen, den är din!

Lite bättre

Känns lite bättre nu, jag klädde på mig och gick ut själv och bara gick och gick utan mål och bara tänkte och lät känslorna komma ut. På hemvägen köpte jag ägg och fjädrar till påskriset som jag slog in till Felicia! Hon blev jätte glad över paketoch vi hade sen en mysig stund tillsammans när vi satte på dom. Har nu en stolt flicka här hemma:) nu är erik ute och kollar bilen och jag vilar lite. Får se hur dagen slutar, som det ser ut nu kan den både bli här hemma, på stan eller Uppsala. Tiden får utvisa det!

Skit

Vaknade på samma humör som jag somnade på igår.. Kul. Jag hade behövt vakna gladare för det känns som det här blir en lång dag.. Loke ska iväg nu om en timme och vi får ta bussen med honom då bilen larmade om el fel igår. Dubbelt kul. Vill bara skrika rakt ut, åka hemifrån, vara ifred. Faan. Nej upp och duscha och fixa mig så kan man ju hoppas livet känns bättre sen.

Gravidhormoner

Inte vet jag om det är gravidhormoner som gör det men jag ligger här gråtfärdig över att jag inte köpte något på kappahl. Fanns så mycket fint till både mig och barnen, saker dom verkligen behöver och eftersom det var 30% idag fungerar jag så att jag inte kommer klara att köpa dom någon annan dag till fullprus. FAAN. Som grädde på moset har jsg så JÄVLA ont överallt och lider över att inte kunna njuta av en utemiddag då kroppen värker så smakerna och matlusten försvinner. Kom hem till sovande erik i soffan, uppmuntrande. Känns som jag behöver gråta ur mig allt.. Eftermiddagen med barnen som gav mig fler utbrott än dom var värda, bilen som trasslade när vi skulle iväg och förstörde min chans till Ikea imorgon m.m med den här turen får väl alla magsjuka inatt så loke missar sin teater. Nej. Godnatt.

Hoppas

Idag hoppas jag verkligen Erik kommer i bra tid hem för så fort han kommit innanför dörren står shopping på schemat till affärerna stänger och då fortsätter kvällen på stan med dom 3 systrarna mina !


Varför?

Varför är det så lätt att skjuta upp telefonsamtal eller snarare
varför är det så svårt att bara ringa dom på en gång?
när man väl gör det går det så fort så man undrar varför man lät det hänga över en.

Nu har jag på några minuter:
Ändrat inkomsten på barnomsorgen så vi slipper betala 2000kr i månaden. Varför skjuta upp det?
Ringt och lagt in Loke så han får en barnbibel i april :)
och
ringt folktandvården och lagt in både Loke och Felicia i deras system så snart blir det tandläkarbesök.

hädanefter ska jag sluta skjuta upp saker men jag undrar just hur länge jag klarar hålla det.

Typiskt mej

kommer in i tvättstugan med överfylld tvättkorg. Möts av en kille som tvättar för fullt men ställer ner mina kläder i tron att han tvättar på fel tid och väntar på ett "ursäkta jag missade klockan, mina maskiner är snart klara"

det kom inget sånt från hans mun så jag kollade tiderna.

Bra Anna, bra
igår onsdag hade jag tvätttid ;)

Fick böja mej ner och snopet ta upp strumporna som ramlat ut på golvet och gå därifrån igen ;) Får tvätta ikväll om jag orkar annars får det bli lördagsnöje. Jag är ledig nu iaf.

Alltid trevligt.

Promenad!

Gick upp till farmor för att lämna tillbaka skyffeln och kom till dukat bord :) Bjöds fiskgratäng med svampsås , pressad potatis och rivna morötter. Snällt för magen och gott ! Sen klädde vi på oss och kopplade Wilma för att ta en promenad. Hamnade i skogen för att leta mej påskris och hej och hå. Vilken terräng stundtals men farmor klagade inte och när vi kom tillbaka efter mycket snack och nära på att halka varningar ville hon gå lite till så vi gick en sväng runt hela området här och njöt solen i ansiktet och fick erfara den kyligaste av vindar stundtals.


Dagens fångst blev detta, jätte nöjd att det är så högt! Nya bilder kommer när jag pyntat det med barnen.





Om någon undrar hur min kropp och mitt bäcken mår nu tänker jag inte svara men om ni undrar hur JAG mår kan jag svara : BRA!


Att motstå impulser

Jag har sån lust på att tvätta fönstrena. Dom ser hemska ut i vissa solljus och jag skulle så gärna vilja göra det precis NU men jag lägger band på mej själv. Jag vet mycket väl att bara det jag gjort idag är mer än tillräckligt för min kropp och vetskapen om att jag har tvättstuga i nästan fyra timmar kvar på schemat vore det mycket dumt att starta ett sånt projekt.

Men jag vill ju.

Lovar mej själv att är barnen friska nästa vecka också (vore väl otroligt?) då ska jag ta tag i den saken.


Vet ni förresten att det ska komma snö i helgen? Hur deprimerande är inte det!? Så passa på att njut så länge det varar intalar jag mej själv.

och frågan är om jag inte ska njuta med en liten skål lantchips?! det låter ju nästan nyttigt ;)

Nöjd

Jag känner mej så nöjd just nu. Jag tjuvstartade lite innan dagis med att sortera lite tvätt, tömma kylen från gamla teckningar, slänga en stor hög tidningar i tidningspåsen, och så allt det vanliga såklart! Nu är båda toaletterna gjort grundligt, det är dammtorkat, dammsuget och alla golv är torkade :) Finns med andra ord inte mer att göra så nu ligger jag här och vilar lite.

Fönstret står öppet och ger mej lite frisk luft och fågelkvitter.
Lämningen idag gick över förväntan, Hugo skrek till men började inte gråta så jag hörde dom leka när jag gick ut genom dörren och det gav mej energi till den här dagen.. mår mycket bättre när jag får duscha och fixa mej ordentligt om morgonen.


har inte tvättstuga förrän kl ett så får se om det blir en promenad eller så.. blir shopping till barnen när Erik kommit hem ikväll, kan jag åka ner själv en sväng och köpa det som är viktigast. Imorgon är det fredag gott folk! Eriks sista pappalediga sen blir det heltid för honom och lediga fredagar för mej och barnen så dom varma dagarna är mycket välkomna nu :)



Felicia för ett år sen, detta påminner mej om att västar är kanon på våren och att jag måste kolla upp hur det är med gummistövlarna! Åå jag vill bara hoppa in i bilden och stanna där en stund i värmen och glädjen hos ett gungande barn!

Morgon

Nyduschad och sminkad sitter jag nu klar och äter frukost med barnen , solen skymtar bakom hustaken och jag har en hel del att göra idag! Godmorgon torsdag! Nu glömmer vi allt som inte är bra och njuter morgonen!

Sängen

Så ligger jag till sängs igen, kul liv man har just nu.. Jag ber till högre makter om mindre illamående imorgon för det här gör mig isolerad. Bara att hämta och lämna barnen är jobbigt då jag är spyfärdig och att handla är ångestframkallande...! Tabletten har inte hjälp något så jag känner mig handfallen. Är det gravillamående? Magkatarr eller elak ibs? Oavsett godnatt

Onsdagskväll

Ligger i soffan och ser aladdin med loke och erik. Felicia somnade före klockan slagit sex så blev inte mycket pappatid för henne idag, Hugo somnade här i min famn ..! Jag fick ta en postafen mot illamåendet innan maten , att må illa och laga mat är inte lätt då man varken känner hunger eller för att smaka. Fick iaf med felicias hjälp (det bästa hon vet är att laga mat) ihop spaghetti med baconsås med färska tomater, champinjoner, purjolök och kryddor. Familjen åt som hästar och även jag fick i mig en del :)

Telefonnummer

Madeleine, det går inte att kommentera hos dig och upptäckte jag inte har ditt nr sen min mobil dog... Kan inte alla som har mitt nr skicka erat till mig? Skulle göra mig jätte glad då jag nu har typ sex nummer här i.. Jag mår förövrigt svinilla, ingen som orkar ta över en stund?

Nu så.

Nu ska jag ta mej ut igen och hämta hem barnen :) tar med äpplen idag för att klara mej ifrån att Felicia somnar på väg hem som igår och i förrgår och att Loke inte får sin dipp precis när jag kommit. Han vill så gärna ner på stan men idag kan jag trösta med att det blir shopping på fredag ;)

Han är galen sa Erik idag när jag berättade om barnens , framförallt lokes önskemål om fredag :)

skönt jag både hann storhandla och springa in med varorna innan jag hämtade dom igår så idag är det bara att laga till något, frågan är vad..!

Påskris

jag blev så sugen igår att plocka in lite påskris och idag bestämde farmor och jag att vi skulle göra det tillsammans. Hoppas det blir snart. Kanske imorgon efter jag städat och innan tvättstugan för ja. imorgon måste jag hålla det jag lovat mej själv så jag får helg sen.


Jag vet redan vad jag ska ha det i och äggen ligger i källarn redo att pyntas med. Snart är påsken snart här och i år känner jag ork att ta imot den! förra året låg det mitt i flyttpackning, renovering, bebistid och allmänt mycket att göra men i år har vi bara vår lägenhet och det kan nog vara det bästa vi gjort.

Ett par gamla dagiskompisar till barnen sålde just sitt stora nybyggda hus med havsutsikt, dubbla garage, tomt och stora ytor och köpte en fyra här i området och hon kallade det just det.

Livskvalite.

Ett MINNE!

När solen skiner så här kan jag inte låta bli att tänka på ett minne som ligger mig varmt om hjärtat.

Var nog ganska precis ett år sen, Loke och Felicia var lämnade på dagis och jag var nere på stan i SOLEN med Hugo i liggvagnen. Var en av dom första riktigt varma dagarna och jag gick och dagdrömde om våran flytt och den kommande våren / sommaren! Var in på lekplaneten för att kolla födelsedagspresenter till Felicia som skulle bli 2 år och drömde om att ge henne ett fint utebord med stolar och parasoll att ha på vår nya altan.

Jag stod mot väggen på lekplaneten och kände hur solen värmde i ansiktet och väntade på Karin som skulle komma från jobbet. Jag ser henne komma vid övergångstället vid polisen och ser hur hon ler med hela ansiktet, det är en sån vårdag då alla människor ser ut som dom aldrig sett sol. Alla håller varandra i handen, nykära efter vinterns kalla dagar, kompisar skrattar, fler går med glass i handen en utan och det känns som alla har någon speciell sammanhållning efter vinterns kalla dagar.

Då plingar min telefon, det är från Erik.

"Hej älskling! Nu har jag pratat med Mange och vi har bestämt att jag går hem den 1 april" Tror ni jag hoppade till av glädje? Fastän vi bestämt innan så var det här verkligen med besked. Vi skulle få både vår och sommar tillsammans. Den glädje jag kände då sitter i än idag. Kan nog vara det bästa sms jag någonsin fått.


Våran sommar blev sen också en av dom bästa. Det var bara vi. Vi fem. Erik lärde känna Hugo på ett helt annat plan och vi njöt över att vara alla. Skojade hela sommarn om att skulle vi vara sams i augusti så skulle vi gifta oss och det vet vi ju alla hur det blev med det :)

Erik, jag älskar dig!



den finaste av buketter ! Först kom Alexander och Loke med några omsorgsfullt plockade blommor och jag och veronica tittade på varandra och sa i kör "var har dom hittat dom och VAR är FELICIA?" Hon kom någon minut senare, JÄTTE glad och stolt med detta. Vi förstod redan innan hon kom men var tvungna att fråga. "Var hittade ni dom där?"
-Där borta mamma, det finns jätte många fina blommor där!

Haha, i den finaste rabatten i området ;)


Klar!

Jorå, helt fel var det inte. Insåg precis att det bara är en vecka till jag får mina pengar igen så blir nog lite shopping till helgen :) Nästa månad ska vi spara lite, fick vår hyresavi och hade fått avdrag på 3000 för vi använt så lite el under året. INTE FEL :) Speciellt inte då vi har 3 födelsedagar i familjen under månaden + lite släkt :)



SNÖ!

Kom just in, bjöds köttgryta med potatis hos farmor sen nykokt äppelkräm med kanel =) till kaffet solskensbulle och i bagaget hem ett leende. Jag blir glad av att vara där uppe! Senaste skvallret, läsa igenom tidningarna, prata om familjen annorlunda och leka med hundvalpen som dom har åt min kusin :)


solen sken så fint och jag fick sån lust att fixa uteplatsen så vad gör jag? Jo jag lånar deras skyffel, går ner i tron om att det bara är att skotta och möts av världens blötsnö som var TUNG. Struntar jag i det hela? Nejdå. Tycker så synd om Loke som tar sig in där när det är någon och får kämpa så vill dom ska kunna komma in den vägen om det är något så jag ger mej på det hela ;) Min kära farmor 52 år äldre än jag säger "håll du hunden så skottar jag åt dig" Icke! Någon måtta får det vara. Jag må vara gravid men hon har för tusan gjort sitt och ska inte göra det åt mej ! Älskar henne, för allt hon gör!


  

nu kommer man in iaf även om det inte är riktigt som jag tänkt. Röran på altanen efter jul och födelsedagar får vänta till snön bestämt sig för att försvinna lite till. En släpvagn senare och vi kan fixa där ute :)
nu ligger jag till sängs och en tår rinner ner för min kind. Hur det känns i mina handleder, armbågar och axlar vill jag inte tala om och hur migränen slog till försöker jag glömma.


Jag njuter fågelkvitter och snö som droppar från taket, fönstret står på vid gavel här och jag ligger i bara t-shirt. Tror inte det finns någon årstid som gör så gott i själen som denna. Särskilt inte efter den här vintern. Vår kan det få vara året runt..!

nu ska jag fixa med pengar och se hur mycket vi egentligen har att leva för. Det blir spännande. Jag har små projekt jag gärna vill starta men som alla vet krävs pengar så snart vet jag.

En vit säng i lokes rum (han vill dock ha blå så vet inte hur jag ska få honom till vit)
Vit färg till mitt skåp här inne.

sen färg till vår LEKSTUGA. Gud det kliar i fingrarna att få måla och inreda den. Jag ber till gudarna att badrummet snart blir klart så vi kan börja inreda och fixa där borta. Att låta barnen bo så några månader vore underbart.

Nu bankdosan.


SMS

Precis då jag publicerade det förra inlägget fick jag sms av kappahl . 30% på hela köpet imorgon. Undrar jag om dom har regnvantar. För kan ju inte bara jag som tycker att det är en extremt tråkig sak att lägga pengar på!?


Vår!

Eftersom våren är på väg till oss gick jag och Erik igårkväll igenom vad barnen behöver. Jag som varit så sugen på en vårjacka till Felicia insåg att dom redan har jackor båda två - skönt iofs!

Nya skor till alla tre behövs samt fodrade regnvantar då slasken snabbt går igenom vintervantarna. Hugo behöver även ett fodrat regnställ och en vårjacka. Lite vårmössor är ju inte fel heller?! Jag älskar mössor till barnen!

Får bli shopping någon dag, Loke ska på teater med dagis på fredag och har räknat dagar hela veckan och imorse vid frukosten frågade han om vi inte kunde göra nå mer kul på fredag. Som att åka till Ikea! Dom är väluppfostrade mina barn och ibland ska man väl låta deras viljor gå igenom!? :)


gummistövlar måste jag kolla upp också, tror Felicia behöver iaf för den donnan har växt :)


har funderingar på farmor även idag, om magen ger med sig lite går jag nog upp, kanske kan ta en promenad tillsammans, det vore icke fel! Imorgon är jag fullbokad då jag skjutit på grovstädning hela veckan så blir förmiddagen ägnad till det och eftermiddagen är tvättstugan bokad. Sen är det HELG!


morgonstress

Idag fick jag göra allt jag har som "måsten" om mornarna såsom bäddning, plockning osv i lite snabbare fart än vanligt då jag Hugo och Felicia sov till 07.20 och inte kom upp förrän några minuter senare. Loke hade vaknat med Erik så han satt klar och tittade på tv :)

nu är dom lämnade och Hugo blev bara lite ledsen precis vid lämning men gick glatt in medan jag klädde av Felicia - Framsteg som glädjer!

Loke var trött så han blev ledsen när vi skulle åka. Byggare bob började på tvn och elaka mamman stängde av... fick tvinga på honom kläderna och bokstavligt lyfta ur ett skrikade barn genom ytterdörren och helt plötsligt var det inte tvn det handlade om utan att han ville ha med ett gossedjur. Jag gick in och hämtade det och allt var ur världen och han var sen världens solstråle. Någon mer som har barn som liknar gravida kvinnor? ;)



Nerbäddad

Ligger nerbäddad i sängen nu och försöker tänka bort allt det hemska jag sett. Behöver jag säga att jag gick ett extra varv, pussade på barnen och berättade för dom hur mycket jag älskar dom fastän dom sov...! jag mår Inge bra men har svårt att sätta fingret på vad det egentligen är... Gör så ont i hela kroppen, speciellt i lederna i fötterna, handlederna och knäna. Huvudet gnistrar och det glittrar för ögonen då länge jag står eller sitter. Jag fryser och hela kroppen skriker av orkeslöshet. Erik somnade före åtta och jag gör snart detsamma. Hugo hade varit en solstråle hela dagen idag och ville fortsätta leka fastän jag kommit. Det var nog det bästa med denna dagen tror jag allt! Nu . Godnatt!

Känsliga tittare varnas

Jag som älskar dokumentärer ångrar att jag kl åtta slog på tvn och började titta på TV4+ fy. Det här kan vara det värsta jag någonsin sett och jag har tittat på mycket... Har motstått impulsen att slå av flera gånger för det är för hemskt för att inte se. Vill bara ta hit dom, ge dom värme mat KÄRLEK. Finns inte ord för det jag just sett.

sovit

Jag har sovit sen jag skrev sist och tröstar mej själv efter ännu en dag sängliggande att dåliga perioder ofta följs av bättre.

Mina fingrar är svullna som små prinskorvar och även vaderna... hoppas det släpper lite när jag kommer ut och igång för nu måste jag ta mej upp, fräscha till mej lite och åka och storhandla...!


längtar efter barnen men gläds över att ha dagis såna här dagar..!

Dagliga rutiner

Jag är kvar i sängen och lär så förbli... hade velat ut men än några timmar kvar.

Det här med rutiner och barn... När Loke var ca 10 månader gammal och jag väntade Felicia började hans nattningar dra ut på tiden, vi buffade, vi sjöng, vi läste sagor men till slut kändes det nästan som han vart irriterad på vår blotta tillvaro.. Jag läste om 5 minuters metoden och bestämde mej för att pröva.

Var en kväll när Erik var borta, kände att jag var tvungen att stålsätta mej och göra det själv...! Minns hur jag la honom i det hans då lila rum i huset, han tittade på mej som han inte förstod någonting, skulle jag inte stanna? Jag sa godnatt och älskar dig och gick sen ut ur rummet. Satte mej vid det skrivbord vi då hade där och började söka på allt möjligt på internet för att skingra tankarna.

Han skrek.
Jag kände mej som världenss hemskaste mamma.
Han skrek.

Efter 4 gånger jag gått in och 20 minuter senare sov han som en lite ängel och vaknade heller inte på natten som han tidigare gjort. Kvällen efter tog det bara 10 minuter och följande nätter la vi en glad kille som somnade utan att vi var tvungna att gå in igen.

Ljuvligt.
Efter det följde en underbar tid, klockan sju varje kväll låg han oavsett dag eller om vi hade gäster. Godnatt godnatt och så upp i sängen. Vi trodde knappt det var sant.


Sen föddes Felicia och ska jag vara ärlig vet jag faktiskt inte när det hela ändrades? Han fick en stor säng men det fortsatte att funka till en dag när vi var där igen. Vi började läsa sagor.
sen dess har vi läst sagor, en hejdundradets massa sagor. Till han somnat. Även här har vi känt att han till slut velat att vi ska gå men han inte kunnat säga det. Har vi rest oss har han velat vi ska ligga där igen men nattningarna har bara tagit längre och längre tid.

det har trots allt funkat. Han har sovit oftast före halv åtta till för ett tag sen, kanske några månader? Jag vet inte vad som hände men han ville inte. Vi ORKADE inte (ärligt) det är mörkt på kvällen så här års och vi har varit extremt trötta både jag och Erik så vi har låtit honom sitta med oss i soffan. Till och med tyckt det funkat ganska bra då han somnat på min famn oftast för kvart över åtta MEN innerst inne har vi vetat att det inte är rätt. Ett barn ska inte somna framför tvn, det har inte känts bra för varken honom eller oss men ett mönster är så svårt att bryta.


Till för kanske 2 veckor sen? Loke ville absolut ha ett djursjukhus han sett i en tidning. Felicia ville ha en Fifi docka. Vi förklarade för Loke att det är lång tid till han fyller år och att han får spara om han ska kunna köpa det. Felicia satt samma kväll på pottan och vi sa att hon får en fifi docka den dag hon slutar med blöjan. Loke ville då också ha sitt sjukhus och jag sa att han får det när han lärt sig somna själv på kvällarna.

han gick med på det. Innan nattning den kvällen pysslade vi upp ett "mål" han fick klistra dit bilder på det han ville ha och jag gjorde 25 rutor som han skulle få kryssa varje morgon när han somnat själv.


dom första kvällarna var det mycket spring.
jag är kissnödig
törstig
rädd
inte trött
m.m
m.m

Vi gav oss inte och redan första kvällen somnade han själv även om det tog mer än en timme. Sen dess har det gått bättre och bättre och nu sen i torsdags har det inte varit något spring upp alls. Han har lagt sig halv åtta och fått lyssna på en saga på skiva och dom senaste dagarna har han somnat inom 5 minuter!!
Förstår ni vilken lättnad det här är för oss?

Han känner tryggheten att somna själv, precis som det ska vara och självklart frågar jag mej själv varför vi inte gjorde det här tidigare men huvudsaken är att det nu är gjort och inom några veckor kommer han få köpa sitt älskade djursjukhus och verkligen vara värd det.

Älskade barn, du gör oss så stolt!



Nästa projekt är Hugo ;) Han som alltid sovit bara i sin säng har sen han blivit så mycket sjuk hamnat i vår säng och nu tycker vi det är så mysigt så han har fått ligga där men nu när ork kommer ska vi bryta det med. Dom får gärna komma till oss under natten men jag vill att dom ska ha tryggheten. Tryggheten att somna själva.



Frukost nr 2

Kokar ägg till frukost nr 2, på morgonen och förmiddagen kan jag äta det mesta men frammåt eftermiddagen och speciellt kvällen mår jag jävulskt illa...!

mår illa nu med och magen gör ont , tröttnat på att ha det så här och tabletter hjälper inte... borde kanske boka ny läkartid.

Jag vet att många med mej tjatar om det men vad solen gör mycket, imorse när vi åt frukost satt Felicia och bara log sen sa hon "åh mamma, solen skiner jätte jätte mycket här inne" Hugo var inte lika ledsen idag vid lämning... hoppas det också vänder nu.


 Gårdagen blev bättre när jag väl fått hem barnen, jag mår som bäst när jag har dom hos mej... vi pysslade, lagade middag och sen blev det lite bad innan dom somnade...!

  

karin ringde och frågade om vi ville ha något från willys men jag kunde inte komma på någonting förutom Godis ;) så det köpte hon och kom hit med direktleverans, tack syster! Hon förgyllde sen våran kväll med att komma tillbaka lagom till familjen annorlunda och äta det tillsammans med oss :)

med sig hade hon också en bukett tulpaner och jag blev så rörd, tack syster!

    denna var full, från början ;)


nu är äggen klara så jag ska bre mej en färsk macka med lite goda tillbehör..! Undra om man ska ta en sväng till farmor och farfar idag också, jag hann ju duscha innan jag hamnade här så jag är redo för ett äventyr :) Måste bara hinna handla innan barnen ska hämtas för här finns bara en blöja kvar!



jag och Erik i lördags, haha jag håller fast honom ;) sanningen är att jag känner på hans korta hår som jag klippt men det ser lite roligt ut!


Trött

Jag måste sova. Nu. Godnatt alla

Förlorad dag!?

Vaknade nyss och kände mej helt groggy, solen lyser starkt genom fönstrena och det tog ett tag innan jag förstod att barnen snart ska hämtas...! tur jag vaknade. Fick skölja av ansiktet med kallvatten , borsta tänderna och dricka en massa vatten så nu känner jag mej lite mer i form.


Så var den dagen över. Och inget fick jag gjort medan dom var borta och det ända som känns bra (konstigt nog) är att jag inser lite varför jag är sjukskriven. Jag mår inte bra och jag kan inte lura mej själv för länge. Det har kroppen precis berättat för mej.

middag till ikväll får bli potatisgratäng från igår och något enkelt till... jag har så ont i varenda liten lem och värst är det från mitten av ryggen och upp som avslutas med huvudvärk samt handleder och fingrar.


nej klä på mej, ut i SOLEN och hämta BARNEN , dagen behöver ju inte vara förstörd för det här, den blir bara lite kortare!

Glädje

Erik ringde dagis från jobbet och fick höra att våra barn har varit jätte glada hela dagen, Hugo hade blivit glad nästan på en gång så sen hade dom varit ute och Loke hade lärt Hugo en massa saker och nu hade dom precis ätit lunch och Hugo skulle få sova - glad!


tänk.
summan av kardemumman har jag mått dåligt hela förmiddagen i onödan.
nu kan jag somna gott!

SOVA

Är riktigt trött... la mig på sängen när jag kom hem imorse och ligger här fortfarande förutom några små spring för att hämta post och mer choklad.. nu känner jag hur ögonlocken går ihop så tror jag ska sova en stund. Hade tänkt dusha men sova låter mer frestande!



ska lyckas komma på någon mat till kvällen också.. hmm.


Gårdagen

skrev ju inget igår!? :)

Lördagkvällen blev jätte lyckad och vi hade en rörd pappa där hemma. Kakan blev över förväntan och att krossa turkisk peppar och blanda i grädde kan jag rekomendera till lakritsälskare. Vi lyckades med alla mat, över förväntan och jag ska se om jag kan få tag i lite kort från Daniel för fina var dom också :) det serverades

Innan vi slog oss ner serverades det tapas, oliver, ostar, korvar, vitlöksklyftor, kronärtskockor, chips m.m Felicia åt upp hela skålen med oliverna fulla med anjovis..! Hon är helt crazy i oliver!

Förrätt ett: Citronpannacotta made by Linn med löjrom, gräslök, rödlök och liten citronskiva. Hugo åt löjrom som om det inte fanns någon morgondag ;)

Förrätt nr två: Pilgrimsmusslor på ett täcke av charlottenlök och bacon och till det sparris. Gjort av Linus och måste säga att det var GOTT! Aldrig smakat det tidigare då jag tyckt det sett skumt ut ;) men så fel man kan ha!

Huvudrätt nr ett: Vitlökssoppa med vitt vin made by Daniel och den var fantastiskt! Lite krutonger och jag åt upp Hugos också! Han tyckte bäst om krutongerna (haha, han fick inte smaka soppan för den var min) ;)

Huvudrätt nr två: Oxfile med potatiskaka som karin gjort och en rödvinssås med smak av choklad som jag låtit puttra på spisen tre timmar. Till det serverades en lite tomatsalsa och JA, det var gott!

Efterrätt nr ett: Citron och lakritskaka med turkiskpeppar grädde som gjorde succe. Hur kunde vi lyckats med allt!?

Senare bjöds kaffe med champangetryffel och lite senare även ostbricka.

runt tolv rullade vi hem, mätta och nöjda med en pappa som grät av rördhet.







Söndag:
När jag vaknade såg Erik och Hugo redan vasaloppet. Jag tog en skön dusch och såg sen ut som mig själv utan gårdagens lockar och lite mera smink. Drog på min myskläder som sen fick bli min söndagsoutfit.
Efter frukost åkte jag för att hämta hem dom andra som jag saknat och dom satt i badet när jag kom. Det är kul att bada hos mormor när vi inte längre har badkar här hemma! Fick med dom hem om jag även tog med min en vhs för Loke ville absolut se alladin hemma :) Så nu har vi det också ;)

Efter lek och lunch tog vi på oss och gick ut i sooolen! Stannade upp flera gånger och bara lät solen värma i ansiktet. Helt underbart och lika var det ute idag, nu är det vårkänslor på intågande! 
träffade på lite grannbarn med familjer och pratade lite, snart är alla samlade ute i sandlådan igen, på vintern ses man knappt vilket är lite tråkigt..!


vi handlade mat och gick sen till öb där Loke ville köpa klistermärken och jag visst hittade mer vi behövde än jag trodde. Det är kul att handla! Träffade även där flera bekanta, tror många orkar sig ut nu när solen kommit till oss. Väl hemma stannade Erik och barnen i pulkabacken och jag gick in och började med maten.

Det bjöds på potatisgratäng med purjo och morötter och till det kycklingklubbor som jag marinerade och slängde in i ugnen medan Erik gjorde en fantastisk sås och till allt åt vi en fetaost, paprika och tomat röra. Söndagsmiddag it is!




Bad fick avsluta kvällen för de små och vi gick som sagt och la oss tiiidigt!


Idag efter dagis åkte jag ner på stan för att lämna ett par glasögon till Linn som hon glömt i vår bil och jag blev helt fylld av vårkänslor och Viljautpåpromendkänslor då asfalten var torr och solen sken. Fick även sån lust på att shoppa vårjackor, gympadojjor och lite vårkläder men det får allt vänta lite till!

Måndag

Jag vaknade så äckligt trött idag... ändå gick vi och la oss kvart i nio igårkväll..! Brottades med frågan hela morgonen, dagis eller icke dagis. Erik tyckte. Jag tyckte inte. Jag tyckte lite. Personalen tyckte. Det går fortfarande magsjuka. Jag har blivit beroende av barnen. Erik började vackla. Jag kände hur min kropp skrek efter liggläge. Vi bestämde oss.

Dagis.

Loke blev jätte ledsen "jag vill vara hemma" gömde sig i sin säng och morgonen blev allt annat än jag velat men jag kunde inte vackla då, jag lever efter att man måste vara konsekvent som förälder.

Jag ligger nu och äter chips och choklad. Borde jag haft dom hemma? Jag hade ju sett fram emot att mata ankorna med Jennie och barnen...! Gjorde jag rätt?

Jag lämnade en hysteriskt Hugo som varit glad hemma och i bilen.
Jag lämnade en glad Felicia som Älskar dagis!
Jag lämnade en söndergråten men glad Loke som vinkade till mej i fönstret.


Om han inte blivit glad i bilen vet jag inte vad jag gjort efter att fått tvinga på honom kläder och sen ut i bilen..



Nu hoppas jag bara Hugo inte är alltför ledsen... han har ju bara varit där en vecka och sjuk tre..! Ska ringa och höra med dom så känns kanske allt bättre sen!


/ En mamma som de känns som allt hon gör för barnen är fel.



Sommarfest!

Snart så.

Vi börjar bli klara för avfärd här hemma. Väntar bara på två leveranser..!

En av två barn som ska anlända nu snart och så
En med en mormor och en morfar som ska passa di små.


Hur kakan blev får ni veta imorgon men jag kan avslöja att den blev en aningen bränd, FAAN! Tror dock det går att lösa med lite florsocker och turkisk peppar, allt går! :)


Hugo springer runt i bara blöja och moccasiner, SÅ söt!


tulpaner

Min fina kom hem med en bukett rosa tulpaner till mej, nu är jag glad!


Missad grädde

Erik är iväg och köper grädde då jag missat det, eller missat och missat. Ska jag vara ärlig?

För ett tag sen hittade jag ett recept och tänkte wow det där skulle pappa älska. Tyvärr är det inte ofta vi fikar tillsammans så tillfälle har inte funnits att bjuda honom till nu. PERFEKT.

Men var hittade jag receptet? Ingen aning.

nu blir det alltså ett hopp plock av lite olika recept där jag chansar hejvilt och bara ber till gudarna att det blir bra.


Snälla, gör det ni också!

AJ!

Efter en natt i fosterställning då magen gjort ONT försöker jag idag hålla mej på bra humör och inte förstöra för någon pga mitt onda och dumma förkylning som vägrar släppa. Att andas genom näsan är mission imposible och än värre än det att kunna äta ordentligt. Idag blir det nässpray hela dagen lång.


Erik har tvättstugan och tvättar alla lakan, Hugo sover och jag ska snart börja baka... hoppas den blir bra nu för jag har inte tid för en andra chans...!



Fredagsmys

nu ska jag byta plats, från säng med dator till soffa och mobilsurf om det skulle vara något jag måste kolla ;) Erik är på hemgång nu och Felicia sov så nu är Loke fredagsmys med faster så var en glad kille jag hörde i bakgrunden :)


nu
postkodmiljonären
sen
lets dance
senare
solsidan


FREDAGKVÄLL!

Funderingar

Ja jag har ju mina funderingar. Dels för att jag faktiskt är hemma om så sjuk men nu är det inte många månader kvar så kommer Erik också vara hemma.

Varför ska vi vara två hemma och ha två barn på förskola som vi inte är helt nöjda med!?
Varför ska Loke behöva gå sitt sista år innan skolan när det verkligen är sista chansen i livet (sen kommer ju skola och efter det jobb) att vara helt fria alla sex och kunna göra vad vi vill när vi vill.
Varför vara styrda av tider vi inte behöver vara styrda över!?

Kollade upp lite nu och det finns faktiskt någonting varje dag för dom, utom onsdagar men det är ju en perfekt dag att tvätta och sen ha som tradition att gå till badhuset efter lunch. Då får dom det också, vattenvana och dom älskar det verkligen!

Måndag: 9-12 Familjecenter
08.30-12.00 Markuskyrkan
Barnrytmik 3-5 år (både för loke och felicia) kl 10.00 på mariagården med deras favorit Sophia.

Tisdag: kyrkansbarntimme för Loke 09.00-10.30 på markuskyrkan

Onsdag: badhuset!? :)

Torsdag: 08.30-12.00 Markuskyrkan

Fredag: 9-12 Familjecenter 09.00-12.30 Mariagården

Loke skulle ändå få vara i egen grupp utan oss på kyrkansbarntimme och rytmiken.
Dom skulle ändå utvecklas, träffa andra barn och framför allt få ett lugnt skönt år hemma. Jag tycker alla som har chansen och inte är sjuka borde ha sina äldre barn hemma. Dom tar inte skada och dom behöver inte så mycket mer än det dagliga samt rutiner. Det är A och O. Ingen tv på vardagar, tv på helger. Dom måste få märka skillnad på dagar och det går även hemma. Den här veckan har dom inte alls blivit rastlösa eller ätit massa dåligt och nu idag hade dom verkligen helg.


Nu är det här dagens funderingar så kom inte och hoppa på mej om någon dag när jag ligger med smärta från topp till tå och inte kan bre dom en varsin smörgås. Det här är en dröm och jag hoppas det kan bli till verkligehet.



Felicia på stolen närmast.



Hugo in action :)
Kul också att få lära lite andra föräldar som är hemma, det finns ju ändå några här i norrtälje så barnen går inte lottlösa! Dom fullkomligt älskar mariagården och det är det bästa på fredagar om ni frågar dom :)


uppskattning

Idag när Erik var på biblioteket med barnen hade dom träffat på två av Felicias fröknar med några barn och vi hade fått sån uppskattning av att vi hållt barnen hemma för det hade gått mycket magsjuka och annat trevligt och dom var helt frustrerade över att folk inte kan hålla dom 48 timmar efter sista symptom regeln för det går bara runt runt.

kul att få höra att dom tycker man gör något bra! Vi ringer på måndag och ser sjukstatusen är då.. kanske blir en till hemma vecka för mina små, några sjukdomar vill vi iaf inte ha! Då blir det nog badhuset någon dag, mata ankorna en annan, biblioteket är alltid uppskattat som sagt och fika på stan är aldrig fel! Finns mycket att göra med friska barn, lite med sjuka.


nu är det plötsligt mörkt och det känns konstigt tomt här hemma men innan jag vet ordet av det är det fullt ös igen, det härliga med att ha barn...!



jag gravid med Hugo, haha. Snygg chokladfläck i ansiktet också ;) Kom på igår att man kanske borde ta ett kort på magen, tänk om det är en tjej då kommer hon bli jätte besviken om jag har en massa bilder på Lokes mage och ingen på hennes ...! (ja, jag erkänner, jag blir bara sämre och sämre på sånt) med loke tyckte jag att jag gått jätte långt när jag var i v.14 och nu tycker jag att jag precis blev gravid och ärligt vet jag inte ens vilken vecka jag är i) skäms på mej!

tack för ni kom

Mitt som jag låg här i min ensamhet plingade det på dörren följt av ett ryck i handtaget... vem kan de va tänkte jag? Farmor kanske, hon brukar göra så ;) Men icke, där stod bror och lillasyster och frågade hur det var med mej, jag blev så glad! Med sig hade dom ingredienser till min kaka jag ska tillverka till kvällen och skvaller om dittan och dattan. Slutade med att vi alla tre satt uppflugna på kökbänken like old days till karin tröttnade och hamnade på golvet så hon kunde se oss bättre ;) (eller kanske sitta skönare) tiden gick och jag känner nu längtan till imorgon och i kylen ligger en oxfile för 700 kr, det kan nog bli bra det här!


Mitt på dagen kommer mor och far och tar barnen ner på stan så vi kan förbereda i lugn och ro sen kommer dom små och äldre i sällskapet till dukat bord, grym planering :)


ser att klockan sprungit också, snart kommer mina fina hem, Hugo kommer vara sovande så kvällen är våran. Funderar på vad man ska äta men kom på jag har bakpotatis, skagenröra, fetaost och lite grönsaker.. får nog bli det! om inte Erik köper nå gott på vägen.


Dumma mage att vara i vägen bara. Har tagit en mix av tabletter så hoppas på förbättring och en lindrig fredagkväll, det borde jag vara värd.



Vi på Annas examensbal lucia -09. Fina minnen.


IBS

Jag är så trött och blir så ledsen när min kropp gång på gång sätter stopp för det jag vill göra.. Fick stanna hemma från handling som jag sett fram imot pga min dumma mage...!

Fick nästintill springa hem från farmor för att sätta mej på toa.. det är verkligen inte kul att ha det såhär och allt illamående den för med sig.


Undrar ni något kan ni söka på IBS. nu något roligare att titta på så ni slipper tänka på det jag just skrev ;)



härlig syskonbild från någongång i vintras.



Felicia på kalas!


Farmor och Farfar!

Efter att ha tillbringat nästan fyra timmar på eftermiddagen och sen hela kvällen hos dom i tisdags kändes det nästan lite nära på att gå upp idag men jag är glad jag gjorde det :)
Catcha upp och skvallra lite, äta kladdkaka, solskensbullar och goda mackor med kaffe till ! Skugga igenom veckans tidningar, "hjälpa" dom med helgkorsordet (läs titta på och komma med dumma förslag) smygtitta på grannar genom fönstret och skvallra lite till. Jag bara älskart.

I tisdags var jag dum, åt lunch hemma med barnen och sen när vi kom upp var det dukat för oss alla med potatisgratäng, kassler och god sallad. Behöver jag säga att jag ångrar att jag åt fryspaj eller att jag den dagen åt två luncher ;)

om cirkus en timme kommer bror och hämtar mej för shopping, jag har tur som har privatchaffis jag. Igårkväll både hämtade han och skjussade han hem mej och att få åka i hans bil, få höra lite om hans liv och tankar och lyssna skön musik är inte helt fel, inte för en inbiten småbarnsmamma som mest lyssnar på pettson och hör barnprat ;)


Nu blev jag sur också

skrev just ett långt inlägg så råkade jag trycka på någon radara knapp och allt försvann..! Aja. Har svinigt ont i kroppen idag och tröttheten gör sitt och på det en härlig migrän så vår familjedag blev en hemmadag för min del.. pratade just med Erik och dom hade kommit ut från bibliteket nu (lokes önskemål för dagen) och skulle nu åka vidare till hans föräldrar (felicias högsta önskan) så dom blir där hela dagen. Får se om de stora barnen blir kvar över natten, dom ville så gärna det så Loke ringde och frågade farmor men hon skulle tyvärr bort så får se.. om Anna är hemma stannar dom kanske hos henne och farfar :) Själv ska jag försöka vila... gick upp redan sju imorse och åt frukost med dom andra så sen har dagen bestått av det vanliga till dom försvann vid halv elva och lugnet la sig.. Funderar på att gå upp till farmor och farfar en sväng sen kl fyra ska jag och syskonen åka och storhandla inför imorgon.. hoppas det inte blir så dyrt. Här är pengar verkligen bristvara förtillfället...

Kväll efter kväll

La mig just under det sköna varma täcke som ska vara min följeslagare dom kommande nio timmarna, kanske tio..! Bredvid mig ligger min fina lillpojk helt utslagen med djupa andetag som jag kan gå och längta efter på dagarna, denna avslappnande stämning. Tänk att jag tycker det här är lika skönt, kväll efter kväll efter långa dagar, att man uppskattar något så mycket som don lite svalare lakanen mot det varma täcket och huvudet som sjunker ner i kudden redo för sömn! Erik ligger kvar i soffan, jag hade inte hjärta att väcka så får se när vi blir tre här i sängen.. Jag svamlar känner jag och kroppen blir bara tyngre.. Godnatt alla!

Hemkommen

Jag är trött, precis hemkommen från planeringskväll inför helgen hos Linn med alla syskon. Vi ska bjuda pappa på 50års middag och det krävs en hel del planering, allt från vad för mat till vad som ska handlas, drickas och dekoreras. Det blir nog bra tillslut och jag är sån som alltid tycker att sånt här är skönast när det väl är över ;)

Svärmor kom till sist, klockan var nog halvfyra och barnen hade gett upp väntan med ett äpple och sagoläsning i soffan så när hon kom sken dom upp som solar och loke sa "åh farmor vi trodde du aldrig skulle komma" med sig hade hon en stor påse med blandad frukt och citroner =) Tack, sånt går mycket här hemma! Gillar att vi nu har tre skålar fulla just nu, det är en fin inredning dessutom. Det blev fika igen så efter lite rulltårta orkade jag göra klart tvättstugan innan det var dags för middagslagning. Mysigt att bara ses så där, enkelt. Är alltid så mycket annat och ofta vi som åker dit men nu så, sportlov är grejer :) Hon stannade på middag så här bjöds schnitsel (stavas?) pasta, sås och en sallad på tomat, fetaost och sallad.



Nej, krypa ner, Erik sover i soffan så ska väcka honom sen SOVA! En hel vecka utan sovmornar eller vila på dagen börjar visa sig... men jag är glad över veckan.. Nästa blir det nog dagis igen annars förstör jag nog mer för barnen än mej själv men först... HELG! Imorgon är Erik hemma!


I väntan på gumman tö

I väntan på gumman tö kan man alltid äta lite glass för att hon ska förstå att det är dags att komma, tycker ni inte!? Letade dock i bilder från ett år sen och ser att vi hade snö då med men i maj, då hade vi det så här härligt.









helt fullt med vårblommor, oj vad man längtar nu!
På tal om annat hittade jag massor med bilder från när vi tittade på den här lägenheten i samma mapp och jag undrar om det inte är dags för lite före - efter inlägg för det har hänt mer än jag trodde..!

Vilket skämt

Om någon undrar så tog det säkert en halvtimme att få på alla "nordpolen" kläder och ta oss ut, sen kom vi kanske 15 meter innan STOPP! Det gick inte att dra varken fram och tillbaka, allra minst frammåt ;) Så kan det gå... haha. Bara ut med barnen, in med vagnen i förrådet och hämta bilnyckeln för att SEN gräva fram bilen... hej och hå. TUR vi har både motorvärmare och kupevärmare annars hade det aldrig gått med barnen... Hoppar in och sätter på bilen och vad händer?! Jo vindrutetorkarn hoppar ur sitt fäste så bara ut igen ;) Pillra pillra pillra till jag kom på att det var jätte enkelt, varför kommer man alltid på det när man hållt på ett bra tag!? Aja, in igen och starta och ta sig till willys... väl där hade Hugo somnat... YES.


Men allt går, bara att bädda ordning lite åt honom i en kundvagn i stormen ;)





handlingen gick iaf smärtfritt och det var tur vi hade bil för jag behövde visst tre Fulla påsar!
väl betalt kom barnen på att dom fått varsin "ridahästpeng" av farmor Ingrid när dom städade så fint där sist så han med varsit åk innan Hugo vaknade och det var dags för att åka hem för lunch !



Nu har jag startat tvättmaraton efter att ha läst nya bokrea böcker med barnen. Mysigt att sjunka ner i soffan på dagen och bara läsa :) Nu leker Loke hund och Felicia rider på honom och Hugo är valp tror jag...!


Vilket väder , hoppas Erik kommer hem välbehållen till kvällen!


hatar min följeslagare

min migrän knäcker mig vissa dagar och är lite snällare vissa dagar men den finns alltid där, denna äckliga huvudvärk som jag mig yrslig, illamående och stundtals till en elak mamma och fru.
jag skämms vad den gör med mig ibland men det gör ju så ont..


nu klär barnen på sig i hallen så ska hjälpa dom !

Är jag dum?

Ser ni vädret? All snö som vräker ner och har drivit ut över alla gångvägar? Någon som varit ut som vet om dom hunnit undan med plogning för gående!? Vi behöver nämligen handla + frisk luft och tänkte därför ta vagnen till affärn och inte bara det. Dubbelvagnen för Felicia kommer inte orka gå och dessutom har jag precis monterat dit en ståbräda så jag får med mej Loke hem igen ;)

Är jag dum!?

Lär få känna vad jag gjort framåt kvällen / imorgon ..! Har slut på det mesta i mejeri och fruktväg så blir det och fika, har vi tur kommer svärmor på besök under eftermiddagen :)

har dessutom bokat tvättstugan så idag har jag att göra!

nej, trötta barn här , bäst att ge sig ut! Önska mej lycka till!

Saknad..

Maten står nu på spisen och är klar (korvstroganoff och ris) och vi väntar bara på min lilla man och deras pappa som sitter i bil hem från stockholm! Blir nog att vi börjar äta snart men barnen leker bra nu så drar lite på det :)


Vi hann leka ute men Hugo började frysa så han och jag gick in. Så skönt dom kan vara ute själv här, jag ser dom från köksfönstret och hör så fort dom skriker! Hann både förbereda allt med maten och plocka ur diskmaskinen innan dom kom in - Lyx att bara göra med ett barn :)

Kallt var det ute... blåste men va skönt för alla att komma ut en sväng.



någon vecka gammal bild.

Saknad..

Maten står nu på spisen och är klar (korvstroganoff och ris) och vi väntar bara på min lilla man och deras pappa som sitter i bil hem från stockholm! Blir nog att vi börjar äta snart men barnen leker bra nu så drar lite på det :)


Vi hann leka ute men Hugo började frysa så han och jag gick in. Så skönt dom kan vara ute själv här, jag ser dom från köksfönstret och hör så fort dom skriker! Hann både förbereda allt med maten och plocka ur diskmaskinen innan dom kom in - Lyx att bara göra med ett barn :)

Kallt var det ute... blåste men va skönt för alla att komma ut en sväng.



någon vecka gammal bild.

Perioder

Allt här i livet går i perioder (iaf i mitt liv) och nu har jag kommit så långt i min graviditet att jag skulle kunna leva på fil, kellogs och socker. Mycket socker, mycket flingor. Åh vad det är gott just nu. Ge mej frukost och mellanmål lite oftare!


pyssel pyssel pyssel

Hugo har sovit sen halv ett och Loke pysslat, försöker nu få honom lite sugen på mellanmål så vi kan komma ut en sväng innan middagen ! mitt huvud behöver verkligen frisk luft!

Sovrum

Min fina bukett förgyller vårat sovrum fast den för länge sen tappade både mycket färg och form, jag kan ligga på kvällarna och bara titta på den, det står LYCKA framför och det är just vad den betyder för mej.

  



nu har jag sprängande huvudvärk, nacke och axlar gör mej illamående jag kan känner mej mörbultad i resten av kroppen... skönt att ha en "bra period"

Det SNÖAR!

Jag vet att jag borde längta till våren och vilja ha bort all snö och det gör jag / vill jag MEN jag kan inte låta bli att tycka att det är ganska mysigt! Snön faller och solen skiner! Bara grejen att vi för en gångs skull har en RIKTIG årstid. Jag avskyr slask och det känns som det är det vi har att välja på nu så låt det vara snö till våran kommer på riktigt och solen VÄRMER så det går fort att få bort det. Slask en längre tid är ju en mardröm, allt blir blött och slaskigt...


Nog om det, våren är mer än välkommen , bara den inte velar fram och tillbaka :)

Satte mej ner nu och tittade på klockan. Dagarna går fort tycker jag och jag älskar grejen att ha barnen hemma, vi är ett team och jag är inte ensam. När jag städar hör jag deras små konversationer och när jag är trött får jag kraft av dom. Jag vet själv att jag inte orkar det här i tid och otid men jag bara njuter av att jag har en lite bättre period och kan unna barnen och MIG själv det här. Efter regn kommer solsken och det stämmer verkligen men hur jag mådde för någon vecka sen, jag är väl medveten om att det kan bli så närsom igen men så länge njuter jag av att "må bra" haha. Skulle vilja någon fick ta allt jag kände nu och sen svara att dom mår bra... allt är relativt.



Har fått undan lunch, leksaker är upplockade, det är städat överallt , hugo sover och loke och felicia leker prins och prinsessa och gör frukost i sitt slott just nu :)

  


Min snygga prins och prinsessa ;) Felicia har dragit på sig en prinsessklänning (nattlinne) på dom vanliga kläderna och loke håller ett svärd i sin famn som han måste slåss med draken med för att få sin prinsessa! Prinsessan åker dessutom skridskor som ni ser ;)


LUNCH!

Så sjukt hungrig jag är... nästan läskigt! energin är nere på noll så stuvar makaroner och steker hamburgare nu med Hugo på axeln... han är trött så direkt efter mat blir det sova för hans del!




På sjukhuset medan vi fikade




senare på eftermiddagen samma dag efter hans läkarbesök



En väntan på apoteket som äntligen tog slut framme vid kassan!

Uppdrag slutfört

Så, allt gjort och här hemma luktar gott av citron och havsbris såpa :) Felicia och Hugo mumsar äpple efter en lång tågtur som vi fick åka tillsammans med en drake (loke) innan vi var framme vid mcdonalds där vi skulle få åka ett mcdonaldståg. Mycket tåg här hemma idag! Det ligger en triljon leksaker framme efter några timmars lek av mamma pappa barn och drake men det får va. Plockar innan lunch sen så får dom belöning att pyssla medan hugo sover sen. Efter det blir det utelek i Solen !

Så kul dom hade igår



en hel del snö nu, titta hästen loke sitter på ! dom hade så roligt, solade , badade och hoppade från bryggan (gungbrädan som knappt syns) sen gjorde dom snöänglar och lekte pirater på det stora skeppet (rutchkanan) man lär sig mycket av de små. Innan lekte dom tre timmar med en kortlek, några plastgrodor och en mcdonaldsleksak farmor hade. Det var allt ifrån det det var till pannkakor, socker, sylt m.m. Bara fantasin sätter gränser!






Helcoola snögubben dom gjorde med mormor och karin i söndags, kolla in snygga frillan av spaghetti som loke kommit på :)

Dumma mej..

så var man snygg igen då ;) kör soft idag med skjorttunika och strumpbyxor ! Loke bytte plats med mej och duschar nu tillsammans med ett gäng djur och dinosaurier så han kommer sitta där ett tag, vill inte torka sig :) Jag och de små ska göra annat, har gjort en överenskommelse med mig själv som jag nu ångrar, innan jag får röra datorn igen ska golven dammsugas och toaletterna rengöras så bäst att sätta fart. Har även laddat kaffebryggare och vattenkokare med citron så idag ska allt som samlas där i BORT!








Söndagsfika med faster!

Den där solen...

den berättar mycket den.. Startade dagen när jag gått upp med att hälla på hällrengöring och putsa spisen, fastän man torkar av den varje gång man lagat mat (alltså senast igårkväll) ser det i solljuset ut som man låtit den förfara i månader..! Den berättar även för mej att det är tid att putsa fönstrena men jag gör inte allt jag blir tillsagd, nej dom får glatt vänta på varmare väder.
Jag har en hel dag framför mej med mina barn och solen berättar ju faktiskt inte bara negativt.
Dagen vi gifte oss, den 19 september - 2009 var en av de varmare dagar, solen värmde våra nervösa och pirriga kroppar och fick oss till de lyckligaste av människor!







de fina bilderna får komma när dom blivit fixade.


nu ska jag duscha medan alla tre leker bra!

Härliga dag!

Precis inkommen från besök hos farmor och farfar som visst blev över tre timmar långt och på det utelek :) Hugo som sov under hela kalasvistelsen blev hungrig så han mumsar nu banan och dom andra är kvar ute i lekparken som förvandlats till en snöpark och det r hög tid för mig att tänka på mat så återkommer sen!

Så hungrig

Snart dags för lunch här hemma, idag blir det färdig pajer från Felix och till det frallor med smör och ost! Jag är så jäkla hungrig, har varit det hela förmiddagen trots bra frukost så hoppas på mer ork när jag blivit mätt! Felicia sitter och drömmer om paj vid köksbänken "åh mamma, jag älskar paj" sötunge. Så seså lilla ugn, bli varm snabbt nu!

Tisdag - trött i huvudet

Orkade inte skriva igårkväll med Karin kom över på middag och stannade sen för lite tv, chips och clementiner. Hugo vaknade mycket piggare idag och det känns bra i hela mig men nu myser vi lite i soffan medan de andra spelar spel eller nej, nu bråkar dom! Felicia är så trött och dom alla skulle nog må bra av lite utelek! Jag är trött, det har gått i ett på morgonen och jag har hunnit mycket bra men som sagt orken tar slut... Idag fyller min älskade farfar år så tror vi går upp dit en sväng .efter lunch. Nukonkurans att få hålla handen båda två av de små...!

Hemma

Jag önskar jag vore borta oftare för oj vad man uppskattar att komma hem då! Barnen har fått sin belöning för deras tapperhet idag, en glass som vi stannade och köpte på willys så det sitter dom nu och njuter av runt köksbordet! Dom var så duktiga på Apoteket, jag hatar deras väntesystem... När man väl kommer fram efter LÅNG tid för tre barn och varm mamma hamnar man längst bak igen då man ska ha blandad medicin!! Vad är det för fel att vs seperata väntelappar för det? Nej fy gör dom och tack mina små som stod ut hela tiden där inne.. Vår älskade lillkille hade dubbelsidig öroninflamation som både höll på att spricka så han trodde trumhinnorna skulle spricka ikväll och han tyckte han borde skrika konstant.. Sju dagar antibiotika så hoppas jag på att ha vår Hugo tillbaka sen! Nu laga mat, blir larmat. Stinas kyckling, ris och sås! Gott men känns lite "färdigmat" ikväll ska jag njuta halv åtta hos mig och familj annorlunda nerkrupen i soffan!

Inte bra

Helt plötsligt har jag två sovande i soffan och en tidsplan som håller på att spricka, vi borde åka typ nu men än är det flera blöjor och massor med kläder som ska på innan vi kommer någonstans, sen måste vi få tag i parkering också... Icke bra det här ;) varför jag bloggar? Det undrar jag också!

Liten vän

Jag tog upp ledsen Hugo som kröp ihop som ett spädbarn på mage här i mitt knä , då fick jag vila iaf :) de stora pysslar vid lokes skrivbord och här ringer telefonen men idag riskerar jag inte hans sömn, sömn är ju bästa medicinen!

Att hämta krafter

Precis satt mig och hoppas på att få sitta en liten stund.. Har varit ganska iett här idag, var skönt att lägga tillbaka mattor och ta ner stolar, känna att både tvätten och städningen är gjord... Hugo leker nu efter att fått i sig lite lunch och det glädjer mig. Dom där två sakerna nu då som gjorde mig gråtfärdig. Det första var när vi kom till sjukhuset, snön vräkte ner och jag var så glad att trots barn och väder så var jag tio minuter innan och det var TUR för fanns INGEN parkering! Varv på varv runt runt medan klockan tickade och 11 minuter senare uppenbarar sig en plats som fyra bilar stod och stirrade på medan jag tog men fanns inte tid att känna dåligt samvete och jag hann till och med ta av alla kläderna innan läkarn kom - det löste sig :) sen nästa, när vi skulle hem igen och det snöade ännu mer då får jsg inte ihop vagnen, va faan liksom... Gav tillslut upp och la sittdelen i framsätet och chassit i bakluckan. Jag är glad de inte var lika mycket bilar som tittade på mig då ;) det löste sig det med men fy vad stressande saker kan vara i dess ögonblick. Nu har jag ledsen Hugo, trött Felicia. Det var min vila, jag som tänkt läsa lite bloggar, har inte hunnit det idag.

Skönt

Skönt att komma in igen, snön och blasket ute var inte så smickrande men idag har vi MARS! Sjukhusvistelsen flöt på bättre än jag vågat hoppats, Hugo somna redan hemma men vakna varken av påklädning, in och ut ur bilen eller flytt till vagnen :) Loke och Felicia gjorde mig stolt, höll vagnen på parkeringen, lekte lugnt i väntrummet medan jag pratade och kom bara in en sväng för att kolla var jag var :) va en manlig utlänsk läkare och han var så söt mot Felicia och berättade för henne att Jon betyder Ren lycka på latin! För att visan min uppskattning tog vi en fika och pratade om hur mycket vi längtade efter våren och sommaren så dom kan cykla och leka i sandlådan och rätt som de va skrek loke rätt ut "gumman tö, gumman tö ta bort våran snö!" haha. Jag hade tur. Apoteket hade någon drive så barnen fick varsin kola och satt som ljus på varsin stol medan jag stod i kö :) nu kokar jag makaroner och gör carbonara till barnen. Jag fikade baguett jag :) återkommer med två saker som jag trodde skulle knäcka mig men nu ska jag försöka få barnen ifrån pysselbordet och få i dom lunch för vi ska snart tillbaka. Ska duka med min fastklistrade hugo nu ;)

Fika

Sitter och fikar med barnen på sjukhuset - mys! Hugo har sovit sig igenom hela mitt läkarbesök och sover fortsatt. Ska hämta ut medicin til l mig så jag kan börja må lite bättre sen blir det lunch hemma innan vi ska tillbaka till ett besök för Hugo!

Telefonkö

Hugo somnade och jag fick min dusch men precis när jag börjat torka golven vaknade han med panik igen, satte honom i bärselen så jag fick alla golv torkade och han somnade till lite av gunget men nu har han skrikit nonstop i en halvtimme och jag har suttit i kl till barnläkarn lika länge samtidigt som jag försökt få lugn på Hugo och vara en bra mamma åt dom andra..! Nu har han äntligen somnat här i selen så när dom väl svarar kan jag prata, puh... Snälla svara någon gång bara men säg inte att tiderna idag är slut!

Jag svettas

Oh My, dammsug inte alla golv lister, dörrar, möbler, damma och våtdamma inte hela erat hem med tjock morgonrock, tofflor och barn i famnen, man blir svettig med stort S! Dagens träning avklarad - check

Barnen blir med mig

Beslut fattat - barnen blir hemma. Hela gänget får följa mig till dokorn så jag hoppas på lite undersökningar och lugna barn ;) Frukost uppäten så nu undanplockning sen lek!

Måndagmorgon

Sitter med rosslig kille i knät i soffan och ser lite Bolibompa med barnen. Hugo vaknade tyvärr några gånger till, varje gång med samma panik i röst och kropp, var svårt att hålla i honom då han spjärna med världens kraft med kroppen... Jag undrar så vad det kan va, han måste ju ha ont. Det som ligger mig närmast är värk i öronen?! Ringer nog och frågar om dom inte kan kolla honom igen för även om han inte har hög feber längre kommer han inte ner i normal temp. Imorse vakna han sv Eriks klocka kl fem så jag tror han somnar snart och då ska jag duscha! Min STORA fråga idag är om dom andra ska till dagis, dom är pigga men jag vill verkligen inte ha hem någon mer magsjuka och tror de går... Får ringa och kolla läget hur mycket barn dom har... Hellre friska barn som man kan göra saker med hemma än sjuka!

RSS 2.0