DET BLOMMAR.

Det blommar i våran rabatt , dom sprider glädje och hopp om att våran står och väntar bakom hörnet trots den kalla blåst som sveper runt oss just nu.


Erik lagade den godaste av middagar idag, fläskfile gryta och ris, jag åt middag för första gången den här veckan ordentligt och mår lite bättre redan, nu är familjen bänkad i soffan och jag sitter här för att... ja för att vadå?


Jo för att jag håller på att föra över alla bilder från den senaste tiden så snart kommer det lite nytt här, kul va!? :)

PAPPALEDIG.

Min promenad igår slutade i en bussfärd till dagis... att gå var mer än jag klarade av... borde verkligen boka en tid till en kiropraktor eller liknande för att kolla upp hur det egentligen står till...! Och vet ni? Det kan jag göra nu för att

Erik är PAPPALEDIG från och med idag till mitten av Augusti, förstå, det gör knappt vi. Härligt , underbart och samtidigt, kommer vi gå varandra på nerverna!? HAHA. Är vi fortfarande tillsammans i augusti blir det nog allt bröllop.

Idag efter frukost packade vi picknickväska och tog oss ut till lekplatsen, tänk att så lite kan bli en hel utflykt för barnen, Vi pratade om det här redan igår så från halv sex imorse till nio när vi kom ut var frågan "ska vi gå ut nu? solen skiiiner" barnen åkte rutchkana, gungade och klättrade på stenar, vi njöt den sol som bjöds och när Hugo blev hungrig var det bara för mej att gå in - det är smidigt med att vara så nära hemma.


efter lunch tog vi bussen ner på stan, gick till polisstationen för att göra pass till Hugo men väl där kom vi på att han inte fått något namn än så fick vända och återkomma när det var fixat ;) vi fick Loke att sova lite middag så vi hade sen tre sovande så vi passade på att köpa västar till barnen till deras pippitröjor, några tröjor till Loke och Felicia, Linne till mej och tröja + tshirt till Erik. Kul att fylla på vårgarderoberna lite!

passade även på att ta en fika på tu man hand medan barnen sov - att hitta till varann är guld. Avslutade hela vistelsen med det vi åkte ner för, ett besök på biblioteket där Loke fick välja tre böcker så nu efter mellis sitter dom alla fyra i soffan där nere och mysläser, jag hör om pippi långstrump och ska ta och försöka vila lite.


Ikväll är det fredagkväll, den bästa på veckan, barnen har sovit så dom ska få vara uppe lite längre, vi ska fira lite pappaledighet så det blir snacks för hela slanten, imorgon är det dessutom lördag, då vet jag två barn som blir glada!

ha en fortsatt bra dag , det ska jag försöka ha!

INGEN RUBRIK.

Tänkte att jag inte skulle vara nå mer negativ idag så jag hoppar över vissa ord och kan bara berätta med viss stolthet att golven nu är dammsugna och luktar gott av att dom är nytorkade. Två maskiner är vikta och en är i tummlarn, en i maskin och en väntar på sin tur... så det tar ett tag innan tvätten är avklarad.

känns som jag hunnit med det mesta av det jag ville med dagen så ska bli riktigt skönt att komma ut nu snart.


fick en så härlig bild på en slagen hjälpte som sov gott i vagnen uppe i fjällen, vi saknar er men njut semestern!


JAG LÄNGTAR UT.

Huvudvärken äter upp mej, kraftlösheten och smärtan i kroppen gör mej svag. Att ta upp en sak från golvet eller ta ner en sak från en hylla är saker jag just nu inte klarar av. Jag mår dåligt över att se allt jag inte klarar så jag längtar ut, till att få se något annat än allt som behövs göras här.


nu ska jag mysa med min vakna lillkille, sen när han somnar blir det vikning av tvätt hur ont jag än får av det - Erik ska inte behöva göra allt. Sen tänker jag faktiskt bädda ner min lilla stjärna och gå och möta upp familjen vid dagis så kan vi åka tillsammans och köpa flyttkartonger och lite annat. God mat kanske, vi har något alldeles speciellt att fira idag. Kan bara inte förstå det så jag har svårt att känna lycka över det.


DET ÄR VARMT IDAG.

Jag tog mej upp någongång strax efter jag skrev sist, jag har sen fått en del gjort även om det gått i slooowmotion mycket av det... Jag tog ur alla lakan , gick runt och hämtade handdukar och lyckades få ihop till 3 stora 60maskiner, inte dåligt. Tömde sen alla soppåsar så gick ut med fem st... var tvungen att stanna ute en stund bara för att få känna värmen mot ansiktet men jag hade Hugo på armen så fick bli en kort stund...! Städade hallen som varit kaos och fick bort allt grus som kommit in den senaste veckan med vagnar och barnskor, en hel hög och jag överdriver inte.


har sen duschat och medan jag sprang runt och sprayade ner båda badrummen somnade Hugo och han sover än... Någon mer än jag som såg rent hus igår? Såg ni sängtippset om kemtvätt av madrass hemma? Min håller på att bli ren just nu så snart ska jag dammsuga av den och ta hand om badrummen sen blir det nog paus här igen... Jag är varm, jag har ont, jag har inte ätit någonting idag heller så jag börjar känna mej aningen snurrig så borde göra det också.



funderar på ett inlägg om att leva som jag, det kommer nog lite senare.


Solig torsdag!

Om man frågar min kropp tror jag allt att vädret har stabilitiserat sig en aning. Jag ligger fortfarande men har iaf i tanken att komma upp.

det kliar i mina fingrar efter dagar i sängen, jag känner för att slänga i sängkläderna i tvättmaskinen och hänga ut täckena på vädring, jag känner för att plocka, dammsuga och torka golven så det luktar härligt vårigt. Jag vill vattna blommorna och städa toaletterna men just nu är det bara vilja.

hur långt jag kommer idag återstår  att se, just nu lever jag för alla leenden och jollret jag får av sonen här bredvid. Bebistiden är ljuvlig, njut den ni som kan.

Onsdag

Ännu en dag går mot sitt slut. En dag full av sängliggande. Alla pratar om den härliga våren som är på intågande, ingen pratar om hur fruktansvärt ont man får av att vädret aldrig kan bestämma sig.

Jag  har tillbringat tre dagar sängliggande. I måndags kom jag inte ur sängen alls. När Erik och och barnen kom hem vid fyra hade jag ännu inte varit upp varken för att kissa eller dricka. Tur jag ammar så jag slipper gå upp för det. Jag lyckades komma upp för att se Familj annurlunda men sen var det raka vägen i säng igen.

Igår mådde jag inte mycket bättre men jag tvingade mej upp och in i duschen för att kl 10 vara nere på samtal. Efter det hade jag fortfarande inte ätit så kände mej aningen svimfärdig men så fick jag mezz av Jessica så gick trots all värk och utan mat i magen till öppna förskolan och lät hugo träffa lite barn ;) Fredrik och Molly var där också, kul att få se dom lite. Jag och Jessica tog en lunch efteråt på stan men då hade jag sån huvudvärk så jag inte kunde tänka klart och än mindre äta. Direkt hem och i säng efter det och när resten utav familjen kom hem kände jag mej närmare döden än livet. På kvällen kom iaf Veronica för att låna vår sulky för idag åkte dom till fjällen så jag fick skratta lite under kvällen ... det gjorde gott.


Idag är jag tillbaka på ruta ett. Har legat precis hela dagen utan mat och vatten. Magkatarr big time å andra sidan. Blev trots det lite sugen på pasta sallad så när Erik hämtat barnen köpte dom en grillad kyckling som vi gjorde sallad av. Jag hade svårt att sitta vid bordet och att titta på barnen som satt på varsin sida bordet gav mej tårar i ögonen. Min nacke är ingen lek och bre en macka är inget jag längre klarar av mej mina handleder. Vilket liv.



Helgen var bra iaf, om man tänker bort allt det onda vill säga. I lördags fick Felicia en egendag med mormor och morfar och vi andra åkte med familjen Mattsson Humle till Uppsala där det lektes hejvillt på Nickis , fikades och fick en runda på Ikea. Barnen lekte med Erik och jag och Veronica fick oss en egen lite runda. Har fina bilder från dagen men inte här så får bli imorgon! När dom sen åkte hemmåt vid fem för att Danai hade jour kom Anna cyklandes för att vi skulle få träffa henne en liten stund också, alla stunder är guld värda när vi ses så sällan! Loke lyste som en sol när faster kom och han fick plocka godis med henne och sen åka helikoptern utanför :)
vi var inte hemma förrän åtta och då kom Veronica över med några öl och kvällen tillbringades i soffan med en hel del snack och skratt.


I söndags hämtade vi hem bilen som blivit kvar hos mamma och pappa och sen mötte vi upp V och A igen för en lite skogstur, målet var att hitta björkris och videung men det kom vi på först dagen efter att vi glömt titta efter, haha. Grabsen sprang och lekte runt i skogen och åkte skridskor på all is i spåret och och slog vi oss ner och hade lite picknick innan vi mötte civilisationen igen och gick till coop för att handla lite mat. Vidare sen hem till dom där vi åt middag alla tillsammans och V klippte av pojkarna håret, dom blev så fina! :) Loke är en helt ny kille efter det, mycket självsäkrare och gladare, tänk vad en sån liten grej kan göra..!

var bara hem för att träffa svärfar lite som kommit på besök sen bäddade jag ner Hugo i vagnen igen och gick sen en tretimmars promenad med Veronica och Jessica. Ett härligt slut på helgen om det inte vore för värken jag fått efter det ... Men de är väl smällar man får ta, leva måste man väl... eller!?


Snälla LÄS!!

Jag måste rekomendera en blogg och jag skulle bli glad om alla som bryr sig om ändå bara lite om mej läser och försöker ta in det som står. Min blogg är dålig på att spegla mitt verkliga liv. På något sätt vill jag dölja, se förbi det som verkligen är för verkligeheten är inte lite rolig.

Här om dagen sa min syster något.

"Anna, du är glad dom första dagarna man är här men sen händer något" just det. Jag klarar inte ha en fasad längre än så.

Läs

Förstå.

Jag känner så mycket för dej vännen, jag önskar jag kunde göra mera!!


www.ulrikasjoblom.blogg.se

En fantastisk tjej som jag ser upp till, du har klarat så mycket och du slutar inte kämpa. Du är ärlig, du är bra. Jag tänker på dej gumman men du vet hur det är.. när det blir ett uppehåll i livet när man kan ringa är man alldeles för slut för just det men du finns i mina tankar och mitt hjärta. Kram!

har ni läst? gör det!


torsdag.

Det var väldans vad svårt det skulle vara att uppdatera lite oftare här då...! Jag är dålig helt enkelt.
sitter och ser på min fina familj, dom är nergosade i soffan alla fyra och dom två större barnen dricker kvällsro te så ikväll somnar dom nog gott.
Jag känner sådan kärlek inuti mej när jag ser dom sådär, tillsammans. Tidigare badade dom tillsammans, barnen alltså och det glädjer mej att dom vill bada tillsammans, är stolta över varandra och Loke vill tvätta Hugo istället för att vara irriterad på att han måste leka lugn när han är där i. Loke och Erik satte ihop babygymmet före middagen till Hugo och Loke var så stolt när han visade alla finesser och funktioner och sen log han och såg så stolt ut när Hugo tyckte om det.


idag började vi dagen med att storhandla när vi lämnat barnen (erik var pappaledig idag) och sen blev det kaffe och lite kladdkaka med Karin innan filmen började rulla i dvdn och vi sjönk ner i soffan. Erik var ute och fixade och senare åkte vi för att köpa flyttkartonger men dom var slut så blir jakt i helgen igen. Hämtade barnen tidigare och köpte med oss glass hem = glada barn. Karin kom tillbaka och tog ytterligare en kopp kaffe innan det blev middag för oss och hon stack till kompis.


avslutar med lite bilder, känns som det var ett tag sen det blev något sånt.










onsdag

Dags för en uppdatering här känner jag... en snabbis även denna gång. Om en timme ska vi iväg igen, denna gång för att möta upp Karin som slutar jobbet kl 12. Ska fördriva lite tid på stan i jakt på vårjackor och kanske skor till barnen, funderar också på att fråga om hon vill ha hand om Hugo en halvtimme så jag får klippa mej. Skulle icke sitta fel. Efter det kommer Erik tidigare från jobbet och vi ska till banken och föra över handpenningen på lägenheten vi köpt :D  äntligen är allt klirrat och klart!

Idag skiner solen från en klarblå himmel och molnen är nästintill obefintliga så efter lämning på dagis tog jag en promenad hem i solen och tankade lite energi. Nu efter en god frukost och även en dusch känner jag mej fullt redo för dagen och inte som imorse när jag höll på att somna till i soffan!

Idag efter vi hämtat barnen ska vi bara handla lite mat och sen åka hem, något vi inte gjort dom senaste veckorna. Vi har blvit kvar ute med kompisar, vi har lekt med veronica och Alexander där och här och även Karin har fått lite tid över till oss så några kvällar, nätter och mornar har vi fått njuta Karintid. jag har hunnit med kvällspromenader med V, fått för mig att jag är komstnärlig och köpt hem färger, dukar m.m och ägnat lite tid till barntavlemålningar (haha V såg rätt förvånad ut när jag började plocka på mig allt i affären) dom få kvällar det varit jag och Erik har jag lagt datorn åt sidan och gett honom lite kärlek.

I fredags sålde vi vårat hus så Anna var här och barnvaktade lite, tur vi behöver hennes hjälp då och då så vi får en anledning att träffas =) Jag gjorde en blåbär och hallon paj som vi fikade innan hon stack iväg och vi gick ut och åkte lite pulka i eftermiddagssolen tillsammans med V och A.
I lördags köpte vi lägenheten =) och då ställde V upp D upp och tog barnen , tusen tack en än gång vänner! Det hade gått jätte bra och V hade till och med hunnit baka en kaka på den timme som vi var borta så nu insisterar hon på att få låna våra tre barn en helg så jag och Erik kan åka på spa. Haha, vi får se hur det blir med den delen, jag tror inte riktigt hon vet vad hon lovar ;) vi stannade på fika och senare åkte Erik och F hem och sov, D åkte på bandyn och vi tog pojkarna på en promenad ner på stan, kikade runt lite och handlade med gott hem till kvällen, kom hem sen blöta efter att ha gått i spöregn sista biten..!
I söndags var vi iväg och kollade tapeter och lite annat till lägenheten, mycket fint finns det och den 1 maj sätts det fart om allt flyter som det ska.

Igår när jag och Karin satt på hörnan och åt frukost ringde V och berättade att hon hämtat hem sin kära son för han stoppat in en pärla i näsan så dom fick gå till akuten. Ingen rolig händelse men jag tackar ändå Alexander för att han gjorde det så jag fick vara med dom hela dagen när Karin gått vidare till jobbet och jag varit på psyk mötte jag upp dom för lite shopping, lunch på kina och lite shopping till. Var till bvc och mätte och vägde Hugo och sen hämtade vi mina barn. Loke överlycklig för att han visste att vi skulle få middag hos dom och det fick vi och ingen dålig middag heller. V ställde sig och gjorde köttgryta, ris och sallad när vi kom hem, jag fick bara titta på eller leka med barnen. Lyx. När papporna kommit från jobbet åt vi och till efterrätt blev det varma hallon och glass, tack vänner för en jätte god middag och trevlig kväll, ni ger oss energi i allt som är och har varit.


nu har tiden sprungit, nu när allt lugnat sig ska jag skriva mera här, jag saknar att skriva lite då och då.

Ut i solen igen nu då, njut vänner, njut!


Torsdag kväll

sitter och skriver på Karins lilla rosa så om det blir mycket fel så beror det på att tangenterna sitter helt fel och jag egentligen är för trött för att skriva... :)

om vi har riktigt tur nu och allt flyter som det är tänkt kommer allt bli avslutat i helgen och vi kan slappna av och bara NJUTA av det som komma skall. Så fort alla papper är skriva kommer jag skriva om allt här men så länge får det stanna innaför mina och dom jag pratar meds väggar.

faster Anna kommer imorgonbitti och leker med barnen under vårat första avgörande möte - wish us good luck.

efter dagis idag följde Veronika och Alexander med hem hit, Alexander hade fått en ny spindelmannen ryggsäck som Felicia blev kär i så hon bar den hela vägen hem - även när hon satt i vagnen - hans vagn självfallet ;) vår vagn duger ju inte åt donnan när hans finns i närheten. Loke och Alexander satt på varsitt fotstöd nedanför Hugo så hem kom vi tillslut. Fikade kakor, saft och några muggar kaffe medan barnen lekte och vi hann snacka om allt som hänt sen vår kvällspromenad i tisdags :) livet är i förändring just nu. Till det bättre, åå jag vill snabbspola en månad eller två. Var in på ikeas hemsida just och kikade runt lite. Finns ju en del jag kan tänka mej till nästa boende.

när Erik kom hem hoppade barnen som bäst i soffan, haha. Enligt V fick man göra det just idag ;) efter mycket bus satte sig Erik och läste en saga för dom medan vi avslutade vårat sen var det dags för hemgång för dom. Klockan hade hunnit bli halv sex och det var hög tid för middag. Karin kom och åt hamburgare med oss och hon sover nu här. I like it.


hon sover, barnen sover, Erik sover här bredvid i soffan och jagska nu stänga av för att sova jag med. Ni som väntat på svar från mej idag eller mail kan jag berätta att laddaren till min dator har gett upp så jag är utan internet för tillfället men det löser sig förhoppningsvis imorgon. Annat vore ju hemskt . haha.


sova var det ja. Godnatt och sovgott alla ni som läser.Dålig uppdatering här nu men det kommer bli bättre så fort allt är påskrivet och klart och vi kan slappna av. Det närmar sig.

Torsdag

Lämnat dom stora barnen, köpt middag och fått promenad på köpet. Hugo sover kvar i vagnen och jag skulle börja min "att göra" lista då det är första dagen jag är hemma själv på flera veckor. Fullspäckat liv har jag haft nu ett tag om dagarna. Men vad gör jag? Jo jag hamnar här. Nedsjunken i soffan med ett glas vatten.

får helt enkelt ta tag i lite mail och annat som ska göras inna jag gör det andra. Baka, plocka, duscha och busa med min fina lilla.

Torsdag

Jag har två sovande i min kökssoffa. Karin och Hugo. Det betyder mest.

hon kom med frukost när jag lämnat barnen, det blev färska grönsaker, lite dipp, bake off varma baguetter, ost och varm choklad. Vi har bakat morotsbröd och nu står en blåbärspaj i ugnen. Jag har bränt underarmen på en plåt, jag har en massa "borde göra" saker men nu tänker jag ta en kvart till mej själv, läsa lite bloggar, spana lite inredning och sen ta en dusch. Jag njuter livet.


två glada lämnade jag på dagis idag, det gör min dag.

Morotsbröd

RSS 2.0