hänt en del

har hållt på utan uppehåll sen jag skrev sist, Hugo har sovit men nu vaknade han hungrig och jag kan erkänna att jag i slutet längtade efter det så jag fick sätta mig ner en stund.

jag har
*städat bastun och sorterat bort en pappkasse med papper från våra pärmar
*burit ut alla stora leksaker till lekstugan
*tvättat en till masin tvätt och fixat den första
*städat tvättsugan och skurat den och diskbänken där inne med klorin. Fint blev resultatet men när mina fingrar kommer sluta göra ont efter vet får jag nog erfara.
*städat skafferi och plockat ordning i alla andra skåp i köket
*städat hallen och burit undan lite jackor o skor
*plockat lite allmänt.

Erik sätter sockel uppe i hallen, Hugo är nu mätt och jollrar. Jag har fått rapport från dom stora barnen som hade det jätte bra, Farmor deras hade köpt pusselböcker till Loke så jag vet en kille som blev jätte glad! Han hade satt sig och byggt direkt. Fick höra från dagis att dom är så imponerade över hans pusselbyggande trots allt stoj med alla andra barn runt omkring. Han kan konsten att stänga av den killen. Önskar man själv hade det ibland ;) Veronika var så gullig och lånade ut ett pippipussel till oss igår på 60 bitar med och med hjälp (han vill att man ska sitta med när det är svårt men man får inte göra något) så klarade han det så en stolt kille kröp till sängs igårkväll.

Nu ska jag mysa lite med min lilla kärlek sen dammsuga lådor i köket och sen hitta på nå annat. Senare åker vi och handlar en massa gott så vi kan äta gott resten av dagen  / kvällen. Lite cola vore inte fel och inte en och annan godis ;)

Min lördag känns bättre nu, gör alltid det när man väl kommit igång.

Ge mig tillåtelse att välja det som är bra för mig,
ge mig styrkan att välja bort det som är dåligt
och klokheten att veta skillnaden.


Ur boken Din inre framgång skriven av Sanna Ehdin.

Leva NU

Leva Nyss, Leva NU eller Leva Sen.
Varför är dom flesta utav oss bäst på just leva nyss och leva sen. Det är Nu vi borde stanna upp och se vad vi har.

Ett hem att bo i, två glada barn som nu är hon farmor och farfar och leker, pratade just med Erik och Ingegerd hade tagit fram sparkar till barnen så dom kommer få kul, Loke packade med lite picknik innan han åkte också så han kunde gå och kolla på kossorna :) Jag har en nybadad bebis sovande i knät, jag har satt på en tvättmaskin, jag borde le åt livet.

MEN

Vi har sjukt mycket att göra idag. Jag borde inte sitta här. Nu vaknade Hugo till, jag som MÅSTE börja städa , imorgon ska hela hemmet skina, idag ser det ut som skit. Erik skulle stanna på beijer på väg hem, idag ska allt det sista slutföras. Idag ska allt hända. Skåp ska rensas, tomt ska städas, allt ska dammas och plockas. Det är a lot to do.

jag hoppas hoppas hoppas vi blir klara idag, att vi hinner köpa lite fräscha blommor till bordet och att kanske till och med en mysig kväll tillsammans då barnen sover borta. Jag hoppas det så vi kan åka till åland imorgon och möta upp Veronika Alexander och Danai. Så barnen får leka på båten, vi får äta gott tillsammans och shoppa lite taxfree. En dag utan måsten, utan krav och utan tider. Vi behöver det. Är inte alls avundsjuk på dom som redan är där, som badar äventyrsbad och sover på hotell ikväll, njut åt oss också vänner!

Dagen igår berättar jag om senare men den gav mej styrka. Jag har så ont just nu att jag gråter flera gånger per dag. Jag har stora inflamaterade ställen i nacke, rygg och handleder. Jag har mer migrän än vanligt och jag bär på Hugo nästan konstant. När jag inte bär dom andra barnen, städar eller drar en tung vagn vill säga. Just nu skulle nog livet kunna stavas bära och det är tufft många gånger men jag ser på mina barn och ler.

Mitt liv.

Nu skulle jag avsluta här, jag skulle ta dammsugarn och tömma upp skurvatten för att sätta igång men ska bara hämta en bok och skriva något tänkvärt först, *springer iväg*

nej, migrän hoppade på mej på väg till hallen och nu när jag började läsa blev jag helt snurrig , jag sitter still men det känns som hela jag gungar, det händer allt oftare nu för tiden. Jag tror inte det är tecken på något bra. Jag tappar ord, jag byter ord, jag skriver fel, jag tänker på annat, jag kan inte koncentera mej. Bäst att avsluta här.

ha en bra lördag, det ska jag försöka ha.


syster på sin 20-års dag.


Riktigt dåligt

Det är riktigt dålig uppdatering just nu här känner jag, varken bilder eller text. Dagarna går till att ta hand om sjuka barn, barn som är hemma för att syskon är hemma och har tråkigt, ledsna barn, glada barn, uttråkade barn, speedade barn ;) hemmet behöver lite omvårdnad, det behöver handlas, vi har varit ner på stan för att köpa på oss lite mer pussel och det har varit budgivningar hit och dit. Ännu inget klart. Hoppas av hela mitt hjärta (nästan) att det blir klart idag så vi kan ha lugna sinnen i helgen.

Just nu brottas Loke och Felicia på golvet , jag lyssnar på rixfm för att få höra lite vuxna röster ;) och Hugo softar på kökssoffan, vi har städat upp lite, dammsugit och torkat golven. Väntar nu mysigt besök av Veronika och Alexander. Det blir lek, fika (jag gjorde dumlekakor igår) och sen korv med bröd innan vi tar en promenad hem till dom (loke vill så gärna leka där) senare hoppas jag på en träff med Anna.

med andra ord, en bra fredag.

Erik är helt slut som människa, han jobbar med jätte stressigt jobb, kommer hem och fortsätter här hemma till tolv på n'ätterna men vi ser ett slut nu, små lister kommer upp överallt, , det blir jätte fint, kommer bilder på söndag, då är det fint här hemma tror jag.


Nej, nu gråts det i soffan, Felicia har satt sig med en bok och Loke gick upp. Ha en bra fredag.

Det är DU värd!

Today

Jag, Felicia och Hugo är redo för en ny fräsch dag, Loke ligger fortfarande och sover och när jag var upp nyss såg det ut som han skulle sova tre timmar till, helt utslagen. Vi får väl se. Brukar vara Felicia som sover och det är någon av dom som sover längre än den andre.

Efter en helg då vi blev instängda hemma och hos mamma och pappa efter Loke spytt  och vi fått säga nej till alla som vi skulle ha träffat mådde jag riktigt bra igår när jag fick en hel dags girltalk med Veronika. Efter besikningen åkte jag och Erik och åt en sallad tillsammans (när hände det sist?) sen skjussade han mej dit så han fick spana lite på deras lägenhet innan han åkte hem och jobbade och vi började vårat kaffepimplande. Stackars V var hes som en kråka men lika glad för det :)

hämtade hem barnen tillsammans och som vanligt slutade det hela med att Alexander åkte ståbrädan, Loke hans vagn och A blev jätte ledsen när han skulle hem och V fick lova honom att dom också skulle köpa en ståbräda, haha.


efter middagen åkte vi på en visning igen, den här gången hängde V med och hon var verkligen på, men helst av allt vill hon nog att grannlägenheten till dom ska bli ledig eller att vi ska köpa ett stort hus och dela på och det vore riktigt kul, vi har våra planer vi.


nej, om man skulle ta tag i dagen, få upp loke ur sängen, barnen till dagis, mig på möte och sen lunch.

Idag är ingen vanlig dag, idag är Annas födelsedag! Grattis sötaste du!

Söndagkväll

Jag kröp precis ner i sängen, underbart skönt när man är trött och har ont precis överallt. Vi är nu fyra av fem som ligger till sängs, den femte lägger golv Han borde också vila, sova för att orka morgondagen.

jag ska upp tidigt imorgon, tänkte ställa klockan så jag hinner duscha innan barnen vaknar för sen ska lite fixas innan dagislämning då anticimex kommer hit halv nio för en besiktning av huset.. så ikväll har jag rensat golvbrunnar och röjjt upp lite så dom kommer åt där dom ska.

idag har ví varit på två visningar, igår två. Mamma och pappa har ställt upp och haft dom två stora under tiden så vi har kunnat kika i lugn och ro.

Hur många rum bor ni i och hur många kvadrat är det? Trivs ni? Får ni plats!?

lördagkväll

Här sitter jag insvept i en stor skön stickad tröja i en fotölj i sovrummet, Hugo sover i bilbarnstolen bredvid men så snart han vaknar och vill ha mat ska jag krypa ner i den sköna säng som står här framför mej. Erik lägger golv i rummet intill, det blir så fint och jag är imponerad och stolt över honom att han kan och framför allt hur han orkar jobba dygnet runt.

Går upp med barnen på morgonen, jobbar, kommer hem, fixar och när barnen somnat för natten åker jobbarbrallerna på igen och sen kör han till han stupar i säng vid tolv. Jag önskar alltför ofta att jag kunde hjälpa honom.

Det är inte sällan jag känner avsky mot min sjukdom och det liv den ger mej.


nu sågas det igen, tur vi fått  tre barn som sover oavsett ljudvolym.

jag är lyckligt lottad, jag har kärlek.

Lite vila kanske

Jag måste tillåta mej själv att slappna av, det är inte bra att vara på helspänn och tänka hela tiden.

I måndags tog jag hand om sjuka barn, mäklarn var hit och tog kort, vi städade och fixade.
I tisdags var Erik hemma, jag låg i migrän hela natten innan och dagen vistades jag på möte på stan, lite shopping och senare träff med mäklaren igen. På kvällen firade jag och Hugo Karin som fyllde 20 år. Kvällen avslutades med att Linus följde oss hem, snackade lite över en wiskey och gav mej lite glädje.
I går var jag och Hugo på fibroträffen, U och J, ni ger mej så mycket positiv energi, ni ger mej hopp och fast vi har det svårt alla tre så ser vi ljus i det lilla och förstår varandra utan ord och fastän vi ser ut som friska människor. Ni betyder otroligt mycket för mej. Efter det var vi till farmor och farfar med Karin och var inte hemma förrän lite innan sju. Gårdagskvällen avslutades som vanligt just nu med fix hemma, Erik slipade och målade i köket. Det blir fint.


Idag borde jag verkligen vila men inte då. Snart måste jag ge mej iväg men tror nästan jag ska ställa klockan på en kvart och lägga mej på soffan till den ringer.


Det är jag värd.

det är mycket nu

Jag har så mycket att skriva om , så mycket jag skulle vilja berätta och visa kort på men det är så mycket i mitt huvud nu att jag inte kan koncentrera mej till att skriva ett vanligt inlägg. tankarna snurrar och vi vill så mycket just nu, hoppas allt blir som vi vill. Nästa helg är det visning här hemma, mycket ska fixas och städas innan dess. Vill det ska vara fint då.

Imorgon bitti tidigt åker jag och Hugo med mina föräldrar och syskon till sundsvall för att gå på begravning, det tar upp mycket av min tankeverksamghet just nu och jag sörjer. Anna, jag älskade / Älskar ! dej!

 på lördag ska Erik lägga golv på övervåningen, jag och barnen ska roa oss på annat, en träff med Veronika och en med Jessica är inplanerade så helgen blir nog bra hoppas jag. Låt barnen få vara friska nu bara, dom går första dagen på dagis idag på länge... sjukdomarna har hägrat här den senaste tiden...! jag har passat på att få all tvätt tvättad idag och nu borde jag städa eller nå annat mindre roligt men det får vänta.


ska nog ta och ringa den bästa av svägerskor istället och bestämma tid att träffas idag, jag ska shoppa lite små things innan hämtning av dagis så blir nog att mötas upp då. Hon sover här ikväll så ska komma på någon god mat också...! Tack anna för att du hjälper oss imorgon.

nej, ni märker ju, jag bara svamlar, får inte fram någonting och kroppen skakar nästan.




Det är mycket nu, Väntar på ett samtal som kanske ger oss ett hum på vad som händer här näst.

håll tummar och tår för oss, vi behöver det nu.

Vem är du anonym!?

Två anonyma kommentarer i förra inlägget och nu undrar jag såklart, vem är du där bakom skärmen!? :)

Vem är du anonym!?

Två anonyma kommentarer i förra inlägget och nu undrar jag såklart, vem är du där bakom skärmen!? :)

mycket tankar

medan Erik kapade kakelplatterna till kaminen tog jag en lång dusch, gjorde hårinpackning och tänkte... jag tror vi vet hur det blir nu och snart får ni veta. vi ska bara ha lite mer fakta först....


SOLEN SKINER!

Vilket underbart väder vi har fått dagen till ära, solen skiner så hela kroppen vill ut ut ut. Tyvärr blev jag inne med småttingarna då dom sover, Felicia helt slut. Erik är ute med Loke , eller tvärtom!? Dom skulle åka lite pulka och fixa lite på tomten, det var en glad liten kille som försvann ut genom dörren för ett tag sen. Jag skickade med kameran så hoppas på lite fina bilder nu :)

Själv blir jag som vanligt när någon är sjuk är hemma. Manisk. Jag städar och tvättar, tvättar tvättar. Allt. Filtar, kläder , nallar, snuttefiltar, you name it. Torkar bänkar, golv och spritar händer, om och om igen.


Jag börjar dock må illa nu, må det vara inbillning. Satte på lite happy music och täntke det skulle få mej pigg och frisk. Låt det funka.

kommer ni ihåg mitt löfte för året? Att göra något varje dag som jag länge tänkt på. Det har gått sisådär må jag säga den senaste tiden. Eller iofs, om man får räkna in hela hemmet så har det ju hänt saker varje dag det senaste men jag har inte fått mycket gjort med alla sjukdomar, ONT och LITE ork men nu så. Idag bestämde jag mej och nu är glaset i kaminen rent igen. Nu ser vi elden när vi eldar. Lovely.

nu börjar det röra sig i Felicias vagn, ska se om hon vill upp sen ska jag googla vidare lite på målning av golv och element. Mycket funderingar nu. Idag ska vi bestämma oss.


tidigt

Det slog mej nyss att så här tidigt har jag inte varit uppe på veckor... Erik är verkligen värd i sovmorgon så snart det går, nu är det ju vecka igen..!

inte konstigt bebis sover eftersom jag brukar ligga där bredvid den här tiden. MÅSTE bli bättre på tidigare mornar, man hinner så mycket mera då.

Är jag straffad nu?

Kl är bara åtta en söndagmorgon som denna, det singlar ner lite snö utanför fönstrena och här inne råder söndag.


Igår fick jag flera sms, ni vet sånna "idag är det allahjärtansdag blablabla. Skicka till si och så många och det händer något kul eller bra blablabla" jag är starkt motståndare till sånna och skickar aldrig vidare men nu tror jag allt att jag blev lite straffad.

Efter en skön kväll framför melodifestivalen med Ingegerd och Gunnar tog vi fram ytterligare lite snacks och slog på en film. När vi sen fått sova några timmar vaknade vi av att Felicia spydde. Välkommen magsjuka - INTE.

jag och Hugo har därför sovit i Lokes säng och dom andra i våran, idag är allt som bortblåst. Jag har slängt in alla lakan i maskinen, plockat in och satt på diskmaskinen, kokat nappar och till och med hunnit med att göra mej iordning och läsa tidningen. Har nog bara varit uppe kanske 20 minuter men bebis sover fortfarande och det märks på min "hunnit göra lista"

Erik är och handlar, proviva, vitpeppar och våtservetter. Jag tänker INTE bli sjuk. Snälla låt mej slippa.

Det är när

just nu
Erik dansar med barnen, det spelas smurfhits på hög volym, dom dansar hand i hand alla tre, runt runt på nedervåningen, ibland släpper barnen och kör lite tryckare innan det blir hej vilt igen. Skratten avlöser varandra, muffinsarna på spisen som står för svalning doftar hemtrevnad. Barnen är rosiga på kinderna efter utelek och nu snart vankas hemmagjord pizza.

Ljusen är tända, lite senare kommer svärföräldrarna på lite fika, vi ler, vi skrattar.

Idag är en bra dag.


En rejäl uppfräschning ;)

Haha, Jag klippte Erik nu innan han la sig och han rakade av sig skägget, nu måste han ökat i värde ;)

Men min nallebjörn försvann och fram kom igelkotten. Välkommen!


Godnatt

Familjen ligger uppe och sover, jag ska snart gå upp jag med och tänkte skynda mej lite nu med mina to dos så kanske kanske Erik är vaken så vi kan prata lite innan det är sovgott som gäller. Att småprata på kvällarna är en favoritgrej hos mej, barnen sover, det är lugnt, tyst och man känner inte att man behöver göra en massa annat. På dagarna är det alltid något "annat" så en pratstund är oftast överklass.


Ikväll fick jag och Hugo ha soffan för oss själva (han sovande på min mage, Jag bara älskar det så så länge han vill ligga så om kvällarna är jag nöjd) Erik har fixat med lister och tänk att så lite gör SÅ mycket. Blir en helt annan känsla i rummet, nu är nästan hela undervåningen kvar. Imorgon ska kakel sättas vid kaminen och kanske golv ska börja läggas uppe. Vi slutför vårat hem, det blir så fint. Snart är vi redo för vår, sommar och utelek.


nej det var inte svamla här jag skulle göra så godnatt gott folk...! Imorgon är det lördag, en dag full av nya möjligheter!

Fredagslugn

Så, han ville bara ha lite snabbmat (haha) och en ny blöja, nu sover han gott igen. Jag är en typisk (men då kan jag ju göra det person) så jag har även fixat lite med tvätten och diskat lite sen sist.

veckan har varit upp och ner och ner och upp. har bilder att lägga ut men jag har tappat bort sladden till datorn, vet att jag tänkte "lägg den inte här för jag kommer glömma var jag lagt den" och ändå la jag den tydligen på det stället för jag hittar den inte.

Idag har varit en bra dag rakt igenom, den första den här veckan tror jag. Erik har varit pappaledig och jag fick ligga till min kropp lät mej gå upp. Vi åt lunch hela familjen tillsammans och sen tog jag , Loke och Hugo bussen till biblioteket. Egentid är så uppskattat nu när man har flera barn. Felicia skulle sova så Erik socklade medan vi var borta och hann massor så det händer saker här hemma nu. :)

läste flera långa böcker nersjunkna i en skön soffa på bibblan så tillslut somnade Loke till. Han uppskattar verkligen att få vara lite "själv" med oss och det förstår jag, jag njuter varenda sekund jag kan ge dom i lugn och ro. Efter det ville vi göra nå kul så vi bestämde oss för att göra oss en glasståg så ingredienser till det och middag inhandlades sen åkte vi hemmåt igen.

Det lyste i Lokes ögon när vi snitsade tågräls av chokladsås, krossade maränger till snö och sen fyllde godståget med godis. Och glädjen i Felicias ögon som precis i dagarna fått smaka godis var svår att slå. Kaffe till det och eftermiddagen var vår.

Loke och Erik gick sen ut och lekte och jag och Felicia stannade inne. En dag när jag har fått egentid med alla tre barnen händer inte ofta så jag känner sån lugn och glädje i kroppen, idag har jag räckt till för mina barn. Jag och Felicia hann leka med det mesta, läsa böcker och leka med hennes kaffe servis. Hugo var vaken men hann låg bara och tittade förundrat på storasyster som lekte runt omkring och till slut la hon sig bredvid honom och tog hans hand och ville jag skulle läsa för dom - Sötungar.

Efter god laxmiddag badade barnen till dom somna ;) över en timme i badkaret sen var dom inte svårsövda vill jag lova.

njut fredagkvällen - den kommer inte åter


Hmm.

Rubriken skulle vara fredagsfrid men nu vaknade Hugo Så

be right back ;)

Snabba beslut NU

Jag har bråttom, vi kom inte upp förrän en timme sen, jag har duschat, liten har klätts på. Vi har tittat ut över all röra och undrat stilla i våra huvuden (iaf i mitt) hur faan jag ska orka få det att glänsa här hemma ikväll. I alla rum.

Nu måste jag ta ett dagens beslut, en buss går om en kvart, då hinner jag handla innan Ulrika. En buss går om en 45 minuter, då hinner jag amma Hugo så han slipper bli hungrig i en affär, jag slipper stress men jag får istället handla med alla tre barnen Efter dagis. Det är stress nog. Trötta barn.

ååh varför låg vi så länge? jag var som ett kolli. En överkörd råtta av en stor lastbil, jag klarade inte att resa mej. Nu måste jag bestämma mej. Skötväska ska packas, vagn ska fixas med åkpåse, vi ska kläs på och Hugo får INTE bli hungrig, då är det kört.


Hinner jag!?


To Much.

Det händer alldeles för mycket i våra liv just nu, hjärnorna snurrar som två speedway banor konstant och nattsömnen är störd. Vi sover dåligt, vi äter dåligt, vi hinner inte det vi ska. Hemmet förfaller. Barnen turas om att vara sjuka. Första veckan Felicia och Erik, Andra veckan Loke och nu jag och Hugo. Ta slut sjukdomar! vi har inte tid med er.

förtillfället spikar Erik lister, foder och gör fint här hemma. Jag har Hugo nära och lyssnar så hans andning är ok, Rs virus är inte välkommet här.det oroar mej att han har feber, som att jag inte har annat att oroa mej för.

Tusen frågor, tusen tankar, få svar. Tiden får utvisa hur allt blir men beslut måste tas. Helst inatt. Stora beslut och jag och Erik har inte hunnit prata sen han kom hem, jag har haft sjukt barn, han har sövt stora barn, sålt en vagn och snickrat finsnickerier.


Det händer saker.

saker stannar innanför våra väggar just nu, vi vill vara ifred med våra tankar och beslut. ingen behöver veta. ÄN.

imorgon ska jag och Hugo få lite vårfint köpt hit hem, det är fibrogrupp och städning ska ske.

ge mnig ork, ge mig tid, ge mej energi och liiite mindre huvudvärk, snälla.

torsdag är en stor dag, låt allt bli bra och låt Hugo bli frisk, vi behöver ingen sjukhusvistelse.

två glada gör sig fina för nyårsfirande
.


 


Hemma med sjukt barn

Efter en heldag med bus, lek och fika med dom goda vännerna till oss i lördags åkte vi till marjum för att äta middag, vi märkte redan innan att Loke var väldigt trött men täntke att han lekt så mycket och inte sovit...

kurragömma barn




när vi ätit , Loke åt faktiskt båda mat och efterrätt vilket förvånade oss men sen när jag ammande hugoäven  såg jag hur Loke somnade sittande , vinglade fram och tillbaka så som tur var fick Erik tag på honom i fallet. Senare när vi klätt på honom för hemgång somnade han stående i hallen. Tempen visade på 40.5 när vi kom hem. Han sov som en stock men när jag kom upp för att lägga mej och tänkte lyfta in honom till vår säng då det känns bättre när han är sjuk feberkrampade han. Såg riktigt obehagligt ut. stackars barn.

gårdagen blev då inte som tänkt, vi småfixade hemma med blommor och tvätt men mesta tiden satt vi i soffan och kramade på Loke...! Erik och Felicia var iväg en sväng och hälsade på Maja som ligger på sjukhuset. Felicia hade gjort succe bland tanterna :)


idag har Felicia varit på dagis, ska snart hämta hem henne, Loke tjatar, saknar sin syster men hon har nog haft roligare där än hemma idag då Loke bara varit, jag har också varit hängig...

efter hämtning blir det troligen en sväng på stan för att beställa en vagn. Spännande, jag har aldrig köpt någon ny vagn förut ;) även mat ska handlas till kvällen.

idag fyller fader år, grattis pappa!


RSS 2.0