bilder från helgen

image287

I fredags sken solen så fint igen så jag och barnen tog en promenad ner till sjön,

image288

Fri liten pojke !

image289

Åt lite frukt på en stoooor sten och såg ut på den fina utsikten

image290

image291

Skruttan somnade så vi gick vidare till en lekpark

image292

image293

Vi gungade, gungade gungbräda, åkte rutchkana, lekte i sanden m.m Mor och son kvalitetstid :)

image294

Alvslutade det hela med en välbehövlig glass innan Erik slutade sin halvdags jobb och mötte upp oss :)

image295

image296

image297

Vi gick till ännu en lekpark där Lokes kompis Tuva med farmor va så vi lekte med dom, skönt att prata med hennes farmor, hon har också fibro och med det har vi mycket att prata om ;)

image298

Erik och Loke åkte sen för att besikta bilen, vi tjejer skulle gå på stan med mötte på Veronika så det slutade med att vi gick dit istället, drack saft och snackade skit, passade på att ta kort på blomman hon fick av mej och Jessica på torsdagskvällen också, den var förövrigt riktigt lyckad. Fick ett sms av Veronika på kvällen som löd :

Hej tjejer! Tack så jättemycket för en trevlig fika och mycket skratt :) Och ett stort tack för en helt underbar blombukett. Ni är för goa! Ni båda livar upp en så annars tråkig vardag.. hoppas vi kan synas på onsdag!? Stora och varma kramar till två helt underbara tjejer :)

Ja jag kunde inte säga det bättre själv, vi hade kul =)

image299

image300

Vi åkte sen upp till knutby torg för att leta present till farmor då vi också kände att magarna våra var hungriga så vi åt varsin hamburgare medan barnen åt korv, härliga sommar!

image301

Loke fattar inte riktigt grejen och ville gärna berätta för farmor vad det var i paketet, vi kunde inte komma på något så det slutade med att Loke fick fria händer och jag tror hon blev jätte glad, haha, av en hund som både dansade och sov, ;)


image302

image303

Loke älskade den iaf och sen låg dom där på golvet och härmade varann, sötisar.

image304

Farfar och Felicia = Kärlek :)

image305

image306

Frukosten lördag morgon, gott med färsk frukt och smootie, efter det blev det utelek och grabbsen snickrade lite till Loke började snacka om att han ville åka till Linn i Örebro och vi började fundera, ja varför inte? Vi var verkligen i behov av att komma bort så vi packade lite kläder och åkte vid ett, barnen var snälla hela vägen dit och vi behövde inte stanna mer än för att äta. Tyvärr glömde vi såklart kameran i all hast men Linn har jätte fina bilder så hon ska skicka till mej sen får ni se :)

Vår helg blev lång och innehöll en massa kul, ibland räcker det med att inte åka så långt för att känna att man varit på semester och har ny kraft!

image307

image308

Barnen igår i väntan på bussen på väg från stan, Loke kommer direkt från dagis :)

Bror 24 år!

Idag fyller min älskade broder år, det ska firas med paket och fika där ikväll :)

Jag vet, har varit urusel på att uppdatera men helgen sprang förbi, vi var på road trip lördag till söndag sen har jag varit dålig sen dess så har varit halvt sängliggande.

Fick reda på igår att vårat kök kommer på söndag halv elva, nu börjar det hända saker minsann =) Kul! Mycket jobb men resultatet kommer vara värt det, nu ska dom roliga sakerna som golv och kakel bestämmas så en tripp till en sån affär måste det bli inom kort!

Igår sov jag och F till 10.15 och idag låg vi och drog oss till 10, ändå är jag seg som en liten röd godisråtta ;) Usch för sån här trötthet... får inget gjort.


Crocs

Ser ni bilden på min pappa och Loke? Han har där sina crocs på sig, fick två små (ja jag vet dom har nå fint namn men jag kommer inte på vad) figurer av mej till dom igår, en bil (blixten) och en gul fisk, tror ni dom blev populära? Jodå. Han hade dom från då, hela kvällen, han duschade med dom, han la sig med dom, han sov i dom, han har haft dom hela dagen och ja, nu sover han med dom igen, undra när vi kommer få ta av dom ;)

image286

Sovande små skor


Städat?

icke mycket, huvudvärken vägrar släppa, vek iaf ordning all tvätt så nu är tvättstugan klar vilket lättar lite men värken jag fick i kroppen efter det är inte att leka med, kanske lika bra att inse, jag har en sjukdom.

Har lekt lite med barnen, sett hur Felicia dragit ut alla dvd filmer utan att jag orkade stoppa henne så nu är vardagsrummet ett hav av filmer, mycket uppskattat av barnen, Felicia simmar runt och Loke byter film hela tiden ;) Nu sover dom och jag ska äta en macka.

Det här med att äta bra. Jag tror jag är en av dom sämsta i världen på att äta bra, helt seriöst, godis, godis, godis, lite middag och sen godis igen, så brukar mina dagar se ut. Om jag inte är iväg, då slinker det ner en baguett eller nå annat ypperligt nyttigt ;)

Jag är inte en sån som bryr mej om vikt eller nå annat tråkigt så det här har passat mej bra, min mamma, mormor , systrar och kusiner, pappa också faktiskt är så där äckligt rädda för att bli tjocka, tycker dom är tjocka hela tiden och jag orkar inte ens bry mej längre, banta och träna sönder er, jag orkar inte bry mej, om man tycker det är roligare än att äta så visst. Åter till mej

problemet jag har fått är bara att jag förätit mej på allt det goda, jag tycker inte längre det är så gott, TRÅKIGT är det men i helgen bestämde jag mej för att börja äta bra, sluta med sötsaker och kolla om alla har rätt med att "Anna, du kommer må så mycket bättre, huvudvärken kommer inte vara lika hemskt om du äter bättre" Upp till bevis. Här har ätits bra frukost, fil, banan, m,m förmiddagsfika med grov macka med skinka och lite frukt till det, bara druckit vatten, ätit lunch , mellanmål och middag och på kvällen frukt. Visst rätt gott mycket av det men har jag mått bättre? Inte någonting faktistk.

Igår därimot när vi var till sjukhuset så när vi kom ner igen och jag såg pressbyrån där på danderyd och deras lösgodis så kunde jag inte hålla mej, fick sånt jävla sug ;) så plockade på mej, surt, salt och choklad... åt lite men såg ingen njutning i det, eller jo medan ajg åt men inte sen :P ficknågot "ha begär" bara för att jag inte ätit sen i lördags haha rekord för mej så vi stannade på donken och köpte mjukglass på väg hem. Varför? Jag är ju inte ens förtjust i det men bara för att "jag fick" liksom.

Läskigt för att det var precis så här det var när jag precis som resten av min familj levde med en skräck att bli tjock att fick man så åt man. Sen mådde man dåligt efteråt. Way? usch nej, ät och var glad, det är som jag och Jessica säger, vi lever idag och inte imorgon och choklad är gott :D

Nu ska jag ta mej en macka, måste fylla på mina förråd snart igen, kanske går och handlar på väg hem ikväll, 'är sugen på philadelphia feta , till det ska jag nog skära upp lite färsk ananas och kvällen är räddad. The problem är bara att jag kommer komma hem proppmätt efter att ha fikat tårta med brudarna så det hela kanske kommer utspela sig imorgon kväll, sugen är jag ju iaf :P

image281

Lillsjuklingen tisdag kväll...

image282

Myser med sin bästa vän
image283

Morfar hämtade Loke igår på dagis och det var populärt må jag säga :)

image284

Felicia orkade hålla igång några minuter hon också, idag är hon bättre tack och lov!
image285

Smootie, barnen fick ju också varsin och härliga kort hade jag kunnat få på dom, Felicia var riktigt fin runt munnen, haha, dom bara njöt men jag kunde inte ta kort, hade fullt upp att inte få blått på mattan ;)

Min önskan

Min önskan för dagen är att min migränliknande huvudvärk ska släppa. Jag vill städa!! Det behövs verkligen och nu är det inte bara jag som mår dåligt över det... Erik har sagt varje morgon så länge jag nu kan minnas att "ikväll ska jag orka städa" och sen kommer kvällen och han är lika slut som jag... dvs bara lite plockning, aldrig en riktig städning.

Han är helt slut ... tycker så synd om honom, inatt sov jag på en madrass i Felicias rum för att kunna stoppa i nappen och fixa om det skulle behövas, det är alltid han som gör det men jag kände att han verkligen behövde en hel natts sömn och eftersom jag inte klarar att resa mej hastigt nattetid var den här lösningen bäst och shit va skönt jag sov ;P allvarligt, ska sova där inatt med :)

Men tänk om jag nu orkade börja städa, så det är så där hemtrevligt fint och luktar cirtron när han kommer, jag tror nästan han skulle börja gråta av lycka om jag gjorde det därför VILL jag verkligen men orkeslösheten och huvudvärken sätter verkligen stopp...


Jag har försökt med allt, åt en stor tallrik fil med banan, hårt bröd och russin när vi gick upp vid åtta, tagit tabletter, druckit, tagit lite frisk luft och nu druckit en stor kall smottie med en hel massa bär tillsammans med barnen. Loke älskar det!! Han fick vara hemma idag, var så trött imorse och somnade sent igår kväll så jag kunde inte lämna bort honom. Nej en kvalitetsdag hemma får det bli.

Ikväll ska jag iväg med tjejerna, det ska bli skoj! ska möta upp Jessica en timme innan så vi hinner köpa en blomma till Veronika :)


sover

just nu , medan jag skriver med en hand sover Felicia här i mitt knä och det är alldeles för mysigt för att jag ska kunna lägga henne i sängen (dock lite tungt ;) ) Erik och Loke är på apoteket och så skulle dom handla hem lite gott :)

doktorn gick bra, eller bra och bra, dubbelsidig öroninflammation men söndervärkt trummhinna på höger öra, inte konstigt hon har ont! Mamma skussade mig sen upp till Loke så han fick åka hem en timme tidigare så sen har vi haft mys framför filmer till felicia vakna och erik kom hem med pizza. en tacksam mat en dag som denna.


jag har ångest, det behövs verkligen städas men jag har ingen ork... flimmrar för ögonen när jag står upp, icke bra...


imorgon ska ´jag till doktorn i danderyd, spännande :)

Sprucken trumhinna

Jag tror nästan Felicias trumhinna sprack tidigare idag, hon skrek, skrek, skrek och sen började det rinna var ur örat. Gumman...

Haha, hon bajsade just ner sig så var tur att vi hade några minuter extra hemma så nu är hon nybadad med rena kläder och inte alls lika skitig i ansiktet som tidigare ;)


Lite jobbigt när hon har varit så här ledsen för hon har aldrig förut varit det... två gånger har hon egentligen varit sjuk, först tre dagars febern och då gjorde hon inte annat än sov, sov och sov. Sa inte ett knyst.

Sen någon konstig magsjuka hon och Loke hade och den tillbringade dom också helt sovande utan minsta gnäll så ja, jag är ovan.

Spöregn

Här skulle man precis ta sig till doktorn och vad ser man då när man tittar ut? Jo SPÖREGN!! kul. Mamma är ledig så hon skjussar oss bort så det löser sig iaf... skönt. Jag har ingen lust att gå i regn och Felicia är ju inte direkt pigg. Fick se ett första leende sen igår eller var det i förrgår? nyss iaf, tryckte i henne både alvedon och ipren så nu kryper hon runt lite med sin snutte och pratar med golvet :P

En ledsen trött tjej.

Igår kväll när vi kom från stan somnade Felicia i Eriks famn när han gick runt med henne (ett stort bevis på att hon är sjuk) haha, vi har som sagt aldrig kunnat söva henne så. Hon sov då mellan 17.15-18.00 , vaknade sen ledsen och var det till hon fick sova igen lite innan sju... Till våran stora förvåning och glädje sov hon sen hela natten, var upp några gånger (erik) stoppade i nappen, gav alvedon och lite välling men honvaknade aldrig riktigt.

Imorse sov hon som sagt till och från till halv nio, sen igen vid tio när jag duschat... Hon vaknade efter kanske en halvtimme ledsen och var sen ledsen till jag fick henne att somna i min famn nu igen och nu ligger hon i sin säng, hoppas på att hon får sova en stund nu för hon behöver verkligen det. Nu är hon mätt och har alvedon i kroppen så hoppas hon kan slappna av lite... jobbigt att vara sjuk..

Själv börjar jag bli hungrig trots att jag åt fil med banan till frukost, kanske en macka nu? Är så skönt klädd, efter dusch och sminkning tog jag på mej myskläderna igen, Älskar att göra så, då när man ska iväg är det bara att dra på sig jeans och sen är man klar, lovely =) Dom ligger förövrigt i tvättmaskinen så hoppas dom hinner torka innan ett, haha, smart som man är slänger man i alla jeans i samma maskin ;) Men men, annars blir det legging och kjol, funkar också ! :)

mitt lilla knytte

Mitt lilla knytte mår inte alls bra, idag vaknade hon lika het som igår och somnade om i våran säng när jag bar in henne (har aldrig hänt) sov där lite oroligt någon timme till... Har ringt doktorn så vi ska vara där kvart över ett, tror på öroninflammation då hon tar sig för öronen och gråter hela tiden... nu sover hon sittandes i vagnen...

Igår som jag trodde skulle bli en seg hemmadag blev helt plötsligt en great dag då en ängel vid namn Karin kom och överraskade redan kl elva :D hon har nyckel hit så hon bara öppnade medan jag och Loke såg på tv och han bara "va nu??" "pappa??" haha, inte alls rätt tid för pappa att komma och sen var det ju inte han heller =) Hon lagade lunch åt oss, sill och potatis, ägg och majonäs, sommargott! Tog sen varsin vagn och åkte mot staden där det ena och andra fixades, en massa nyttiga ärenden hade vi, inga affärer icke, vuxna kände vi oss allt ;) körskolan är nu klar och handläggarkurs sker den 10 juni, sen är det bara att börja köra :)

Såg små and ungar simma i rad, sånt kan man bli svag för, så söta.

Barnen var duktiga på stan trots feber, inget gnäll alls, Loke gick nästan hela tiden själv och höll i vagnen och inne på synsam där vi gjorde ögonkoll lekte han lite försiktigt med sakerna där bara.

Lite mat handlades och sen en väntan på buss en halvtimme, drygt men vi hade varit tillkarin en sväng och hämtat en bok så vi knaprade riskakor, dansade med lokes dockor han hade med och försökte roa en mycket dålig felicia...!

Karp stannade på middag och sen även kvällsmys med klementiner och vindruvor, Erik var ute och fixade i förrådet, han ska göra helrokad där ute, impad över att han orkar!!

Om en vecka kommer vårat kök, lite längre kanske men jag har fortfarande inte ens förstått att vi ska göra allt det där så snart måste vi börja packa ner hela det gamla, rensa saker och fixa. MYCKET att göra...

Idag skulle vi ha träffat Jessica på dagen och sen firat Veronika på kvällen men sjukdomar kom imellan så nu blir det doktorn vid ett och sen utvecklingsamtal på dagis när Loke ska hämtas, sånt är kul tycker jag :)


Uppdatering.

Nu så, Felicia sover, jag orkar inte göra något för hemmet och Loke är nöjd framför tvn, dags för uppdatering.

Torsdags : Efter en mycket givande och trevlig, mysig fibro träff med fika gick jag ut och upptäckte att solen tittat fram, glad gick jag upp till dagis och hämtade där min lilla kotte! Berättade att vi skulle hem till Tyra så då sprang han hela vägen dit, så glad, Tyra är en liten favorit just nu, hon har ju så mycket roliga leksaker :) Vi hamnade i lekrummet och snackade strunt medan barnen lekte och glömde helt bort tiden så när vi kollade på kl var den tio i fyra så var bara att skynda skynda skynda upp till dagis igen :) Erik och Peter hade kommit lite innan oss och jagkan inte säga annat än kvällen var riktigt lyckad :) Glada barn, god mat (hade med oss sallad från pizzerian) trevligt sällskap ( delade bord med Jessica, Peter, Veronika och Danai så det var mer som att träffa kompisar än ha vårfest på dagis) mycket skratt med andra ord :) Personalen var utklädda till pippi och hennes små kompisar och till fika bjöds den bakelser med grädde och färska jordgubbar, lyx :)

image271

Felicia var en liten sjörövare :)

image272

Loke äter efterrätt :)

image273

Åh va Jessica kommer älska mej för jag lagt ut den här bilden ;)

I Fredags : Morgonen började med BVC , tog spruta på Felicia, vägde och mätte. Hon är numera en kicka på nästan 10 kg och 75 cm lång :) Förövrigt 13 månader i lördags och Loke blev 2.5 igår, tiden går alltså. Barnen fick ett varsit klistermärke och Annmari blev helt impad när Loke sa "tack så mycket" och log som han fått en stor leksak, hon tyckte alla barn nu för tiden är så otacksamma för allt och får allt för mycket saker hela tiden. Kul att höra. Det där klistermärket skulle sen hänga med hela dagen =)
Åt frukost på hörnan sen, fredagslyx :) Mackor, god dricka och lite fika, mys. Loke åt upp nästan hela min biskvi, bara för att retas med mej, oooh goood sa han hela tiden ungefär :P

Mätta i magen och Felicia glad efter att ha sovit medan vi åt gick vi sen och tog kort hos Anna, fick se dom hon tagit förut och dom var jätte fina så nu längtar jag till dom hänger på väggen här hemma!

Hem sen och jag var så trött så Erik åkte med barnen till råda och jag sov några timmar... Dom hade haft det kul . Loke älskar att vara där men när dom kom hem tog vi oss samman och åkte och hämtade Anna på stationen, ååh va kul att se henne, saknat ju :) Vi for vidare och handlade oss en hel massa gott på willys och sen vidare hem och lagade till tacos! Gotti. På kvällen var Erik iväg och jagade och jag och Anna myste oss ner framför tvn, snackade som vanligt så vi missade allt och skrattade gott åt berg flyttar in, underbara program. Härlig kväll.

I lördags : Kände vi för en riktigt vitamin kick frukost, vädret var mulet och regnigt och vi bestämde oss för att bara njuta av det hela =)

image274'image275

Medan Anna morgonmyste med barnen åkte jag och Erik för att köpa färsk bröd och annat gott.

image276

Härlig frukost :)

Karin kom förbi och överraskade så hon fick smaka hon också :) Hon, Anna och Loke bakade sen en kladdkaka och Ingegerd kom förbi och åt lunch och fikade, tacos rester :D

Loke följde sen med henne och Anna ut till råda igen och det blev lugna gatan här hemma helt plötsligt, Felicia somnade också så sen låg vi i soffan, snackade skit och åt ananas och drack cola, lovely lördag.

På kvällen blev vi bjudna på mat i marjum, lax (MUMS) med romsås, potatis och en god sallad, jag åt till jag skulle spricka och ångrade mej allt lite när det sen bjöds nybakad varm raberber paj, den gjorde du bra Anna :D Såg på sommarkrysset, hur härligt är det inte på en skala att det har börjat igen?? Åt ost och kex med vindruvor och i bilen hem sen funderade jag serigöst på om jag skulle klara mej att ta mej från bilen in pga av hur mätt jag var, haha.

Igår söndag : Lite delad dag, söndagsfrukost med familjen och sen åkte jag med mamma och Karin till täby för shopping, när hände det sist? I dont know. När jag åkte stod Erik och Loke och bakade hallongrottor, jag älskar min familj så mycket ! dom hade sen haft fikagäster eftersom Erik hade namsdag och sen hade dom gjort ett besök till badhuset! 
Vi därimot njöt av en god lunch, spätta åt jag =) Sen handlades det så nu har både jag och Karin klänningar, skor och smycken till studenten, skönt :D tack mamma för allt!! Felicia fick ett par skinn sandaler från kavat av mamma, så äkta "flick sandaler" sött. När allt på listan var shoppat belönades vi med fika, en bra dag med andra ord =) hade tänkt gå på bio men gick ingen bra... Jag och Erik ska därimot gå till helgen på flyga drake (ser fram imot)

Mamma följde med hit en stund sen, Erik hade lagat en mmm, god, vildsvinsgryta så vi bjöd henne på mat som avslut på denna helg.

Och vilken helg sen, jag älskar verkligen helgerna och den här har kännts lite extra lång och det är ju inte fel!

image277

image278

image279

image280

Det blir så fina bilder när man tar i badhus, tack Anna för den här helgen!




Två sjuka,

små barn. Idag vaknade jag med två små varma, vi låg i sängen rätt länge, barnen somnade till och från och var inte sig själva någonstans... tog temp och det visade sig att jag inte hade fel. Felicia hade 39.9 och Loke 39.6. Stackarna. Nu har dom fått ipren och även fått i sig välling så lite piggare är dom allt men alla våra planer för dagen var bara att ställa in, det enda som ska göras är i eftermiddag, då ska dom bäddas ner i vagnen iaf för jag ska möta upp Karin på stan och fixa alla papper inför körkort och boka handledarkurs för här ska tas körkort :D

Barnen kommer med andra ord inte behöva byta förskola utan kan gå kvar på skogens och jag kan skjussa dom dit, lovely =)

Igår,

på fibro gruppen pratade vi om familjeliv, partner, barn och föräldrar, ett väldigt brett ämne som jag tror vi alla skulle kunna sitta och prata om i timmar, dygn, kanske månader!? Hur som helst gick jag därifrån med en känsla av samhörighet, en känsla av att hittat ärliga, riktiga, trogna vänner som inte kommer göra något imot mej, som inte kommer såra mej så fort dom får tillfälle. Ett par vänner som jag kan berätta allt för som jag känner även om det är svårt. Tack för att ni finns...! Det rann en tår ner för min kind när jag gick mot dagis, av glädje och av sorg. Dubbelt verkligen. Finns så mycket jag skulle kunna skriva men jag har inte tiden, tänkte ta det i ett senare inlägg men det är några saker jag tycker ni kan tänka på , ni som läst.

För det mesta är jag glad, positiv och ambitiös.
Ofta ser jag piggare ut än vad jag är.
Min sjukdom syns ju inte utanpå. Jag lider av att inte orka som förr och av att möta en oförstående omgivning.
Det är svårt att bli betraktad som lat och inbillningssjuk.
Men smärtan finns där och gör mej till en viss del handikappad.
Smärtan förvärras av missförstånd och socialt " tryck"

Så snälla ni, tryck inte ner mej, jag gör så gott jag kan, alltid.


Tyck om mej mest när jag förtjänar det minst för det är då jag behöver det mest.


Ta gärna kontakt med mej , fråga mej och jag skall försöka förklara hur jag känner det.


I vår familj,

Är det alltid Erik som går upp med barnen om båda vi är hemma, alltid alltid. Anledningen fastän han är så trött att han ofta blöder näsblod är att han vägrar låta mej gå upp för att jag har så ont morgontid. Jätte gulligt verkligen men det ger mej ett stort berg av dåligt samvete varje morgon jag ligger kvar och vet hur trött han är... Så varje kväll innan vi är hemma båda två tänker jag att "imorgon, då ska jag gå upp, innan han ens hinner vakna" men sen likförbannat på morgonen mår jag så dåligt så då klarar jag inte av det och han går upp iaf...

Men idag, igår somnade jag före åtta (skriver om gårdagen senare) så imorse när Felicia vaknade vid halv sju var jag inte allt för trött, jag trippade upp och hittade Erik sovande i Lokes säng, så sött, han hade lagt sig där efter att tagit ur felicia ur sin säng när hon vaknade. Jag tog ner henne och duschade, sen har Loke hunnit vakna och dom är nu fotograf klädda, tänkte låta Erik sova till åtta eftersom vi måste åka sen men nu vaknade han själv hörde jag :) Jag känner mej nu ett uns gladare efter att ha låtit honom sova iaf och faktiskt så gör det mest ont i sängen, man måste komma upp, konstigt nog lär man sig det aldrig.


Nej, nu måste jag också klä på mej klart sen åker vi. Ha en bra dag alla!

Felicia

Idag har lilltjejen nya jeans på sig, rätt söt om jag får säga det själv!

Vårfest

Idag när jag varit på fibrogruppen ska vi träffa upp karin en sväng, oh gosh jag längtar :) Saknar även dej Anna men du skulle ju komma imorgon, skoj! och Linn, men snart är maj slut och sommaren kan börja, hur lovely är inte det? iaf, då ska vi gå och köpa lite matsäck och sen gå tillbaka till förskolan igen där vårfest ska hållas :D Loke ska va en liten sjörövare, gör det enkelt för oss, han får ha sin sjörövartshirt över jackan och en skarf runt huvudet, söt kommer han nog bli iaf =)


Trevlig flickvän och mamma?

Erik måste verkligen tyckt våran tv mys kväll blev lyckad igår kväll för visst låg jag hela tiden i soffan (brukar alltid springa upp i var eviga paus för att fixa med något, tvätt, plock, you name it) men dessvärre sov jag, haha. Somnade innan bolibompa tagit slut och vaknade av att Erik försiktigt klappade mej lite på axeln och viskade lite snällt "vill du ha något? ska jag åka och köpa nå gott?" nej jag vill SOVA!! haha, trevlig ;) nästa gång han väckte mej var för att fråga om en golv ide han fått som han verkligen var kär i och jag lagom faschinerad över :P han hade sutttit hela kvällen och letat golv, mätt hela undervåningen och fixat :) 

Jag vaknade iaf till lite för att se slutet på rent hus och typ spy av trötthet när jag såg all smuts och sen orkade jag mej igenom hela barnmorskorna innan det var bums i säng !

Idag är det torsdag, Felicia vaknade jätte tidigt, kl 7 och jag var då mer död än levande så först fick hon leka i vår säng och när de blev för läskigt förflyttade jag mej till lokes säng där jag kunde fortsätta halvsova medan hon lekte där inne på golvet. Kom inte upp förrän 20 i nio och nu är man nyduschad och klar, mer människa än på länge =) Mitt enda problem nu är att hon somnade medan jag duschade och jag Måste väcka henne snart fastän det är det värsta jag vet, att väcka småbarn alltså för jag ska ju på fibrogruppen kl 12 och har ingen barnvakt så vore ekseptionelt (haha, stavas?) om hon sov DÅ :p Är det något man lärt sig som mamma är att man inte kan styra över sånt, någon som håller med!?


Idag

Mezzade Erik mej och skrev att han längtade efter mej, att de va skit på jobbet och att han ville till oss =) Jag kände detsamma när jag upptäckte att de regnade när jag väl kom ut!! tråkigaste vädret, great och mysigt om man är inne men njae annars vette tusan.

Och den där efterlängtade ost och skink baguetten blev inte vad jag längtat efter, ni vet, jag hade längtat efter en sån där riktig cafe baguett med smör, ost, skinka och så lite annat som möjligt ;) men så gick jag till frankies där jag fick en mörk baguett utan smör, med lite olja, sallad, tomat, paprika , ost och hållsta skinka samt en hel del peppar. Verkligen jätte god om man varit ute efter en sån :P

Åt den på thermotech då det regnade och där va vi till Loke hämtades, åt godis på väg dit, sura kastanjer eller va heter dom? Hur som helst är jag löjlig när jag sånna äter, ska alltid ha dom i fickan så jag inte ser vilka jag tar och sen ska två tas åt gången och sen blir jag löjligt glad om jag får två i samma färg, särskilt om det är rosa, haha.

Letade lite febrilt efter Felicias snutte sen på väg till coop, det här med snutte alltså, jätte gulligt men rätt jobbigt, alltid två saker man ska ha med sig, glömmer man så blir det inte populärt ;) Iaf, redan på bb så märkte vi att hon sov bäst när hon hade en filt över huvudet så så började det, hon skulle alltid ha en stor filt rakt över ansiktet, problemet var bara att de blev varmare och varmare ute så det kändes dumt att ha så varmt på henne, hon svettades och jag var rädd att hon skulle sluta andas så när hon var 1-2 månader inhandlades den första riktiga "snutten" en rosa katt. Mycket omtyckt. Sen dess har bara dom funkat. Köpte även en gul kanin några månader senare då man faktiskt måste kunna tvätta en då och då :P När vi var på underbara barn mässan broderade vi Felicia på den rosa och den blev så fin, nött och mysig. Efter ännu några månader köpte vi även en kossa och i samma veva ungefär försvann den gula kaninen helt obemärkt bort, vet inte ens när det hände.
Det tråkigaste i denna lilla historia var för några veckor sen då den "riktiga" snutten försvann, den med hennes namn, någonstans hemifrån och ner på stan tappades den ur vagnen och som vi LETAT. jag vet inte hur många gånger jag gått den vägen sen dess, synat vägkanten och letat men icke. VEM TAR EN SÅN?? Personligare sak är väl svår att hitta? Vi blev så ledsna båda två, eller tre, Felicia saknar den också, den var så nött och mysig ju, hade velat spara den till hon blev stor eftersom den liksom var originalet...
Köpte oss en ny rosa, inte alls samma sak men nu hade vi ju helt plötsligt bara en, kossan. Och igår tappade hon alltså den så nu har vi en igen. Jag förstår inte. Jag gick samma väg tillbaka efter kanske en 15 min efter tappandet och den var inte där? vem tar en sån sak och varför? Idag hittade jag på vägen en annan snutte, hängde upp den i bra höjd så den syntes, inte tusan tog jag hem den och tvättade den åt felicia iaf. Hemska tanke.

Nu har vi alltså en igen, kul. Får köpa några nya men det är tråkigt för det är dom gamla som är mest populära och som är "hon" liksom.

Aja, mycket blev det om det.

Hanlade oss lite mat på coop och willys och tog sen bussen hem där vi träffade Helena och Maja, kul att prata med henne, Loke har pratat om dom sen dess, han tyckte hon var så snäll som hjälpte mej ner med vagnen från bussen. Ska faan skriva en insändare till tidningen, att använda bussar med trappsteg när det är så mycket barnvagnar, vem fick den iden? brukar ju gå bra men den här vagnen är inte så lätt , särskilt inte när man har syskondelen på :)

Nog om klagomål, nu är vi mätta av pasta och stekt falukorv, nu väntas bolibompa och sen sängen för dom små och tv kväll för oss, myýs.

Vad var det jag sa?

Min blogg fungerar dom dagar jag bara är hemma?

Har nu bestämt mej, tar bussen ner nu kvart över, går och köper en macka till mej själv ;) och sen går vi upp till coop, måste nämligen ta kort på mej själv för mitt id har gått ut och det känns inte jätte kul att göra det själv med två barn... då kan vi handla och sånt också innan Loke hämtas så är det bara att gå hem sen, SKÖNT!

Frågan är nu bara hur jag ska orka ta mej iväg. känns rätt jobbigt.

Läste nyss att försäkringskassan ska börja läsa bloggar för att komma åt fuskare. Det här gör mej både glad (det är ju bra om dom hittar dom som fuskar) men samtidigt lite rädd. Jag är ju rätt dubbel.

Visst , jag är glad många dagar, eller glad, ja jag är glad medan jag gör saker, är med folk jag tycker om och sånt men jag har ONT dessutom men hur KUL skulle det vara att bara BLOGGA om det? Vem skulle då orka läsa? jag orkar ju knappt med mej själv vissa dagar. Jag lever inget lyxliv, jag lever med ständig smärta och ett stort bagage att bära på men ska inte jag få gå till parken och leka med mina barn för det?

Fryser

Jag har fortfarande lite feber, fryser som en dåre och känner för att sova mer än något annat. Blir nog en så där läskigt tidig kväll ikväll också känns det som. Skulle kunna somna nu om jag fick.

Imorgon kväll är det vårfest på förskolan, ska bli kul, barnen ska vara lite utklädda och det blir fika och träff  med alla andra föräldrar, kul att man känner nästan alla så det blir mer som en träff med kompisar.

Nej, sjukt sugen på ost och skink baguette, funderar serigöst på att ta bussen ner på stan någon timme innan Loke ska hämtas, köpa mej en sån och sen äta den på väg till honom, haha. Men jag blir sjukt sugen på saker och då går det inte över förrän jag hade det jag vill ha i munnen, någon som känner igen sej!?

Efter hämtning blir det en tripp till coop för att försöka hitta 1. Felicias snutte hon måste ha tappat igår och 2. En ny almenacka till mej. Dumt att köpa nu när året har gått halvvägs men behöver man så behöver man. Som det är nu ligger jag vaken nattetid för att försöka komma ihåg alla tider.  Man är ju inte ensam längre, två barn med respektiva tider som ska kommas ihåg också, icke lätt för min annars fulla hjärna :p

jag bjuder

På en bild från i måndags kväll efter middagen. Barnen i matchande kläder till på köpet :)

image265

image266

image267

Härlig sommarbild från färsna i helgen!

image268

Parken i fredags, dom har så kul tillsammansimage269

Yeiii

image270

Jag och barnen, ser ni hur lika stora dom börjar bli :)

Ibland slår det mej.

Saker, som igår, först på morgonen var jag och lilla F upp på patientkontoret på sjukhuset för att fixa mitt frikort, framför mej i kön är en gammal gammal tant med svår lunginflammation, hon orkar knappt prata och behöver stol att sitta på för att orka prata med henne i kassan. Framför mej står också en man i kanske 40-45 års åldern, jag vet vem han är och bilden jag hade av honom är snäll och hjälpsam men det som irriterar mej så öronen blir röda ;) är att den stackars tanten får bära stolen SJÄLV fram till kassan, varför hjälper ingen henne? jag hade lite svårt, hann inte fram och bar redan på Felicia. Sen när hon ska gå så säger hon, jag bor på esplanaden men jag vet inte om jag klarar mej hem, ETT STORT ROP PÅ HJÄLP!! Med andra ord. Jag vet att mannen framför har körkort, jag vet att han kommer med bil men varför i hela världen klämmer han inte ur sig, Jag skjussar dig hem, det är enda på vägen dit jag ska??? varför? Jag hade nästan lust att säga det åt honom, sitt ner gumman, han kan säkert skjussa dej hem sen. VAd skulle jag göra? ta henne i vagnen? jag har ju faktiskt en dubbel? hör ni ironin.

Jag ångrade mej sen hela dagen att jag inte ringde en taxi åt henne, jag hade kunnat betala, stackars människa.

Nästa sak som slog mej var igår eftermiddag, barnen lekte ute och jag satt på trappen och skulle bara ringa försäkringskassan en snabbis, haha trodde jag ja. Du har plats 56 i kön!! yeei va kul. Därimot trappades det ju ner och rätt som det var va jag på 36 i kön, sen 34 och sen säger tanten " du har plats 36 i kön" Hallo?? hur gick det till? ibland undrar man.
Att barnen lekte som änglar under alla nummer och sen började gråta när jag kom till du har plats nummer 1 är ju en annan historia ;)

Duktig.

Nu när Felicia sover har jag fått känna mej lite duktig, förskoleplats papprena är nu ifyllda och väntar bara på brevlådan (barnen ska byta förskola till hösten och kommer börja här i solbacka) blandade känslor när det gäller det, kommer gråta när vi säger hejdå till Lokes personal han har nu, underbara människor.

har även skrivit ett litet brev och skickat iväg papper så jag kommer få frikort hemskickat på posten, skönt att få saker gjorda. Ska nu skriva om Lokes sommartider så han får vara hemma hela sommaren och sen gå till brevlådan och kolla om jag fått papper från försäkringskassan så jag kan fylla i dom också.

Mycket papperarbete som måste hinnas med, har en hel lista här så nog rätt bra att jag är hemma idag.


Veronika 25 år!!

I måndags fyllde min älskade vän Veronika 25 år! Stora tjejen nu :) Det ska firas, någon kväll i nästa vecka ska jag och Jessica bjuda henne på tårta, kaffe och kaka på stads caafeet när barnen ska sova, detta underbara cafe har öppet till åtta på kvällarna, kan det bli mer lovely?

En hel kväll, helt själva utan barn, endast till för att snacka om livets alla delar ;)

Kärlek.

Det här med vardagsglädje.

Imorse när jag kom upp, trött och lätt illamående märker jag när jag ska slänga en blöja att blöjhinken är tömd, när jag skulle slänga en tops att hinken på toaletten var tömd, när jag skulle slänga något i köket att det var tömt där också, Erik har alltså imorse vid sex tiden sprungit runt och tömt alla sophinkar, uppe som nere bara för att sopbilen kommer idag.

Bara att han tänker på det och att han dessutom gör det fastän han har bråttom till jobbet gör mej varm.

Kärlek.

Igår pratade jag Jessica och Lina mycket om det här med kärleksförklaringar i förhållandet, dom var inte riktigt nöjda, jag sa inte så mycket, vad ska jag säga? Erik säger flera gånger per dag hur mycket jag betyder för honom, hur mycket han älskar mej och så vidare. Flera mezz om dagen talar om för mej att jag är duktig, att jag är en bra mamma, att han saknar mej osv. Äkta kärlek.


Det här med att blogga.

Jag Älskar att blogga, det jag inte älskar och som är det tråkiga är att jag inte har Tiden som behövs.

När jag sitter och här kollar igenom lite av det jag skrivit så slås jag av att de är dom dagar jag är hemma, har lite tråkigt eller inte gör något särskilt som är nerskriva, restrerande dagar, när jag gör roliga saker, träffar kompisar och kommer hem lagom till att laga middag och resten av kvällen går till barnen, handla eller hälsa på någon , dom dagarna finns inte här, dom dagar jag har det kul.

Lite tråkigt. Som helgen nu, kanon helg, grillat stod på menyn middag som lunch, vi och barnen premiär badade i poolen hos mamma och pappa, Felicia älskade det verkligen, skulle i , i , i  och i igen :) Vi lekte där, gick promenad och kollade på hästarna, var en sväng på stan, var till färsna, hade picknick och kollade på djuren, träffade lite kompisar, hade en bra helg helt enkelt! många fina kort finns men badkorten har mamma i sin kamera så det får vänta till jag kommer dit nästa gång :) just det, var ut till maja och artur hela fredageftermiddagen också och den förmiddagen gick till att hälsa på Linda som praktiserar på zoo, barnen älskade verkligen alla djur och Felicia kunde stå hur länge som helst och titta på akvariumena... Sen fick hon lunch på torget medan Loke kollade och lekte med vattnet vid grodfontänen, avslutade det hela med lunch picknick i parken där vi träffade på Emma och Emil och lekte med dom.

Sånt där, som kallas livet, sånt finns inte mycket i min blogg och det känns lite tråkigt då det just är det däroch inte mina hemma dagar som är Jag.

I måndags var vi på unga föräldrar hela eftermiddagen, barnen lekte med Embla och jag snackade gojja med Jessica =) Efter det gick vi ner på stan för att möta upp Erik och väl där träffade vi på Ingegerd, har inte träffat henne på veckor så det var kul :)

Igår var vi på mariagården på förmiddagen, Massa mammor, pappor och barn! ibland är det så mycket där så golvytan är näst intill obefintlig men det är mysigt, Felicia är i sitt ezze då :) Umgicks mest med Jessica och Lina och vi följdes sen åt på stan där Jessica shoppade ny vagn innan vi gick för att äta lunch, testade nya caafeet som öppnat i stads hotellets lokaler och rekomenderar, härlig atmosvär, mycket plats för barnvagnar, snygg inredning, sköna sittplatser och trevlig personal, vad mer kan man begära? En varsin grillad foccatcia och efter en hel del snack och utbyte av lite hemligheter ;) så gick vi vidare genom staden. Letade lite bikinis och annat innan vi gick för att hämta Tyra på förskolan. Hon fick följa med till knutby torg för att prova crocs och valde cerice till Jessicas stora förstjustning, haha. Hon hade nog mer tänkt dom ljusrosa ;) Stod där och snackade med killarna där och sen vidare till willys för vi höll allvarligt på att törsta ihjäl :P

Sen var jag tvungen att springa för att hämta Loke , saknat den killen igår så när vi kom hem lekte vi ute  till Erik kom hem med pizza och vi gick in för att äta, efter det duschade jag (hade så ont så jag grät) och sen minns jag inget mer, haha, somnade på soffan och vaknade och tyckte de va lite mörkt ute? haha, kl var 22.54 :P

Idag vet jag inte riktigt vad som händer, Onsdagar har jag och Felicia som våran uppvilningshelg eftersom alla andra dagar i veckan är det någonting så får se vad som händer. Kanske en fika på stan?

Kväller.

                     image262

Mina fina rosor jag fått idag
image264


Och nya örhängena :)


 

Dagen blev den bästa den här veckan, mötte ju upp karin och guuud va jag saknat henne =) Har inte träffats ordentligt på flera veckor så en del skvaller blev det allt medan vi gick och åt mackor varvat med godis ner på stan ;) Köpte en sommar hatt till Felicia som hon blev bra söt i och sen mötte jag upp Ulrika och Jenny. Fikade på krabban, först i solen och sen försvann den så då bosatte vi oss inne i värmen någon timme. Snack och fika.

Ni läser kanske min blogg nu så vill bara säga att jag är glad att jag träffat er, inte varje dag man träffar någon som förstår en...?!

Mötte upp karin och min lillflisa sen igen, tog oss förbi babyproffsen och kollade vagnar innan vi begav oss upp mot dagis, träffade på anna på stan också så imorn ska dom sista korten på barnen tas hos henne :)

Loke blev glad av att se karin, kom och sprang som en galning när vi kom och jag trodde jag skulle få en kram men han runda mej bra när jag böjde mej ner och slängde sen om karins hals istället, sött!

Gick hemmåt och loke gick nästan hela vägen själv, sprang och skrattade. Stannade sen och lekte på en lekplats här i solbacka och där träffade vi lokes kompis Tilda så dom åkte lite rutchkana tillsammans till kl närmade sig fem och det var dags att gå hem och fixa middag.

ikväll har barnen badat, karin har fixat och hjälpt oss i köket, tvätten är fixad, det är plockat överallt, det nya köket är betalt :D och när vi la barnen bakade karp en kladdkaka så den har vi nu mumsat i oss i soffan till lyxfällan :)

Nu har hon cyklat hem, Erik ? han sover i soffan skulle jag tro och jag tänkte bjuda på lite pics för det var nämligen så att när jag kom tillbaka och mötte upp karin överraskade hon mej med 10 gula rosor och ett paket =) hur glad blir man inte? i paketet gömde sig ett par söta örhängen till sommaren, tack syster, du vet vad jag behöver för att få upp ett leende på läpparna :)

image250

Bild från karins och felicias promenad idag!

image251

Så här social hade hon varit ;)

image252

I lekparken

image253

Loke i lekparken.

image254

Lekmoster, Flis fick också åka men den bilden blev för svischig ;)

image257

HAHA, bilden säger rätt mycket själv men hon gungade alltså så mycket så hon for av, HAHA.

image258

Busunge :)

image259

Sa jag lekmoster? ;)

image260

Loke åker gärna själv men Karin åker gärna med honom, haha :P

image261

Mys, kröp runt i gräset, drog lite i det och begav sig sen till gruset och åt lite middag :P

Stolt supermamma ;)

Skruttan sov inte så länge så när hon vaknade tog vi på oss lite kläder och gick ut, hon lekte i lekstugan och med sandleksakerna samt gick runt med lokes cykel som gåbil ;) och jag klippte gräset :D känner mej så nöjd med mej själv som tog mej till att göra det =) Var inte bara lite kan jag säga, första gången vi klippte i år =) på baksidan bar jag omkring på henne för var livrädd att hon skulle ramla ner där vi inte har staket men de gick bra, träning, haha. Kände mej ändå inte riktigt nöjd fastän jag gjort det så fram med stora ogräshinken och plocka, rycka, plocka, en halvtimme senare och med en proppfull hink har vi nu inga maskrosor eller annat i rabatterna, inget gräs runt trappan in, lekstugan eller sandlådan :) men än är MYCKET kvar, men måste samla ork, tid och pengar innan jag kan ta tag i resten, synd att allt med trädgård ska kosta så mycket...

Här har jag iaf inte tid att sitta nu, solen strålar, pratade med jessica och vi ses imorn istället när hennes barn blivit helfriska och loke också är hemma, kan vi ses längre också! men kl 11 ska jag vara på roden och träffa karin så bråttom är det, ska klä på F annat än pyamas, packa väska och fixa. Wish me good luck.

Måste hinna stanna och köpa en macka till frukost ockås, dvs, nu pyser jag!


Aha.

Felicia somnade i vagnen medan jag duschade och gjorde mej iordning, inte riktigt som planerat men hon har varit trött sen hon vakna så var nog bra :) Dock blir allt lite försenat så går när hon vaknar istället, sover ju i fel vagn.

Stod precis och fönade håret, värmen från fönen är så skön så jag står alltid ett litet extra tag, normalt? ;)

Torsdag.

Jag mår liiiite bättre idag, jag är ju iaf uppe och på benen före kl åtta ;) Erik överrasknade mej igår, när jag kom för att hämta Loke var han redan där, han hade försökt ringa mej för tanken var att jag skulle slippa gå när jag mådde skit och att han skulle hämta och sen jobba istället på kvällen men men, hade min mobil hemma så...

Mysigt att få vara hela familjen redan kl tre så vi handlade hem en mat och sen lagade vi middag tillsammans :) Träffade på Ulrika på willys så pratade rätt länge men kom sen på att vi ska ju ses idag så då sa vi hejdå :P

När barnen somnat vid sju åkte Erik som sagt och jobbade igen, jag småpysslade här hemma och sen gjorde jag mej själv ett stort glas te med massa socker i och bänkade mej i soffan till halv elva då jag pyste i säng... haha. Erik kom hem strax därefter och sen låg vi och pratade till kl var ett... finns de nå bättre tillfälle att prata på än när det är så där alldeles tyst, mörkt och man har barnens små snusningar, man är itne allt för trött och man känner bara hur mycket man behöver prata om... skönt.

Idag hann barnen busa iaf 5 min i sängen innan killarna åkte, måste filma barnen någon morgon för dom sprudlar av sån glädje att det skulle räcka till många leenden, dom busar, pussas, kramas och brottas och ur magen kommer dom mest härliga skratten. Bästa starten på dagen.

Idag då? Ja vi ska duscha och fixa oss nu sen blir det promenad med Jessica och tjejerna, ska bla till sjukhuset och fixa lite papper sen träffa upp Karin som ska ha Felicia medan jag går och träffar fibro tjejerna :) Sen stress som vanligt för att hinna till tre till dagis och sen? hmm.. gå ochhandla lite tror jag. Behöver ny skotch brite :P haha.

......



Hoppas huvudvärken släpper lite när jag kommer ut annars vet jag inte vad jag ska ta mej till... Eller jo, nu ska jag lägga i maskinen i tummlarn och slänga i resten av tvätten,...

Funderar över middag, måste till willys efter att ha hämtat Loke och köpa blöjor till Felicia vilket alltid är lika kul att lägga 125 kr på?? varför höjer dom priset på just en sån grej. Aja, ska nog köpa en ostsås och göra en pasta gratäng med bacon eller kanske lax, pressad potatis och romsås? lät också gott.

popcorn

Ringde kronan... 2-3 veckor leverans är det på vagnen. Bläsch jag som hatar att vänta. Får se om jag beställer eller om jag hittar nå annat kul... är iofs inte så lång tid men ändå.

beviset på hur dålig jag är idag är att jag sitter med en skål popcorn och ett stort glas vatten framför mej till lunch. Dåligt jag vet men fick mej själv att diska om jag skulle få äta det så nu är det också gjort ;)

Tvätt.

Jag och Felicia har nu bäddat ur alla sängar och letat reda på alla handdukar, badlakan och dukar i huset så nu ligger en maskin i och en annan väntar på golvet sen är textil delen fräsch här hemma. Nice att ha det gjort, slipper man göra det när man får ork att storstäda...

Låter som vi har värsta stökigt men de som behöver göras är egentligen bara en dammsugning och lite torkning av golv... det är bara det att jag inte orkar ta tag i skiten.

Snälla, ta bort lite av all den huvudvärk och nackvärk jag har. JÄVLA FIBRO.

Trött...

Jag har lyckats ta mej till att plocka rent i hallen, vardagsrummet och köket... vikt ordning filtar och fått det att se respektabelt ut. Mer orkar jag inte.

Lilltjejja sover... jag borde göra detsamma... Jessica undra om jag ville gå på en promenad med henne och tjejerna men jag orkar verkligen inte.... var har all min ork tagit vägen? Jessica (embla) ville komma förbi igårkväll men jag fick säga nej till det också. Jävla huvudvärk.

Måste verkligen ringa doktorn så jag får tid men .... GE MEJ ORK.

Onsdag.

Fortfarande feber, fortfarande en helvetisk huvudvärk. Åt middag med barnen innan Erik kom hem igår så jag kunde sova en timme innan barnen skulle sova... gick väl sådär när dom badade i rummet intill men skönt att få sluta ögonen en stund i ett mörkt rum när man har sån huvudvärk. Gick upp halv åtta när barnen somnat för natten och sen gick resten av kvällen till att se på tv... idag mår jag lite bättre men långt ifrån bra, fryser och svettas, fryser och svettas samtidigt som de känns som någon borrar rakt igenom huvudet på mej.

Har duschat och gjort mej iordning iaf ifall ett mirakel händer och jag orkar ta mej ut....!

Men sen var det ju det här med ny vagn, skönt att smita in i den världen nu när det är så mycket annat som jag egentligen borde tänka på och bestämma, vilket golv vi ska lägga i vardagsrum och kök? Var vi vill ha belysning och uttag i köket? hur vi ska göra när vi bryter väggen in till köket? Var vi ska bygga trall och hur vi ska göra på stolparna på staketet osv osv. Mycket är det... orkar inte riktigt just nu... är så trött hela tiden, skulle kunna sova konstant men de går ju icke... Skönt är det att Erik tar hela hemmet och håller det fint när jag mår så här. Jag pallar faan inte.

Ny vagn ja, vilken?

 Brio race? Finns i många fina färger, varav en är i fin rosa, lite mörkare fuschia tror jag den heter, finfin :)
+ Bra liggläge, funkar även till Loke (stor plats) stor suflett som skyddar mot sol och regn, teleskopshandtag så den funkar även till längre som vill dra.
- Telskopshandtag (jag tycker det är fult, haha.) ingen förvaring eller ficka på sufletten, hala hjul i snö.

 Teutonia Timmy ? Härlig grön färg, är lite av kär i den, funkar kanon till båda barnen :)
+ Helt liggläge, stor varukorg, myggnät och tittlucka i sufletten, bra hjul även i snö och slask.
- Ser rätt stor ut? inte så många färger att välja mellan. Ingen förvaring eller ficka i sufletten.

Quinny Freestyle 3XL Comfort ?
+ Vändbar så jag kan ha henne mot mej.
- Ful och ser väldigt klumpig ut kan jag tycka... dessutom när jag provkört den så välter den lätt åt sidan.

Det finns rätt många vagnar som är snygga MEN med små hjul i fram så jag kommer inte ta med dom men om ni mot all förmodan vet någon som är bra så hojta till :)

Klicka för att se nästa bild Crescent sulky ?
+ - vet inte för har inte provkört den, ser ju rätt bra ut men jag rekomenderar alla, provkör, provkör, provkör!! alla vagnar ser bra ut på bild men få är så bra i verkligheten.

 Emmaljunga scooter ?

+ rejäl vagn som räcker långt upp i åldern på barnet, stor härlig ficka på sufletten som räcker som skötväska (till ett lite större barn) tittlucka i sufletten. helt okej varukorg men de går att stapla blöjpaket och påsar i sufletten vilket är kanon!
- Rätt dumma hjul i snö och slask. Tråkigt att köpa en vi redan har haft.

Kronan Sulkyvagn BRUN Kronan sulky ?
Haha ser helt crazy ut här på bilden men de ska väl va någon ball efekt på det också, bättre bilder och en film om vagnen finns på deras hemsida, det här är vår favorit just nu!

+ Fullt liggläge, utdragbart fotstöd till större barn, myggnät och stort solskydd i sufletten, förvaringsficka på två ställen :D , bra hjul i sveriges klimat, reglerbart handtag och bra varukorg, (tygkorgar är snyggt i all ära men inte lika roliga när man spillt i dom eller dom bara är fulla av allt grus som hoppar upp under promenaderna.)
-Hmm, vet inte. tråkiga färger kanske? dvs finns ingen rosa, HAHA.

Men så här är det ju, nästan alla dom här är bara vanliga sulky vilket iofs är det vi behöver men jag vill ju så gärna kunna ha henne mot mej ibland fortfarande, vi går så mycket med vagnen och ibland sitter hon och tittar bak hela tiden och blir ledsen... känns inge bra..! Men jag vet också att så fort man vill ha en vändbar vagn så blir dom helt plötsligt stora , klumpiga och tunga att bra. Att ha barnet frammåt ger en mycket bekvämligare tyngdpunkt men jag har iaf tittat runt och någon jag kan tänka mej som jag velat ha sen Loke var liten är den här.

Äh, den fanns inte i -08 sortimentet vilket kanske är bra, så köper jag inte någon vändbar haha.

Nej va säger ni?
Jag tror jag ska klicka hem en
Kronan Sulkyvagn SVART En svart kronan sulky och tillhörande

Skötväska ROSA Skötväska i rosa :)

Det här med vagnar...!

Våran vagnresa, Loke är snart 2.5 år och jag kan inte säga utan att räkna hur många vagnar han haft, tänkte därför ägna mina älskade livskamrater ett blogginlägg eftersom det nu är dags för en ny vagn igen :D haha ni , mina närmaste suckar nu MEN den perfekta vagnen finns inte, tro mej jag har letat men jag försöker mej verkligen hitta en vagn som kan funka en längre tid, hjälp mej, kom med förslag, jag är öppen för det mesta.

Men här kommer dom, våra ögonstenar ;)

image242

Våran första, våran älskade vagn som våran lilla son skulle få ligga i , vagnen jag trodde mej skulle älska och vilja ha för evigt, en Brio kombi -05 haha va gammalt de låter men den var sprojlans då :)

image243

När Loke var tre veckor inköpte vi denna, en ACTA GRACO som vi kunde fästa bilbarnstolen i när vi skulle ut och handla eller annat, jag vet inte om vi varit så nöjda med någon vagn som vi var med den här, bara att snäppa upp och sätta i stolen, vi som rände runt så mycket när Loke var liten och han sov ju så bra i stolen :) dock ser den helt solblekt och brun ut här på bilden men ljus bild, den var fin i färgen =)

Sålde den för 100 kr billigare än jag köpte den några månader senare :)

image244

Vi blev ledsna på brion, det röda tyget var inte lika snyggt längre efter en tid när det blivit helt rispigt men efter bra hjälp och stöd från babyproffsen fick vi helt nytt tyg och vagnen var sen helsvart. Snyggt. vi behöll några av dom finaste röda delarna så när vi sen sålde vagnen kunde hon som köpte välja och ha lite röda accenter på vagnen, mycket uppskattat !

image245

Längtan efter en smidig sittvagn kom i samma fart som våren blev allt varmare och eftersom Kreta väntade runt hörnet inföskaffades denna pärla Baby travel special edition Julia Roberts i ljusblått. Som vi körde och älskade denna vagn tills....

image246

det blå tyget inte alls kändes lika ljusblått längre (ja jag vet jag är kräsen, inte många som såg vad jag såg) kanske var det bara annonsen om denna nya vagn som kommit ut på marknaden. Jag var kär. Den här bilden är tagen precis när vi kom hem från affären och loke verkade helnöjd där i. Mysigt att kunna ha honom mot mej igen. Detta blev nog den vagn jag haft kortast tid tror jag. Köp inte vagn med små hjul fram, icke kul kan jag lova. Det är en babytravel SMART :)

 Sen köptes, jag tror inte jag ljuger nu om jag säger att de här är vagnen Erik tyckt bäst om och som vi haft längst, hittade inga fel på den så rekomerar den varmt, ett toppen sittvagn med nästan helt liggläge som passar allt från små till stora barn. Lite dålig bild men orkar inte leta.
Det är en Emmaljuga scooter i färgen soft lime iaf :) Helt ny som dom andra vagnarna så jag har fått bra betalt för dom :)


Sen var det dags för dubbelvagn, Lillasyster skulle komma men fast vi beställde tre månader innan så hann inte denna komma som vi hade betalt och allt var klart för så, det blev denna iställtet

 Alla bilder från när Felicia var liten ligger i andra datorn så de blir tråk bilder men jag råder alla som läser här, köp INTE den här vagnen, vad var det jag sa, små hjul fram är? Ja just det, ett helvete. Vi hade denna vagn, en twin city cerox 360 i tre månader tror jag sen var vi mer än nöjda och den såldes i samma veva som denna vagn kom innanför våra dörrar,

 
En babytravel dubbeljogger deluxe =) Härlig att dra, vi var super nöjda, tills.... Felicia skulle börja sitta framåt, det var vinter och kallt och inget kändes lika charmigt längre... vad skulle man nu köpa för vagn? Hade testar det mesta men så började jag läsa om den bästa vagnen hittils, the one =) Visar bild snart men kom på att jag glömt lite vagnar på vägen, haha.


Felicias första liggvagn får vi ju inte glömma =) Den första begagnade vi haft men kanonfint skick verkligen, fläcken på bilden är vatten från Loke som stod och drack där när kortet togs. Vagnen blev dock inte så långvarig, anledningen till att jag köpte den var att när den kom -02 så blev jag så kär i den,  hade inga barn då så bestämde att när jag får en liten ska jag ha den, precis den och så blev det ju men dock bara för ett par månader, den är såld till Felicias kompis Embla som anväder den flitigt.

image247

Min underbara Emmaljunga city cross i färgen Soft pink, ååh va jag älskade denna liggvagn, jag skulle kunna ha den livet ut men det var just det, det var bara liggdelen som var så underbar, när det var dags för sittdel såg jag ingen charm i vagnen längre... tråkigt men sant så den såldes och ärligt så är det enda vagnen jag har fällt en tår för när den försvann, Felicias fint liggvagn !! haha.



En bild från underbara barn mässan, där bakom syns även en skymt av en kronan sittvagn som varit nära att hamna här hemma några gånger och vem vet.



En ny sittvagn till Loke inhandlades sådär precis innan jul, en suflett köptes också i januari och sen såldes den, haha, smidig som skjutton mne inget liggläge och det behövde han då...  En brio sitty är det.

image248

Världens bästa (enligt mej och som min situation ser ut nu) utan körkort men två barn och jag dessutom är sån som är i väg mycket och åker mycket buss så är det här dubbelvagnen som passar mej, båda sitter bra i den, båda kan sova samtidigt och bäst av allt, när man bara har ett barn så klickar man bara ur syskonsitsen och antingen lämnar den hemma eller lägger den i korgen, smidigt värre =) att den blir mindre än dom flesta andra vagnar ihopfälld och väger lite är ju inga nackdelar. Rekomenderar varmt till er som får tätt! Slippa släpa fram en tung dubbelvagn, det här är som att dra en enkel.

Phil and teds.

image188

Felicias senaste, köptes i februari och reklamerades igår, vad var det jag sa om små hjul? Tre vagnar tog det för mej att inse att ALDRIG mer och ändå satt jag för någon timme sen och kollade på vagnar av den här principen, haha. dum är man. Tre gånger blev den använd iaf, haha. Skönt att få alla pengar tillbaka, en ny vagnpott med andra ord men nu ska den rätta vagnen hittas också så kom med förslag nu =) En firstwheel city elite är det här =)

Klicka för att stänga bilden

Framifrån.

image249

Så här ser Felicia ut just nu i skrivandets stund, sover i en babytravel sulky med suflett. Perfekt till små ärenden eller till att sova hemma. Att gå långa promenar är nog ingen hitt men som igår i ett inomhus centrum - kanon!

Hmm, undra om jag kan publicera nu eller om jag glömt någon... haha. Får väl göra ett till inlägg då iaf men som sagt, en ny vagn ska köpas, vilken??


Trall

Jag är så sugen på att bygga en liten trall utan för tvättstugan på baksidan av huset, morgonsolen är där och förra sommaren satt vi ofta där och åt frukost =) Nu dom senaste veckorna har jag spenderat en del tid med att sitta i dörröppningen där och bara mysa men en trätrall är aldrig fel! kanske kan bli en i helgen? Staketet har kommit en bit på väg nu iaf, allt finns hemma och två längder är uppe. Ska målas senare i sommar, antagligen grått som knutarna på huset , hemtrevligt och fint. Även lekstugan ska målas men där ska bestämmas färg också, ljusgul med rosa knutar eller ska den målas lika som stora huset? återstår att se


trodde jag var bloggsugen men icke... hann ju med ett par rader innan jag gav upp iaf.

varit ner på mariagården idag men nu sover flisan sött och jag, jag , hmm, ska klippa gräset när hon vaknar.

RSS 2.0