Göteborg

Nu är vi on the way, jag har redan hunnit hälla ut nästan 3 dl juice på golvet innan vi klev på tåget, snackat sönder en stackars buss till sthlm tillsammans med alla trötta människor kl 6 på morgonen ;)

Kl närmar sig redan tio och om ca en timme är vi framme, det här ska bli en good weekend med mycket fika, shopping och julkänsla =) Början redan idag med julmarknad på Liseberg :)

Barnen sov imorse när jag åkte men jag pussade på dom och sa att jag älskade dom... inte van med det här och kommer antagligen längta ihjäl mej, måndagen blir bara vår dag, det ska dom veta !

Nu ska jag äta frukt och dricka en kopp te, åker man första klass så ska det utnyttjas :P

Oj, redan torsdag

Imorgon åker vi, det har hela tiden känts så långt bort och så helt plötsligt är "kvällen innan" här. Jag kom precis på , när jag kom ut ur dushen att OJ man kanske ska packa lite?! Har inte tänkt på det än.. bara tänkt att jag ska klä på mej som vanligt och blir hämtat imorgon ;)

När jag idag berättade för Loke att jag skulle åka tåg och handla kläder med mormor, Linn och Karin var han så söt, han sa att han Felicia och Erik skulle skjutsa mej till tåget och kolla när det gick. När jag sen sa att han skulle åka till farmor och äta godis så gick han med på att jag kunde ta bussen till tåget... :) Söt. Han kom sen med ett förslag att jag lika gärna kunde vara hemma och åka hiss, haha, han kopplar shoppa och hiss :P

Usch jag skakar i hela kroppen, kan knappt skriva. Nästan läskigt. Måste lägga mej tror jag... usch... Erik är på dagis och hämtar vagn och cykel, när han kommer hem ska vi dricka te och njuta kvällen, jag saknar dom redan så det gör ont av blotta tanken, hur ska det här gå?!

Lösenordskyddad, vill du läsa?

Loke 3 ÅR!

Idag firar vi Loke 3 år och oss för 3 år som föräldrar och i samband med det tänker jag lösenordskydda bloggen, jag tycker det är lite obehagligt när folk kommer fram och säger att dom läser min blogg och jag inte har en aning så vill du läsa? Säg till så får du göra det :)

På torsdag kväll låses bloggen och till dess publiceras inga inlägg så lägg bara till en kommentar så fortsätter allt som vanligt efter torsdag :)


Lokes kalas nr 2

Det blir mycket kalas nu, i helgen har vi haft två , imorgon blir det fira av på förskolan och senare på kvällen blir hans "riktiga" födelsedagsfika. Vi har ännu inte köpt något, tänkte göra det idag om jag får Loke att somna efter bvc :) Någon som har förslag på något kul!? Han har redan fått så mycket fint. Tack alla!

Igår på förmiddagen var vi och handlade, Loke träffade Alexander så dom raceade runt på varsin cykel inne på coop medan vi andra snackade. Handlade det sista för dagen så när vi kom hem blev det pannkakslunch sen vila för barnen och jag gjorde tårtan =)

Karin och Patrik var dom första som kom och det var en spänd förväntansfull kille som väntade på sina gäster

 Ett påslakan med cars, så fint. Ska tvättas idag sen blir det nog ett litet uppdaterat inlägg om Lokes sovrum då det hänt en del där nu under helgen =)

 Bil, bil, bil säger Felicia - Hon älskar bilar!

 OJ, vad med Lera sa Loke :) Blev lerlek i väntan på dom andra :)

 Bil bil bil ;) I fina raggisarna från Farmor Ingegerd

 i väntan passade Loke även på att prova nya pusslet ifrån kompisarna

 Sen kom dom andra och dom hann inte ens av med skorna förrän Loke öppnat paket från Linus, en jätte häftig jordglob som nu lyser fint på hans rum, ska försöka fota senare!

 Ännu mera cars, pussel som byggs i skrivandets stund, från Linn och Daniel 

  Åh en tröja :) Även den från L & D. Jätte tack!   

     

Ett stort paket!! Båda barnen hjälptes glatt åt att öppna, En traktor utbrast Loke, montera nu ;)

Det krävs fyra killhuvuden för att få ihop en traktor :P

  Provkörning med lillasyster i flaket, det blev ett par varv i köket sen bland alla stolar och fikasugna.

                                         
  






  Oh blåsa! Morbror och Loke - favoritkillarna in my life.   



Det var två trötta men Glada barn som vinkade hejdå vid läggdags - Tur att jag tvättade fönstrena i fredagsnatt ;)

Karin stannade kvar en stund till och vi lagade till potatishalvor i ugn, skagenröra, rustikbaguetter, lite äpplen, soltorkade tomater och chips. Gott och mättande :P

En bra helg helt enkelt :)

Barnen right now


Måndagmorgon

Efter en helg fylld av kalas sitter vi nu här och bara njuter lite av att ha en extra ledig dag idag. Har bestämd tid på bvc kl 11 men annars inget förutom lek med Alexander och Veronika i eftermiddag.

Jag har kommit in i en känsloperiod i graviditeten vilket är jobbigt ibland... börjar gråta för minsta lilla och är allmänt känslig. Mycket förändringar framöver som jag hoppas ska gå bra...!

barnen har druckit välling här i soffan så nu ska vi ha det lite lugnt innan vi äter frukost och jag ska ta en dusch. Vi saknar Erik!

Smygtitt

Erik är still out så jag passade på att ta lite kort på min favoritmöbel in the house. Min nya byrå. Kanske den ska målas, kanske vi ska byta knoppar men så länge är jag nöjd, jag är kär helt enkelt.

Den här veckan, sen vi fick vår kökssoffa, en tavla, en "sy sittpuff" (som farmors pappa gjort till henne) och denna byrå har våran hemtrevnadskänsla ökat med ca 200 %. Jag älskar att blanda det vanliga Ikea med lite äldre saker med charm, det blir känsla, en känsla man inte kan få med Ikea och Mio. I love it.

Nu kom min älskade in men lite bilder

  

KALAS

OJ vilken dag och den har ännu inte tagit slut. Jag har satt mej ner för första gången i lugn idag men Erik håller fortfarande på förfullt, nu i förrådet med lite nya things vi fått nu ikväll =)

Vi storstädade hela förmiddagen till hemmet lyste i sin finaste nyans =) Stressen låg över oss, vi turades om att duscha, roa barn och städa. När allt var fint åkte vi och åt på daisys, Loke fick egentid då Felicia sov och åt upp nästan all sin mat till vi berättade den stora överraskningen att han skulle ha kalas idag, då ville han hem till kompisarna =) (berättade inget innan då det blir så jobbig väntan för dom små, nu behövde han bara vänta en kort stund)

Kom hem en kvart innan gästerna med det sista av fikat men hann ändå byta om på barnen, blåsa ballonger, tända ljus och börja duka fram fika, förstår inte hur vi hann men när det plingade på dörren var det kalas fint här hemma :)

blev citysinging (svengelska ;) ) Loke visade alla så stolt var alla sov, var deras rum var och alla hans saker, trodde han skulle vara lite blyg men inte, han älskar verkligen sina kompisar och dom lekte så bra idag. Först fika och sen ville Loke att vi skulle sjunga för honom och visst gjorde vi det och Vilken glad kille



Allt den hembakade var uppskattat och mina cupcakes blev faktiskt finare än jag trodde, Loke valde strössel igår, blå och rosa nallar så han kallade dom småtårtor och efter vi sjungit ville han släcka ljusen på bordet så det fick han göra. stolta killen. Tänk snart är han verkligen tre år!!



SÖTA BARN.

Lillkillen fick bara fina presenter, bilder kommer imorgon men den här fick han av Miranda och Mio, en låda full med lera och olika saker till, formar , pressar, kavlar m.m så det plockades fram direkt när alla gått hem



Haha.

Beställde pizza till middag men Loke var så trött efter dagen så han orkade inte äta, somnade i soffan kvar över sex, strax därefter slocknade Felicia. Har varit upp och tittat på dom flera gånger ikväll, kärleken till dom är så stark, går inte att beskriva i ord. Älskade barn.

Ikväll har vi pratat om dagen, myst och bara varit. För någon timme sen kom ett flyttlass med saker till oss, Linn har flyttat idag och farmor och farfar i veckan och av båda hushållen fick vi saker och nu är det extra fint här hemma.

Bilder kommer imorgon men vi fick en frysbox i toppskick som Erik nu håller på med i förrådet, SKÖNT att få större frys. En soffa som nu står i Lokes rum, blev mycket bättre än den säng han hade där förut, nu kan man läsa saga och mysa där :D sängen fick följa med till mamma och pappa. En bänk som nu agerar soffbord fick vi också, blev faktiskt fint så funderar på att ha den kvar som det, perfekt storlek! :D Vi fick även en byrå med spegel av farmor och gud så kär jag är i den, nu står den i hallen och jag hoppas vi kommer fram till att den får plats där för jag VILL ha den där så jag ser den varje dag jag kommer hem men annars får den hamna på övervåningen =) Korgar av Linn fick vi också, TACK för allt nytt fint =)

Imorgon blir ännu en lång dag, kalas och fix här hemma. Tiden springer, ikväll tog Erik ut spjälsängen ur förrådet och tog in den så vi kan göra iordning den lite och jag slogs än en gång av tanken och shit snart har vi tre små, underbart! Jag börjar längta efter bebis nu. På måndag är barnen lediga, vi ska till bvc och sen leka med Veronika och Alexander sen är det något varje dag fram till fredag då jag åker till göteborg och helt plötsligt har ännu en vecka gått, snart är du här bebis!



 


5 minuter till lördag

Oj va klockan gått fort ikväll då.. vi kom inte iväg till flygis förrän efter sex då Erik kom hem sent från jobbet och väl där upptäckte vi att ingen av oss hade plånbok med oss - Inte kul. Velade fram och tillbaka hur vi skulle göra , hade vi åkt hem för att hämta den hade barnen somnat i bilen så vi gick in iaf, täntke vi kunde plocka en korg och gömma någonstans så Erik senare kunde åka upp och lösa ut den ;) Men som en räddande ängel ringde pappa när vi handlat en stund och frågade vad jag gjorde "hoppas att du är på flygis" svarade jag. Han var inte det men i närheten så han och mamma kom och lånade oss pengar - Tack! Dessutom blev barnen så lyckliga över att se dom och få kolla på leksaker tillsammans med dom så vi kunde tänka lite klarare med vad vi behövde :) Senare ikväll har jag undrat varför han ringde egentligen för inte ofta han gör det så... får fråga imorgon , kanske bara var att han kände att jag behövde honom :P

Väl hemma hamnade barnen framför film, dom fick vara uppe till åtta idag, vi började direkt i köket och jag satte in potatisar i ugnen och gjorde God skagenröra så efter barnen somnat åt vi lite romantisk middag innan vi satte igång med alla to dos. Vad vi hunnit. Vi har bakat 2 satser muffin, kolakakor, kladdkaka special och chocolat chip cookies med jordnötter och choklad, hoppas dom är goda nu också ...! Erik har även storstädat båda badrummen och då menar jag storstädat, han blir som manisk, sprayar överallt och när jag var in stod han och putsade på ventilationen ;)
Jag har tagit bort fläckar på soffan, putsat fönster och alla skåpluckor samt ungsluckan. Fixat och donat så imorgon är det bara "vanlig städning" som behövs - Skönt. Muffinsarna ska även få frosting och lite smått ska handlas sen blir det kalas =)

Borde nog sova men ska uppdatera mej i bloggvärlden lite men sen så, Godnatt!


Vi blev så glada!

Häromdagen fick vi en överaskning när vi kom hem ifrån en lång dag på dagis och annat. Jag var så trött, huvudvärken var ett faktum, det regnade och ingenting kändes vidare kul... jag visste att vi skulle laga kyckling och att det skulle ta en timme att laga - dvs - trötta och hungriga barn under tiden. Men så tittade vi i brevlådan och där i låg något som gjorde vår dag! När Loke förstod att brevet var till dom hoppade vi alla tre upp i kökssoffan, vi bullade upp med kuddar och filtar och sen öppnade vi det spännande brevet som var ifrån spanien :)

 Förväntansfull liten pojke

 Spännande...

 Oj, en massa kort, Anna, jag grät när jag läste allt det fina du skrivit till både oss och barnen och all energi du lagt på att skriva ut så mycket fina kort! Vi saknar dej och du ska veta att det här brevet glädjer oss flera gånger per dag när vi tar fram och tittar på det!

 Titta Mamma, Titta Disa, FASTER ANNA!!

 Brevet innehöll tre olika brev, ett till Loke, ett till Felicia och ett till oss två, det var så personligt skrivet och som Karin sa, det var verkligen skrivit till Loke. Han älskar att läsa sitt brev och han pratar mycket om det, Tack för våra fina stunder du gett oss Anna!

 Där är ju jag, och där kom Vargen säger Loke. Han är otrolig, på den där bilden ser han att det är ifrån midsommarfirandet på nordrona, hur kan han göra det? Är bara lite människor i bakgrunden, han är helt otrolig på minnen och vi faschineras var dag av hur mycket han kommer ihåg!

 




Många Tack från oss alla till en faster som är Saknad, kom snart hem!

ha kul

Barnen skrattar så dom kiknar, Loke kryper runt och leker häst och Felicia springer efter och försöker sätta sig på honom i farten, dom har så kul =)

segt

det går segt här, Loke leker med djuren och Felicia kör med sina bilar. Själv  försöker jag få nå vettigt gjort men småplock känns onödigt då allt hinner fram till imorgon igen ;) dammsuga och torka golv kan jag inte göra förrän jag har plockat. Med andra ord får det också bli imorgon. Tvätt ska vikas men de kan jag lika gärna vänta med till den här maskinen torkat så slipper jag göra det i omgångar. Om jag tvättar fönstrena nu blir helt plötsligt dom jätte intressanta och Felicia kommer stå och kladda ner dom i samma takt som jag tvättar dom ;)

Jag behöver komma upp till flygis, till allt jag ska baka fattas minst en sak. Rätt frustrerande. Känns långt dit bort just nu, får byta buss och greja. Barnen måste ha lunch innan och då kanske Loke också somnar i vagnen för är en kritisk timme där efter lunch för honom :P

Vi skulle kunna åka och handla när Erik kommer hem men jag har ingen middag hemma så då kommer barnen vara hungriga och trötta. Mamma kanske kan åka upp med mig när Erik kommit hem?men då måste vi ändå iväg nu innan dess och köpa middag. Vi måste ut helt enkelt och då kanske det är enklast att ta flygis på en gång så har vi det gjort och vi kan börja baka direkt efter middagen... Är ju en del som ska hinnas med. Kan bli en mysig fixarkväll om Erik inte är alltför trött.. hänger ju på mej också... Igår la jag mej med migrän lite efter åtta, sov före halv nio. Det var guld.

Vilket svammel, nu ska jag göra pannkakssmet.

Härliga fredag.

En vecka sen sist, en vecka som gått i ett och när den inte gjort det har jag varit tvungen att ligga helt still och samla ork till nästa sak.

Dagen skulle kunna vara jätte härlig om jag kunde bortse från allt vi måste göra, allt vi måste handla och allt vi måste fixa och baka. Tror dygnets timmar kommer kännas lite få.

Vi har hunnit mys i sängen till åtta sen ett långt skönt bad tillsammans, nu är vi klara och magarna mätta så uppdrag 1 ska slutföras. Vattna blommorna och slänga in filtar, kuddöverdrag och badrumsmatta i tvättmaskinen.

Nytt soffbord

Vi måste verkligen ha ett nytt soffbord och det - Nu. Jag är så trött på att ha det här rosa lackbordet... och tror Felicia vill ha tillbaka det också ;)

roligast vore ju att hitta en snygg bordsskiva då vi köpt ben på mio för nästan 1000 kroner till soffbord... men bara vi hittar något, vad som helst så blir jag glad :P Ingen som sett något snyggt någonstans som passar till vår soffa!?

nu har vi städat lekrummet jag och Loke. Han tycker det är kul, hjälper till och säger till mej var saker och ting ska ligga, en riktig ordning och reda kille, efter vem kan man undra...!

ibland tar det tid...

Ibland tar dom vanliga morgonsysslorna längre tid än vanligt... men Nu är vi klara =) Ska väl plocka lite leksaker men resten väljer jag att blunda för, dammet kan ju inte döda, eller?! ;)

Linn är på väg hit så hon kommer vid halv tolv, skulle köpa med sig potatis och korv, Lokes önskemål :P


Fredag !

Jag är trött och dessutom sugen på den kalla julmust som finns i kylen... ska nog snart ta mej ditåt och försöka lirka i mig lite utan att barnen ser..! Need it.

Vi gick upp efter åtta idag, skönt att få ligga en stund... Loke vaknade dock lite efter sex men vi har sett på film i sängen... Felicia sov till vi gick upp så hon har mycket skratt och spring i benen nu. Jag och Loke sitter mest och håller oss vakna ;)

Idag får vi besök av storasyster Linn, hon skulle komma på förmiddagen så ska nog ringa och be henne köpa med sig någon lunch, är alltför tomt här i skåpen. I eftermiddag blir det träff med lillasyster Karin och sen när Erik kommer hem är det - Helg!

Borde klä på mej nå vettigt nu.. borsta håret och dra på lite mascara, klä på barnen och plocka i köket men min huvudvärk sätter stopp för mej - Försvinn!!

Det blev beige.

Nu så har jag varit lite duktig, slet av dom gamla överdragen och häftade fast nya =) Bort med smutsiga ljusblå medaljonger - Välkomna beige. Stavas det så?

Blev fint, nu kan vi variera färg här inne som vi vill utan att behöva bry oss om dom... fint till födelsedagar och jul. Erik får skruva dit dom ikväll, skruvdragarn sitter på laddning förtillfället.

Hmm, snart ska jeansen på, ska vara där halv två sen måste jag handla någon middag... vilket jag inte har en aning om vad... något snabbt förslag någon!?

Göran Persson

Ser på efter tio, unnar mej själv en stund framför tvn idag. Han är sund.

Tänker ni också bra när ni duschar? Jag får nästan alla mina ideer när jag duschar, tänker klarare eller så har jag helt enkelt tid att tänka då..! Jag får alltid sån lust att göra saker och tänker att så fort jag gjort mej iordning ska jag göra det och det och det men tråkigt nog så tar ofta orken slut medan jag klär på mej och inte mycket blir gjort. Jag får leva på den stunden jag känner den lilla orken.

Om jag gjort det jag tänkte idag skulle jag nu suttit och slitit med att byta tyg på stolarna här inne, efter det skulle jag satt upp tavellisterna men icke. Här sitter jag ;)

Va rätt kul igår kväll, satt här i soffan med Erik och så sa jag att "nu kommer du sucka och undra varför du är tillsammans med mej" han ville ändå höra så efter en stund med övertalning sa jag lite snällt "jag vill ha upp kubhyllan igen" haha, när han fattade vilken det var suckade han inte, istället började han skratta, skratta ;) haha. Han som var så glad sa han att den kommit ända till hallen för då var ju nästa steg att slänga ut den :P När han sen frågade vad jag ville ha där istället och jag sa en stor garderob var han på direkt för det ville han också ;) han sprang dit och kollade, mätte lite och kom tillbaka och frågade om det inte fanns hörngarderober så vi kan ha en stooor. Inte den reaktion jag trodde jag skulle få :P

Gud va jag dricker på tal om annat... vatten alltså. Skulle kunna leva på det. Sjukt gott.


Soligt.

Vilken sol vi har idag, gott folk ta en promenad!

Sitter hemma i soffan igen, idag har jag dock inte lagt mej ner för ska inte bli så långvarig, in i duschen ska jag ... sen ner mot staden. Har ätit god frukost, hårda mackor med kall falukorv och senap ;) a tast of chrismas, det skulle jag haft en glas julmust till men fick nöja mej med vatten :) Pratat med pappa som satt i bilkö och ska väl som sagt påbörja the day nu.


Funderar lite på vad jag ska baka till Lokes födelsedag, som det ser ut nu blir det tre olika dagar som han kommer firas, en med kompisar, en med släkt och en till med släkt. Han tycker det är så kul att baka så vi ska göra det tillsammans han och jag, någonkväll när Felicia somnat tror jag, lugnast så ;) Frågan är ju bara vad. Några småkakor och några kladdkakor!? Sen tänkte jag göra Leilas cupcakes med olika färger på frosting och fint strössel på, det kan nog uppskattas av barnen, ögongodis =) Tårtorna är nog mitt problem... pannkakstårta? glasstårta? vanlig tårta? Finns ju laktosfri färdig pannkakssmet att köpa så behöver ju inte bli så jobbigt... tåls att tänka på.

nej , nu dusch!

Idag,

Idag ser det riktigt isigt kallt ut ute, frosten ligger på gräs och grenar och solen lyser så fint . Jag ska ta mina lovikavantar idag så jag slipper frysa på väg hem =)

det är seg morgon här idag, Loke är trött... ligger och myser ner sig i soffan.

Redan torsdag...!

Dagarna verkligen flyger fram.. torsdag idag redan och barnens sista dag innan helg.
Loke vaknade sin vanliga nya tid och fick gå upp med Erik... förstår inte att han orkar, inte konstigt han somnar halv sju sen...! Felicia sover fortfarande och jag kom upp för en stund sen...intressant va... inte mycket att skriva på morgonen...

ska plocka ur diskmaskinen och sen göra barnen klara. Efter lämning blir det hem och duscha sen iväg lite senare till BM, kul att se hur allt står till där inne. Har sovit dåligt inatt igen, har sån magkatarr så jag inte kan ligga rak, jag ligger som i fosterställning och har så ont... mår illa och tror jag ska kräkas.



Jag har en klump i magen.. en stor. En person i min närmaste närhet, en av dom jag älskar mest har en stor dag idag, jag tror inte hon heller sovit mycket inatt men jag hoppas hon kunnat göra det för det behöver hon verkligen. Jag älskar dej och du vet vem du är... jag är inte sur, arg eller något, jag vill bara att Du ska få må bra!

Eftermiddagen och kvällen igår bestod mestandels av denna klump i magen.. är det någon jag inte vill vara osams och ha det stelt mellan så är det dej gumman... jag förmådde mej inte till att laga middag... satte mej vid en film med barnen när vi kom hem. Som tur var kom Erik redan halv fem så vi hjälptes åt att slänga ihop en köttfärssås som jag fick kämpa för att få i mej... tände lite ljus och försökte vara som vanligt mot barnen, dom ska inte behöva lida för att jag mår dåligt... vi pratade om dagen och Loke berättade om hur dom tagit kort och Felicia hållt på att somna mot hans famn, sööta.

Efter middagen hamnade the rest of the family framför bompa och jag satte igång att baka... var tvungen att göra något för att skingra tankarna lite, lyssnade på skön musik och åstadkom en ananaspaj samt en ny kladdkaka med marschmallow. Ingen blev smakad igår och jag tror dom får stå. Iaf till allt löst sig.

Såg på leila senare och blev lite sugen att göra god farsdagsmiddag till Erik, får se vad man kan hitta på =) Något gott är han värd =)



Boa

Klicka för att förstora bildenAtt vänta en bebis är som att kyssa en groda, du vet aldrig vad du får ;)

Helt plötsligt som från ingenstans kommer BOA känslorna i en graviditet, i mina tre har dom nog slagit in under ungefär samma tidpunkt, typ nu :P
Helt plötsligt fick jag lust och ideer till saker , synd bara att man ligger här som en strandad säl och inte kan göra mycket själv men  tänka och planera kan jag allt göra sen får vi möblera på kvällarna eller om någon stor stark kanske vill komma och hjälpa Erik så jag slipper föda förtidigt för en liten hyllas skull ;P

Hyllan ni såg på kort imorse, jag tycker den gör hallen rörig, står mest där för att jag fick för mej att jag ville ha ner den nedervåningen och vi då var tvungna att skruva isär hela och den inte fick plats någonannanstans efter vi gjorde om lite i lekrummet... NU  vill jag ha upp den igen, jag kan skruva, bara det blir gjort ;) Jag ser en plats framför mej nu där den ska stå, här i Lokes rum, kan han ha lite backar i den, lite kort och lite synliga leksaker, blir bra! Kan han ta dom färgade plastbackarna från lekrummet så kan jag få köpa nya snygga från åhlens dit ner :p
Om vi gör så här blir det tomt i hallen, där vill jag ha en tredörrars garderob där vi kan gömma alla fula jackor och skor, hallen ska vara välkomnande med så lite intryck som möjligt då det ändå står vagnar och annat där.

"Tv bänken" som står här inne vill jag ha framför toadörren här ute i hallen, förvara lite handdukar i kanske!? Ovanför den vill jag ha upp hyllor på konsoler så vi får upp våra böcker igen som just nu ligger nerpackade i papppåsar, ett hemsk öde för alla mina fina böcker som betyder mycket för mej.

Gästsängen får nog åka ut kan jag tro, istället får fotöljen från vårat sovrum flytta in, skönt att ha någonstans att sitta om man ska amma och barnen leker tex.
På dens gamla plats i vårat sovrum får spjälsängen stå (vilken spjälsäng?) hmm. Kanske den vita Loke hade...! det blir fint tror jag, men en lite lampa och kanske en liten hylla över till nattliga behövliga ting.

Sekretären som står här i hallen får flytta tillbaka hem till mamma och pappa om dom vill ha den, annars blir det nog görla... vi har inte plats för massa extra ting...!


Någon som orkat läsa allt? Inte så kul läsning, ville bara få ner det medan jag hade det i huvet själv, jag och minnet är inte bästa vänner icke ;)

kanske ett bad!?

Kom hem redan vid nio och har sedan dess varit bosatt här i gästsängen i Lokes sovrum...! Som sällskap har jag haft en kopp te och en godispåse jag råkade få hem från norrköp imorse :o)

Funderar nu på ett bad... ett varmt skönt ett, var riktigt kallt ute idag, brrr på riktigt. Höll på att halka flera gånger på väg till förskolan och när jag cyklade hem var jag typ livrädd att ramla ;) Skulle ju vara min vanliga tur :P Jaja jag kom hem levande dock med riktigt frusna fingrar och öron så innan hämtning ska jag ha letat fram ett par vantar och kanske en mössa!?

jag vet inte om jag kan skylla på gravidhormoner eller om det helt enkelt är så här att vara mamma? När barnen är ledsna vid lämning (länge sen sist nu skönt nog) så skär det i mitt hjärta... det är kanske inte så konstigt men idag när jag lämnade dom så springer Felicia bara in, hon har inte tid att säga hejdå hon inte, full fart frammåt bara! Lyckades tillslut få hennes uppmärksamhet och vinkade till henne, hon skrattade , vinkade , sa hejdå och gav mej en slängpuss. Jag fylldes av lycka samtidigt som jag fick ett hugg i hjärtat, varför ska mina barn vara där? bland alla andra barn och personal, varför får dom inte vara hos mej hela tiden? Märker att jag har svårt att få fram vad jag vill men det gjorde liksom ont att se henne så glad utan mej också, haha. Jag skyller på hormoner tror jag :P

har legat och kollat runt nu efter bebisoverall till lillasyster / lillebror, är är nog egentligen det vi behöver köpa... Jo en liggdel till vagnen också har jag kollat efter och lite kläder? Hmm, vet inte hur vi ska göra med säng heller... kanske borde börja tänka på allt nu. Har ju bestämt att allt ska vara klart när november tar slut och i den här takten är det väl snart...! Som sagt så är ju helgerna fullbokade så bäst att ta tag i allt nu kanske.

när jag låg vaken illamående inatt låg jag och tänkte en massa (icke bra I know) men svårt att låta bli så där mitt i natten... jag såg hur det ser ut här uppe i hallen... det är nog det ställe där vi aldrig gjort i ordning, det är ett ihopplock av möbler och ingenting känns riktigt "oss" även här inne (i lokes rum) känns allt så ogenomtänk, vi har en gästsäng som bara tar plats, en tvbänk som inte heller den utfyller någon funktion, vi har så dåligt med förvaring så borde verkligen satsa på det... en garderobsvägg här inne tro? Var ska den lilla sova? Inne hos oss? Ska vi då ta bort fottöljen eller hur ska vi få plats? Var ska han / hon ha sina kläder? nej måste nog som sagt börja tänka lite. Det är ett jäkla liv i magen iaf, det är kul , ser roligt ut från utsidan iaf ;) Nej... nu ska jag nog sova en stund, känner att ögonen börjar falla ihop... ge mej obegränsat med pengar, ge mej tid, ge mej en inredningsarkitekt. Hmm, jo det är nog bra så. Tack för mej.

Hmm

Om Felicia inte vaknat om 10 minuter måste jag väcka henne.. usch jag avskyr att väcka barn så inte många gånger jag gjort det... känns så hemskt men just idag måste vi vara i tid eftersom det är foto.

Idag har jag inget planerat och det tänker jag utnyttja med att vila..! Kanske borde städa, kanske borde rensa ur barnens garderober och leksaker men det är ju som sagt bara "borde"




En rörig hall men glad tjej - Bild från helgen - tror jag.

Godmorgon onsdag

Ännu en tidig morgon... jag har mått illa hela natten så men andra ord har jag sovit dåligt...! Svårt att hitta sköna ställningar nu på slutet... på tal om det så kom vi på häromdagen att vi inte tagit något kort på magen under hela graviditeten... lite tråkigt. På lokes mage har jag från nästan varje vecka... På Felicias från nästan varje vecka och den här - Ingen. Märks att ett annat liv pågår samtidigt som graviditeten.

Loke gick upp med Erik och jag kravla mej upp när Erik åkte vid sex... Felicia sover fortfarande. Det sköna med att gå upp tidigt är iaf att man får en hel massa ledig tid på morgonen, vi är redan klara och fast vi ska gå tidigare till dagis idag så har vi över en timme att bara vara på =)

Landningsbana...

Har precis landat i soffan, kvällen har innehållit disk, vi har pratat massor, jag har klippt Erik och han har rakat sig , ska på kurs imorgon med jobbet så tydligen ville han vara fin ;) Bad honom hälsa chifen att låta honom gå på kurs lite oftare, haha. Efter det har vi bakat bröd så nu står det i ugnen och gottar sig.

Det blev fika med mamma, en fralla och efter det en citronbiskvi, icke dumt icke. Blev en hel del snack så hon gick med mej hela vägen till Ulrika sen, kul med lite sällskap en förmiddag som denna =) Tack mamma!

Hos Ulrika bjöds det goda varma mackor med makrill bland annat... till det god sallad och andra tillbehör, oliver, solrosfrön och annat, du är så duktig och fixig Ulrika! :)
Kul att träffa vännerna, idag var vi alla lite ur banan tror jag... mycket spill och tappning av ord ;) Jenny undrade hur jag orkade baka så mycket och svarat är nog enkelt... jag orkar inte. Men mår bra av känslan av att ha gjort någonting...!
har tänkt på det ofta... varför jag bloggar? Har kommit fram till att det nog är för att jag behöver känna och kunna se att jag gjort någonting... även om jag bara gått upp, orkat ta hand om barnen och kanske fått ihop en middag så har jag ju ändå fått gjort dom sakerna... eller hur...!?


Hämtade två trötta men glada barn, Felicia snorig men hoppas det inte utvecklas till nå värre ... hon var trött i eftermiddag men vaknade ju tidigt imorse också..! Blev barnens favvomiddag, stekt falukorv och skruvmakaroner, himla praktisk mat, man behöver inte ens torka bordet för ingenting hamnar utanför munnen på dom :P 
 

Nu , dom sedvanliga clementinerna och favoritbloggarna, det är jakt på tv så jag kan sitta här utan dåligt samvete :P

Huvudvärk

Det jag längtar mest efter med att få bebis och sen ha slutat amma är att få ta tabletter, jag har en sån sjuk huvudvärk... så fort jag rör huvudet det minsta känns det som hela huvet ska sprängas.. och jag överdriver inte. Vidrigt.

Dagen har gått i ett och när vi kom hem var det bara att börja med middagen, nu har vi ätit och jag sitter kvar bland ketchusflaskor och tallrikar , familjen försvann upp på övervåningen för att bada. Erik sa åt mej att släcka ner, stänga av alla ljud och bara vila... borde nog göra det men känner att jag ska ta hand om köket först så han slipper göra det och sen slänga i en tvättmaskin... Har inte bestämt vad barnen ska ha för kläder imorgon på fotot så bra att ha allt rent! Dom ska inte vara finklädda men samtidigt vill jag att dom ska ha på sig något som inte skär sig då det blir syskonkort.


Erik tycker Felicia ska ha sin hello kitty klänning och Loke sina baggy jeans. We will see.


nej om man skulle ta tag i dom "måsten" jag skapat själv så blir det mys framför bolibompa sen innan barnen ska sova halv sju... efter det blir det lungt...


Måla fisk

sitter hos bror, väntandes på my mamy, vi ska ta en fika. En god fralla och kanske en varm choklad!? låter lockande i mina öron just nu...!

Igår lagade vi mat tillsammans jag och barnen, Felicia på armen och Loke hjälpte mej med allt , Han tyckte det var så kul att få "måla fisken" med ägg och sen skrattade han gott åt att vi blev smutsiga om fingrarna av ströbrödet :o)

Idag,

Igår fick jag sätta på en blöja på sadeln för att inte bli blöt på väg hem, Idag tänkte jag komma ihåg en plastpåse :P

Trött...

Börjar bli trött nu känner jag... ögonen svider när jag sitter här i soffan...! Tur vi la oss nio igår ;) Eller jag gjorde, Erik somna i soffan lite efter åtta och vaknade och kom upp sen vid tio med jätte dåligt samvete över att han förstört kvällen... han visste ju inte att jag också lagt mej tidigt ... söt.

Det är nästan bara barnprogram om julen tycker jag... jag får julkänslor, mörkret utanför och så det, de är mysigt men nu är det visst ljust ute ;)

Loke och jag ser på storasyster och lillebror, dom firar jul. Felicia springer runt med min mobil och snackar gojja...

I helgen ska vi försöka få klart i köket... iaf så vi känner oss nöjda för ett tag för nästa helg är det kalas för Loke hela helgen, helgen efter det ska jag och shoppa i gtb med systrar och mor :o) julshopping! Helgen efter det har jag och Erik barnfri helg då vi firar 6årig förlovningsdag. Helgen efter det är det andra advent :O helgen efter det lucia och då är det avslutningsfest för fibrogruppen bland annat och helgen efter det är det jul... helt sjukt. En helg har vi på oss... !

Snart kommer bebis med andra ord :)


En tidig tisdag

Barnen vaknade tidigt idag, lite innan sex tyckte Loke det var morgon och Felicia strax därefter. Tänk positivt var min tanke... Vi fick träffas hela familjen en stund innan Erik åkte vid kvart över...!

Vi stängde av filmen uppe nästan på en gång, jag blir så mosig och får huvudvärk om jag ligger kvar så vi gick ner och vad vi hunnit, vi är klara, köket är klart och jag har fyllt i papper till förskolan om julledighet, tänk att det snart är jul =)

Är fortfarande över en timme till vi ska gå, jag ska njuta tiden med barnen, kramas, pyssla och leka. Morgonradio har en upppiggande effekt på trötta ögon, dom pratar glatt och det spelas skön musik ...

väntar på mezz från mamma om hon har tid att ta en fika med mej på förmiddagen, annars går jag och hälsar på bror till det är dags för fibrogruppen halv tolv, efter det är det att skynda till barnen igen och få något handlat till middag, dagen kommer gå fort !

Vi fick en promenad...

Solnedgång kl tre, thats lift right now. Stod och väntade på bussen och så fick vi inte plats... trodde jag skulle börja gråta, hade så ont i kropp och huvud men bestämde mej rätt fort för att försöka se något positivt i det hela...

+ Vi fick handlat god skagenröra och färsk citron till fisken
+ Barnen fick välja vilket äpple dom ville och satt och åt glada hela vägen hem
+ Vi fick erfara en otrolig solnedgång, himlen var otroligt vacker i en massa olika rosa nyanser... skulle ta kort till jag insåg att kameran låg här hemma...
+ Barnen fick varsin julkalender av kassörskan , Loke satt och tittade på den hela vägen hem och jag njöt av synen av mina barn och det härliga friska väder som var... !

Nu har mörkret lagt sig helt, jag har fått på mej mjukisbrallsen igen, Felicia har tagit på sig kängorna igen och springer runt lycklig över att få på sig på själv, Loke pysslar med sina memorykort och nya kalendern och för mej är det hög tid att börja med middagen så ska göra det nu =)

Loke sprang runt och tände lampor när vi kom hem, var helt svart, nu är det dimrad belysning i alla rum, radion spelar skön musik och jag njuter av dom ljusa stunder som dagen bjuder på.

Njut måndagkvällen!

Måndag

Svullen... ont...

Var tog den här måndagen vägen? Lämnade barnen imorse i mjukisbyxor som för att tvinga mej själv att cykla hem direkt efteråt då jag var i behov av att.... - Vila.
tog en påse godis, ett stort glas vatten och hamnade här i soffan... klickade mej runt någon timme och mådde skummare och skummare, tvingade mej själv att äta lunch för att vara på den säkra sidan att få i mej något vettigt idag...! Somnade sen ovaggad... sov och drömde hemska drömmar till för någon timme sen då jag vaknade med ONT. Nu har jag fått i mej banan, några clementiner och massor med vatten... även en lite bit kladdkaka så jag ska nog klara eftermiddagen...


ska dra på mej jeans nu och cykla och hämta mina små, Loke är nog trött idag, vaknade och gick upp med Erik halv sex imorse... brukar han inte göra... F och jag sov till sju...

Blir panerad fisk till middag, kokt potatis ärtor och sås... gott.

En solig söndag...

Vilken dag, vi har varit bara vi och det har varit underbart, solen har lyst sen vi slog upp ögonen imorse, barnen har varit glada, jag har varit glad ;) och vi har utnyttjat varenda minut av helgen. Barnen somnade tidigt, Felicia redan kvart över sex och då hade vi kämpat en stund med att ha henne vaken, tröttmössan.

        
Felicia gör sig fin imorse



Denna underbara busiga frisyr är nu ett minne blott, innan middagen kom hårsaxen fram :)

Att återge en hel dag är svårt men på förmiddagen tog vi bilen och ställde vid willys och gick sen till Färsna, Lokes önskemål för dagen och vi är glada att han valde just det, solen lyste, det var kallt och frosten låg så vackert på marken, idag hade jag inte velat vara inne hela dagen !

     

När vi gick in för att fika hade dom tänt brasan på cafeet, det värmde gott och ger sån stämning. Härlig söndag med familjen. Loke skulle bestämt ha glass för det får man på färsna ;) Sommar sist vi var där med andra ord *söt*

Eftermiddagen har bestått av en hel del lek, mina tre tog ett långt bad och jag vilade en stund, Erik stod för middagen, en härlig höstgryta som har stått och puttrat på spisen hela eftermiddagen så den var gudomligt god (får man säga så!?) kokt potatis, gele och äppelmos, det är mat det . Tända ljus , musik och fina glas , det är söndagsmiddag det.

Hann med lite shopping idag också

  

Två prinsessan Fiona kronor som Loke säger som får lysa upp bredvid dopkortet och ett änglapar som får lysa upp med sin blotta närvara ovanför spisen, jag är lite svag för änglar, dom säger mycket...


Nu är det kväll här hos oss, tvn ska snart slås på, Erik är ute och fixar inför morgondagen med jobbet och jag laddar för ännu en vecka, en vecka som innehåller en del kul, men imorgon tror jag det blir vila... i need it.

1 November

En timme sen dom små somnade sött. Nu är det postkodmiljonären. Like it.

     



     

Soffläge ikväll, Erik står nu vid spisen och gör popcorn men det är nog det mest ansträngande som händer. Ovan ser ni busungar som var svåra att fånga på kort, en nygammal filt i soffan som gjorde sig bättre än dom hallonröda, en kladdkaka , lite mys och sist men inte minst... presenten jag fick idag :) Tack Ingegerd!

Allahelgona

Idag är den stora dagen, den betyder mycket för mej, vi brukar alltid åka till Uppsala, tända ljus och minnas dom som stått oss nära genom årens lopp, vi brukar ägna den här dagen åt varandra för att uppskatta att vi är två - Vi har varandra.

Idag blev det inte så, just nu står datorn på spisen, det jag är mest nöjd med i köket är nästan att det är dimmer på bänkbelysningen, jag har nu bakat i ett svagt sken av ljus och i bakgrunden har jag hört Loke pratat om björnarna och dom härliga disney sångerna att hörts här hemma... Nu är filmen slut och barnen ska sova. Jag har bakat en kladdkaka med marschmallow som ska förgylla vår kväll tillsammans med iskall  julmust jag köpte idag.


björnbröder

 Våran dag har stavats mysig , familjetid i sängen på morgonen, alla samlade till frukost, åt bla det nya receptet av bröd, gott. Barnen vill bara ha havregrynsgröt dom, det är kul! Efter det badade mina tre så hela huset ljöd av skratt och stoj, själv ställde jag mej i en långdusch här nere, peeling och rakning av ben, haha. I need it ;)

Barnens farmor och farfar kom på fika och jag fick tillfälle att bjuda på paj med grädde, dom börjar tycka det är värt att komma hit för fikans skull tror jag, haha. Under alla år vi varit tillsammans har här i sin höjd bjudits på mariekex ;) Jag fick paket av svärmor, visar bild sen men blev jätte glad, hon är söt hon och vårat kök blev lite finare =)

När det blev lugnt här igen och lilla f vaknat åt vi rester från gårdagen med en ny sås Erik slängde ihop, kunde ätit mycket mer än jag gjorde men visst någon som tar upp stora delar av magen för tillfället :P Fick även av Ingegerd veta en liten rolig sak som kommer hända i släkten framöver, kul med nyheter...!

Eftermiddagen har vi tillbringat hemma hos farmor och farfar, Linus följde med oss också, mycket uppskattat av både den äldre och den yngre generationen, även av mej och Erik såklart. Vi fick goda mackor och efter det ännu mera äppelpaj och vaniljsås ;) Barnen var i sitt ezze, iaf Felicia, hon pratade på som aldrig förr, hon kan konsten att charma. Linus och Loke byggde Lego, jag pratade med farmor och sen fick Erik agera häst ett bra tag :P

Nu är det familjemys framför björnbröder, Loke fick köpt sitt lördagsgodis på väg hem och Felicia har mumsat på torkade plommon och aprikoser, mörkret ligger utanför och vi ska bara vara resten utav kvällen. En riktigt bra dag.


RSS 2.0