Helgen försvinner...

till allt annat än datorn. Vi har iaf tillbringat lediga stunder på kik efter bilar och nu ska Hugo lämnas hos systra mi och dom andra är hos farmor sin. Själva ska vi till sthlm och bromma och provköra bilar :) Önska oss lycka till, både att hitta någon och att lyckats med lite prutning ;)


Eftersom jag beställt friska barn i veckan blir det mer skrivet då och kanske har vi en ny familjemedlem nästa gång jag skriver... i form av en bil. En svart en.


ska få in hugo och erik nu som är ute och leker i solen sen bär det av.

Bil
Kakel
kanske kläder.

mysig dag.

LÖRDAG!

Världen har berikats med ännu ett liv, en ljuvlig liten pojke föddes igår den 28 maj i samma veva som Linus öppnade sin present från oss! Grattis säger vi till våra fina vänner som nu är en familj på fyra! Fina ni, jag längtar till jag får hålla er skatt, jag har blivit moster :)

Idag är det lördag och Loke blev hos mormor och morfar inatt så vi har lugna gatan här med två små, ska ner på stan nu snart då Felicia önskar köpa nya sandaler och vi ska köpa present till liten !

nu vill Hugo ha uppmärksamhet här, skriver mera sen :)

Hemma igen.

Hemma från affären, varit till rusta och Willys och flanerat lite ;) tråkigt nog mådde jag inte bättre av lite shopping som jag hade hoppats...! Dante är fortfarande här och leker, dom har målat med vattenfärger, lekt i felicias kök och haft fruktstund! Även lokes djur är framme så verkar som dom haft kul :) ska snart börja klä om barnen för om en timme är det kalas!

Hoppa ormen!

Jag gick ut med saft och kakor och barnen kommer som en svärm bin för att fika, precis så som det ska vara :) erik hade tydligen dante så han fikade här med oss ! Nu är det hoppa hopprep som gäller med ett gäng barn, är så glad att vi bor här med barn runt omkring och att det alltid finns någon för barnen att leka med! Nu ska det spelas bandy och jag måste vila efter rejäl hostattack då jag blev helt slut.. tror jag ska köpa nässpray idag och kolla om det kan lätta lite i huvudet...! Jagmår nog sämre än jag vill erkänna, är man envis så är man..! På gott och ont.

Utelek

Hugo somnade direkt efter lunch och jag med... Själv vaknade jag för ett tag sen men han sover vidare här bredvid. Jag är riktigt uttråkad samtidigt som kroppen säger ifrån allt jag vill göra och det är inte den roligaste av känslor. har ätit glass här i sängen och lyssnar på barnprat och skratt! Loke och Felicia är ute och leker med bl.a. Dante och scarlet :) när Hugo vaknat tänkte jag åka iväg och köpa present till Linus, har äntligen kommit på vad han ska få :)

Lunch

Lasangen står nu i ugnen, bordet är dukat och om någon timme borde familjen vara hemma igen! Saknar dom nu men vet hur värdefull den här ensamtiden är för att jag ska orka restrerande tid.. Är sugen på att göra något på eftermiddagen men har inga idéer alls på vad man kan hitta på..!?! Någon med något roligt förslag i det här vädret? Stan för paketköp till Linus och kanske något till oss?! Kolla kakel här i Norrtälje eller helst av allt i arninge, få sitta i bilen, lyssna på musik och bara vara men då somnar alla tre och kvällen blir lång, frågan är om man orkar det men anna kommer hem ikväll och ville gärna träffa barnen så kanske kan slå till på riktigt fredagsmys efter firande av bror...! Hmm, det har Felicia och Hugo aldrig varit med på då dom alltid sover :) tåls att fundera på, det kryper i mina shopping tarmar och jag skulle göra mycket för att få reda på vad som gömmer sig i veronicas mage, jag vill köpa bebiskläder! :)

Helgfint.

Mätt i magen efter både pannkaka med socker, macka med ost och nu godis efter städning. Rätt häftigt hur fint man kan ha det och hur snabbt det sen förändras så fort mina små kommer hem. Inte så att dom drar fram allting jämt men ni som har barn eller känner någon med barn fattar. Det blir liksom saker lite överallt :)

Ligger nu på sängen och ska kolla upp lite saker sen blir det laga lunch till dom kommer hem igen. Funderar på lasange, det gillas här hemma !




undra jag när denna sol tänker komma tillbaka!? :)

Det regnar...

Både ute inne och i mitt sinne. Erik har åkt iväg till öppna förskolan med tre glada barn och mamman deras har duschat och torkat tårar som inte vill sluta rinna.. jag ska nu ta ett "checka läget och plocka det jag hittar runda" här hemma och avsluta den med dammsugning och frukost. Får se vad denna dag bjuder på men jag vet fler roliga och en övermäktig sak som under dagen kommer inträffa och tårarna mina kommer ersättas utav glädjetårar, det lovar jag er.

Dålig kombo.

Att vara rastlös och uttråkad i sinnet och orkeslös och smärtfylld i kroppen är ingen bra kombo... Jag har flytt till sängen för att inte låta något gå ut över erik som njuter soffan efter en heldag på jobbet. Jag längtar till den dag jag också kan njuta av kvällarna, soffan och dålig tv som han gör. Vi har helg nu iaf och har man tur blir det en riktigt bra helg. Ska försöka bli av med denna förjäkliga hosta bara. Imorgon fyller bror min år och det blir mat och fika där :)

Bilar

Ibland slår det mej, verkligheten. Vi är snart 6 i familjen.

Vi har ägnat tiden ikväll till att kolla bilar, eller bilar. Minibussar heter det visst.

Erik är hemma igen, jag saknade honom för mycket ;)

Och nu då!?

Barnen somnade alla tre innan klockan slagit sju.. Erik har åkt till sommarstugan för fix i badrummet och själv ligger jag här i soffan. Fruktansvärt uttråkad, rastlös men samtidigt så orkeslös. Känner att jag måste planera något för morgondagen annars kommer jag få tuppjuck som kommer gå ut över restrerande familj..!


Har iaf haft en mysig dag, jag och Hugo promenerade efter pannkakslunch bort till lajkit där jag fick jacka köpt till Loke :) Hoppas nu han kan ha den för hon är så otrevlig där så jag har ingen lust att gå tillbaka...! Gick sen vidare mot norrköp i solen, kände att jag ville ge Veronica lite uppmuntran i denna väntan och dessutom saknade jag henne så mycket så köpte en blomma till henne och gick dit !



Vi satt i solen utanför henne och uppdaterade oss om allt som hänt dom senaste dagarna medan Hugo lekte så glad i lekparken, full fart på honom idag :) Förstår mej inte på febern så antar att det var tänderna som spökade ändå !


Gav henne en stor lycka till kram sen gick vi vidare mot Erik och hämtade bilen. Lämnade över Hugo till mamma och hade ett tårfyllt farväl av gruppen efter två timmar när vi pratade i mun på varandra. Jag är så glad över dom fina människor jag fått chans att lära känna under dessa veckor och hur mycket det hjälpt mej är svårt att beskriva.. jag känner mej som en ny människa och det märker även omgivningen. Jag mår mycket bättre och det har jag er fina att tacka för ...!

Fick skjuts hem av Linus och hann även uppdatera lite med honom vilket inte sker alltför ofta :) Väl hemma möttes jag av middag som var precis klar och glada barn som busat med mormor hela eftermiddagen, vet inte vem som var tröttast, hon eller dom!? ;)


IDAG.

Jag är sugen på en förhoppningsvis lyckad shopping promenad till lajkit med Jennie och Samuel och hoppas på att få till det men sover hugo nu och jag får i honom lunch när han vaknat borde vi hinna :)

Jag måste sen gå till Erik och hämta bilen för att köra ner på stan och ge den till mamma så hon kan hämta barnen på dagis och åka hit med dom... Ett pussel blev dagen men det ser ut som att alla bitar faller på plats trots sjukdom och ingen sol :)



igår vid hämtning.


Igår eftermiddag.

Hämtningen igår drog ut på tiden, Loke ville äta en macka till och sen en macka till. Hugo ville åka rutchkana en gång, och en gång till och Felicia vill bara cykla ett varv och ett varv till :) Klockan var nog nästan halv fyra när jag styrde bilen därifrån. Vi åkte till norrköp för inhandling av mjölk och jag ser med flit till att sällan åka dit för barnen älskar det, (nu lät det dumt va) nej men jag vill inte dom ska trötta på småvagnarna där och nu när det blir så sällan är dom som små änglar som kör efter mej och inte tjatar om något - ljuvligt för en trött mamma.

När vi sen stod i kön och jag såg hur deras små ögon vinklades mot tidningsstället och blev större och större bestämde jag mej för att chocka dom med varsin tidning :) och så glada dom blev. Det var stolta barn som betalade en barbie och en scoobidoo tidning !





Klockan hade hunnit bli fyra när vi återigen satt i bilen och jag gladde barnen med att berätta att vi kunde hämta pappa på jobbet! han har nästan alltid jobbat sthlm eller utanför norrtälje och dom har aldrig fått se var han jobbat så det var glada spända barn som såg på när pappa kom ut i jobbarkläderna och jag fick även hälsa på jobbarkompisen hans :) Mysigt att komma hem hela familjen och vi firade det hela med det största lass pannkakor vi gjort. Barnen frågade om det fanns rosa grädde och jag "trollade" fram det med lite karamellfärg. Tänk att så lite gör så mycket :)


Efter middagsstöket stannade jag och Felicia inne framför bolibompa och killarna försvann ut, Hugo åkte rutchkana och Loke cykade och busade med kompisarna här bredvid och jag hörde hur han skrattade så han kiknade när han med sin nya vattenkamera han fick i tidningen sprutade ner sina kompisar efter att sagt att han skulle ta kort på dom :) BARNEN ÄR LIVET!


Vi somnade. .

Jag slapp åka iväg idag, eftersom Erik jobbar nära tog han bilen och kom hem och skjussade Loke och Felicia till dagis så Hugo slapp gå ut...

Vi skulle bara mysa lite i soffan men somnade båda två lite efter nio... så mysigt att bara ligga nära men man märker när man vaknar hur dåligt man legat...! Har boostat mej själv nu med två bananer, två kakor och nu väntar ett stort glas te med mjölk och socker. Hoppas vakna till på det!

Liten sover fortsatt och jag hoppas han fortsätter med det en stund om man nu får hoppas sånt. Jag har uppgifter att göra till i eftermiddag och min kropp behöver allt annat än bära barn..

Igår när jag kom upp till farfar (farmor var ut och gick) tittade han på mej, log och sa "va fräsch du är, dig biter inget på" tack farfar! det värmde långt in.



i hissen upp till dom igår.

Mellan två dagar.

Om några minuter har vi torsdag. Jag skulle för snart en timme sen bara gå upp och ta Alvedon , halstablett och kissa för att kunna somna undan värk, lätt feber och illamående. Någon annan ville annat, Hugo vaknade, varm. Termometern visade lite över 39 grader och han hade svårt att komma till ro. Nu efter Alvedon och lång stund av hålla handen sover han djupt, hans pappa också. Inte jag. Jag funderar på morgondagen... Jag har avslut på gruppen så jag måste dit.. Oavsett vad men lite praktika måste lösas både om morgon, dag och eftermiddag. Jag behöver med andra ord sömn nu och en gåva från ovan att det är tänder som spökar och inte fler barn blir sjuka. Jag beställer härmed friska barn, åtminstonde till november, tack på förhand!

Hemma från farmor & farfar!

Precis hemkommen från god makaronigratäng lunch med sallad och macka :) efter det bjöds tårta, kaffe och liten kaka ! Idag fanns det mycket att prata om och tiden är värdefull där uppe, få höra på gammalt och nytt. Jag farmor och vilma avslutade det hela med en promenad i elljusspåret och jag njöt sol, skog, mängder av blommor av alla dess sorter och grönskande träd. Det är något speciellt med våren! Nu ska jag vila lite innan barnen ska hämtas och idag tror jag det blir utelek när vi kommit hem!

Välstädat hem.

Här skiner golven rena. Blommorna är vattnade och badrummen skurade. Det luktar grumme havsbris och jag njuter frisk luft från öppet fönster medan jag försöker varva ner och tänka på något annat än det stora som håller på att hända.

Jag fick ett mezz strax efter mitt förra inlägg som vände upp och ner på hela min dag och psyke och sen dess har jag inte kunnat sitta still, därav allt städande. Vad som hänt och kommer hända kommer jag uppdatera er om så fort det har hänt :) Jag är som en nipprigt nervvrak just nu iaf...!

Jag hämtade upp Veronica igår för lunchshopping och när vi varit duktiga och ätit något så nyttigt som spaghetti med tomat och basilika sås med en avocadosallad och nybakta frallor till dukades detta upp och ni kan tro att vi trivs rätt bra med att gå hemma tillsammans !





det snackades och lästes tidningar till det var dags att hämta barnen vid tre... en riktigt skön eftermiddag.

Jag hade bokat tvättstugan kl fyra men när vi var på väg in från bilen från dagis höll Felicia mej i handen till hon rätt som det var inte ville och slängde sig bakåt och som hon skrek. Jag lyckades starta upp tvättstugan men jag märkte att hon inte var i form, hon kunde inte använda armen alls och jag försökte "lura"henne till att använda den men när Erik kommit hem och vi märkte att hon inte ens använde den när hon åt ringde vi akuten och rådfrågade och det slutade med att jag , pojkarna och tvättstugan fick en ensamkväll och Erik och Felicia fick åka dit. Väl där blev dom informerade att det skulle ta minst tre timmar så jag räknade inte med att få hem dom förrän efter tio och tyckte så synd om henne som brukar somna före sju att sitta där...

Men lite innan åtta när jag precis var klar med all tvätt ringde dom och var på väg hem men en arm som doktorn trollat tillbaka som Felicia så stolt visade och sa :) Den hade åkt ur led så inte konstigt hon hade ont gumman..  Hon somnade nästan direkt när dom kom och jag och Erik hade chips och trocadero kväll i soffan, ett bra avslut på den dagen :)

Godmorgon onsdag!

Gårdagen försvann och kvällen likadant, jag ska berätta när de små är lämnade och jag startat datorn. Här startade Hugo dagen hungrig lite efter kl fem och felicia kom upp för en stund sen så dom sitter nu med sin pappa och äter frukost och pratar om ytterst intressanta saker så somna om kan jag inte ;) loke sover dock tungt här bredvid och idag kommer glad kille vakna då dom ska på utflykt han längtar efter idag på dagis :) jag ska ta mig en dusch och hålla tummarna för att jag mår bättre efter tabletter och det så dagen kan få bli kust som jag vill..!

NU SÅ.

Duschad och mej själv igen. la mej på sängen och tänkte vila lite innan dagens attgöra ska göras. Iofs vet jag inte hur mycket det är då jag plockade och bäddade m.m innan vi åkte och dammsuga gör jag inte med feber (om jag slipper) blir tvättstuga när Erik kommit hem och då kan vi passa på att ta en promenad med herr dammsugare då.

Jag ska chatta med tre och kolla in ny matta till vardagsrummet. Är så kluven till vad jag vill ha. En ryamatta som nu fast i ljust beige eller har man tröttnat på dom snart? Jag tror nästan jag vill ha en helt vanlig platt som inte drar åt sig för mycket damm. Får se vad som hittas.





lekparken igår, barnen träffade en dagiskompis med kompis och som dom skrattade när dom gungade upp och ner upp och ner...!



Tisdagmorgon

Efter ännu en natt med minimal sömn är vi redo för dagis, väntar bara på att klockan ska gå lite till. Fick panik kl två inatt för att jag inte kunde sova av värk, halsen och illamående så tog tabletter och mitt täcke och tillbringade resten utav natten på soffan..! Ska duscha när jag kommer hem igen, orkade inte innan erik åkte så nu känner jag mig lagom rolig med myskläder och gårdagens smink.. Blir glass hos Veronica sen :)

HEMMA!

Efter rolig lek i parken utanför Alexander som tyvärr slutade med mindre kaos är vi nu hemma, jag har duschat barnen och nu väntar vi på maten som jag är gladare än gladast att jag gjorde innan jag åkte då det slutade som det gjorde med trötta hungriga barn! Förtillfället leker dom bra och jag jobbar hårt med mina tvångstankar om välstädat hem då dom lyckats med bedriften att ta fram de mesta dom äger. Erik kommer dessutom inte förrän vid sex så jag andas och tänker positiva tankar medan jag myser med Hugo på lokes golv! Dom får städa med pappa sin sen medan jag tar disken sen blir det tidig kväll för samtliga :) jag är sugen på en film, undra bara vad jag ska få den ifrån! Nu : kolla till köket.

Eftermiddag

Jag skulle göra vad som helst för att bli av med mitt illamående. Värk och trötthet i all ära men det här är inte kul. Har bläddrat igenom ännu en bibba reklam som föll över hallgolvet, fixat mat redo för ugnen och vilat. Ska snart åka iväg och hämta mina små och Alexander! Slipper Veronica gå och barnen hinner leka en stund utanför dom innan det är dags att ta sig hemåt! Idag hoppas jag verkligen att erik kommer bra tid hem, det vore guld!

Erbjudande...

Valde att se förbi alla leksaker barnen lekt med under morgonen när jag kom hem från lämning, hade lovat Loke att inte städa så stängde dörrarna dit in istället och valde dessutom att gå med huvudet högt och inte kolla på golvet som numera behövs dammsugas minst en gång per dag. La mej på sängen och SOMNADE. Så välbehövligt och skönt. Vaknade för någon timme sen, mör som få.


Druckit massa Loka, ätit rostmackor med ost och groddar, läst igenom veckans reklam och bara varit. Känner mej så duktig som för en gångs skull lyssnar på kroppen :) Ska ligga här någon timme till sen blir det förberedelse till middagen, hackning utav sallad osv. . för minsta påfrestning på eftermiddagen. Erik jobbar stockholm igen, jag som var så glad över norrtälje men inte många veckor kvar nu sen är det VI.


ska kolla vad som pep på telefonen nu och sen kolla in ett erbjudande jag inte kan låta vara osett. Hoppas det är så bra som det ser ut isåfall blir det *klick klick* till vår brevlåda.



härliga helg

Måndagmorgon...

Fortfarande sjuk... Kämpar på. Var upp och duschade före sex innan erik åkte till jobbet för att ha en chans att orka morgonen! Vi har ändå haft en mysig morgon med solsken och barn som ätit bra och inte tjaffsat :) nu ska det bara fortsätta så i ca två timmar till så är jag i land sen ;) blir sova när barnen lämnats och föberdening utav middagen för att slippa det med Hugo på höften när jag mår så här.. Ska bara komma på vad vi ska äta! Nu tvättning utav smörig ettåring sen undanplockning utav frukost. Sängarna är bäddade, dagisväska packad och vi alla klara redan - skönt!

Det blev kalas!

Vi stressade med lunchen när Erik och barnen kom hem, på med finkläder och så kom anna och sa hejdå, idag åker hon till Linköping för sin första jobbvecka borta! Lycka till gumman! Barnen ville cykla till farmor trots regn och det var stolta mormor och morfar som tittade på från balkongen :) väl där kom vi till dukat bord med allt vad det innebar, potatissallad i flera sorter, kallskuret och hemgjorda köttbullar, nybakt bröd, god ost och en stor härlig sommarsallad med bland annat rädisor ! Dumt med lunchen hemma med andra ord. Felicia som älskar kallskuret frossade i vitlökssalami :) därefter bjöds vi två sorters tårtor och jag åt stor bit av båda, gott! Sen lektes det och spelades (ta bort något från en bricka och så får dom andra gissa ) leken och när linn , Daniel och min fina faster och farbror kommit och vi hunnit prats lite med dom kände vi att det var dags att ta sig hemåt i regnet igen! Det blev några mysiga timmar där uppe och sen vi kom hem har vi lyssnat på barnmusik, spelat memory, fått upp en tavla och så fick vagnen agera konstnärer och måla varsin teckning jag kunde sätta i dom nya tavlorna till vi hunnit framkalla kort på dom :) det blev jätte fint och nu ser barnen film efter middag och kvällsfix! Imorgon är det dagis igen och jag ber till gudarna att ingen mer än jag blir sjuk, det vore jätte skönt!

timmarna går...

Jag bara ligger här..
har läst en massa bloggar jag inte läst på länge då jag levt utan dator..
ätit glass
ätit macka
druckit hallonsoda
betalat räkningar

och nu ska jag ta en skön dusch och klä på mej nå finare än mjukisdressen, mår lite bättre och kanske kanske vågar jag följa upp till farmor om jag inte kramar någon :)


Status : Halsfluss.

Regnet smattrar mot fönstret, molnen hägrar över solen och jag kan inte annat än tycka att det passar ypperligt en dag som denna efter många dagar av värme och solsken.
Barnen och Erik åkte till hans mormor och morfar för ett tag sen och det var glada barn som fick ha regnjacka, luva och gummistövlar :) vad lite som behövs för att dom ska bli lyckliga, dom trippade på lätta moln ut i regnet.

Jag själv ligger här, med datorn i knät redo att ta tag i månadens räkningar. Efter ännu en sömnlös natt med feber och ont i halsen ringde jag doktorn så kl nio var jag där och fick konstaterat halsfluss. Nu är det vila som gäller.

Tråkigt nog fyller min fina farmor år just idag men barnen får äta tårta åt mig också i eftermiddag :)
Var till coop på väg hem och köpte lite smått och gott, mat, en cykelkorg till Felicia och en ny cykelhjälm till Loke.

Han lärde sig cykla ordentligt igår :) Så duktig. Vi har inte övat alls mycket och ett tag har vi kunnat släppa korta sträckor men nu cyklar han helt själv och igår när vi skulle gå in och äta klarade han även att starta och bromsa helt själv så idag åker pinnen av och han är så stolt! (vi med!)
Ska ladda över lite bilder nu tänkte jag men Erik fick med kameran så det får bli mobilbilder men vad säger man, lite är bättre än ingenting :)


I sängen.

Hoppas på att vakna med mycket ny energi då jag planerar att hinna raka mina stackars ben, fila fötterna, dammsuga, torka golven, packa och barnen och så allt det vanliga som ska göras innan barnen ska lämnas hos linn och Daniel vid nio! Jag får nog vara glad om jag orkar något av det för dagen kommer bli lång och även om jag varje dag lever helt emot min kropp klarar jag inte hur mycket som helst...! Nu ska jag sova i svalt rum son haft öppet fönster hela dagen, mysigt att lugga under varmt täcke och andas frisk luft :)

Leila bakar!

Försöker hålla mig vaken till leila men Gud så trött jag är.. Dagen försvann igen, gick upp till farmor och farfar och myste med dom till anna kom vid halv två och vi åkte ner på stan för shopping! Dock misslyckad då jeansen jag skulle köpa inte fanns, skorna Felicia skulle få var slut i storlek, Veronica var omöjlig att hitta present till ;) och anna hittade inte jacka som hon letade men lite fick följa med hem :) lång tshirt och showergel som doftade så gott :) fick brått till barnen sen och idag hade jag fyra barn att hämta då Alexander skulle med mig men det gick så smidigt som det nog kan gå och när vi kom hem till dom bjöds vi smörgåstårta, glassstrutar, kladdkaka, äppelkaka och flera sorters kakor :) barnen lekte och efter en stund kom bland annat hennes föräldrar! Sen kom erik och danai hem och vi blev kvar där till efter sju! Handlade mat och lite gott på väg hem medan barnen somnade i bilen :) imorgon är det Ikea som gäller!

Leila bakar!

Försöker hålla mig vaken till leila men Gud så trött jag är.. Dagen försvann igen, gick upp till farmor och farfar och myste med dom till anna kom vid halv två och vi åkte ner på stan för shopping! Dock misslyckad då jeansen jag skulle köpa inte fanns, skorna Felicia skulle få var slut i storlek, Veronica var omöjlig att hitta present till ;) och anna hittade inte jacka som hon letade men lite fick följa med hem :) lång tshirt och showergel som doftade så gott :) fick brått till barnen sen och idag hade jag fyra barn att hämta då Alexander skulle med mig men det gick så smidigt som det nog kan gå och när vi kom hem till dom bjöds vi smörgåstårta, glassstrutar, kladdkaka, äppelkaka och flera sorters kakor :) barnen lekte och efter en stund kom bland annat hennes föräldrar! Sen kom erik och danai hem och vi blev kvar där till efter sju! Handlade mat och lite gott på väg hem medan barnen somnade i bilen :) imorgon är det Ikea som gäller!

Trött

Jag somnade visst, vaknade nu av att erik ringde så nu äts det glass för att vakna till liv igen.. Fortfarande inte bestämt mig för någonting, önskar man kunde hinna allt!

Beslutsångest.

Lämnat barn, plockat morgonens leksaker efter djursjukhuslek där jag agerade tjock sjuk flodhäst ;) duschat och gjort mig ordning. Kraschlandade nu i soffan och va skön den är, här skulle jag lugnt kunna tillbringa några timmar :) MEN , jag kan inte bestämma mig. Ska jag ägna dagen åt vila vilket jag borde efter en vecka utan, gå upp till farmor och farfar vilka jag saknar, gå ner på stan och köpa skor till Felicia ochpresent till Veronica vilket jag behöver, åka till Veronica och hjälpa henne garnera tårtorna vilket vore kul, dammsuga, torka golv och kolla om tvättstugan är ledig men det känns för tråkigt. Köpa jeans vilket jag måste då mina enda sprack över hela knät igår eller vara hemma och rensa i skåp och på kontoret, sätta upp nya hyllan och städa klädkammarn. Vad lät bäst?! Jag kan då inte bestämma mig.

Solig Onsdag!

Vaknade upp till SOL idag, det kan få även en sån här smärtfylld kropp att komma ur sängen :) har fixat klart allt redan, bara jag och loke som ska äta frukost men nu leker alla så bra så jag passar på att vila lite i Felicias säng! Dåligt med uppdatering nu... Beror på två saker, dåligt med tid och väntan på laddare som är på lagning. Förhoppningsvis får vi den idag :) gårdagen bestod av solig promenad med mycket snack och blommor tillsammans med anna i elljusspåret följt av pizza för henne och sallad för mig på uteservering på stan. Anna fördrev sen några timmar på stan medan jag och veronica fixade smörgåstårta, fikade och kollade igenom Blocket efter saker vi var tvungna att pruta lite på ;) anna kom sen dit och vi åkte alla tillsammans till dagis där lyckliga barn överaskades av faster :) lekte ute sen fram till middagen med dante, scarlet och Molly, var mycket barn ute och det ger liv här på gården! Anna stannade på middag och när hon åkt nattade jag barn och erik och danai åkte och köpte ny soffa till oss så jag hade fullt upp attmöblera om och fixa innan dom kom tillbaka och hämtade den gamla soffan för att köra den till sommarstugan! Jag fixade med nya och småplockade här hemma så när erik kom hem vid tio var det bara att provsitta en stund sen bums i säng och den dagen var slut! Nu ska jag göra frukost och byta blöja känner jag, återkommer när dom små är på dagis :)

TISDAG!

Landat i soffan till ljudet av Nyhetsmorgon och surret från diskmaskinen. Har varit iväg och lämnat barnen efter en lång morgon fylld av dusch, städning, lek och dammsugning . Nu ska jag bara slappa några minuter innan anna plintar på dörren sen blir det skvaller innan jag ska hem till Veronica och hjälpa henne med smörgåstårta till imorgon då hon blir stora damen :) gårdagen bara sprang förbi mig, var hem till V och fikade innan barnen hämtades och eftermiddagen lekte vi på lokes rum och lagade middag sen hela kvällen var jag med Karin och fixade tillsammans med pappa och kl var efter tio när han släppte av en mycket trött jag här hemma! Vi har redan fått belöning från allt vårat slit och det var värt allt jobb och lite till :) om några veckor får ni veta men det är inte så spännade egentligen :)

Dagen springer.

Gjort klar all tvätt, är alltid lika skönt att ta det sista därifrån och boka ny tid och veta att till dess behöver man inte ägna tvätten en tanke. Funderar på att dammsuga men har inte vilat någonting idag så borde nog göra det till Veronica kommer för det kommer bli ännu en lång kväll för oss. Jag känner kärlek till livet.

HEMMA!

Åter i soffan, har avverkat mvc, tvättstugan och fusklunch som bestod av rostade mackor och ett glas läsk. Nu ska jag BARA vila till tvätten ska hämtas in och läggas i garderober. Vid halv två kommer Veronica på en fika sen är det dags att hämta barnen och laga middag. Ikväll blir det avslut på helgens fix med Karin och erik ska om mamma kunde ta barnen åka och göra det sista innan kakling i sommarstugan samt hjälpa pappa till görla med tunga grejer. Bebisen verkade må bra där inne och jag hade gått upp mer än jag hoppats i vikt ;) därimot var mitt järnvärde lågt vilket jag hade på känn då jag haft riktigt dåligt med energi på sistone så nu blir det mer järntabletter sen rekomenderades jag sjukgymnast och att inte vara ensam men barnen dom timmar jag är det. Dom tuffa mellan tre till sex då dom är trötta, Hugo vill bäras och middag ska lagas. Tänk att vi nästan kommit till mitten utav maj, är det bara jag som inte hänger med?!

Ny vecka med mera ont.

Natten har bestått av några små sovpauser från den smärta som hägrat resten utav tiden. Inte blev det bättre av att jag var dömd till en viss ställning då både loke och Felicia just inatt skulle sova i vår 160 säng båda två. 160/4=40cm per person och jag kan lova att jag och erik fick mindre än så ;) lägg till illamående och migrän så har ni min natt. Tvingade mig flera gånger att bara se på barnen, smeka handen över deras lena ansikten och njuta av ögonblicket. Att vi får ligga där, en familj på snart 6 personer som älskar varandra mer än allt annat. Erik frågade om jag ville ha något innan han stack till jobbet. "lite morfin om du har annars räcker det nog med en kula i huvudet" så kändes det när jag vaknade. Men nog om klagomål, det är ju inte alla som får chansen att prova på all denna smärta och ska jag se det positivt så har jag ju lättare att förstå andra när jag vet hur det känns och att fått tillbaka den värsta av ischias får jag väl se som en gåva från Gud eller något ;) morgonen flöt på bättre än väntat och barnen blev glada över nya tandborstar jag köpt igår och sen lekte dom tillsammans alla tre till vi skulle åka och peppar peppar verkar lokes period när han inte vill åka någonstans (varken bort eller hem) ha gått över och han klädde på sig utan protester :) jag har startat dagens två första maskiner och sen väntar fyra till. Ska till barnmorskan vid lunch så får se hur mina värden ser ut, har ju inte mått som jag borde den senaste tiden.. SAKNAR min dator, det går så långsamt och jag får kramp i fingret av att skriva på den här men jag måste ju ;) gårdagen blev bra, vi fikade och lekte med Veronica och c/o sen åkte erik och danai iväg på visning av hus medan vi stannade här. Hela eftermiddagen och kvällen höll jag , Karin och pappa på med vårat projekt och det blir sååå bra, snart är allt tvättat som höf dit så ikväll blir allt klart och jag känner mig nöjd i hela kroppen över vad vi åstadkommit! Ni ska få veta vad men som sagt är det en överaskningsfint och present så det får vänta :) erik och barnen hade lekt ute på eftermiddagen, hade varit full fart här utanför med barnens två sysslingar och kompisarna från huset bredvid. Så dom var nöjda alla fyra och när vi kom hem efter en pizza på pizzerian sov alla sött och jag kunde avsluta helgen med att åtminstone få se erik en stund :) skjussade hem pappa innan vi åkte och åt och fick då träffa mamma en snabbis som kom hem från Irland igår och hon hade köpt så fina kläder till barnen, ska fota och visa när jag får möjlighet, nu längtar jag till sommaren bada så dom kan användas :)

Playdate!

Innan jag hann publicera förra inlägget fick jag mezz från Veronica. Dom kommer hit hela familjen för fika och lek nu snart så bäst jag får dom där muffisarna gjorda :)

SÖNDAG!

Jag och loke myser i soffan, han med godis han sparade igår och jag försöker vila kroppen och samtidigt ta igen mig från allt jag missat i bloggvärlden dom senaste dagarna ;) var precis och satte igång dom första två maskinerna tvätt för dagen och medan dom blir klara tror jag allt jag ska göra ett gäng muffins ifall det blir något fika besök under dagen. Lite sugen att göra frosting med fint strössel på. Erik och de små har skjussat Karin till vårat "projekt" sen skulle dom köra några varv till görla åt oss. Jag ska åka bort och hjälpa henne när tvätten är klar halv två men till dess blir det till att vara hemma :) blir öb, rusta och Willys på eftermiddagen för shopping både hem och piff till det vi gör :) nu muffins!

Lördagkväll .

Vi har haft en mysig dag, eftermiddagen spenderades hos farmor och farfar där det bjöds korv, bullar, prinsesstårta och gott humör :) jag tog mig ork och fick städat och dammsuget innan vi gick så det kändes bättre allting då. Åkte och handlade jag Karin och dom stora barnen efteråt så sen blev det sen middag och lördagsgott i soffan! Åt bakad potatis med skagenröra med tillbehör :) ikväll har jag och Karin varit på en så länge hemligt uppdrag, en present till någon som snart fyller år ska fixas så vi kom precis hem så nu väntar sängen. Erik och Karin tar en wiskey först bara och jag sippar hallonsoda ;) imorgon är det söndag, dagarna flyger verkligen fram!

LÖRDAG!

Vi gjorde oss ordning, barnen packade sina väskor och Hugo somnade i vagnen. Vi gick upp till farmor och farfar men möttes där av låst dörr. Ringde och dom var på stan och skulle sen handla så bara att gå hemåt igen :) vi bestämde oss för att mysa framför Robin Hood med nu är bara jag och loke vakna, Karin och Felicia har somnat så sött i soffa och fotölj. Blir pannkakslunch när alla vaknat igen, erik jobbar på i badrummet! Jag har gjort något jag länge tänkt på, tömt DVD skåpet på filmer och placerat dom på andra ställen då jag behöver skåpet till kökssaker. Doch hamna jag här nu fastän jag borde plocka upp leksaker i barnrummen, tvätta fönstret i altandörren, diska vinglasen från igår osv. Jag är inte iform idag heller och jag tror nästan att järnvärdet fått sig en dipp igen.. Känner inte igen mig skälv och all smärta gör mig svag.

Godnatt fredag.

Dom dumma tankar som sänker mig kom tillbaka efter Karin lagt sig, jag och erik såg film men nu ligger jag i sängen och tänker somna bort från denna dag och vakna upp till en med förhoppningsvis mycket bättre humör och positiva hormoner. Jag känner mig frustrerad, trött, handlingsförlamad , fast i sjuk kropp, fattig och som en dålig mamma. Imorgon önskar jag mer energi och ork till att tänka positivt. Karin erbjöd och lovade ta barnen imorgon sä vi får sovmorgon, du är underbar gumman !

Så ska det låta!

Livet tog ändring efter jag vaknat :) det blev stan med Karin! Köpte bilbarnstol och badshorts till loke, hårspännen och linnen till Felicia, en sjal och vykort till mig och en tshirt till Erik :) tänk vad lite shopping, sömn och girltalk kan göra med humöret! Till middag blev det hemgjorda grillade hamburgare med stripes och barnen njöt av att ha moster här när det sen blev fredagsmys i soffan innan dom somnade en efter en. Karin la både Felicia och loke, tack gumman! Vi ser nu såskadetlåta sen väntar film och gott i magen :) imorgon vill Karin och erik ner till parken där western ridning skulle pågå så skiner solen hamnar vi nog där annars står jobb i Åby (badrummet) fika hos farmor och lite annat på schemat. Lördagar är sköna dagar!

Jag gjorde det bästa.

Hugo somnade efter lunch och erik åkte med dom andra till mekonomen, dataaffären och Willys. Jag somnade jag med, kände hur jag bara försvann bort och nu när jag en timme senare vaknade kan jag konstatera att trots att jag är mör, har ont efter att ha legat konstigt så tänker jag lite klarare och efter en glass och godis börjar jag kickna till så mycket att jag känner att den här dagen kan sluta bra! Kl tre ska jag träffa karin då hon slutat jobba. Blir troligen en sväng på stan och sen hem hit för fredagsmys! På lokes lista stod popcorn och chips. Fredagsmys med moster må vara bland det bästa han vet!

Vilken härlig dag...

Hormonell, gråtfärdig, lättirriterad, shoppingsugen, migrän, värk, orkeslöshet, panik över saker som aldrig blir gjorda, trött, ledsen. Oj vilken härlig dag. Snälla någon, vänd min dag till en bättre dag, jag behöver förnyad ork. Nu. Lunch.

FREDAG!

Jag var sjukligt trött igår kväll så efter att ha kämpat över en timme med att hålla ögonen öppna i soffan sov jag sött i sängen kl nio. Idag vaknade jag lite piggare och efter lång frukost med familjen då jag lyckats äta fyra rostmackor och några glas saft då det ekar tomt på mjölk och jouse väntar nu dusch för att få bort den värsta smärtan i nacke, rygg, huvud, knän, fötter och händer. Jag skrev en lång lista på saker jag vill få gjort och jagönskar hit hem när jag vaknade så efter dusch ska jag våga visa Erik den ;) vad gör ni själva en fredagmorgon som denna?

Undra hur den här dagen blir..

När jag precis burit in all tvätt, gjort uppgifterna till gruppen mm och tänkte att nu ska jag bara slappna av, då ringer dagis. Hugo var inte sig själv så får se om jag får hämta honom när han vaknat.. Han hade somnat i vagnen när dom var ute. Isf åker han och jag upp till linn och tar en kopp te innan jag ska på gruppen och hon ska hämta mina barn :) usch nu kan jag inte slappna av och det var just det jag behövde. Aja, får trösta mig med att det är underbar personal på dagis som jag vet ringer om det är något! Hittade lite saker i öb bladet som skulle passa i vår sommarstuga. Åå vad jag längtar till renoveringen där är klar!

Blodtryck?!

Är det blodtrycket som är dåligt när man ser glitter framför ögonen mer än man inte gör det. Förut kom det när jag reste mig upp eller stått länge men nu kommer det hela tiden, även när jag suttit en längre stund och inte gjort någonting. Gårdagen blev ännu en lång dag och jag tror nästan min kropp och hjärna somnade innan jag la mig på sängen före halv tio igår kväll. Var redo för sängen redan kl tre på eftermiddagen ;) hämtade Veronica och sen blev det bebissaker shopping på knutbytorg, blir så verkligt att en liten snart är här när man ser bebisblöjor och små nappar :) hann med en glass i solen innan vi blev stressade över tiden men hann till henne och ta en snabbfika innan jag lämnade Hugo där och hämtade dom andra tre med bilen så Veronica slapp gå! Gick över förväntan och jag tror aldrig jag haft en så snabb och lätt hämtning med lydiga barn ;) sen följde lek hos dom och pratstund för oss med många många gäspningar.... Fy så trött jag var men efter lite laddning med godis orkade jag ta oss hem och laga middag till erik kom hem!

ENSAM HEMMA!

Efter ännu en vecka hemma med sjukt barn kände jag mig nästan sorgligt ensam idag när jag åkte från dagis. Men jag behöver den här dagen för imorgon är det ledigt och full fart igen! Jag bäddade rent i alla sängar igårkväll så idag tvättas det igen, kan bli en bra vana det här. Duscha och vara helt klar kl sju och då börja tvätta :) har hunnit massor på morgonen, städning, fix, vattning utav blommor mm så nu känner jag mig värd en stund på soffan! Funderar på att åka iväg och fixa kabeln till datorn idag för det är riktigt tråkigt att bara skriva korta inlägg och utan bilder!

GLASS i VÄRMEN!

Sitter mot väggen och kisar i solen, tänk att det känns ännu bättre bara för att jag vet hur mycket jag idag har gjort :) tog lilla badrummet när jag ändå höll på. Ska sitta här en stund nu och sen laga lunch så vi kommer iväg hyffsad tid, ska hämta Veronica och flanera på jysk och Coop innan vi tar en fika hos henne och åker till barnen. Hörde det skulle bli regn och mulet på fredag så gäller att vars ute medan det går :)

Svettig - helt slut.

Landade precis i soffan, wkaförsöka få Hugo att somna... Jag är HELT slut. Lyfte ura allt löst från stora badrummet som skötbord, hylla mm sen har hag dammsugit och skurat, skakat mattor och gnuggat. Allt med Hugo på armen... Så, nu sover liten. Vi hamnade i sängen och nu är frågan hur jag ska ta mig upp härifrån igen...! Tror jag nöjer mig med att dammsuga och bära in all tvätt, den lilla toaletten kan vänta. Tänkte städa upp på uteplatsen och sätta mig i solen en stund sen när jag är klar så jag får någon belöning för allt :) nej kom igen nu , på det igen bara!

ONSDAG!

Den här veckan känns jätte konstig då måndagen blev förlängd helg, jag har varit dagvild tre dagar nu.. Erik åkte inte till jobbet förrän halv sju imorse så jag hann duscha och fixa mig innan han åkte- lyx! Sen har jag tvättat sen kl slog sju, ska snart in och hänga dom två sista maskinerna sen ska dom bara torka innan vi är fria. Barnen hade en bra morgon, solen gör verkligen mycket för humöret men nu har jag trött Hugo här så ska ta tvättstugan sen söva honom och själv dammsuga och storstäda badrummen sen ha jag gjort nog med måstesysslor för idag!

Soffläge.

Choklad, chips trocadero och benen högt efter ännu en lång dag! Känner mig som en strandad val som fåt många smällar på väg upp mot land.. Tack och lov sov jag och barnen till nästan halv åtta imorse :) efter att ha lämnat Felicia och loke på dagis hämtade vi upp Veronica på väg hem. Såg lite Nyhetsmorgon innan vi tog ork till oss och hämtade upp 8!Säckar barnkläder från kallaren som vi sen sorterade i storlekar , så skönt att ha det gjort! Kan man bara hämta den storlek man saknar sen :) som vi skratta när vi tappade nyckeln och den hamnade i en annans förråd ;) lyckades tack och lov få ut den igen! Gick ner på stan sen , åt lunch och tillbringade någon timme på babyproffsen innan vi med vår snigelfart tog oss hem igen. Hugo sov sig igenom hela stadsbesöket och vaknade när vi öpnnade dörren här hemma och jag som köp korv till honom på stan men han pt den kall innan vi fick bråttom till dagis! Själv åt jag fläskfilé, stekt potatis och gräddsås med fräsch sallad och till efterrätt stor biskvi med en kopp te :) eftermiddagen va jag helt slut med pysslade en rymdraket med loke samtidigt som jag lagade middag, bar runt på sjuk Hugo och sprang kn och ut till Felicia som lekte ute! Phuu... Tillslut kom erik hem och jag fick lite avlösning och när maten var klar kvart över fem kom hungrig tjej in och alla barn åt bra vilket alltid glädjer mig! Både loke och Felicia somnade i soffan innan kl sju idag och jag har sorterat all tvätt, har tvätttid sju imorgon bitti... Hoppas på att vakna pigg! Rensade dessutom min väska och fickor, är en hejjare att samla på mig skräp så plötsligt har jag sedlar och godispapper i en salig röra... Inte den bästa kanske ;) nu ska jag umgås med erik, imorgon är det tvätt, handling, städning och små ärenden som ska fixas! Hugo blir fortsatt hemma..!

Vilken dag.

Dagen har verkligen gått i ett och vi vinkade precis av Karin här! Jag hade tänkt skriva mera men nu skriker en ond kropp efter vila och huvudet blixtrar.. Jag är iaf jätte glad över dagen, kul att få träffa er Jennie! För bli fler gånger, tror loke och donnie är väldigt lika i sättet! Nu ska jag släcka ner, erik fixar med papper och annat nödvändigt och jag har mest panik över att morgondagen snart är här... Tufft att leva med denna onda kropp, ibland vill jag bara slå mej fri från allt!

Sköna sol!

Efter att ha tittat igenom veckans reklamblad och bestämt mat för alla dagar gick jag ut för att plantera och sen hamnade jag här. På en stol i lä mot väggen, det svalkar lite av blåsten men solen värmer skönt, nästan bränner på benen och jag njuter fågelkvitter och surr från en envis hummla :) ska snart in och förbereda lunch och även middagen. Blir tacopaj här ikväll och föräldrarna mina och Karin kommer och äter med oss, hoppas på Linus också, linn var fortfarande sjuk. Efter lunch blir det handling, lämning av tidningspapper, pantburkar och annat jag rensat ut sen även ny datakabel då lagningen inte funkade så sen blir det bilder igen :) på eftermiddagen tror jag Veronica och Alexander kommer hit och leker :) en skön måndag med många fina stunder!

Och nu?!

Erik och hans kompis drog iväg med deras fem barn till öppnaförskolan före kl slagit nio. Jag blev lämnad med frukostbordet och ett leende på läpparna. Känns som att det här kommer bli en bra dag :) jag ha myst runt och bäddat, plockat, duschat och öppnat alla fönster! Nu ska jag läsa lite bloggar och bara vara sen hade jag planer på att gå igenom källaren lite då grovsoporna kommer på onsdag men det sket sig då erik har källarnyckeln, istället blir det nog ut och plantera dom kryddor erik fick när han fyllde. Solen skiner från en klarblå himmel idag!

MÅNDAG!

Ny vecka och här ligger jag med kramper i mage och rygg och försöker tänka positiva tankar! Solen skiner, vi fick en extra dag på helgen, badrummet är på G i sommarstugan, vi ska storhandla, barnen vaknade glada! Och erik fick igång laddaren igår men en hel del eltejp och på toppen av allt en klädnypa ;) nu ska den bara få tillräckligt med laddning innan vi startar den. Jag ska ta mig till min älskade dusch och sen dra på mig en ny tröja så känner man sig iaf bättre sen tror jag :) f

Söndagkväll!

Erik försöker laga datakabeln och jag tittade på men tycker det är allför läskigt att titta på så tog mitt förnuft till fånga och la mig till sängs. Ikväll måste sladdan fixas annars blir det Nyköp imorgon då deklarationen måste in. Helgen har varit av den bättre och jag känner mig nöjd i hela kroppen över att omges av så fina människor! Idag efter söndagsfrukost utelek och lunch som bestod av pannkakor med glass, chokladsås och strössel (barnen tappade hakorna när jag tog fram det men ibland måste man få lyxa) delade vi upp oss. Erik åkte till sommarstugan för att fixa i badrummet och på vägen dit lämnade han Hugo och Felicia hos faster och farmor :) jag Karin och loke blev hämtade av vår mor och far och tillsammans åkte vi roadtrip till flera olika blomsterhandlare :) finns så mycket fint men vi njöt mest sol, glass och natur när vi dundrade fram med bilen ;) efter inköp av bl.a. björnbärsbuskar åt vi delikat mat på McDonalds och loke var mer än nöjd när han kom därifrån med både en drake och en ballong :) kvällen tillbringades hos mamma och pappa. Dom planterade, lokförare lekte och jag tittade på när Karin gick igenom allt hon äger och har! Så mycket fina saker, inte annat än man blev lite avundsjuk :) vi avslutade kvällen med te och mackor och när vi kom hem sov de små dom somnat när erik åkte hem. Felicia var tydligen mycket nöjd med dagen och lek med syssling Molly :) imorgon väntar ny vecka, dagis startar veckan med att ha stängt så erik blir hemma med oss. Får se vad vi hittar på, skulle behöva tvätta men det var fullbokat så bara gilla läget. Planera veckans mat och handla så isf göras! Hoppas ni alla haft en lika bra helg som vi, nu ska vi njuta härliga maj flera veckor framöver!

LÖRDAG!

Gårdagen blev lyckad och jag har bilder att visa men som sagt ingen dator att lägga in dom på..! Idag är vi alla lite sega trots att kl inte blev så sent men barnen var vakna till tio och vakna samma tid som vanligt imorse ;) vi har städat av, dammsugit och städat badrummen och nu väntar lunch. Goda rester. Potatisgratäng, karré, sås och sallad :) Hugo sover, han är tyvärr inte helt i form, ögonen klibbar och snoret rinner. Jag känner mig fin idag, köpte nya kläder igår, sköna leggins som inte sitter åt någonstans och två längre tshirtklänningar och en tshirt! I eftermiddag blir det troligtsvis date med mattsson humble igen då ingen orkade äta marängswisch igår sen ikväll kommer Karin och ska sova här! En bra lördag helt enkelt :)

RSS 2.0