Ännu en dag

Vi håller på att göra oss iordning för en dag i pulkabacken tillsammans med Veronika och Alexander. Har vi tur kanske även Danai vill följa med ut. 
Fikat är nerpackat, blöjor är bytta och en kladdkaka står klar på spisen till fika när vi kommer in.

Vi tog sovmorgon hela familjen till kvart över åtta idag :D Loke låg och såg på en film men vi fick sova... skönt! har sen lekt, bakat bröd, gjort kladdkaka och ätit rester från gårdagen - jag och Erik och gjort lunch till de små. Lovely day.


Nej om overallerna ska på nu då.


Bild från igår, frussen Felicia fick låna Alexanders vagn.


shopping



lite nytt till de små




middag

Efter en hel arbetsvecka för första gången på Länge ville jag ge Erik lite uppmuntran. Han kom hem sent så det gjorde inget att vi inte var hemma förrän efter fem. Vi hann mysa till det med musik, tända ljus och cider upphällt i fina glas innan han kom hem. Märktes att han blev glad, saknaden har varit ömsesidig idag tror jag , längtan efter en helg tillsammans. Jag lyxade till det och köpte en smörgåstårta idag så det blev middagen. Satt hela familjen, pratade om veckan, om dom kommande dagarna och om dagen idag. Att vara samlad trupp är bättre än att vara delad. Iofs lider inte jag när jag får vara med mina barn men det är synd om Erik som är helt ensam om dagarna... utan oss alltså ;)

Nu är glasen fyllda, chips, paprika och dipp framställt, ljusen lyser fint och bebis är på väg att vakna - Fredagsmys.



Pulkarace

Vi hann vara hemma så länge så vi hann plocka, tömma diskmaskin, fixa med tvätten och slänga i en maskin till, äta mellis och amma sen var det dags att ge sig ut igen. Denna gång med matsäck och betydligt mer kläder på kroppen. Det var dags för pulkaåkning! Mötte upp våra kära V och A och barnen började leka direkt. Alexander åkte pulka som en dåre ;) gud så vi skrattade åt honom där han svängde fram i backen. Loke tog det betydligt lugnare och gick promenad upp och ner i backen. Haha. Vilken unge man har. Några åk hann han med iaf innan det var dags för fikastund men tydligen var springa efter Alexander mycket roligare än att åka själv :P

     

Vi skrattade gott åt en annan pappa som var där, ni ser på bilderna att det inte var allför mycket snö i backen men det tänkte han fixa till minsann. HAHA. Han gick med en spade och försökte fylla upp backen problemet var bara att det inte fanns någon snö ens på marken att fylla ut med, hade han slutfört sitt projekt hade han inte varit hemma än :P En del har inget liv sa vi och drack lite mer kaffe ;)
Han retade sig även på alla "pinnar" i backen och började bestämt ta bort dom en efter en, han lyckades slita upp två st tror jag innan han gav upp. Samma där hade han inte varit klar än om han fortsatt.

     
När vi frös in genom hela kroppen gav vi upp för idag och begav oss hem åt varsitt håll. Veronika blev så glad för sin present och det gör mej glad också. Hon skulle mysa hemma ikväll med ett glas vin och tända ljus. Det är hon värd!
Första fredagen i nya lägenheten och hon är värd att bara njuta lugnet. Loke skulle bestämt köpte paket till Alexander också och ingen leksak inte. Han fick ett glas med pippi på och jag tror allt Loke var rätt avundsjuk, han älskar pippi!

En tur på stan

Barnen sover, jag har tagit en lång Varm dusch och ser nu ut mer som en kräfta en än människa. Kroppen mår som bäst så här, synd bara huvudet ska bli så mosigt och dunkande av värmen.
Det är fredagkväll hurrni, känn feeelingen, veckan är avklarad, en helg ligger framför oss som ett oskrivet blad.
Dagen har varit så bra den kunnat bli och det var två trötta som gick upp och läste saga med Erik idag.


Vi åkte som sagt ner på stan, väl där när vi stod på torget och Loke fick sin älskade korv med bröd och festis han så gärna ville ha ringde karin och frågade om vi inte kunde gå tillsammans på stan, Självklart var svaret =) Hann shoppa allt jag skulle innan hon kommit ner så sen kunde vi bara mysa runt. Älskade syster, att se henne som hon var idag kändes som att vinna en miljon. Du betyder mycket för oss syster. När jag skulle betala inne på hm kollade jag till på Loke både en och två gånger till jag hajjade till och förstod själv vad jag reagerade på ;) Ungen var totalt nerkladdad av glitter i ansiktet. En snabb hjärn konversation med mej själv innan jag kunde utesluta att han varit och kladdat med sminket där, haha. Han som varit så snäll och hjälpt med leta kläder. Nej, moster hans, Linn alltså och mormor som vi träffade på torget måste ha varit bovarna i det dramat ;) snäll tjej i kassan såg vad jag såg så hon gav oss en servett :P
Träffade Veronika 4 gånger tror jag allt under den korta tid vi var nere, Norrtälje är lite väl litet ibland ;) Tur hon inte var in på åhlens när vi hittade inflyttningspresent till henne. Där var därimot en gammal kompis till mej, kul att få visa upp Hugo. Jag är så stolt över mina små!

Karin unnade sig själv och köpte kläder , en väska och örhängen, bra där tjejen! själv unnande jag mej endast en mascara på rea och det för att min var totalt slut...! :)

Väl på bussen hem hade jag tre trötta. Mina små. Mitt hjärta.


     

helglediga

Jag är ungefär sjuttioelva gånger piggare nu än för en timme sen så finns nog hopp för en bra fredag trots allt. Shit vad trött jag var imorse innan vi gick ner...
har klätt oss, satt på en tvätt och en diskmaskin samt plockat lite så fredagsfeelingen börjar infinna sig. Tvättar sängkläderna så längtar nästan redan efter att få gå och lägga mej ikväll ;)

dagens planer är en sväng på stan. Hugo behöver påfyllning utav kläder, mat ska handlas till god middag samt lite fika till utelek i eftermiddag. Vi ska sen städa lite och laga middag så den är klar till vi ska träffa Veronika och Alexander för lite pulkarace innan papporna kommer från jobbet och helgen är kommen.

A good day.

Jag har varit dålig på uppdatering i veckan.

I tisdags gick barnen sin första dag på dagis sen jul om man bortser för en dag för några veckor sen. Jag och Hugo var på samtal på stan, gick en liten shoppingtur, fick punka och fick laga punka på babyproffsen ;) hann då hitta lite där vi var tvuuunga att ha också :P även ett besök hos familjen på stan hanns med innan det var dags för fika på dagis! Gick dit med Veronika. Haha, var dropp in fika mellan 15-16 men som vanligt slutar det med att jag , veronika, micke och mia sitter från kvart i tre till kvart över fyra. Mycket att prata om och mycket skratt. Barnen lekte och ville inte hem.

har jag sagt att jag älskar barnens dagis? dom hade fixat med så god fika och dom gör så mycket kul för barnen.
Följdes åt hem med V och Alexander så var inte hemma förrän efter halv fem. Barnen då supertrötta. Loke fick åka vagn hem. Alexander är så avundsjuk på Loke som har ståbräda och Loke på Alexander som får åka vagn ;)


Jag med alla fyra barnen.


I onsdags träffade vi upp V och A och gick med dom upp till dagis där vi lämnade tre superglada barn som rusade in och började leka direkt. Jag och V tog det lite lugnare och handlade lunch innan vi gick hem till henne där vi skulle röjja upp efter flytten men det blev också mycket mat, kaffe och fika och prat prat prat. Haha, fem timmar senare och tre delicatobollar kom vi upp till dagis igen :P L och A ville inte skilljas så vi gick tillsammans hem. dom fick leka lite i lekparken innan det var hög tid för att gå hem och laga middag och avsluta dagen.



Igår mötte vi upp V och A igen, jag vaknade med riktigt ont i ryggen så kände inte för att bära Hugo hela dagen så blev liggdel för honom och pulka för dom andra =) A ville så klart också åka så Felicia fick låna hans vagn och så åkte killarna tillsammans och så mycket skratt på väg till dagis tror jag aldrig jag har haft. Så svettig och slut vet jag heller inte om varken jag eller V varit när vi kom dit ;) det är tungt med två stora killar och sandad väg... ;)

     

1. I väntan på bussen
2. Loke och Alexander
3. Hurt mamman springer med barn och vagn :)


Var sen meningen att jag skulle hälsa på farmor en sväng och sen gå till V och hjälpa henne, äta lunch tillsammans och sen hämta pojkarna men jag blev kvar på spa hela dagen ;) kändes så iaf, blev serverad allt, hon gjorde lunch när jag kom sen bakades det äppelkaka  som vi fikade innan vi hamnade i soffan alla fyra för att beundra min tredje ängel som dom säger :)


 
efter mycket prat var det dags att hämta hem barnen och det ville farmor följa med på, hon hade aldrig hämtat på dagis någonsin :) så hon följde med in, Loke blev så glad över att se henne och ville visa ALLT =) Han var utklädd till tiger när vi kom och jag vet inte vem som blev mest förvånad, farmor över att mötas av en tiger eller han av att mötas av henne :)
Hon gick med oss hela vägen hem, hon ville så gärna dra vagn så jag drog dom andra i pulkan. Tack farmor och farfar för en underbar dag tillsammans med er! Som tur var hade vi städat och fint för hon ville såklart med in och titta lite =) var kul att få visa hennes gamla möbler och hon tyckte dom var så fina här hemma hos oss.

        


En fullspäckad vecka som gått fort. Nu är som sagt helgen här och den kan gärna få gå lite långsammare för Eriks tid med barnen har inte varit mycket i veckan. Igår kom han inte hem förrän det var dags för nattning.

Är det det livet går ut på!?

Klockren

Lyckades fånga detta idag, satt och tog kort på Felicia för hon var så söt när hon brummade runt med Lokes byggare bob saker men så skriker Loke "vaaaad gööör ni?"

Haha, snacka om att hon visste att hon lekte med hans favorit saker för dagen, hon släppte dom rätt fort kan jag säga ;)


Måndag

Huvudvärken har fortsatt plåga mej hela dagen. Var helt okej medan vi var ute men så fort vi kom hem kom den som på beställning fast värre denna gång.

Hugo har slagit rekord och varit vaken jätte mycket idag men som tur är varit "glad" är bebisar glada? han har varit lugn iaf, legat och tittat och lyssnat på dom större barnen.

Vi tog bussen till en ny affär som öppnade idag med båda nya och begagnade leksaker, kläder och vagnar. En fräsch affär som kommer bli besökt mer än en gång =) Jag kände mej så stolt när jag gick på stan idag med mina barn. Felicia som satt i vagnen, Loke som stod snällt på brädan eller gick och så lilla Hugo under min jacka i bärselen =) barnen fick varsina leksaker men några kläder köptes inte, hade inte riktigt ro att gå och titta igenom allt ;)

var en sväng på hm och köpte lite nya smycken till mej, inte ofta jag gör det men idag kände jag att jag behövde lite egen uppmuntran =) en mössa till lillkillen köptes också då det var kallare ute idag än jag trott men den var för stor iaf så jag höll handen för hans huvud medan vi var ute !

vidare till biblioteket, Lokes favorit place, en hel värld av böcker och han är helt salig. Läser samma bok om och om igen , idag så många gånger att han kunde den utantill och det var bra för då kunde jag hålla lite koll på hans syster som inte var lika still :P hon är en upptäckerska! Loke hade redan innan bestämt att han skulle låna en pippibok så en sån fick följa med hem och har redan blivit läst några gånger.

        

köpte med oss frukt och grönsaker och åkte sen hem igen. Mötte kusin Malin på busstationen så prata lite med henne i väntan på bussen.

Eftermiddagen bjöd inte på så mycket mer än lek med nya sakerna och mellanmål. Mitt huvud var som sagt sprängade så jag kramade på Hugo och läste böcker för dom större.
gjorde pannkakor till middag, orkade inte något annat men är uppskattat så. När Erik kom hem kunde jag sjunka lite djupare ner på en stol, ta en kopp kaffe och ett stort glas vatten och mådde sen lite bättre.

fick ett nytt ryck sen och rensade avloppet i tvättstugan, städade mer i hallen och fick ihop två stora påsar till som ska ut i förrådet, bar ut allt jag rensade tidigare idag, rensade badrumsskåpet - resultat?
en tom hylla och ett fräscht intryck.
satte på en tvättmaskin och plockade alla leksaker. Rensade lite lådor osv.

NU tänker inte jag göra ett knop till idag, först blir det bonde bröllop och sen advokater. Låter som en skön kväll i mina öron. Gick med en trasa nyss och tog bort fläckar i soffan så jag ska njuta ren soffa, Inte alltid med tre barn ;)

   

Nedan: Ett litet smakprov på vad Felicia hade för sig idag på biblioteket. Hon satt inte på någon lite pall och läste inte. Haha. Erik frågade Loke vad Felicia gjorde när han läste och då svarar han "hon åt upp alla papper i böckerna" ni vet dom där som man hade förr i tiden längst bak när man lånade hem böcker. Dom var tydligen väldigt goda att suga på.











Huvudvärk

Jo men välkommen kära huvudvärk - INTE.

Har fixat i hallen nu också, sorterat bland filtar, mössor och vantar men borde göras mer. Jag får bara mer och mer huvudvärk, jag brukar klara mej om det är plockat och fint hemma men nu har jag börjat få världens huvudvärk av att bara veta hur rörigt det är i alla våra skåp. Vi har för LITE förvaring. ge mig en STOR garderob någon!

jag mår bra av - ORDNING & REDA

mina ögon klarar inte alla röriga intryck, mitt huvud sprängs.

har inte ätit något idag heller... inte druckit heller. borde nog göra det men är snart dags för lunch i vilket fall sen ska vi ut i friska luften, hoppas det blir lite bättre då. I want chocolat!

En sak ger en annan

Trött jag blir,. Hade hoppats på sol idag då jag tänkt vi ska iväg efter lunch men den verkar seg på att vilja komma fram .
har iaf fått lite saker gjorda sen jag skrev sist. Loke skulle upp och hämta en traktor så jag hängde på och fick då en "tänkt göra länge sak"  Vi har en tvättkorg där uppe som det senaste halvåret!? använts som uppsamligsplats för toapapper, toarent, påsar och annat smått och gott men nu har jag placerat ut allt det på rätta ställen och resultat?

En tvättkorg rikare.

tog tag i tvättstugan när jag kom ner och den ser nu MYCKET bättre ut. Rensade uppe på skåpen, bar bort en micro som stått där sen köket gjordes om. Slängde en hel del kartonger, ställde tillbaka typ 15 olika rengöringsmedel till städskåpet osv. Resultat?

Ett fräschare intryck när man kommer inte där men borde fortfarande rensa I skåpen, dammsuga uppe på skåpen osv men ork och kraft till det finns inte nu.

En "ont i kroppen" dag idag. Har det varje dag men vissa dagar värre än andra om man säger så. ONT.

hallen får nog vänta fastän den skulle behöva en makeover. Kanske får kraft snart. Who know?

nu lek med barnen. Felicia har en AJ AJ dag och en NEJ NEJ dag idag. Härliga unge ;)

Bonusdag

Måndagmorgon, vi har haft segmorgon med film i sängen, lek uppe och nu påklädning och lite frukost. Sitter med Hugo sovandes på bröstet och har en Felicia som springer runt och bjuder oss alla på kaffe.


barnen är friska nu men får vara hemma idag iaf, bonusdag för mej innan den riktiga vardagen börjar med tider och allt vad den innebär. Hoppas dock på ett samtal idag som kommer förändra våran vardag totalt.


vill göra något men har ingen ork just nu.... vet heller inte vad jag ska ta tag i först... borde verkligen


*städa i tvättstugan, ni vet man samlar så mycket ovanpå skåp och i skåp som egentligen ska kastas eller ligga på annat ställe.

*hallen. Hyllan där är kaos. Filtar och mössor trängs och ordningen jag hade från början är ?? ja vart??
förstår inte, barnen har varsin stor korg till sina mössor och vantar. Tycker bara dom har ett par mössor i var och ändå är korgarna överfulla, hur?

*badrumsskåpet, vad använts egentligen där? fullt är det iaf.

Hemma

jag har tagit en lång varm dusch, sitter ny insvept stort badlakan med min stösta och minsta pojke och JA! Nu kom Anna ut på skype, äntligen fick vi tag på varandra!!

jag tänker mer än jag borde tänka och jag känner mer än jag borde känna. Dags att stänga av tankeverksamheten och bara vara den sista stunden av helgen.

tog in sittdelen till vagnen så Felicia kan åka för dom blir nog hemma imorgon också och isf ska vi på litet äventyr, vad får ni veta imorgon... tror jag behåller dom hemma för jag sällskapssjuk. haha.


Middag

Vi ska alldeles strax ta vårat pick och pack och ta bilen hem till mamma och pappa där middag bjuds. Tog bara några välbehövliga minuters vila här på kökssoffan medan de andra läser saga borta i soffan. Musiken ger feeling här hemma och jag njuter familjesöndag.


"Efter solsken kommer regn" eller hur var det där?

jag har fått straffats för veckan i helgen. Jag har haft SÅ ont. varje kväll hela veckan har mina axlar, nacke, fingrar, handleder och rygg men nu konstant. Inflammation så det heter duga. Har börjat bränna nu också. vet inte men måste nog uppsöka herr doktor. Mindre lust med det bara.

"Inget gott som inte har något ont med sig"


barnen har badat nu i eftermiddag men nu tjatar dom mormor här så bäst jag reser mej upp och börjar opperatin påklädning. Kan gå hur smidigt eller hur krångligt som helst. Återstå att se .

Njut söndagkvällen. Imorgon är det måndag igen.



Dagen då han kom till oss , lilla Hugo

Lilla grodan - Vilotid

Nu är det vilotid i familjen Erlandsson Fröjd. F sover, H sover efter sin vakenperiod under dagen, L ser på film och E vilar med jaktlitteratur.

Jag surfar ;)

Har hunnit med torkning av golv, lite plock och så har blommorna fått vatten och gödning. Lekt med barnen , dom stora tycker det är så kul när Hugo ligger med i lekrummet, Loke fixar och donar med hans fjäril han ligger på.


funderar lite på vad man kan baka för söndagsgott och medan jag funderar på det ska jag surfa på något kul, drömma kan man ju alltid =)




den sötaste av grodor - bild från igårkväll.

Här hos oss

valkas sen frukost, drack te och jouce när vi kom upp imorse men nu så , söndagsfrukost.

     

Loke får kämpa och köra medan Felicia sitter bak, softar och leker


Söndag

Här doftar nybakt bröd, en limpa i ugnen och en på bänken som väntar på sin tur. Söndagsfrukost.

dålig uppdatering här i helgen men tiden har gått till annat och den lilla tid som funnits över har jag velat dela med Erik så både i fredags och igår satt jag i hans famn framför tvn istället för i ett hörn i soffan med the computer så han var chockad och jag glad över att klara motstå impulsen att "titta lite bloggar" ;)

Idag vaknade vi i stort sett utan röst både jag och Erik, har pågått smått under veckan, host hit och host dit men idag - Krax krax.

I fredags hade jag en kamerafri dag upptäckte jag på kvällen så då stödfotade jag typ 50 kort på lilleman :P






efter mötet på fredagsförmiddagen då Ingegerd var barnvakt tog vi svängen förbi flygis hem och köpte deras egenbakta pizzor , saker till god sallad och semlor bakta i bageriet där och bjöd sen hemma på lunch och fika som tack för hjälpen :) allt hade gått så bra, dom hade lekt och läst böcker. När jag sa att farmor skulle komma och mamma och pappa skulle bort sa Loke "nej det vill inte jag" som han alltid säger då något ska hända oavsett om vi ska köpa godis eller gå till doktorn. Sen kom Ingegerd och då sa han med bestämd röst "så mamma , nu är farmor här NU kan ni åka! vi vill vara själva med henne"  sötunge.

på eftermiddagen gick jag ut med barnen igen , det var kramsnö så vi gjorde en massa snöbollar, sprang med pulkan och avslutade det hela med att göra en snölykta som Loke fick tända ljus i , spännande spännande :) Det var Erik som ville ut men Loke ville absolut bara ha med mej ut, haha, jag har nog varit lite för mycket lekmorsa den här veckan ;) iaf så var Hugo snart hungrig så jag gick ut och tänkte att jag och Erik fick bytas av senare. Mycket riktigt. Efter bara en liten stund vaknade lilleman och skrek. Erik tog upp honom i bärselen men han skrek :P jag undrade om jag skulle komma in men då sa Erik att det här funkar nog och satte på dammsugarn, haha. Det funkade så som pricken över iet fick vi huset dammsuget på köpet ;)



Senare kom mamma och Karin på en kopp kaffe och lite prat och lek med la kids innan "jag bara skulle bädda rent Lokes säng med nya lakanen han fick av karin när dom var här" som slutade med att hela övervåningen blev ordentligt städad, inte dammsugen MEN jag bäddade rent barnens sängar, slängde ut en hylla ur Lokes rum och satte in en annan, satte upp tavlor och möblerade om lite, rensade bland leksaker och grovstädade badrummet. 

kom sen ner till färdiglagad middag - tack älskling.



den senaste tiden har jag fått så mycket gjort här hemma, saker som jag tänkt på länge. Har som mål att varje dag göra något jag tänkt på länge. Det behöver inte vara något stort men Något och vad man får gjort sen. Jag är ju sån som aldrig kan sluta. Tar jag en sak till ett annat rum för att lägga på sin plats hittar jag alltid en annan sak på vägen som ligger fel och så kan det hålla på i evigheter ;)



igår rensade jag lite skåp i köket på morgonen, också sånt som hängt över mej. Jag städade i tvättstugan och bar upp ALL tvätt och la in i skåpen, jag eeh. Kommer inte ens ihåg vad jag mera gjorde ..

tog det iaf lungt och efter lunch tog vi vårat förnuft till fånga och åkte för att storhandla mat. Alltid skönt att ha det gjort.


        
  
(pojkarna i tröjor ifrån samma serie dom fått av farmor, Loke var så stolt och tyckte dom var lika)

med mej hem fick jag min "mirakeltrasa" så då var jag igång igen, torkade alla skåp i köket på utsidan, gjorde rent speglar och vitrinskåp, möblerade om lite, bytte plats på barnens filmer och sorterade lite där, rensade i lekrummet osv.


Efter en ny film barnen fått spelats färdigt - Loke är sjuk nu så han fick en film. Badade dom över en timme. Jag fick även Hugo badad sen började vi med middagen han och jag men han somnade såklart bara jag tagit fram kastruller så jag hade lite alone time här innan två trötta barn kom ner och åt.




blir jämt så tråkigt när man ska återberätta en lång tid så håll till godo, jag ska bli bättre , det blir roligare så.


Vet ni?

Jag har aldrig kännt mej så tillfreds med mitt liv som jag gör idag.
Jag kommer på mej själv om dagarna att jag dansar helt crazy danser med barnen, jag sjunger med i låtar och spexar så dom skrattar så dom kiknar, jag kastar dom upp i luften, jag kittlar, jag läser böcker, jag leker med djur, jag ritar med dom, vi bygger pussel och myser framför tvn om mornarna. Jag orkar laga frukost, lunch och mellis till dom, jag säger Ja så fort dom vill gå ut, jag leker ute, jag städar på tomten, jag krattar, jag springer som en tok med dom båda i pulkan och jag hör deras gurglande skratt, jag ammar, jag gosar bebis, jag ser mina barn växa upp. JAG LEVER.

Jag har fortfarande ork och jag är glad när Erik kommer hem, jag bakar och jag städar. Jag orkar prata om kvällarna.


Jag är en helt ny människa.

Jag har kommit till insikt, jag har insett vad och vilka som betyder något i livet. Jag har insett hur jag vill leva mitt liv, jag har förstått hur lyxigt vi har haft det den här veckan. Vi har inte behövt gå ut när det regnat och varit grått och vi har fått gå ut hur mycket vi velat vid fint väder. Idag var vi ute när det snöade, det var egentligen inte fint väder för det var blötsnö men vi hade kul. Tillsammans.

Jag har lärt mej att uppskatta det jag har och det är inte materiella saker. Jag älskar min familj.

         

     

Jag ser fram i mot

Morgondagen tillsammans med min familj
Att våren kommer så vi ska måla och fixa lekstugan
Alla besök i lekparken i vår / sommar
Att få vara mammaledig minst ett år till
Kvällen tillsammans med Erik




kalla kårar

När jag satt här för ett tag sen och i godan ro läste favorit bloggarna klickar jag mej in till en mamma som fick tvillingar ungefär med Hugo. Eller nej, hon skulle ha då men fick för tidigt. Skit samma.

hennes lilla kille dog i måndagskväll. Bara sådär. Finns inga ord. Jag fick kalla kårar och visste inte vad jag skulle göra, slängde igen datorn, kollade att Hugo andades och sen gick jag som en zombie och plockade överallt. Klippte ut bilden på barnen i tidningen och ramade in. Helt tom kände jag mej. Bara tanken att det skulle hände mej gör mej illamående.


jag gjorde starkt kaffe. Nu ska jag läsa bok för barnen, kvalitetstid.

jag brukar alltid tänka att man ska ta vara på varje minut för man aldrig vet vad som händer och ta vara på varje stund men helt plötsligt gör jag det ännu lite mer.

njut dagen!



Hmm...

Sitter och funderar på vad man ska hitta på när Felicia och Hugo vaknat... har precis klätt på Loke så nu är han snygg, har sprungit i pyjamas hela dagen :)

Hugo sover mycket fortfarande och det är rätt skönt då jag har tid till dom andra barnen när dom är hemma och så växer dom ju bra när dom sover =) han sov hela natten från 5 igår kväll med lite matvaknanden, han sov när vi gick ner imorse när hämtade jag honom lite efter åtta och vid elva sov han igen. Åt och somnade om och sover fortfarande. Dom där timmarna på förmiddagen är det längsta han varit vaken och så mysigt det var, han bara låg och tittade runt, helt nöjd var man än lägger honom. En lätt bebis.

nej, ska ta fram lite kläder till Felicia också, hon är frisk nu tror jag, har inte tagit någon temp men hon har varit pigg och glad idag och sover även lugnare nu dagtid =) går nog ut en sväng tror jag, Loke ville det :)


Mirakeltrasa

Min mirakeltrasa är borta - Hur kan en trasa ens komma bort?

kan inte städa ordentligt utan den, när man väl har testat en bra trasa som inte ger ränder och verkligen tar bort damm och fläckar kan man inte använda något annat

nej

ikväll är det jag som köper ny. Visar bild sen, den är great.


snart helg

Erik är pappaledig imorgon då vi ska på ett möte så för oss är helgen bara några timmar bort =)

imorse när vi kom ner tänkte jag på att jag verkligen borde rengöra ugnen m.m men la mej med barnen i soffan istället, tänkte att det kan jag ju göra imorgon så kan Erik gå ut och leka med barnen under tiden mamma är "tråkig" Men så rätt som det var hoppade barnen ner från soffan (dom som gärna sitter en stund på morgonen) och börjar leka jätte bra tillsammans i lekrummet så jag tänkte att varför imorgon? Varför inte nu?

jag tog alltså kökstjänsten, rengjorde kylen, micron, ugnen, spishällen ordentligen, diskhon. Kämpade i över en timme med plåtarna till ugnen också så nu glänser dom som nya =) När jag ändå var i farten städade jag badrummet här nere så nu är det fräscht igen. Under hela den här tiden hörde jag inget bråk :D och Hugo satt nöjd och tittade på i babysittern =)

han klarade t.om att vara vaken så han kunde ligga och titta på dom stora som lekte en stund också innan hans små blå slog igen. Rekord på att vara vaken tror jag allt! nu sover han här på min mage, jag har inte hjärta att lägga ner en så mysig varm groda.

jag gillart när man håller städat överallt hela tiden för då får man ork över till sånna här "extragrejer" saker som man inte gör varje gång man städar alltså. Inte toaletten då ;) den görs flera gånger i veckan - evighetsjobb.

     

haha, ikväll ska vi äta semlor ;) det har vi tänkt göra i flera dagar men dom verkar vara lite svåra att få tag i dom rackarna ;) i förrgår åkte Erik till coop men icke. Igår kväll sa jag att han bara fick åka till konsum för jag ville hinna träffa honom lite under kvällen och efter ett bra tag kom han hem, då hade han varit på willys också men icke.

Ikväll blir det från tösse eller flygis. Yeei.


kväll

bland den bästa stunden på dagen är när man har plockat rent i köket, alla leksaker är på sin plats, allt tvätt i tvättkorgen, rena och insmorda barn och lugn överallt.

fick just ner en varm go nybadad tjej här som jag satt på pyjamas på, nu ser hon bolibompa och myser med nappen och snutten. Det är därimot ett ord som jag rankar som ett av dom fulaste orden. Snutte. Ett annat fult ord som jag tycker låter förnedrande är GRINA. låter som man är töntig. Gråta. då är man ledsen.


så fort Hugo ätit nästa gång ska jag rymma - till badrummet och duscha. peela kroppen och fila fötterna. En ansiktismask blir det nog också och på tal hon det. Nu gråter det i vagnen, bäst att springa!

Nu,

Dom små sover och jag får inte vara med Loke och leka. Han har ställt upp alla tre ladugårdar med gräs och diverse tillbehör, byggt hagar och leker nu för fullt. Så härligt för jag minns hur det var när man var liten och hade byggt upp allt, man grät nästan när man skulle lägga sig för kvällen för det var så kul att leka och att mamma skulle städa undan allt var otänkbart , gud så ledsen man blev.


Nu pussas korna, jag älskar hur han leker, inget ont. Alla älskar och alla saknar varandra.

grytan puttrar och jag känner att jag har en önskan jag hoppas slå in ikväll.

Jag vill duscha

efter tre dagar hemma med sjuka barn och sjuk själv kan jag säga att jag inte känner mej så värst fräsch, inget smink har jag haft på mej och samma flätor i tre dagar ;) en rakhyvel skulle inte sitta fel heller :P

När man har barn...

Här hemma saknar vi Erik idag så här spelas Cornelis Wreeswik (haha, stavas?)

vi sjunger med lite smått och vi njuter av dom texter vi hört om och om Erik gå och nynna på. Han funderar så, han visar känslor med sånger, han sjunger nästan jämt här hemma, antar på jobbet också ;) han berättade en gång att någon sagt att han borde sjunga iställe för att snickra, haha. När han lagar mat, när han byter blöjor, när han städar, när han är arg, ja t.om när han duschar eller nej inte då men när han gör sig iordning. Jag ÄLSKAR när han sjunger för det får mej på bra humör när jag hör att han är på bra humör, det är både kända texter och egenkompinerade som kommer ur munnen på honom och jag tror det är det som gjort att Loke även börjat sjunga nästan konstant här men det är mest egenkompinerat dock :)


Till något annat. När man har barn, ja ju fler man har har jag märkt så utnyttjar man den tid som ges till en maximalt. det är så många olika sovtider, mattider och annat som gör att det inte är många stunder på dagen man kan göra vad man vill, gå iväg och annat. Mycket måste planeras.

Idag t.ex ville jag göra gryta till middag , vi ska äta vid fem men timmen innan det har jag ingen aning om hur det ser ut. Loke och Felicia brukar börja bli trötta då och framför allt hungriga och Hugo äter allt som ofta då så att jag ska kunna stå och skala och skära alla grönsaker då är nästintill omöjligt SÅ en stund innan mellis skalade jag all potatis och grönsaker och medan barnen åt mellis skar jag upp allt inkl kycklingen som fortfarande inte var helt tinad. Jag hann PRECIS till Hugo vaknade och Felicia ätit klart - Good.

nu ligger allt uppskivat och klart i köket och det övriga som ska göras kan jag göra med både ett eller två barn på höften, duka, fräsa kyckling och göra resten av maten. Jag känner att jag har saker under kontroll och jag gilart.

nu leker Loke, Felicia sitter här nära nära och bara myyyyser och Hugo har precis ätit så nu har jag en sovande groda på bröstet som jag ska skeppa ner i vagnen så jag kan göra klart maten.

OJ nu ser jag att Felicia somnat... hon vaknade när karin och mamma kom förut... får låta henne sova en stund tror jag.. hon är varmare idag tror jag nästan, stackarn.



Kycklinggryta

Besök

Fick oväntat men efterlängtat besök av mamma och Karin för en stund sen. Jag har saknat Karin så det var skönt att få krama henne...!

Loke pratade sönder dom, Felicia var lite seg men kom igång sen hon också... Nu ser dom på en film, trötta båda två, Loke somnade precis i soffan så jag fick väcka honom, snart dags för mellis nu, det brukar pigga upp även dom tröttaste.


dags att laga middag sen, idag blir det kycklinggryta med paprika, potatis och curry. Gott hoppas jag.


Grattis till lillflickan Hanne!

Pulkarace

Den dåliga uppdateringen idag beror just på rubriken, vi har varit UTE :)

Erik kom upp med voltaren och ett stort glas jouce innan han åkte till jobbet imorse , tack du fina! han bytte även blöjor, gav välling, tömde diskmaskinen och plockade lite. Att vakna till det gav mej kraft till dagen. Gjorde något jag aldrig gjort, Loke tyckte det var väldigt busigt ;) Tog med oss ett täcke ner och kröp in under det alla fyra i soffan och satte på en film. Jag måste ha slumrat lite för rätt som det var va filmen slut ... haha.

Loke sprang till fönstret i köket och utbrast "Mamma, solen kommer nu! skynda, vi måste gå ut" Min första tanke var att säga "nej Loke, Felicia har feber, ni har fortfarande pyjamas, Hugo blir nog snart hungrig och det är kallt ute" och så hör jag mej själv säga, trots att kl bara är lite efter åtta. "Självklart gubben ska vi gå ut, jag kommer på en gång"

Sagt och gjort.

På med fleecekläder ovanpå pyjamaserna och sen overall på det och dom var redo. Inget bråk alls från någon av dom, märktes att dom varit inne några dagar nu ;) Och så skönt det var ute! ! Jag som frös inne blev varm nästan på en gång ute, bra påklädd, sol och krispig snö (kan man säga så)

När vi tog ut granen lät vi belysningen sitta i för att de barrar så mycket när man tar ur den så idag ställde jag upp den ute istället och satte i kontakten så nu kommer den lysa fint när Erik kommer hem :) Hugo låg och kikade i vagnen, Loke och Felicia lekte i lekstugan, skottade lite snö, klippte gräset ;) och åkte pulka! Loke var lite kul, Felicia tog gräsklipparn och då visade han henne "där kan man klippa Disa, där finns det gräs" haha, han pekade på en liten liten plätt där något legat så gräset fanns kvar :P

Och vad vi åkte pulka, efter jag krattat undan massa ruttna äpplen tog jag tag och sprang, runt runt på baksidan och barnen tjöt av skratt. Just då struntar jag i all kommande smärta för att få se sina barn så är värt allt.
När jag sen inte orkade längre tog Loke över och skjutsade runt på lillasyster sin.


När vi var där ute fick jag ett mezz från Hanne som började "Hej gumman! Dina underbaringar är i tidningen idag :) dom ser så söta ut!" Gissa vem som sprang till brevlådan? Dom ska på ultraljud idag, undra jag om dom kan hålla sig från att kolla könet, hoppas nästan inte för jag är nyfiken ;) dessutom tror jag att det är minst två där i, haha. Inte för att hon är stor utan för att det vore rätt kul, då får du många barn på en gång gumman! Lycka till.

Efter vi kom in har vi fikat lite äpple, lekt och dansat. Nu sover dom små och Loke har precis ätit lunch. Nu är det vila framför tvn för honom och jag vilar lite här. Känns så skönt att gjort något för barnen idag, då gör det inget om det bara blir innepyssel i eftermiddag. Frisk luft ger energi.

 Lite fundersam i början.

 ser ni gräsfläcken man kan klippa :)

 vaken plutt

 påklädd mamma

 slutade som väntat så här.

 glad kille i full fart

 ser ni vad jag sprungit ;)

Nuläget

En sovande bebis på bröstet och blixtrande huvudvärk... borde nog luta mej tillbaka och släcka lite lampor en stund för när Erik kommer hem blir det lite tvtittande och en skål godis - han är och handlar.


han kom ner och gav själv förslaget så nu får vi handlat och jag har lite gott att äta under morgondagen ...

mina två mysterium just nu är 
1. min huvudvärk som känns annurlunda en vanligt, kunde knappt prata med Erik när han skulle åka för tappade ord och lät helt konstig, känns desstom som hela jag darrar och att nacken vobblar. Svårt att förklara.

2. Var min mobil är? Minns inte ens när jag tittade på den sist men jag är ganska säker på att Felicia är den lilla tjuven, var hon sen har lagt den är den stora frågan?

började vibrera nu precis - UNDER soffan.

18.56

Och så var kvällen här igen - barnen sover och jag försöker slappna av lite... har plockat, satt på diskmaskinen och hängt lite tvätt. Nu är det helt plötsligt svårt att föreställa sig hur mycket leksaker det kan vara överallt och hur rörigt det då ser ut.

Vi hann äta mat innan Erik kom hem så när han ätit var det bolibompa dags och läggning... Inte mycket tid han får för barnen när han jobbar, det är sorgligt, särskilt nu när vi vet hur lyxigt det är när alla 5 kan vara hemma.

Erik var trött när han kom hem men jag funderar på att be honom åka och handla, det börjar eka tomt i skåp och lådor och jag är allt lite semla sugen ;) haha , jag som inte ens tyckt om semlor förut. Skyller på graviditet och amning som förvillar alla ens känslor och sug :P

så tråkigt när barnen är sjuka... jag har funderat på att ta bort dagis och ha dom hemma heltid men då är det ju en annan sak, då kan man gå ut och leka, träffa kompisar, åka på utflykter ja , allt . Nu är man låst och vädret gör det itne bättre...

MEN man får försöka njuta ändå för tänk på att - Den här dagen kommer aldrig åter.




 


FASTER

VI SAKNAR DEJ!

Mycket av lekarna här hemma nu för tiden går ut på att dom ska flyga till spanien, till Madrid, Till VÅRAN Faster Anna säger Loke. Det märks att dom saknar! Varje dag nästan kommer frågan - Ska vi åka till Anna idag?

Ååh hade vi bara pengar så skulle jag inte tveka en sekund, då skulle vi sitta där på planet, på väg till dej Anna.

I fredags när vi var på soc för att skriva på faderskaps papprena åt Erik berättade Loke för alla i väntrummet och hon vi var hos att vi bara skulle skriva på papper och sen åka till Anna i spanien, gud vad jag hade velat göra det då, då just då!

Istället fick det bli lekrymden :P





det där gick med en väldans fart vill jag lova, hoppas jag också blir sån lekfaster / moster. Jag vet en som borde haft träningsvärk efter det där passet ;) Men hon är väl för vältränad för det, duktiga du!


Mellanmål

Ibland, såsom nyss när vi satt och åt mellanmål kände jag ren lycka. Mina barn sitter där runt bordet, jag får se dom växa upp och bli egna individer, jag får se dom skratta och le, jag får se dom gråta och vara sjuka, jag får ta hand om dom när dom behöver mej och jag får glädjas med dom när dom är glada. Jag får ta del av deras uppväxt, deras Liv och det gör mej lycklig.


Loke satt och funderade när jag sa att jag skulle byta blöja på Hugo som bajsat

Loke - Men mamma, var kommer bajset ifrån då?
Jag - det är maten du nu äter som blir bajs sen
Loke - Har jag bajs här i magen?
Jag - Ja
Loke - Usch.

Loke tänker

Loke - Har du mat där? *pekar på mina bröst*
Jag - Ja, det är mjölk till bebisen
Loke - Men vad är det i den maten då? Får han också kräm och riskaka?

Vet ni hur många det krävs för att byta en blöja på en 1 månaders bebis? 4 inkl bebis.
Barnen stod på varsin stol och tittade nyfiket på

Jag - Vad tror du det är för färg på bebisens bajs då?
Loke - Gult, bebisar har gult bajs

*tar bort blöjan* 
Loke bryter ut i skratt
-Mamma 'skrattar* det var gult, jag som trodde det var brunt ;)

När vi har sånna här konversationer jag och mina barn och vi står där alla tillsammans vid ett skötbord i en tvättstuga full med tvätt som borde komma in i garderoberna känner jag den där lyckan igen och just då, i det ögonblicket känner jag att gud, jag vill ha fler barn, Många barn. Är det inte det bästa som finns? Glädjen hos barnen.

När Felicia hade ätit upp sin kräm hoppade hon ner och gick till Hugo som satt i babysittern

Tjaaa bebis säger hon och ser så "vuxen" ut som hon kan, det märks att hon känner sej stor i jämförelse. Han tittar på henne och hon ler.
Loke har full koll hela tiden så hon inte ska göra illa hans bebis.

Man får klappa också men inte slå säger han och hoppar ner för att visa. Felicia ser på med stora ögon och klappar hon också. MINA barn, dom lär av varandra och dom finns för varann. Syskonkärleken är total.

Nyss red Felicia på Lokes rygg och i nuläget försöker han lyfta henne upp i soffan, han älskar sina småsyskon och det glädjer mej då det hade kunnat vara precis tvärt om.

För ett tag sen kom Felicia förbi här, hon gick och låtsades prata i en fjärrkontroll när hon såg att Hugo låg och sov här bredvid mej, hon går fram och klappar honom på huvudet...! Han rycker till såsom bebisar gör i sömnen när det händer något och Felicia bryter ut i ett skratt ända ner från magen och hon kunde inte sluta skratta. Hon tyckte verkligen det såg kul ut och jag kunde inte hålla mej jag heller.

Nu ligger dom i varsin korg och gömmer sig, dom är nog lite trötta igen efter all dans vi dansat efter mellis.



Duktig kille på att leka själv



Trött tjej innan mellis och hungrig kille



Dansa dansa dansa



Älskar att dansa dessa barn



Efter att Loke valt kläder som han själv hade som liten orkade lillebror vara vaken och titta när syskonen dansade men nu sover han igen.

Felicia har röjt gärnet en stund efter lite socker men nu börjar orken tryta igen, mer gnäll, gråt och mindre tålamod. Skönt att dagen börjar gå mot sitt slut då hon behöver sova! Nu rejsar dom runt på sina bilar när dom inte hoppar av för att dansa, smurfhits var grejen ;) jag som välja skiva (ja jag vet när lyssna man på skiva senast) och då ville loke vara med och välja och det här blev resultatet.


Lite nostalgi sådär ;)



 


Hörde gud mej?

Jag trodde för en stund att gud hade hört min bön :P Gjorde kaffe och eftersom mjölken var slut fick de bli lite vispgrädde, inte alls dumt icke ;) tog ett glas jouce och en voltaren, kände hur huvudet klarnade lite ;)

Felicia drog mej sen till vagnen och ville sova igen - YES tänkte jag = egentid med Loke.

Men innan jag visste ordet av det var kaffet slut, F hade ångrat sig och klättrat ur vagnen och jag och Loke hade precis börjat rita. Hmm. Han började istället leka med djuren igen, jag gav F alvedon och nu leker hon lite.

Hugo är på uppvaknade, han har sovit i prinsip hela dagen, skönt med tanke på allt det andra men kan inte sluta oroa och tänka på RS. vill INTE HA!!

nu ska jag läsa lite böcker för mina söta, amma bebis och tänka på att jag kunde haft det mycket mycket värre, jag har modet uppe, jag är med dom jag älskar mest, det är inget gnäll och inget bråk, allt flyter egentligen rätt bra.

Le Anna, LE.



Musiken hjälper oss igenom sånna här dagar. Vi vill bli friska - NU :)

En rast tack

När man jobbar har man rätt till en viss tid lunch och på det rast både på förmiddag och eftermiddag - ljuvligt i mina öron just nu ;) Jag har migränliknande huvudvärk, Felicia sov bara i 30 minuter?? Hon brukar minst sova en timme och nu med all denna feber också? Loke har dragit fram soffan och ligger nu med ficklampa och kollar om de finns nå spännande därunder. Hugo kommer snart vakna, det är leksaker ÖVERALLT fast vi vaknade till städat hem. Det ser rörigt ut och det klarar inte mitt huvud vid huvudvärk... får plocka lite sen är det jag som gör KAFFE och häller i termosmuggen och tar med mig barnen ut på lite lek. Loke får cykla och leka lite i snön och Felicia får mysa i vagnen.


Frisk luft kan väl inte vara fel. Nu skriver bebis. Rast? Jag? Imorgon kanske ;)

Just nu

Min lunch blev en pannkaka Loke inte orkade. Hugo var hungrig samtidigt så det blev enkelt och bra.

Just nu hos oss

     

Lunchtid

Nu ligger Felicia för att sova och jag ska bjuda min son på en riktigt avancerad och nyttig lunch, gårdagens pannkakor ;) Uppskattada är dom iaf :) själv ska jag ta några av mina egenbakta russinbullar med ost och gurka på och till det ett glas jouce. Utan frukost i magen ska det bli gott!

nu knorrar lilleman också så ska väl få pannkakorna varma innan han också vill ha mat.


senare blir det lite bilder för en blogg utan bilder är för mej iaf - En tråkig blogg!

Det här med bakning

Haha. Jag borde inte baka. Felicia var nyss så stolt då hon fick låna Lokes doktorväska så hon skulle undersöka mej ... om och om igen . Det mindre smickrande var att varje gång hon skulle lyssna på mitt hjärta ville hon jag skulle dra upp tröjan och så här i sittande possition kunde jag inte annat än skratta åt det jag såg.

En småfet blek bulldeg. Jag som var sugen på att baka semla skulle ju kunna ta min mage till dubbelsats och så är jag av med den sen också ;) Jag är inte tjock. Jag vägrar tycka att man är tjock när man får på sig 38 i jeans (imot all sorts bantning och vill alla ska vara nöjda med sig själva) MEN efter att ha haft en bebis i magen 9 månader är man lite otänjd kan jag säga och inte gör blekheten det bättre ;) nej en resa till solen, TACK!


Inte det jag skulle skriva om . Nej mitt problem med bakning. Jag bakar för jag tycker det är kul, lite mysigt att hålla på i köket och när jag har tre små barn och inget jobb så är det en sorts egentid för mej vilket är viktigt då jag ammar nattetid coh aldrig är riktigt själv. MEN vem ska äta allt? Vi slänger om och om igen. Mina muffin från igår ligger oupätna, eller vi åt varsin igårkväll för att smaka men sen då? Har en spetskaka sen i söndags också som vi bara smakade av då. Kan jag rekomendera faktiskt, jätte god =) saftigare än vanlig sockerkaka. Toppade med ltie kokos också så det blev extra sött ;)


Nu mitt problem, jag har varit sugen på semlor i flera dagar och fick nu för mej att baka det. Har nästan allt hemma så det skulle kunna gå... bara grädde som saknas och det kan ju Erik köpa på väg hem MEN vem ska äta upp alla?

Problem problem problem ;)

Usch vilket luddigt långt inlägg det blev, orkar inte ens läsa igenom för att se om det går att läsa så jag publicera och hoppas något av det jag ville få fram kom fram. Haha.

Mitt i leken

Efter morgonstund sitter vi nu i lekrummet, jag har precis blivit undersökt av doktor Loke och fått en kopp kaffe av mamma Felicia. Nu körs det med bilar, leks med djur och lagas mat. Hugo sover gott.

Imorse när jag vaknade mådde jag INTE bra, men vi tackar och bugar för dom högre makterna att Felicia fick sova hela natten!! Att Hugo inte gjorde det är ju en annan femma, haha. Men han sov mestadels, lite skrik efter mat bara men behövde itne gå upp eller så och tack för det för vad jag FRÖS. Ont i halsen, öronen, bihålorna, KROPPEN och smått feber men efter voltaren , alvedon, en stark kopp kaffe och kärlek från barnen mår jag mycket bättre =)



Jag är stolt över mej själv -. stolt över att jag trots all smärta nu leker med barnen, stolt över att jag snart ska ta fram vattenfärger så Loke får göra nå kul och framför allt stolt över att Erik itne är hemma!! Jag klarar det här själv trots sjukdom.

Nu kröp en trött sessa upp i knät och på mitt huvud kryper tigrar och annat så nu ska jag avsluta här och läsa lite mamma Mu. Är itne livet rätt härligt ändå!?

Hur ska jag må...?

Jag har nu klarat 1/5 del av veckan och hur natten blir vet vi inte än. Hur jag kommer må på fredag kväll vågar jag inte ens tänka på. Barnen blir säkerligen hemma hela veckan då F mår som hon gör nu...! Erik har super mycket på jobbet och kan inte vara hemma.

Jag har så ont, jag gråter. Känns som jag fått en inflammation i vänster axel , eller i båda men vänster är värst samt i båda handlederna men även där är vänster värst... antar att jag bär med den armen hela tiden eftersom jag aldrig bara bär, man gör ju saker samtidigt... även när jag sitter med barnen i knät så skriver man ju här, läser en bok för ett annat barn eller så samtigt...

Jaja, bara att bita ihop. Mycket som var inplanerat i veckan som går i stöpet men sjuka barn kan aldrig förutsägas. Imorgon hade jag viktigt möte på förmiddagen och senare fibroträff. Tråkigt.


Nu ska jag mysa med min största och minsta pojke, dom är rätt lika varann. Lika söta iaf. Kärlek.

Min fina Loke

Idag har Loke varit världens snällaste storebror, Felicia och Hugo har varit ledsna och velat bli burna stora delar av dagen, iaf Felicia. Hon har blivit sämre och sämre och tiden för Loke har blivit mindre och mindre... Erik kom inte förrän efter fem och då gick jag runt med dom båda små medan Loke snällt pusslade medan han väntade på att jag skulle kunna skära hans pannkaka.

Efter middagen fick Felicia upp allt hon ätit idag, hon hostade så hon blev alldeles röd och med så hög feber kräks hon lätt... hon är så känslig i halsen, älskade lilla du, vakna frisk imorgon...! Hon sover gott nu... hoppas jag.


Loke har belönats med en skål godis, han blev helt chockad och GLAD. Har aldrig gett honom det så här spontant så han sitter som ett litet ljus nu och tittar noga innan han väljer vilken som han ska äta. Min älskade stora pojke!

Hallon - choklad muffin med marschmallow

Så.

Bebis hann vakna medan jag skrev förra inlägget så han var med och bakade en sväng innan han tvärslockna i min famn och sover nu vidare i vagnen.
Känner att min första dag går riktigt bra TROTS superont i kroppen, tråkigt väder ute (grått och snöar) och en supervarm dotter samt en liten bebis som är mer vaken än någonsin.

Loke och Felicia passade på att vila lite medan jag bakade (haha, skulle jag inte aktivera dom) åt lite riskaka och byggde pussel, det var tydligen roligare än att hjälpa morsan! Nu är dom bänkade framför tvn igen och lugnet ligger (undra hur länge) haha. Livet med tre barn är allt annat än oförusägbart ;)



Ta hand om lillebror var roligare än att baka - syskonkärlek - Älskar dessa barn



det här



blev det här.

Nu ska jag njuta av ett rent kök och en stund lugn och ro med en kopp kaffe till. Felicia satt precis här och byggde med pussel men leker nu i dockvrån i lekrummet, skönt att hon orkar leka.

Vad gör ni en dag som denna?







status

Felicia har sovit och vaknat igen - pigg och glad. (precis när jag skrev det hoppade hon upp i soffan , tog napp och snutte och gosade in sig i mej)

Liten har vaknat, ätit och hunnit somna igen, sover nu som en stock i mitt knä så ska lägga honom i vagnen.

Loke har lekt, sett lite film och lekt lite mera.

Nu ska jag aktivera mina barn med lite bakning, vad sägs om kladdkaka muffin med hallon? Gott i mina öron.

Någon middag ska även funderas ut och sen göras, kyckling idag igen? Går att göra mycket med det ... favorit just nu.

Shrek

Loke leker med sina shrek saker, jag har lovat honom en film nu när småkidsen sover så snart ska vi sätta på den :)

Under förmiddagen har vi byggt pussel, byggt pussel , byggt pussel och lekt lite med alla little tikes sakerna sen har vi läst, läst och läst. Ammat och kramats. Felicia är så där härligt sjuk ;) inte gnällig, verkar inte ha ont men sitter mer än gärna nära nära i soffan, något som inte alltför ofta händer vad det gäller den tjejen så jag njuter.

Hon somnade för en stund sen med en vällingflaska i vagnen, jag som precis fixade lunch när en liten tjej kom och drog mej bort till vagnen och sa SOVA. Så så fick det bli och jag och Loke fick en lunch för två, kyckling och ris.

Nu - mamma son tid.

Vardag

07.44
Så har vardagen kommit ikapp oss, Eriks första arbetsdag sen litens födelse idag...!
Tur som jag hade fick jag börja min nya mammaledighet med två sjuka stora, Felicia har feber och Loke får vara sympati sjuk för jag kommer inte iväg med bara honom, känns jobbigare att släpa iväg alla för några timmar dagis.

Vi har klätt på oss myskläder, dubbla strumpor och soffläge - morgonmys. Liten ligger kvar uppe och sover... var svårt att lämna honom, vi har haft våra lyx mornar nu när Erik har varit hemma och legat kvar så länge vi velat, ammat och myst.

Vi avslutade ledigheten med en riktigt skön söndag som innehöll sovmorgon, lek, bak :) fika, matlagning, filmtittade, lång dusch osv. Allt vad en skön dag kan innehålla och en brasa som brann hela dagen lång.

Nu ska jag gå upp och kika till bebis sen fixa lite frukost åt dom lite större. Jag är trebarnmamma, det är häftigt - något att göra för det mesta ;) Att ha två barn känns helt plötsligt som En piece of cake.  ;)


RSS 2.0