Längtat

Jag har längtat efter en sån här morgon igen, Felicia vaknade redan halv sju och väckte då Loke så vi är redan klara fast vi myste till efter sju och jag har hunnit duscha :) dessutom ska dom inte vara på dagis förrän halv tio så vi har fortfarande tid på oss att bara vara... lovely. Det är grått ute så har packat regnkläderna men hoppas på uppehåll till och från lämning... vaknade och kände ont i halsen m,m imorse och Felicia har blivit snorig... vill INTE bli sjuka nu!

Kväll...

Vi har softat framför tvn med hallonpaj och vaniljsås som blev över vid middagen igår, mamma hade varit här och lämnat den under dagen idag...!

Min snälla bror har försökt hjälpa mej idag att hitta delar till min trasiga bärbara dator så den kan bli hel igen, saknar att kunna ligga och sitta var jag vill med internet, man är ju lite låst här ;)


nattlinne och betalda räkningar...!





Den här flickan är gladare än vårat bankkonto denna månad efter betalda räkningar... tur jag shoppat den senaste veckan så jag klarar mej en stund framöver ;)

Äntligen,

Äntligen lite ny energi till att blogga, har precis ätit middag (ungsfalukorv med grönsaksröra och ris) nu duschar Erik och barnen sitter som klistrade framför bolibompa :)

En bra dag förflöt igår men när jag kom hem var jag alldeles för trött för att sitta här...! Lämnade Felicia för första gången men Loke var ledig så han gick med mej, sa hejdå till en glad tjej och en väldigt fundersam kille följde sen med mej , hämta henne sen?? sötunge, klart vi ska hämta henne! Vi gick hem till karin och patrik och där bjöds det på frukost och hitta nemo, Loke stortrivdes och det är inte som inte han inte vill hämta Felicia sen utan tyckte vi skulle stanna där ;)

Hämtade en tjej som fått i sig lite lunch och som inte brydde sig nämnvärt om mej men somnade snabbt i vagnen! Vi gick ner på stan och träffade Kicki i parken där Loke lekte och vi snackade skit :) sen kom louise och en annan mamma med barn också så blev en hel del snack innan vi gick upp till stan igen, skönt att bara snacka om allt som rör en med snälla vänner...!

Hittade inte mycket på stan så när Kicki skulle hämta sina barn vid två gick jag och barnen till bibblan en stund innan de va dags att gå upp till skolan och träffa Karin igen och det är ju en annan historia ;) vi väntade och väntade men ingen karin kom, sen kom hon och då hade hon varit ner på stan och letat efter oss och sen sprungit tillbaka igen, så är det när mobil komunikation inte funkar som den ska...! skönt de ordna sig iaf, Loke köpte sig en festis i kafeterian och hon som stod där tyckte dom var dom sötaste elever hon sett där på länge, yngsta också för den delen :P

Vi gick hem och busade till det var dags för avskedsmiddag för Linn som flyttar hem till Örebro igen i helgen, bjöds på grillat, klyftpotatis, sås och sallad och en samlad familj! Inte ofta vi träffas så längre men blev kort kväll för oss då barnen skulle sova så åkte hem redan vid åtta. Barnen somnade som stockar på väg hem!

Idag lämnade jag båda barnen, kändes väldigt KONSTIGT, har inte varit själv så länge som idag sen Felicia föddes så  en skum känsla har det varit... Köpte baguetter, skinka och paprika och gick till Karin där jag bjöds på varm oboy och dålig såpopera, SKUMT att kunna sitta så en förmiddag!
Vi drog oss sen ner på stan där jag agerade prinsessa enligt karin, hon har skämmt bort mej hela dagen och jag har gått med en känsla av lycka i magen hela dagen, jag har en så fin familj runt omkring mej! Hon köpte jätte fina tröjor till barnen, en röd med gitarr till Loke och en turkos tunika med broderade blommor till Felicia, dom kommer bli jätte glada! Vi shoppade loss på hm sen, inte ofta man gör det, inte av den här varan iaf ;)



Jag köpte inga barnkläder , wow!

Lullade runt lite i olika affärer men beslöt oss rätt snart för en fika :P Karin skulle bara bestämt in på baby proffsen först...

Hon bjöd på fika, jag tror aldrig jag ätit så stor biskvi, en mättade och bra lunch ;)



Älskar stads cafe, att bara sjunka ner i deras härligt mjuka inbjudade soffor med massor av plädar och kuddar.... myys.

Och jag fick paket :O



Vad som var i får ni se lite senare :) Jag blev enormt glad iaf för det var en sak jag önskat mej flera år nu!

Karin var sen tvungen att gå till jobb och jag fick gå runt lite för mej själv och det resulterade i en överaskning till en person i min närhet, ett nattlinne till Felicia (hennes första för livet, hon är ju tjej) :) och en mössa till henne, börjar allt bli lite kallt men hörrni, hur går det för mej egentligen?? Jag som INTE skulle shoppa den här veckan!

Hämtade mina guldklimpar sen, F sov fortfarande men Loke blev glad över att se mej och hann berätta en hel del om dagen innan vi blev omsprungna av Anna och Molly på väg hem, kul att träffa dom, inte ofta! Hon börjar bli så stor, ett om en månad...! otroligt.

Eftermiddagen har varit lugn, skulle ha träffat Jessica men dom ligger hemma sjuka och jag har haft sån värk i nacke och fittbenet som en god vän till mej sa en gång till sin barnmorska ;) så vi har busat och byggt pussel.

Imorgon är en ny dag, full den också... nu ska jag slänga i en tvättmaskin och borsta tänder på dom små sen är det sängen för deras del och dusch för min.

Bjuder på en bild sen förra veckan på karin och felicia som går på stan, söt rumpa (på karin eller felicia) ;P



hittade lite andra bilder också från i fredags :)







Loke och Tyra busar vid vattnet, hade fina bilder på både dom, jessica o tilde men dom är framifrån och vill inte lägga ut utan att fråga dom först :)

Det är jobbigt

Jag är sjukskriven, helt sjukskriven, det betyder att jag inte bedöms klara någon form av arbete... jag klarar ändå ta hand om mina barn för det måste jag, det är tufft... inte alltid men ofta. Jag skriver inte ofta om det men mitt liv styrs av smärta.

Vi har ändå fått det att funka rätt bra, i en tid när jag mått dåligt har Erik lämnat Loke på dagis och jag har hämtat vilket betydit att jag bara behövt gå "en vända" per dag. För mina barns skull går jag så långt , vi har dagis precis runt knuten men hjärtat säger att jag inte ska ha barnen där så därför utstår jag en hel del annat... Jag har i höst 25 timmar per barn istället för 15 som man har vid vanlig sjukskrivning, jag kommer inte ta ut alla dom timmarna men vi ska försöka ordna så det underlättar min vardag ändå... än vet jag inte hur men den här inskolningen tar kål på mej!! Jag är van att kunna bestämma tider, allt efter hur jag mår och andra kan hjälpa hämta och lämna men inskolningstiderna är dom dom är och jag kan inte annat än lyda, hon ska vara där 9 varje morgon... VARJE MORGON!! 10 funkar för oss, då kan vi ha en lugn morgon, jag hinner duscha bort en del värk och barnen slipper stressa men nu är det verkligen SKYNDA som gäller då jag inte har världens morgonpiggaste barn... det är tufft.

Jag får så ont av att gå numera, härliga foglossning, INTE. Igår när vi gått till och från stan fick jag lägga mej och kom inte ur sängen på 2 timmar... kunde inte ens sätta mej upp... det är inte värdigt. Idag på eftermiddagen var det samma sak... jag är helt slut när Erik kommer från jobbet och det är inte kul.

Mycket klagomål nu men jag längtar bara efter våran vardag och till att vi slipper stressa varje dag, vi är ju vana med att måndag och fredag är en förlängd helg när vi kan göra som vi vill...



På tal om en helt annan sak så är Felicia i "kasta ner alla kuddar hon hittar åldern" båda min barn har haft den och vad jag minns hade Loke den ungefär när Felicia föddes och det stämmer ju bra... hon kan bara inte låda bli dynorna på korgfåtöljerna eller dynorna på sittbänken, dom måste bara ner ;) skönt är det att hon tycker det är lika roligt att lägga upp dom igen :P

Min rygg knäcks snart, kan inte sitta kvar...

"imorgon är en annan dag" lalallallaa

Söndag

Jag städade ordning efter middagen, dammsög, plockade, dammtorkade och tog badrummen, nu är vi redo för ny vecka! Söndagsmiddagen idag bestod av älgbiffar med vitlökscremefraische och fetaostbitar, kokt potatis, grönpepparsås, lingonsylt och rivna morötter, Mycket gott och härligt att avsluta veckan så med familjen! Imorgon splittras vi igen för att sen äta middag ihop, är det någon mer än jag som tycker middagar är värdefulla?

Blir ingen tomt ikväll, mörkret har lagt sig, ljusen är tända och det ser ut att kunna bli ytterligare en marängswisch kväll, nu har vi grädde hemma också :) Innan det ska vi smaka Eriks nybakade bröd han gjorde i eftermiddag med ost och marmelad och kanske en kopp te!? låter inte fel i mina öron :)

En bra helg :)

Söndagkväll, sitter här nyduschad och tänker på allt som hänt i helgen, känns som de var länge sen det var fredag nu.

Inskolningen i fredags gick bra, vi var med på samlingen men sen var Felicia ute och lekte själv utan mej i nästan två timmar utan att sakna mej :) Skönt är det, Loke därimot satt inne hos mej nästan hela tiden för han var ju ledig sa han ;) jobbigt att leka med sina kompisar :P Han ville bara att tiden skulle gå så vi skulle gå till Jessica så det var med två glada barn vi sen gick för att leka med Tyra och Tilde, vi gick ner på stan, mötte upp Lina och Elliot och bytte en tröja Jessica fått när hon fyllde år sen blev det korv med bröd till lunch på torget, icke dumt icke :) Köp av glass och sen hem till dom igen där vi satte oss på en filt på gräsmattan i solen och åt glass och drack saft, Loke tyckte därimot Tyra hade så roliga leksaker så han var inne hela tiden och lekte, hade inte ens tid med glassen ;) Vi var ner till parken och kollade på fontänen med barnen innan stan också, det älskade dom och Tyra och Loke roade sej med att kasta i blommor och löv :)

På kvällen gick vi som sagt på Bio, mysigt att komma iväg bara vi! Innan blev det pizza här hemma med mamma, pappa, Linn och Daniel och när barnvakterna pyst och vi städat undan lite kom Anna så vi satt upp länge, snackade och åt skorpor med smör med oboy till :D

På lördagen när vi vaknade berättade Loke det första han gjorde att han fått godis av mormor och att han somnat i hennes famn i soffan och att det varit mysigt, gullunge, då vet man att dom haft det rätt bra utan oss ;P Vi skulle egentligen ha varit på dop men sa nej till det och startade dagen med (för mej) nybakade scones med marmelad, te och jouce i sängen medan dom andra åt nere, tack älskling! Förmiddagen gick till mys med Anna eftersom hon lämnar oss för spanien nästa måndag och inte tänker komma hem förrän jul...! Kommer sakna henne!
En gemensam promenad ner på stan sen innan vi skilldes och hon gick till kompisar och vi ner till parken och lekte, träffade många där nere som vanligt så det är kul att gå dit och snacka lite skit :) Barnklädshopping till barnen sen, inte ofta man handlar mycket kläder på en gång så det var kul att bara gå och plocka :D En ny basgarderob behöver dom båda två till hösten! Åt lunch / middag sen på Arena, tacotallrik, gott! Usch jag känner att jag ätit lunch ute 5 dagar av sju den här veckan + att jag handlat kläder till barnen och annat varje dag nästan så nästa vecka blir inte riktigt lika shoppinginriktad ;P

Mamma och pappa kom förbi en sväng vid sju när barnen somnat så chitchatade med dom någon timme om allt och inget innan dom gick hem och vi dukade upp en rejäl marängswish som vi avnjöt till bra film, usch det tog verkligen tag om mitt hjärta och vred om, älskar sånna filmer ibland..! Erik somnade dock :P

idag söndag åt vi frukost sen "slängde" vi in vår gamla tv i bilen och åkte till mor och far med den, dom hade precis gått upp så barnen lekte en stund med mormor sin och sen åkte vi och storhandlade med stort S :d Är det inte wonderful? Att ha hela kylen full , i love it. På väg hem ringde ingegerd och gunnar och dom var på väg till oss så det blev fika med dom , Loke visade sitt nya pussel han köpte igår på stan, Felicia sov sig igenom hela besöket :) Vi tog oss sen ut allihopa och Erik byggde på någonting i förrådet, Gunnar slappade och jag och Ingegerd fixade med frukträden, sållade rätt mycket då vi har alldeles för mycket frukt så den blir inge bra...! Snäll som hon är hjälpte hon mej, älskade svärmor! varmt och skönt var det så när dom åkt och Felicia fortfarande inte vaknat storstädade vi hela tomten, höststädade undan sandleksaker, ställde undan utemöblerna samt tog in rutchkana och gunghäst för att tvätta av dom och sen ha dom inne, inge kul när dom förstörs under vintern. Blev så fint så ikväll när barnen somnat, Loke somnar nu men Felicia är lite värre då hon sov mer än dubbelt än hon brukar idag... iaf så om vi orkar när hon somnat ska vi ut och klippa gräs, klippa alla häckar och plocka rent runt fruktträden, hoppas på att det är den sista gräsklippningen, ajg vill ha höst nu!! Ska räffsa upp gräsmattan lite också och slänga ut nya gräsfrön så den är fin till i vår :) Mysgöra!

Imorgon är det dagis igen för Felicia, jag och Loke ska ta oss till blomsterlandet under tiden och kolla vad för höstblommor vi ska ha ute, är så sugen på att plantera ljung och annat i fina färger! Sen kommer Kicki hit och fikar, kul!

Kväll

Fy **** va ONT jag har.

Kvällen bara försvinner och snart är den slut, Erik är och handlar... sa lösgodis fast jag fortfarande nästan är illamående... tvångsätning kallas det de när man intalar sig själv att man ska äta? Hmm... Ägg, mjölk och mjöl skulle han också handla, låter jag som jag är riktigt morsa ;)

Lite ångest över den tidiga morgonen imorgon, hatar stress på mornar, tycker inte barn ska behöva vara med om det, stressade barn är sjuka barn ... Har träffat Helena varje morgon den här veckan och åkt samma buss ner fastän vi åkt olika tider varje morgon, får se om hon också ska iväg med oss imorgon då eller om vi får åka utan att snacka med någon ner... :P Hon har så fin mage, tänk att vi inte ska ha så länge efter dom :)

Jag har,

TROTS mitt onda och allt som går imot kroppen just nu lagat mat till familjen, diskat efter den, dammsugit hela undervåningen, plockat undan, satt på en tvättmaskin och gjort rent badrummet nere... känns som en befrielse när allt sånt är gjort. Är så glad över våran megastorstädning i lördags som gjorde att de räckte med dom här sakerna för att få det fredagsfint igen :)

Barnen sover nästan, inom 2 min gör dom det ;P trötta idag. Blev inga skor för mej, var sjukt varmt ute så jag kände ingen insperation att köpa varma skor så det får vänta... lär dock ångra mej imorgon om det regnar när vi vaknar... hemska tanke nu när jag bara har sandaler och tvingas gå barfota...!

Lekte runt utanför roden i väntan på buss hem, loke hittade något som han insisterade på såg ut som en häst så han red länge till han kom på alla stenar vid bussen så då gick vi dit och han hoppade om och om igen ner för dom :) Han hade haft en bra dag idag och inte sovit något alls vilket ger resultat nu , skönt! Jag ska ägna kvällen åt något för bara mej, se något bra på tv, läsa en bok eller tidning... önskar jag blev lite sugen på någonting så Erik kunde åka och köpa nå gott... älskar att äta något på kvällen men jobbigt när man är mätt :P


Imorgon ska Felicia lämnas mellan 9.11, det går nog bra... frågan är bara, HUR SKA VI HINNA DIT TILL NIO?? barnen sover ju till nästan åtta... de får funka helt enkelt, ska nog kolla buss redan nu. Loke hade gjort ett så fint armband i massa färger idag så nu vill han dit och göra flera, söting.

Eftermiddag

Nu snart när Felicia vaknar ska vi ta oss ner på stan igen, köpa dom efterlängtade skorna och handla lite till middagen, blir chili con carne idag har jag tänkt så tinar köttfärs nu :)

Hoppas Erik kommer hem bra tid idag, min ork tar alltid slut ungefär precis när jag stänger dörren om oss och vi kommit hem för dagen, därför är de viktigt att jag lagar middag direkt för sätter jag mej ner kommer jag inte upp igen, tufft.

Glömsk mamma

Jag är nog bra glömsk och virrig ibland, eller stressad... Vi fick ta bussen hem efter dagis för Felicia var så trött och inte kunde hon somna för jag glömt snutten hemma!! Jag har svårt att förstå att man kan vara så beroende av och inte kunna sova utan en viss liten tygsak men hon har bevisat det för mej om och om igen. Så fort hon fick den somnade hon så sött och kommer nog sova en stund...

Hon var ute hela tiden under inskolningen och jag lämnade en stund och satt i personalrummet, Loke tycker det är så KUL att hon börjat och dom kommer nog bli ett eget litet järngäng där :) det är kul att sitta och kolla, även när Loke leker, nästan alla killar springer, cyklar fort, leker krig eller andra vilda lekar och Loke lagade mat och gjorde tårtor i sandlådan, gullungen min.

Liten blir stor, när han skulle gunga skulle han absolut stå upp som dom stora tjejerna så han fick göra det och det gick ju galant, inte vet jag om det var första gången idag men det var så kul att se honom så "stor" Felicia var rolig, två stora tjejer gungade bredvid henne samtidigt som dom sjöng LALALALALA och hon var inte sen med att stämma in med sin härliga bestämda röst LALALALALA ;)


 Glad Loke

 Felicia alltid på språng!

 Glad tjej!



Härlig sommarbild från Midsommar på Färsna, Loke med kompisar

Överraskning

Jag vill ge Erik något han verkligen vill ha, något han blir glad över och som vi kan göra tillsammans, Jag har bokat Arn till oss på fredag och han vet ingenting, tror han kommer bli jätte glad för han älskar hela den där berättelsen :) bokade först till 21.00 men känner att hallå, jag är så trött på kvällarna så avbokade den och nu ska vi gå 18 istället, mycket skönare för ett trött par ;)

orkade inte skriva igår kväll då huvudvärken tog över mitt liv och gjorde att jag inte ens kunde genomföra den myskväll jag tänkt ha med lite godis, dokumentär och lite höstkataloger...

Dagen blev kanon, Felicias första dag gick super, hon röjjde runt och lekte med dockvagnen och brydde sig inte alls om mej, även lämning av Loke gick bra fast jag varit kvar en timme och lekt med honom och det var så SKÖNT. Mötte upp Kicki och Alex, har saknat dej så mycket vännen!! Vi åt lunch i parken medan Felicia sov och Alex åt glass och mycket är det man har att prata om när man inte setts på så länge och jag fick reda på en sak som jag hoppas hoppas hoppas inträffar för då blir hela mitt nästa år mycket roligare ;P

lek i parken för båda barnen sen och F åkte rutchkana som en galning, inte alls rädd, igen och igen bara :)

Hann med snabbshopping på åhlens (lite inredning) och sen en sväng till kappahl för att ta bort larmen från kläderna jag köpt dagen innan, upptäckte det när jag kom hem, konstigt att det inte pep i utgången!?

Tog oss till öb och köpte godis och lite färg till kicki och sen fick vi ta ett tårdrypande förväl :P ses snart igen! Jag sprang upp till dagis eller sprang och sprang, haltade upp... shit ont i fötterna jag har och särskilt efter dom skorna jag hade så idag blir det sandaler trots "regn" och direkt efter inskolning blir det inhandling av nya skor till mej :)

Vägen från dagis till bussen tog en halvtimme då vi först mötte veronika och var tvungna att chabbla lite och sen komn joel springade och ropade på loke så dom busade i gräset länge länge, kittla varann i nacken med grässtrån, rullade runt och ramlade på varann och skrattade, härligt med kompisar!

Som ni ser har jag tagit den här morgonen som på ett race, duschat, klätt på barn, diskat och packat m.m trots att vi gick upp åtta så nu ska vi snart gå till bussen, ville bara hinna sitta här lite då jag vet att kvällarna inte är min bästa tid på dygnet...



Jo just det, gjorde världens godaste korvstroganoff till middag, recept? Fråga mej :P

Första dagen,

Felicias första inskolningsdag idag, liten blir stor ! Jag känner mej piggare idag och huvudvärken är lite mildare så dagen ska nog vara genomförbar :)

Ska träffa Kicki och barnen till lunch och sen måste jag handla när jag hämtat Loke och sen är det kväll... tiden springer.



Måste kolla bussarna nu, dom bytte ju tidtabell igår och jag är inte riktigt med än :P

Sorg

Jag känner en inre sorg men vet egentligen inte för vad... är väl alla känslor som svallar just nu bara, kan inte sätta ord på någonting så funderar på att ta med mig min käreste och lägga oss i sängen i varandras armar och sova istället.

Imorgon är det inplanerat en syskon middag kväll med respektive men vi känner att vi ska tacka nej, våra vardagkvällar är så värdefulla, från att Erik kommer hem är det högst två timmar till barnen sover nu när dom somnar innan sju och då vill vi hinna äta, leka lite, städa undan kanske och sen mysa den sista tiden med lite barnprogram och sen en saga till barnens små små sakta stängs igen och man hör hur andningen blir tyngre och tyngre *älskar*

Man ska njuta av dom närmaste man har och det är min lilla familj, vi får allför lite tid tillsammans så den vi får värderar vi högt!

Helikopter!

Vi hade sån tur idag att när vi skulle gå ifrån sjukhuset så skulle precis en ambulanshelikopter lyfta från taket, Loke va inte bara lite imponerad över hur dom sprang dit, stängde dörrarna och flög iväg , hejdå helikoptern!

Det har varit det stora samtalsämnet idag, just förtillfället står han och berättar det för Erik samtidigt som dom steker köttbullar tillsammans, blir latmat idag, jag är trött i huvudet.


Höst feeling

Åh va jag ser fram imot och längtar efter den riktiga hösten nu med alla fina löven, den härliga luften som är så frisk och som inbjuder till härliga promenader. Är trött på sommaren nu, trött på sand i hallen, trött på sololja och värmen,trött på huvudvärken solen ger och trött på att aldrig få vara inne. Nej nu ska det bli mys med höst, man vill ju ha allt i affärerna, alla fina koftor och byxor till barnen, snygga jackor och skor för att inte tala om alla söta mössor och vantar, i love it.

Vi tände ljus nu till mellis, det är nästan mörkt ute, tur att vi tog oss hemmåt för vilket regn det kom för ett tag sen, hade jag inte velat vara ute i.


Idag förvånades jag över något man verkligen INTE borde behöva förvånas över, det är inte ofta det kör förbi trappstegsbussar här men ibland så kommer dom inte allför efterlängtade röda chabraken och ta sig på med dubbelvagn eller enkelvagn med ståbräda och ett barn i handen är inte alltför lätt men jag har bevisat för mej själv och andra många gånger att det GÅR men det är inte KUL. Men idag, det står en kille bredvid oss på bussstationen, välbyggd och ser lite tuff ut, står i sin munkjacka och lyssnar på musik och så när bussen kommer erbjuder han sig jätte snällt att hjälpa mej på, vad säger man? TACK :) När jag sen ska av hjälper en tant mej, TACK igen.

tänk att sånna självklarheter kan göra en så glad när dom inte händer så ofta.

Tack syster!

Har kollat igenom väskan nu och vad hittade jag? Jo nio fina knappt använda långa linnen och tunikor, tack älskade syster! Du vet hur man gör mej glad ;) så om det är någon mer som känner för att skänka lite kläder till en sån som mej så varsågoda ;P

Genast på bättre humör, slipper jag känna att jag inte har något att ha på mej, köpte ännu ett nytt långt halsband idag.. så fint när det hänger ner över magen :) Ett läppglans slank ner också , man måste ju få känna sig lite fin....!

Håller på att ladda över kort nu, hade 334 st i kameran så lär ta en stund, har inte laddat över sen semestern började så lite kort ska visas här.

  Sommarkicka Alldeles nyss, står och funderar till shrek

När man inte orkar gå längre finns det alltid lösningar, som att stå i korgen :) Bland kossorna ;) Orkar man inte gå finns alltid lösningar, som att stå i korgen till exempel :)
Barnen i farten i gallerian i sthlm när vi hälsade på Anna, så söta när dom sprang hand i hand :) I farten i gallerian i sthlm när vi hälsade på Anna, sprang runt och höll varann i handen och drog inte alls någon blick åt sig :P

Älskade barn busflicka

I väntan på bussen i väntan på bussen, loke satt och solade på stenen sen  :)

 Prinsessgodis = russin och några kex

 Pirattugg med stolt kille, första gången hann fick smaka lösgodis och det njöt han av!

 Härliga barn!

 Alldeles nyss, visar sitt höga torn :)




Jag mår inte bra,

Min nacke kills me, mitt huvud håller på att sprängas, min kära fog gör mej stillasittande, mitt härliga liv.

Barnen ser på en film och bygger med duplo och ger mej dåligt samvete men ibland måste man få sätta på en film när man mår så här...

Fick en skön stund med karin, åt lunch och småshoppade lite till barnen och mej själv innan dom ringde från hennes jobb och hon sa ja till att jobba kl 1...! Fast jag velat vara med henne hela dagen och snacka skit så var det grymt skönt att komma hem till tystnaden och få vila huvudet lite.

DOKTORN vill jag inte ens prata om, fy faan att man kan vara så okänslig men fick medicin iaf... som jag glömde hämta ut på stan men men ... får hämta den senare!
Vi åt pizza till lunch så nu är jag mätt och glad iaf, skönt att slippa laga mat nu... Tror jag ska glädja mej lite med att kolla igenom en väska jag fick av karin och inte nog med att jag fick den utan den är också fylld med långa linnen och tunikor, Jag Älskar sånt!!


Nu drar vi,

wish me good luck, jag måste få en migrän medicin idag!!

Något förslag på god middag till ikväll ? Jag har ide torka... fick jätte god kalops med vattenmelon till eftrerrätt hos svärmor igår, det var inte dumt det inte :D Att få träffa Anna va  ett stort + också, snart åker hon och sen kommer vi sakna henne mycket men några månader går fort, eller hur!? hoppas!

Monday morning

Skön morgon, idag ska vi träffa Karin, en tur på stan kanske en lunch och sen hem och mysa hos någon, najs.

Jag och Erik har hittat något vi verkligen vill ha, samtidigt som vi inte vet om vi verkligen vill... vi väger + mot - och jämför jämför och jämför. Svårt är det.

Tänker lite...

Kan inte låta bli att undra hur Alexander mår, får ringa när jag är säker på att alla vaknat där hemma... han har astma och allergier och igår hade han svårt att andas och hostade hela dagen igår så Veronika var orolig för att dom skulle behöva åka in till astrid lindgren inatt... hoppas dom slapp för det är inte kul...!

Igårkväll skulle också Karin ha kommit hit men hon orkade inte efter jobbet så får ses imorgon istället och då har jag också lite problem, Felicia ska börja sin inskolning imorn 09.30-10.30 men jag har läkar tid 10.15 så får nog ta inskolningen på tisdag istället... de jobbiga blir då att det inte blir ens två veckors inskolning då förskolan har stängt nästa fredag så det blir bara åtta dagar eller en väldigt hattig en om hon ska fortsätta veckan därefter!?

Ser iaf fram imot fredagen förskolan har stängt för då ska Veronika vara hemma och vi ska hitta på något kul med barnen :)

De regnar idag :D

Idag, kl är bara 09.20 och jag har hunnit så mycket bra att jag måste klappa mej själv på huvudet nästan ;) En sovmorgon till åtta fick vi fastän barnen somna 7 igår, jag låg kvar till halv nio och njöt av ljudet av regn och blåst mitt favorit vädet tror jag om jag inte behöver gå så mycket i det så perfekt på en söndag :) Har sen hunnit bädda ur alla sängar och tvätta det samt alla soffkuddar, duschat och gjort mej iordning, lekt med barnen och sen tvättat både klädsel och chassi till phil & teden... skönt att ha det gjort, nu ska den säljas :)

Erik och barnen leker borta i lekrummet, bygger torn och hus som dom sen rasar, mina kärlekar... ska äta mysig söndagsfrukost nu tillsammans och försöka glömma dom svullna fingrarna som nätterna ger mej och som gör att mina fingrar när ringarna sitter är lila när jag vaknar, glömma det onda i kroppen och foglossningen, inrikta oss på det bra, en hel dag framför oss!

Igår hade jag och Loke egentid, inte ofta vi gör något bara vi så vi mötte upp Veronika och Alexander och sen fick pojkarna busa runt i lekparken i parken, dom hade så kul och ropade på varann hela tiden men de va rätt kallt så efter dom lekt och vi fått fina kort på dom tillsammans tog vi oss till stads fik och åt en varsin chokladruta stor som ett hus ;) loke åt en hel chokladboll, haha, inte ofta han får i sig det men han kände verkligen det speciella att det bara var vi och jag kände det som semester att bara att ha ett barn, han gjorde ju precis som jag sa och var snäll hela tiden, var det så enkelt innan Felicia föddes!? ;P

Små shopping på hm och sen fick barnen leka gärnet i lekparken utan för dom till Erik och Felicia kom och hämtade oss, F blev så glad när hon såg leksakerna så hon lekte en stund hon också, ska lägga in kort här sen på dom tre tillsammans, sööööta!

Väl hemma och nyladdad av snack med Veronika i några timmar så väntade nygjord lasange och chiabatta, stavas?

Nu, frukost!

lördag :)

Vaknade av två glada barn lite innan åtta, dom satt i Felicias säng och lekte med Lokes djur och han testade henne

Loke: Får disa
Felicia: MUUUUU
Loke: Nej, bäää dis
Felicia: BÄÄÄ
Loke: Bra Disa!! *klappar på huvudet*
Loke: Häst gumman
Felicia: *låter som en häst*
Loke: Bra BRA flisan *klappar på huvudet*
osv...

Sött.

Jag hör även att Erik håller på ute på tomten, han åkte och jagade tre inatt och kom hem med en jätte fin bock, 5.5 taggar , icke dåligt :) *stolt tjej och glad kille* Den här dagen kommer bli bra, barnen leker runt och Erik vilar på soffan efter en sömnlös natt

idag blir det stan eller något annat kul med Jessica och Veronika med kids. Skoj.

lördag, eller nej, fredag :)

Härliga härliga pappalediga fredag, jag har gått med lördagskänslor i magen hela dagen och vetskapen om att jag ska få vakna upp "till ännu en lördag" gör mej på gott humör :)

Har precis ätit lunch och plockat undan ... blev lite sent då vi varit ner på stan hela dagen och shoppat inredning med stort I :D en tavla, två ljusstakar som man kan vända på och välja om man vill ha till värmeljus eller vanliga ljus, nya handdukar, stolsdynor, grytunderlägg, två krukor, lite små kort till kommande presenter och ett paraply till Loke = Bra shopping! Så nu ikväll ska jag storstäda och sen få placera ut alla saker på deras blivande ställen, I löööve !

Nu är familjen ute på tomten och leker och jag ska snart joina dom och fixa lite med blommorna, rabatterna och städa runt lite, skönt väder idag!

Igår när vi lämnat Loke gick vi till biblioteket och köpte oss kopieringskort så jag kopierade lite papper som jag skickade iväg och som om allt går som jag vill kommer ge oss en massa pengar, hoppas hoppas, både jag och Felicia pussade kuveret innan vi la det på lådan ;) Efter det blev det girltalk hos Jessica med ungsbakad? brieost med tomater och basilika som vi vräkte på salta kex =) Hämtade barnen sen redan halv två så sen blev det stan med Lina och Elliot men INGEN shopping för någon :O eller jo Lina köpte en tunnika tänkte väl det :P Vi åkte inte hem förrän fyra så sen fortskred kvällen fort, vi hade mysig "fredagkväll" redan igår, wonderful!

Godmorgon!

Bra humör idag, känner lite ork och just idag känns inte städning som något som hänger över mej, det behövs ju faktiskt bara dammsugas och det kan vänta, just nu är livet.

Vi är redan klara , eller Loke ska borsta tänderna och Felicia få på sig en tunnika men annars =) nu har vi flera timmar av bara morgonmys kvar innan dagis! Den här sommaren har gjort barnen så morgonmysiga, dom vill ligga kvar länge efter dom vaknat och bara gosa, hålla handen och kramas under täcket, lovely om ni frågar mej som gärna ligger en stund efter att ha vaknat, idag vaknade Felicia redan kl 7 och lite senare Loke av henne, en TRÖTT loke ;)

Ska prata med dagis idag om hans middagssovning där för nu i sommar har han dom flesta dagar inte sovit middag och då har han somnat halv sju sju på kvällen och vaknat efter åtta varje dag, ibland nästan nio vilket har gett mej och Erik sovmorgon nästan varje dag då Felicia följer hans rytm :) Men nu när han sovit en timme på dagis har han svårt att komma till ro på kvällen och kl blir efter åtta varje dag, han vänder och vrider på sig för han vill sova men inte kan... igår när Erik gick upp för att kolla om han sov hade han lagt sig i Felicias säng och låg och kramade henne och höll på att somna, syskonkärlek *kärlek* varje morgon han vaknar först går han och lägger sig hos henne en stund till hon vaknar, sötnötar.

Nej, nu ska jag servera lite frukost till dom små, hejdå ;)

Runt runt runt

Barnen är så söta, dom är så glada över det nya öppna stora köket så jag vet inte hur många varv dom sprungit runt matbordet och åkt race med sina bilar, just nu springer dom och skrattar långt ner i magen när dom ramlar på varandram den stora mjuka mattan dämpar många Felicia fall! Man blir glad själv, tror jag ska springa ett varv jag med ;)




I väntan på buss hem åt vi kex och drack vatten sittandes på en sten längs vägen, det är skönt med sol sa Loke, gullunge.

Vardagsglädje.

sovande princess

Jag har alltid sagt att jag aldrig ska kalla mina barn prins och prinsessa av just den anledningen att dom inte är det, dessutom anser jag inte allt riktiga prinsar och prinsessor är sötare än andra barn, inget speciellt med dom egentligen ändå kalla folk i vår omgivning Felicia för prinsessa och Loke ibland för prins, är det från sagoböcker där dom är lite extra fina hela tiden eller varför har man fått för sej att man är något extra då? Det enda dom har är väl pengar och fina kläder men det anser jag inte dom menar när dom kallar Felicia för prinsessa.

Hon sover iaf, min lilla tjej och jag dricker streamat vatten och lyssnar på lite musik, härligt!


Det perfekta huset!

i vårat område, här där vi bor är det inte många hus men hellre skulle vilja ha, jag tror utan att låta överlägsen att jag tror vi har ett av dom hus här med fräschast in och utsida. Dock finns det två hus som har rätt mycket högre klass än oss, har jag fått för mej iaf ;)

Så här är det , Erik har för över året sen börjat snackarätt mycket med en kille här med hans son, dom har träffats ute snackat om allt och inget tills en dag, när han frågar om dom får komma och kolla på vår syskonvagn för dom ska få en bebis i mitten av november och funderar på att köpa en sån, självklart säger Erik gästvänlig som han är, haha. Dom bestämmer att dom ska komma över någon kväll och efter det kommer min ångest, det såg ut som KAOS här hemma den dagen och tack vare det fick jag magisk ork och städade igenom hela huset, fick det rätt fint ändå... det går några dagar och sen en dag står jag i duschen och när jag kommer ut hör jag att de plingar på dörren, nej! tänker jag ;) har inga rena kläder på övervåningen, ingen borste, ingen mascara, inga smycken, INGENTING! Haha, vilken sits, hur som helst så lyckas jag på något sätt få mej iaf respektabel med blött oborstat hår och går nerför trappen, ser bara allt damm, haha.

Tar i hand, hej hej, Anna heter jag, HAHA.

Hur som helst så var dom jätte trevliga och trots att  vår vagn inte var särskilt ren funderade dom på att köpa en sån :P tomten såg ut som kaos, barnen hade inga kläder på sig när dom kom så Erik tog på dom de han hittade här nere och sen ut, varför är man aldrig klar och fin när man får sånna besök? kul att visa allting för första gången så ;) Deras lilla son lekte här en stund i vår lekstuga som loke vällt ner allting i ( haha, den brukar va städad) när något kan gå imot en kan ju lika gärna allt göra det eller hur ;P Aja, dom kanske har sett värre eller så har dom ett minne för livet :P

Jag visste redan att deras tomt är Jätte fin men ändå gick jag en liten omväg hem idag och gick förbi dom och hey, gräsmattan är helt felfri, ser ut som en film, inga leksaker på tomten, ingenting! ett fint parasol ihopfällt och innanför lyste fin inredning. Kunde inte låta bli att le när jag tänkte på våra dynor som legat ute flera dagar nu i regn och rusk, våran trasiga gräsmatta efter så mycket skit stått där efter renoveringen, allt virke och allt skit som ligger, alla miljoner leksaker som på något sätt förökar sig och mina sönderregnade blommor, Haha.

Om jag hade ork, om vi var gjorda av pengar kanske det skulle se annurlunda ut och visst, det är inte alltid det ser ut så hos oss heller men ändå :) Vi har iaf en gott luktade köttfärssås på spisen just nu och snart ska skatt hämtas hem och vi blir förenade igen, våran lilla familj :)

Onsdag förmiddag.

Efter uppstigning, frukost, lite mys framför tvn, duschning och påklädning tog vi bussen till dagis, lämnade lillkillen och sen har jag och lilla F varit hos Jessica och fått lyssna på ett "föredrag" om att starta eget, tjäna extrapengar eller ha som heltidsjobb, intressant! handlar om smink och hudvård så imorgon ska vi ses igen och då ska hon sminka oss och visa alla produkter vi isf ska sälja :)

På väg hem köpte vi med oss lunch så ska snart äta sen tänkte jag göra en köttfärssås så den är klar till middagen!

Hänt mycket.

Nu när jag tänker efter när jag senaste skrev i den här lilla bloggen slår det mej att det var i slutet av mej, slutet av maj, snart 3 månader sen, hela sommaren! Kommer aldrig komma ikapp här med det som hänt men lite bilder ska komma så fort jag laddat över kameran, har inte gjort det sen då så hoppas på lite bra bilder där i!

Efter kindergarden gick jag och la kids till Mio, loke såg en stund på film där som han brukar sen gick han och höll mej i handen så han inte skulle ha sönder något, stolt var jag när jag gick där med dom små och fast jag velade länge innan jag bestämde vilka vaser som skulle med hem var det inget gnäll eller tjaffs :)

Lokes dag hade blivit bra så fort jag gått, som väntat men ändå skönt att höra! Han hade lekt, cyklat på nya racer cyklarna som barnen kallade dom, ätit massor med korv och sovit inne på madrass. Det imponerade på mej då dom alltid sovit i vagnar och så första gången alla barn ska sova tillsammans i ett rum går det jätte bra, tänk om de vore så enkelt jämt att ändra på saker och ting :P Stod och tjuvtjikade på honom en stund när jag kom för det är så kul att se honom in action, han och två tjejkompisar stod på varsin pall och skulle tvätta händerna men när dom gjort det lekte dom doktor och gav varann glas med medicin och annat och skrattade hjärtligt, det gjorde mitt mammahjärta glatt efter en dag av saknad!

Han fick iaf bestämma mat så vi åt kyckling, sås, IKEA (haha, de är lite kul, Loke har nog varit lite för mycket på det stället och alltid fått äta strips så han trodde länga att stripes hette Ikea) nu säger han det mest på skoj men kul är det :) till det blev det wokgrönsaker.

Nu har Erik varit och köpt munkar, vi ska äta dom snart men först ska han göra klart det han gör, en hylla bakom hällen som man kan ha smått och gott på, tex mina nya vaser ;)

Tillbaka!

Så, nu är sommaren "över", igår började Erik jobba efter tre veckor härlig semester och idag lämnade jag och Felicia Loke på dagis för första gången på 8 veckor, en ledsen liten kille fick jag lämna och för första gången i hans dagis historia grät jag när jag gick därifrån, så hemskt!
Slutade han inte gråta när jag gick så skulle dom ringa och det har dom inte gjort, skönt ! Ska hämtas igen efter mellis, har 25 timmar på barnen i höst men ska bara ha dom 15 tror jag, saknar dom för mycket här hemma.

Sommaren har varit helt underbar, vi har jobbat i köket, vi har lagt golv och vi har bara varit VI. Åkte iväg en sväng och sen har vi varit hemma, sovit länge på mornarna, varit uppe halva nätterna, ätit gott, umgåtts med släkt och vänner, solat och badat!

Igår var vi och kollade på våran nya lilla familjemedlem, Erik slutade lite tidigare så han kunde följa med och ja, nu längtar vi :)

Efter dagis idag gick vi tjejer ner på stan och köpte oss en ny vagn och jag är KÄR, en city cross i nya färgen pink check, sååå snygg =) Felicia satt som en liten gudinna där i mot mej och vi pratade till hon somnade. Nu sover hon ute och jag har ätit lunch, var lat och köpte med mej en färdigrätt hem och vad jag mer köpte borde jag inte berätta, haha. Två munkar slank ner i väntan på bussen i solen, har aldrig köpt en munk så där men de va gott :P man känner sig bortskämd idag bara för att solen skiner efter veckor av regn!

RSS 2.0