på väg.

Nu är vi på väg, väntar bara på Flisans jacka som ligger i tummlarn men den är klar om 2 minuter så snart så.

Ska förbi krabat först och köpa leksaker till barnen och till någon smyckesaffär och byta batteri på min klocka som jag förövrigt köpte igår =) bild kommer.

image112

Lillflickan i nya fina kläderna :)

Sova, sova, sova

Vilken tröttmössa jag har idag då, nu har jag hängt tvätt och plockat upp alla tidningar hon drog ut imorse så nu?
Kan jag tyvärr inte säga att jag inte har något att göra , bara att ta något på listan men jag är sån där som inte kan påbörja en storstädning om jag inte vet att jag kan göra det klart så det får vänta.

Funderar lite på om man ska skippa uppsala imorgon och vårstäda istället men känns lite överreklamerat, HAHA. Får ju faktiskt lite saker på listan gjorde även om vi åker, iaf dom längst ner, haha.

Nästa söndag fyller jag år, så då blir det middag och tårta här, yeei.

Hmm.

Den lilla vill inte vakna så nu har jag diskat och fixat inför avgång :P

Man blir faan nojjig av Rent Hus. Jag gick förbi spisen men vände sen och drog fram den bara för att kolla att inget levde där under !! tack och lov såg det ut som en kyrkogård men kanske en liten levande dammråtta som virvlade till av vinddraget men inget annat , *skönt*

Igår kväll kunde jag inte somna bara för att jag låg och tänkte på allt jag vill göra så jag var tvungen att skriva ner allt så jag slutligen sen kunde somna in utan kalabalik i huvet...

  1. tvätta fönster, speglar, vitrinskåp.
  2. köksskåpen in och utvändigt
  3. Rengöra kyl in och utvändigt samt avfrosta frys
  4. Köra reningsprogram på diskmaskinen
  5. Göra rent i behållarna i tvättmaskinen
  6. Torka och rensa i alla skåpen i tvättstugan
  7. Rensa barnens kläder samt garderoberna i lekrummet
  8. Slänga saker och torka ur i städskåpen
  9. Sätta upp allt det sista i vårat sovrum och Felias rum
  10. Sätta på ben på gästsängen
  11. Måla köpmansdisken och nya pallen vit
  12. Köpa nya handtag till den
  13. Köpa ny tvbänk


Är säkert mer saker jag vill få gjort och framför allt som jag vill köpa men fast jag vet att många av dom där prickarna redan är gjorda för vi ofta håller efter rätt bra allteftersom så kliar det i fingrarna efter det där programmet.

Bra eller dåligt!?

Köpa ny tvbänk



Barnmorskorna.

Satte aldrig på tvn, därimot klicka jag mej in på SVT och såg på barnmorskorna så nu har jag gråtit glädjetårar och njutit av hur mäktigt barnafödande är.

Nu håller Felicia på att vakna så jag ska snart duscha och sen klä på oss så vi kommer iväg i tid sen.

Torsdag.

Kl är före sju och jag är uppe, yeei, inte vanligt. Men varje gång jag faktiskt går upp så här tidigt så slås jag av hur härligt livet är just då, hela dagen ligger framför en, man är inte dåsig över att legat för länge och solen lyser piggt in genom fönstrena. Jag har slängt i en tvättmaskin med mest mattor och barnens ytterkläder, sånt är jag svag för att tvätta. Trivs inte med smutsiga sådana ...

Felicia är pigg men somnar nog igen inom en timme, vi vaknade när grabbsen stack. Ååh idag grät mitt mammahjärta när Loke åkte iväg... han sa att han ville vara hemma med mamma och fast jag vet att han är jätte glad så fort han ser dagis och sen inte vill gå hem när jag kommer så skär det och jag ville bara säga att han fick vara hemma men just idag går det ju inte... ska på kurs i tre timmar ju.

Men imorgon och fyra dagar framöver ska jag pussa på honom hela dagarna och sova länge på mornarna.

Idag har jag ont.

F**k glömde tvätta det viktigaste... trasan till moppen, jag som ville torka golven... får väl skölja ur den för hand och sen tvätta den senare ....


Igår var en lovely day. Vi var som sagt ner på stan med Karin och Patrik shoppade lloss till karins student fest så hon kommer vara snyggaste tjejen den kvällen ;) men också Felicia fick sig en uppdatering i garderoben, en långarmad body och en kortärmad, en kjol och ett par byxor så idag kommer hon vara fina tjejen :) Barnen fick också varsin ny mössa av moster, jag ÄLSKAR mössor, skulle kunna ha ungefär hur många som helst till barnen.

Käkade varsin pizza till lunch och sen var det nästan dags att hämta busungen.

patrik gick hem och vi gick upp till honom, möttes av en glad kille som bara skriker av glädje över att se sin syster och gärna vill att hon ska leka med allt medan han klär på sig :) Gick till coop sen för att handla middag och även till öb för att fördriva tid till att bussen skulle gå, var så så jäkla kallt i blåsten igår... hoppas verkligen det inte blåser lika mycket idag...

Dansade när vi kom hem till karlsson innan det var dags att börja med maten, blev laxfile i ugn med citronpeppar och andra kryddor, till det en skagenpanna som jag hällde över i slutet samt potatis, minimorötter och ärter, Mycket omtyckt mat, Linus berömde mej massor och sa att det var länge sen han åt något så gott, tack bror, det värmer :)

Lekte och stojjade sen till barnen deckade jag vi såg på rent hus, haha, gud va jag och Linus skratta ;P helt sjukt egentligen men allt säger imot sig själv i det där programet tycker jag...

Sen vart det kul, jag hade sett fram imot barnmorskorna hela dagen men när jag satte på det dröjde det inte många sekunder innan Linus låg på mage i soffan med händerna över huvudet och Erik inte visste var han skulle ta vägen HAHA, va jag skratta åt dom så det blev fotboll här istället ;)

En fullspäckad dag med andra ord och efter flera intensiva veckor och sen på det påsken då vi knappt var hemma och efter det haft middagsgäster tre dagar av tre Längtar jag nästan efter en lugn familjekväll. Men lär väl inte bli så mycket av den varan :P idag är det ju helg för vår familj så barnen ska badas och innan vi lägger oss ikväll så hemmet vara tipptopp (vilket iofs bara betyder lite dammsugning och torkning av golv, skönt) så hur mycket lugn det blir ikväll återstår att se men men, först är det idag.

Nu sover snart F och jag ska lägga mej framför tvn tror jag, har jag aldrig gjort någon morgon så ska nog testa nyhetesmorgon men först... .lite kort :)

image108 min lilla stoppade korv, haha, fyra tröjor och två byxor och en kjol + jacka, haha.

 Fina flickor.

  När karin mata gick det minsann bra ;)

image111 Loke hittade denna på ÖB och Ja, jag tror nog han vill ha en sån :P

seg

jag känner mej seg... men nu är det bara det sista kvar sen drar vi, funderar på om bruden kan ha jacka ifall jag tar extra byxor på henne eller om de är för kallt? jobbiga årstid.

DagensMåsteInnanViGerOssIvägLista.

  • Vika ordning tvätten och slänga i en ny.
  • Sätta på mej örhängen
  • Packa skötväskan
  • Plocka,bädda
  • Kolla vad vi har för mat till kvällen hemma
  • Surfa runt efter outfits till karp på tisdag
  • Beställa JEANS!! Måste få det gjort så jag förhoppningsvis får dom på fredag.
  • Fixa ordning ett paket som ska skickas tillbaka idag.

Bäst att sätta fart kan jag tro, ska snart ta bussen och träffa Karin och Patrik :) Jag har bestämt en sak under min mammaledighet, veckan efter sånna här helgen, som jul och påsk tycker ju alla det är så jobbigt att komma tillbaka till jobbet så jag har bestämt att unna mej ledigt från allt vad vardag heter dom veckorna. Inte för att det är så jobbigt att träffa kompisar, fika och gå på öppna förskolan utan mest för att få känna att det är nå särskilt.

På fredag ska vi till fyrishov och bada hela familjen och Anna :D sen blir det shopping och kanske att vi får hem tvbänken då istället, vore inte dumt =)

Ha en bra dag alla!


Våffeldagen.

Härlig dag, mötte upp Karin och shoppade oss frallor och festis till frukost som vi åt på väg ner till stan :) Väl där fick jag allt inbokat till nästa vecka, klipp och färgning tisdag och familjefotografering blir på fredag :D längtar. Ska bli så kul att ha nya kort som är proffstagna på väggen, kul att det är Anna som ska ta dom  också, kolla in hennes hemsida, hon är jätte duktig och en underbar människa :) www.ateljeanna.se


Letade 80tals kläder till karin som nästa vecka ska ha sin studentfest och Felicia fick en ny snutte, en söt ko :) Själv köpte jag mej nya skor, jag blir så blöt om fötterna i mina... icke kul. Vidare upp till thermotech för att träffa Sara sen, och inte bara hon där, Linda med kompis var också där en snabbis så kul att se dom :) Inte ofta längre vilket är tråkigt men hoppas dom kan komma när Felicia fyller ett!

image104 Sara & Felicia

 Fina videkisar fanns på stan, vår, vår , kom till oss.

Fick lite bråttom hem sen när vi pratade med Anna för hon och Ingegerd ville komma till oss, hon lånade hem vår bil igår så dom hämtade Loke på dagis, han hade blivit glad och velat visa allting =) Jag och Karin försökte desperat köpa oss ett våffeljärn i alla affärer vi på hemvägen gick förbi men var inte lätt att hitta något bra men gjorde inte så mycket för härliga svärmor  kom med ett till oss, tack :)

image106 nu kan vi börja käka våfflor till middag, kan rekomendera detta, funkade kanon och blev riktigt goda våfflor.

Vi åt till vi nästan fick ont i magen och innan Erik kommit hem hade vi hunnit påbörja en omgång plump ;) Vann jag? Nej, jag suger på detta spel, varför? Ingegerd vann överlägset och sen kom Anna tror jag :P

image107 Poppis mat.

När Erik också ätit lite mer än han borde ha gjort så blev det kaffe, gott, första koppen idag :) Lekte med barnen och fixade i köket och sen kom Gunnar också med Lillis, tror ni Loke blev lycklig? Jadå. Felicia somnade redan halv sju så det har varit lugnt här sen dom åkte vid halv åtta.

Nu är Erik och pantar alla säckar med pantflaskor och jag ska drömma mej bort i alla andras bloggar, det är kvällsnöje det ;P

Imorgon kommer Linus hit på middag, undra vad man då ska hitta på? tåls att fundera på.

Min kamera dog vid middagen, annars hade det kommit mer kort från kvällen men men, vi hade det trevligt, huvudsaken det .

Snart.

Ringer Karin och då ska vi gå och möta henne för en promenad. Felicia ligger och äter lite välling så hon kommer nog somna när vi går, elljusspåret kanske? Känner man sig lite duktig med en gång ;)

Ska lura ner karp på stan sen också, jag ska boka dit för noppning och färgning av ögonbryn och fransar, klipptid inkl färgning och en familjefotografering :D


morgonstund.

Sovmorgon till nio, tack Felicia =) Dusch och nu har hon hjälpt mej dammsuga nedervåningen.
Ska ta och ringa Karin, vi ska ses idag, funderar på att föreslå en promenad i solen?

image102 Hjälper mamma.

image103 Söt.

Avslut.

Sorgligt men nu är påsken avslutad, dock inte dåligt utan med en trerätters här hemma hos oss :) Tråkigt att Linn och Linus inte var här men mamma, pappa, Karin och sen kom Anna lagom till efterrätten och plump :)

Jag har nu efter att alla gått fått undan disken och hängt en tvätt, Erik är ute och fixar med jobbarbilen.... han är trött och har ingen lust att jobba imorgon... jag får då en klump i magen åt honom och skulle bara vilja hålla honom kvar hemma men de går ju inte...

Jag slås då en en gång hur bra jag har det.

image96 Mina två busungar.

 Förrätt

 Och efterrätten :) huvudrätten blev icke fotad men bestod av skinkstek, pappa special sås och pappas hemlagade potatismos, gotti.

 Stämning.

 Och kortspel =)

 Somnade så trött.

Irriterande

Hela inlägget kom inte med när jag publicerade... jag som redan blivit trött på detta och nu har två vakna barn men men, var bara några bilder som inte kom med och resten kommer sen när jag fått korten av mamma...

image94 Glada barn.

image95 

Haha, så här däckade  Loke kvart i sju på påskafton, efter det blev det kortspel halva natten och jag vann :D eller? inte ... men men, bättre tur nästa gång eller nått :P

Nu väntar vi på Erik som hämtar Karin på jobbet och sen hoppas jag mamma och pappa kommer snart med maten för jag är HUNGRIG.

Puss.

Annandag påsk.

Här fortsätter påsken, vi har haft ett par riktigt härliga dagar tillsammans och ska se till att njuta av slutet av denna också innan vardagen sakta kommer tillbaka :)

Just för tillfället är Erik och Loke ute i marjum och fixar med ett vildsvin Erik sköt igår :D coolt! Felicia ser ut så här

och jag är klar med att jag ville göra så lite bloggande blir det nu =)

Hänt så mycket så blir mest bilder, typiskt nog så ligger mycket i mammas kamera men får be henne ta med den när dom kommer sen så jag kan få alla bilder, kul att ha ju.

Anna sov här igår efter en plump tjejkväll med karin när grabbsen jagade så Loke blev överlycklig när han vaknade imorse och såg att hon låg och sov i hans rum :) Efter frukost gick Anna till Elin och grabbsen åkte pulka medan vi tjejer fixade här hemma, jag har hunnit mycket idag, slappat, lekt och fått upp gardiner i tvättstuga, hall, lokes och felicias rum :) vårfint =) så snart kommer bilder där ifrån också.

Snart kommer mamma, pappa och Karin hit, det blir middag här som pappa hade lagat och kortspel kväll, jag hoppas Linus vill komma också, ska ringa honom . Hoppas ni också haft en bra helg, här följer lite kort.

Erik blåser ut ägg som han och Loke sen målade :)

 Loke och Linn åkte pulka på långfredagen när vi handlade.

 Han fick en häst av oss och den skulle sen pussas och sova i Linns säng :)

 Leka, leka leka hos mormor

 När vi sen skulle vidare till marjum var hästen tvungen att klä på sig ordentligt :P

 Själv hittade han andra skor ;)

 Hemma hos farfar fanns Lillis =)

 Vi tjejer .

 Felicia och bilen.

 Om man lyder Loke och sitter när han säger till får man en kram,

image79 Och en puss på munnen :)

 Sööt, skulle ut och hämta in Lillis från kojan

 Lär syrran allt om traktorer ;P

 Påskafton och Loke har fått ägg av Karin

 Ooh, var russin där i men morfar ska såklart vara värst och tar fram stooora burken :P

 Felicia fick paket av oss, mycket spännande tyckte hon,

image85 Gott var det också :)

 Hon fick ett halsband.

image87 Loke fick en häst, hopp vad han hoppade :D

 Efter maten fick alla varsitt ägg av mamma och pappa, ännu mer russin och snyggskjorta

 Morfar (barnens) :P fick också godis ;)

 Vem som blev gladast över Felicias ägg? inte jag väl, haha. Klänning gömde sig där :)

 Barnen åker bil.


Långfredagen.

Kanske dags att köpa ägg nu? Påsk ju.

Jag är så grymt nöjd just nu, glader Anna. kl fem vaknade Felicia imorse , hon har aldrig vaknat så tidigt men jag tror det var någon mening med det, jag var inte alls så trött som jag brukar så jag gick upp ! :-O
Började städa direkt, plocka rent överallt, torka, byta dukar och göra fint, satte upp några fina nya tavlor, dammsuga, torka alla golven, bära upp alla miljons tals klädesplagg till respektive garderober, gjorde rent micron och ovanpå skåpen, ställde alla glas fint i vitrinskåpen och ordnade med filmer och cd skivor, kändes så bra allting =) Loke vaknade lite innan sju och kom ner till oss, sen somnade Felicia så allt flöt på. Erik kom upp kl 8 , haha, kändes som han sovit jääääte länge men blir så när man hunnit så mycket redan ;) Övervåningen sen, skura, dammsuga, plocka och ordna, bädda och skura badrummet. Nice.Har säkert glömt en del men de är så fint här nu. Har också hunnit klippa Erik, smörja in och klä på barnen och duscha tillsammans, Erik är nu nyrakad och alla luktar gott, jag tror allt påsken kan börja :)

Nu står frukosten på spisen och mackor ska tas fram, sen åker vi och påskhandlar :) Resten utav dagen vet jag inte, funderar på att köpa något påskigt gott och bjuda hit lite famiy på eftermiddagen.

Just det, skrev inte igår.

Var kul och skönt att prata med dom nya kompisarna i fibro cirkeln, känns som vi kommer ha mycket ut av varandra. Träffade upp mamma och pappa sen på stan och dom skjussade mej upp till dagis för blev så stressigt. Träffade Veronika och vi hämtade våra glada galna små killar =) Felicia var hos Linn och det var kul att få göra något med bara Loke, händer ju inte ofta. Vi gick hem till dom, länge sen vi sågs så mycket att prata om, lät killarna leka lite ute i snön innan vi gick in, väl där fick dom ett varsitt påskägg av Veronika, hon är så duktig att fixa med allt sånt, ni vet, julkort, påskkort, presenter , ja allt :) stolt över dej.
Loke fick inget godis i sitt och brydde sig inte heller om att Alexander hade, coolt. Lekte gärnet sen innan dom näsrtan somnade i soffan båda två. Tror ni jag hade med mej kamera? Icke då. Men Veronika tog kort och skulle skicka dom till mej så mycket möjligt att ni sen får se :)

Hemma sen blev det middag, lite småplock för ingen orkade ta tag i allt skit så Erik åkte och köpte ett stort välfyllt påskägg till mej och sen såg vi på en fim, mys.

Nu dunkar huvudet och magen av hunger så jag ska joina the family. Ha en bra dag alla!

Dålig jag.

Jag har inte fått någonting gjort... förutom lite kvalitetstid med lek på golvet med Felicia... Hon somnade just och nu är det snart dags att packa och ge sig iväg så min dröm om att komma hem till ett rent hus ikväll och påbörja påsken sprack. Jag har ingen ork och kraft till städning just nu... hoppas på ett ryck ikväll...?

Jag mår illa... har gjort det hela dagen, INTE KUL.


Känns som...

Jag gör allt utan att städa idag, eller vad tycker ni? Men försöker tänka att i vanliga fall brukar vi inte ens ha gått upp nu, haha.

Måste ju skriva lite om gårdagen också, vi mötte som sagt upp Karin och sen shoppade vi i några timmar på stan, jag tror jag handla i varje affär , hehe inte ofta men KUL :D

Barnen fick reflex av moster, måste visa *springer och tar kort*

Hon var med och hämtade på dagis också , sen till coop och handlade lite mat innan vi skilldes vid bussstationen. Åkte med Helena hem, hennes barn börjar bli så stora, dom som var så små ;) och hon är nu gravid igen, grattis vännen :) Många kompisar som ska ha efter sommaren.

Jag fick sen våra gardiner strykta och upphängda innan Erik kom hem och vi åt kyckling, gott. på kvällen fick jag värsta röjjet så nu är övervångingen som gott som klar, allt skit släpades ner så nu går det att städa ordentligt där upp, SKÖNT :D

Nej, reflex visning var det.

image67

inte lätt att ta kort på men de står "Var ska jag ta vägen när isen smälter" tåls att tänka på.

Nej, städning var det.

Helgen.

Haha, kom på att jag lovade ett inlägg om helgen och kanske bäst att skriva om den innan nästa helg dyker upp.

I fredags skulle ju och Karin ta bussen till Uppsala men Erik tyckte det var onödigt och skjussade oss, tack darling =) Släppte oss vid bussstationen där vi mötte upp Anna och sen hade han och barnen shoppat en lerduvskastare och ätit på max innan dom åkt hem igen, hade haft det jätte bra =)

Vi därimot tog en runda på stan i väntan på Linn , blev icke mycket shoppat men Karin köpte iaf leggings ;) När Linn väl kommit åt vi Kina buffe inne i stan, gott och mycket snack om allt och inget blev det =) Mys att ses sådär.

Efter att ha öppnat våra kinesiska små kakor och fått våra öden upplagda kramade vi Anna hejdå och åkte ut till Ikea för shopping :D Jag köpte både det ena och det andra , lägger ut bilder sen. Linn och Karin var dock lite sega men lite lyckades jag lura på dom ;) Haha, jag köpte en stor tv bänk till vi kom ut och mätte bilen och den aldrig hade fått plats så in på återköp och *blink blinkÄ charma tillbaka pengarna ;P Han ville att jag skulle ta hemkörning men de skulle ju kosta massor så fram med charmen bara :P

Vidare till coop där jag köpte mer färg hem och det var en rolig historia, jag slöddrade fram lite halvt om halvt var färgen hette och hur många liter jag skulle ha, lät väl lagom dragen ;)

På lördagen åkte Erik och Loke för att skjuta lerduvor och jag och Felicia gick på stan med mamma och Linn, shoppade kläder och annat skoj, åt sen på Trädgården med Pappa, Felicia var vaken och glad hela middagen, satt och busade med morfar sin och åt grossini :)

Vidare till knutby där jag köpte på mej alla gardiner jag skrev om samt en massa gott till kvällen för då var alla här och såg melodifestivalen med oss.

I söndags började vi operation röjjning här hemma på förmiddagen och mitt på dagen kom Linn och hämtade hem barnen så vi kunde röjja ifred några timmar och vi fick MASSOR gjort, hann nästan klart med båda barnens rum innan det var dags att åka till mamma och pappa och äta våfflor.

En kväll blev det där så barnen somnade på väg hem och vi fortsatta småfixa lite innan det var sängen för oss också.

Vilken helg.

Just det, Felicia fick en ny bilbarnstol i lördags också så måste montera den snart så hon får provåka, har inte åkt någon bil i veckan ju :)

Den här flickan...

image66

charmade hela Frankies när jag och Karin var där och fikade igår, undra varför!? :)

I fredags.

I fredags efter vi kommit hem från uppsala, när Linn skjussat hem mej och klockan var närmare halv tolv så kom hon med en påse presenter till mej, och inte vilka presenter som helst, jag blev JÄTTE glad :)

Ni ska nu få se bilder på ett par underbara sittdynor hon sytt till våran / våra vagnar (JA, dom funkade i båda :D glad) om ni överser den röra som är i hallen så kommer ni bara se fina saker ;P ska ju städa nu snart :)

Dom är suveräna, olika mönster på båda sidor så vi har nu fyra olika att välja på när vi ska ut, kul att kunna variera vagnen lite, tack syster !

 lite dålig bild men hon har iaf sytt till båda våningarna :)

image59 Älskar tyget.

 Till lilla delen.                         Andra sidan, härlig fleece till kalla dagar.

image62 Andra dynan, SNYGG

 Andra sidan på den dynan. Och till dessa dynor hade hon sytt en liten väska för bara två blöjer och våtservetter eller kanske mobilen :) Inte riktigt klar, ska på knappar men I loving It :D

 Med aptyget såklart =)                                     Innuti.

Hon hade också sytt ett snyggt kuddöverdrag i det blå tyget som jag ska ha på min vita pall jag ska måla så bild kommer när den är klar =) Tack igen Linn.


Lite nytt.

Dom senaste dagarna har innhållt en del shopping , men som typiskt är så har Karin haft min kamera och vi har med det hunnit använda det mesta utav det köpta så idag har jag bara lite kvar att ta kort på men håll till godo, lite smått fanns det ju att fota :)

 Fleece till vår Flisa.

 Vårjacka till ovanstående =)

 Lite blandat till barnen

 Klänning till F.

 Tröja till mej :)

 Jeans också till mej :)

image57 

                                               Påskpresenter till barnen :)

Vi har också köpt ett par till mörka tuffa jeans till Loke samt ett par röda överdragsbyxor till dagis, Ansiktsmasker, läppglans, hårfärg, 6 par gardiner (kommer bilder när alla är uppe) m.m

Shoppingbilder från Uppsala kommer :)


Skärtorsdagen.

Idag inleds påsken och med det hälsar jag alla Godmorgon!

Solen skiner och jag har vant mej vid att snön ligger fint på marken och den ligger ju just fint så håll bort all snöblask så lover jag att inte klaga mer på vädret :)

Stan.

Nu måste jag snart väcka Felicia igen, ska möta Karin kvart i tolv så måste gå om 10 min, då ska jag ha hunnit packa lite också ;) Blir shopping och fika på stan, great :D

Jessica ville ses idag, jag vill också, jag säger ju det, dygnet har för få timmar!! Vill hinna så mycket mer än vad man gör..

Imorgon blir det mycket, på morgonen ska HELA huset storpåskstädas, kl 12 ska jag på fibro cirkeln och den håller på till halv tre, då är det bara att skynda upp till dagis för att hämta Loke och träffa Veronika och sen ska pojknarna få leka resten utav dagen! Fullt upp med andra ord.

Ha en bra dag alla!

Förmiddag.

nu är skrutt på väg att somna, Jag har både hunnit göra mej klar och målat valvet (tillsammans med en elvamånaders) haha, livrädd att hon skulle ställa sig mot det nymålade men vi klarade oss utan vita kläder :)

Så, vad ska man nu göra när hon sover? Kanske sätta upp gardinstänger och få upp gardinerna i sovrummet?

Börjar bli hungrig också så frukost kanske inte vore fel... När Erik kom hem igår kväll panerade han rödspätta, kokade potatis och sallad... mums.


Julklappar?

Hmm, skulle ner på stan idag MEN vad var det som skulle handlas? Påskpresenter eller julklappar? Hey, vädret ge dig, här kommer man precis från sängen och vad ser man? Jo en massa snö.

Klädde på Felicia innan vi gick ner och funderade över om kläderna såg för vintriga ut men kan ju snabbt konstatera att det bara är att ta på en kofta till... vad hände med våren?

Tog fram vinteroverallen igen igår kväll till Loke, det kändes inte riktigt rätt, låt mej snabbt få lägga undan den igen, iofs ligger snön väldigt fint och den faller så harmoniskt ner men varför nu och inte i julas?

Tåls att tänka på.

Nej, nu blir det dusch för mej och morgonvälling till flickan lilla.

 Julklappar , eller...

Påskgodis?

Vita.

För dom som undrat så blev det slutliga beslutet Vit förvaring :) köpte så jag inte fick plats med loke i vagnen, åhlens största påse, hehe.

Glad att vi gick till mariagården för väl där träffade vi Veronika med Wilma, hon och Felicia är rätt lika varann, Wilma alltså ;) snackade en massa skit med dom andra mammorna och när tjejerna blev trötta blev det en tur på stan. Jag som bestämt mej för att shoppa massor fick huvudvärk och kom bara till dagis med förvaring och en Vårjacka till Felicia så nu ber jag dej , kära vädergud, ge oss vår!!

Solen sken så skönt när jag gick mot dagis så jag nästan ångrade att jag tog vinterjackan men när vi kom ut därifrån snöade det igen, beslutsångest ?

Loke var som en uppskruvad glad gubbe när vi kom, var så glad över att vara tillbaka och sprang runt och sjöng på karlsson sången =)

Lite rutchkana åkte vi och sen gick vi in i värmen , nu leker barnen och jag funderar på vad mitt nästa drag ska bli? sortera lite bland barnens kläder och ordna i deras rum? Kanske.

Efter tolv,

Nu har lillungen fått i sig lite lunch och jag har fått mej en skön dusch. Vi är med andra ord redo för resten utav dagen :)

Rosa, Lila, Vita, Rosa , Lila, Vita, haha, mitt stösta problem idag, vilken färg jag ska välja på Felicias leksaksförvaring, haha. Lyxproblem.


Nej, om hon skulle få på sig nå annat än pyjamas så kanske vi kan ta bussen om en kvart, see you sooon :)

Nöjd.

Felicia sover fortfarande och jag känner mej mer än nöjd :) det vita är målat, det gröna är målat så ikväll kan vi städa bort allt vad verktyg och färg heter i sovrummet och börja möblera på riktigt :D
Fick ett ryck när jag ändå stod med vit färg och pensel i handen och målade hela valvet in till lekrummet också, har bara varit grundmålat innan men nu lyser det vitt och fint, ska måla en gång till där imorgon sen är det ockås klart. Skönt att kunna beta av saker från ens samvete.

Känner längtan efter att göra köket nu helt plötsligt också, vi har inte haft någon ork att ta tag i det förrän nu, har ju hållt på att renovera sen annandagen så vi börjar bli smått trötta på allt sånt nu för ett tag. Vill bara få leva i lite ordning en stund fram över men planera kök, det orkar man alltid så kanske blir en bunt kökstidningar och en kopp te ikväll :)


Nu,

sovs det sött.
Jag har inte jätte lust men ska ta mej i kragen för jag kommer inte ha mer lust ikväll heller.

Imorgon kväll hoppas jag Linn vill komma hit och sy med mej, då kan jag stryka gardiner under tiden hon syr och på så sätt kanske få klart att det textila imorgon.Kanske att Erik då kan hämta dom nya bokhyllorna för om han gör det då kommer det vara fint här hemma på torsdag när jag städat =) great.

Snart så.

Nu är jag fulltankad med frukost och lite chips ;) så när lillskruttan somnat är det bara för mej att börja måla... wish me good luck :)

Något kul.

Vi vill göra något kul under påsken men vad ska man hitta på?

Tisdag.

Lokes första dag på förskolan på flera veckor, tror ni han längtat? Ja.

Felicia ligger med morgonvällingen , jag sitter här, äter päron och är lite smått sur på snön som bestämt sig för att ligga utanför fönstret samt på att dygnets timmar går för fort!

Gårdagskvällensplaner såg ut : Äta middag, fixa med tvätten, gå på föräldramöte och efter det sova.
Nästa planer när vi bestämt oss för att hoppa mötet såg ut: Äta middag, fixa hemma till sju när barnen somnar och sen sätta oss i soffan med chips och se på en film.

Kvällen blev: Åt middag och fixade lite med tvätten, jag satte upp lite tavlor och målade alla lister i sovrummet (nöttes bort lite färg av maskeringstejpen) medan Erik badade med barnen. När dom sen skulle sova ringde Linus och ville komma över och en glad son fick vi då, ville visa honom allt och busa runt så han somnade inte förrän åtta. Väl då hade vi lite kvar att fixa och ner i soffan kom vi inte förrän halv tio och tio var det bara att gå och lägga sig.


JAG VILL HA EN KVÄLL ATT VILA PÅ.

Det är påsk på torsdag, JAG VILL HA FINT då, jag skulle vilja ha påskpyntat och helgfint, VI VILL bli klara med all renovering så vi BARA kan vi få ledigt dom dagar som då bjuds MEN det är MYCKET kvar innan allt är som vi vill. Hade kunnat påskpynta idag men jag är sån som vill ha allt perfekt innan jag dukar upp för en högtid och det är det inte nu... Har vikt all tvätt nu på morgonen iaf, det är nice.

Dagens planer såg ut: Gå ner till mariagården med Jessica och Tilde på förmiddagen och sen äta lunch på stan med dom, ta en shoppingtur och sen hämta hem Loke från dagis och handla oss lite mat, sen måla på kvällen.

Jag har nu ändrat mej i hopp om en ledig kväll: Jag småfixar nu en stund fram till Felicia ska sova, DÅ tar jag på mej Målarkläder och rollar hela rummet grönt en gång till så vi får det perfekta resultat vi strävar efter, SEN målar jag på lite på listerna också så rummet kan ses som FÄRDIGMÅLAT :D Blir en dusch när skrutt vaknat och efter det går vi ner till mariagården en sväng och äter lunch där. Sen förlöper dagen som den skulle med undantag för kvällen då jag hoppas på en tv kväll för första gången på LÄÄÄÄNGE.

Jag vill träffa Karin också, inte bara för att hon har min kamera utan ändå Men när jag fått kameran då ska ni få se allt nytt fint så håll ut ;)

Ingen,

B blöja, min flicka luras :P

I love.

Jag älskar sånna här dagar.
Har nu hängt en maskin och slängt i den sista med kläder sen ikväll ska Lokes nya lakan tvättas men det är det sista sen är det slutjobbat på klädfronten den här veckan.

Vi tvättar ungefär 3 maskiner i veckan, hur många tvättar ni?

Då bäddar vi rent 2 gånger på 3 veckor och bytar handdukar 2 gånger i veckan.

Har även hunnit plocka och borstat mitt hår (det blir så äckligt när man gått i regn, eller hur?)

Mat var det ja, Erik är på väg hem nu så kommer om en halvtimme då ska maten vara klar men ska bara värma på gryta jag tog ut ur frysen imorse och göra couscous så det går på ett kick :)

nu ska bytas b blöja, yeei.

Back too life =)

Efter en dag tillbaka i det normala så kan jag konstatera .... - Jag hade saknat det !

Imorse låg vi till nio sen gjorde vi oss fina för dagen och satte på en tvättmaskin med gardiner och annat som kom fram i röjjet i helgen. (Helgen blir ett separat inlägg sen för de blir för långt nu)

Tog bussen ner på stan, köpte oss lite småsaker på kryddan och gick sen till bvc :) Felicia gjorde sin 10månaders koll idag på hennes 11månadersdag, grattis till henne! Fick ok stämpel i rumpan, några salvor och en order om smör i maten med sig hem ;) Hon hade inte ökat varken i längd eller vikt dom senaste 2 månaderna så nu ska gödas =) Ett år om en månad =)

Gick till apoteket sen och Loke öppnade dörren åt en tant som blev så glad så, sen fick han ta lapp och skulle handla sa han och satte sig på en sån där bänk vid en kassa ;) varit på för mycket apotek den senaste tiden tror jag  ;p

En sväng på stan för att checka in saker som ska handlas imorgon när pengarna rullar in och sen vidare till familjecenter :) Blev mötta med kramar och leenden i dörren, dom hade saknat oss, kul ! Väl där fick vi litet påskbord och godis till oss vuxna och sen sång, lek och prat om barnens sömn och utveckling.Kul att träffa alla kompisar igen tyckte både jag och barnen så vi gick en promenad i regnet med Sara och Jessica innan vi tog bussen blöta hem...!

Nu ska vi laga lite middag och sen vänta på Erik så vi kan äta .

Fredag.

Helgen är kommen =) Jippi, jippi yeei !

Igårkväll hann vi MASSOR, vi byggstädade rummet, vi satte upp all el där och städade hela huset inkl badrummen =) vi diskade och donade och när kl blivit över 10 och hemmet sken som en sommardag bänkade vi oss i soffan med nypoppade popcorn, chips och vinbärsdricka och såg på Lword ;)

Mötet , föreläsningen, studiecirkeln, name it , igår var bra, träffade på trevliga tjejer som alla förstod och hade det likadant som jag, i vanliga fall orkar jag inte ens berätta hur jag mår eller hur jag känner mej för det är så mycket saker så ingen orkar lyssna men här fanns dom, dom som förstod utan att man behövde förklara, underbart.

Gott fika fick vi och 2.5 timme gick till att lära känna varandra och prata om jobbiga, roliga, sorgliga och privata saker.

Karin hade barnen, dom hade haft det bra och när jag kom upp till mamma kröp dom runt och jagade varandra och tjöt av skratt :) underbart .

Haha, Loke går runt här och tjatar om att åka till ikea, mammas lilla kille ;)

Iaf så fick vi middag hos Karin och Patrik och det var så tacksamt, gjorde att vi orkade hela kvällen sen :) rörigt inlägg men va så länge sen jag skrev känner jag så några detaljer blir det inte .


Imorse var jag och Loke till doktorn, han  var så duktig och visste redan innan allt hon skulle göra, varit med om så mycket den senaste tiden så han fick en bok av henne, mycket tacksamt :) Ska fortsätta med astmamedicinen framöver och ha med den när vi åker någonstans. Annars var det mesta bra, fick recept på en till salva att smörja honom med också, han är så torr av alla eksem.

Efter det gick vi i regnet och handlade frukost och blöjor och tog sen en promenad hem :) skönt att gå. Besiktningen var precis klar när vi kom så det var skönt . Hade fått godkänt och han tyckte vi hade jätte fint, modernt och fräscht hemma, kul att höra :)

Kom hem tjej nu nyss och köpte vagnen också, 4500 rakt ner i fickan och en vinst på 1500 kr, yeeei :D


Hos Karin.

Sitter hos Karin i hennes coola dator, mycket mer spejsad än vår ;) Nymodigheter :P

Jag har sån grym huvudvärk, den går inte över.

Vi har massor att göra ikväll , yeei men de blir väl fint hoppas jag.

Allt är sjuukt litet på den här skärmen, hur ser dom någonting??  :P

Mycket som hänt idag men inget jag orkar ta nu, Karin sitter vid den andra datorn och förväntar sig att jag nu skriver värsta långa intressanta bloggen när mitt huvud sprängs, Patrik leker med Loke och Felicia sover på deras säng, har gjort så sen vi kom , hon måste tyckt det varit jobbigt att vara utan mej i några timmar ;)



Idag.

Morgonen har gått till att försöka få bort en del av den huvudvärk som plågat mej över dygnet nu. Otäckt att måla ett rum i migrän, gör inte det , du vet inte var du har målat tillslut.

Sen har jag duschat och gjort mej och barnen hela och rena, idag ska vi ju ut i samhället ;) Ovanligt dom senaste veckorna när sjukdomarna regerat.

Haha, Kom på att jag lovat att göra en sån där "idag" lista varje dag i bloggen, hur många dagar kom jag ihåg det? En, haha. Ska försöka bättre mej för tycker om den listan.

Ikväll när vi kommit hem ska vi byggstäda sovrummet och sen förhoppningsvis flytta in där idag och få någelunda ordning på resten av övervåningen samt resten av huset för imorgonbitti kl 8 kommer en kille och ska besikta vårat hus =)

Kl åtta ska även Loke vara hos doktorn så jag får åka dit med honom så får Erik ta besiktningen, great.
Efter det kl 11 kommer en tjej och ska köpa vår fina vagn, den rosa emmaljungan, Im gonna miss that stroller!
MEN det är ju bara liggdelen jag tycker om och hon är ju visst för stor för den och hur stor är chansen att nästa gång? om de blir någon mer gång att vi får en till tjej och även om vi får det, har det då inte kommit någon annan vagn jag vill ha? haha, mycket möjligt :P

Efter det blir det en genomgång över vad jag ska köpa i Uppsala och sen bär det av :D

Haha, var lite kul igår, blev missförstånd till tusen, jag pratade med Anna på msn och på någe sätt måste någon av oss missförstått vilken dag vi skulle dit för kl 5 ringde hon och frågade var jag var, då stod hon på stationen och väntade på mej! förlåt gumman :) jag bjuder på fika imorgon som kompesation :)

På tal om det också, Linn undrade om inte jag och Karin ville komma till örebro istället imorgon kväll, ha tjejkväll där med några av hennes kompisar och sen åka hem på lördag, hmm. Vore kul men samtidigt skulle jag vilja ha hela lördagen till att fixa här hemma för på måndag VILL jag ha ording överallt igen..

Nej nu blev det bara tråk, ska snart ge oss iväg, om en halvtimme rättare sagt.

Have a nice day!

Vår familj.

Vår familj innehåller 135kg kärlek :)

En del av den är i sthlm och jobbar, En del leker, En del sover och En del sitter här.

Fyra lika stora delar av värde och kärlek.

Imorgon.

Imorgon är en annan dag ... lalalalala...

Det förra inlägget avslutades med att dom enda jag kan finna stöd hos är hos andra med Fibromyalgi, jag har hittils haft kontakt med många inom detta "lilla" nät men imorgon ska jag börja i en grupp :)

En grupp med 11 till unga fibro sjuka tjejer här i Norrtälje, vi ska träffas varje torsdag i 12 veckor framöver, jag kommer få lära mej, jag kommer få förståelse och jag kommer kunna ge andra tips och på samma sätt få vardagstips från andra, jag kommer få nya vänner som kommer förstå mej.

När jag pratade med den här tjejen som har gruppen förstod inte hon hur jag klarar ett liv med två små och jag kan erkänna, många dagar tar smärtan över och många dagar är tröttheten hemsk mot mej MEN, jag lever för mina barn, utan dom är jag ingenting.

Loke och Felicia, ni är mitt liv !


Fibromyalgi.

Hej! Mitt namn är Fibromyalgi: Och jag är en Osynlig Kronisk sjukdom, och jag är nu din följeslagare för resten av livet. Andra runt omkring dig kan inte se eller hota mig, Men DIN kropp kan känna mig. Jag kan attackera dig var, när och hur jag vill. Jag kan orsaka dig våldsam smärta eller, om jag är på bra humör, orsaka dig värk överallt. Jag minns när du och Energi sprang omkring tillsammans och hade kul? Jag tog Energin från dig och gav dig Utmattning istället. Försök att ha kul nu! Jag tog även God Sömn från dig och gav dig Fibrodimma i utbyte. Jag kan få dig att darra inombords, eller få dig att frysa eller svettas medan alla andra känner behag. Javisst ja, jag kan få dig att känna ångest eller depression också. Om du har planerat något eller ser fram emot en spännande dag, så kan jag ta det ifrån dig med. Du bad inte om mig, jag valde dig av olika anledningar, t ex det där viruset du aldrig blev fri från, eller den där bilolyckan eller kanske var det de där åren av förödmjukelse och trauman? Hur som helst, jag är här för att stanna. Jag hör att du tänker gå till en läkare som kan göra dig av med mig. Jag skrattar så jag kiknar. Försök du bara. Du kommer att vara tvungen att gå till många, många läkare. Innan du hittar någon som kan hjälpa dig på ett effektivt sätt. Du kommer att bli ordinerad värktabletter, sömntabletter, energipiller, tillsagd att du lider av ångest eller depression, rekommenderad att prova TNS, bli masserad, tillsagd att om du sover och motionerar regelbundet kommer jag att försvinna, tillsagd att tänka positivt, förnedrad, uppmanad att rycka upp dig. Och MEST AV ALLT, aldrig bli tagen på allvar med hur du känner dig, när du klagar till läkaren om hur utmattande livet är varje dag. Din familj, dina vänner och dina arbetskamrater kommer alla att lyssna till dig ända tills de tröttnar på att höra om hur jag får dig att må och om vilken utmattande sjukdom jag är. En del av dom kommer att säga saker som: "Äh, du har bara en dålig dag!" eller "Ja ja, kom ihåg att du inte kan göra saker du kunde för 20 ÅR sedan." utan att höra diskussion med en "normal" människa och har glömt vad det var du skulle säga härnäst.. Avslutningsvis, (jag hoppades kunna hålla denna del hemlig, men jag antar att du redan listat ut det). Den enda plats du kan få någon support eller förståelse är av ANDRA MÄNNISKOR MED FIBROMYALGI. 
Högaktningsfullt Din Osynliga Kroniska Sjukdom.

nu blire mat.

Läste just min lillasysters Karins blogg och jag blev glad och stolt !

Nu luktar det så där härligt gott av långkok i hela huset, jag har precis varit och provsmakat och hällt i lite vinbärsgele =) Bulgur blir det till =)

Loke och Erik har gjort allt tillsammans, stod där och rörde med samma slev, man blir stolt !

Astma medicin


image49

Grisen har också svårt att andas ibland :)


image50

Loke kan själv :) vilken stil idag, vill inte klä på sig på pyjamas som gäller samt ruffsigt hår ;)

Felicia 070417

image48

Uppsala.

På fredag blir det shopping, jag i uppsala utan barn med med systrar (Anna, du räknas där du också) :) Fika på stan och sen stavas kvällen S H O P P I N G :D


Frågade Erik om han lyckats få ihop pantflaskor till 5-6000kr, haha bastun var ju full men tydligen inte så jag får trolla på annat sätt :P

Uppsala, here I come :D


Just det.

Han har hunnit spackla lite som kom fram när vi målat första lagret färg igårkväll också MEN då hade jag faktiskt Felicia ;) Loke sov :)

på tal om det är så är vi riktigt nöjda med färgen.


Peace.


Idag.

Idag är Erik hemma, jag är sjuk.

kul.

MEN, vilken man ;) han har lagat storkok av gryta så vi har till flera middagar , han har tömt bastun på alla pantflaskor och annat , han har tagit hand om barnen och plockat samt rensat i tidningshögen under hon och gjort rent där (är det där sånt jag också borde kunna göra varje dag) haha väljer att tro att jag inte hinner, jag gör så så mycket annat som... hmm. Viktiga saker!? haha.



Ett bad.




Jag tog precis ett långt skönt bad och lät balsamet sitta i så där extra länge i vårat fina badrum ;)

Aktuell vikt.

På mej är.... ??

Nej, det stannar här innanför våra väggar MEN jag vägde lilltösa idag och hon väger så mycket som 8.7 kg , lillknubbis, 11 månader på måndag :)

Extra.

Jag fick en blomma av min mamma igår med en lila fin vår kruka till, tack mamma!

image46

Igår fick man ett smakprov i brevlådan, detta

image47

Dom håller jag nu på att provsmakar medan Erik gör grovjobbet så jag kan gå upp och göra finliret sen ;)

godkväll alla!


Det tar aldrig slut.

Min flicka vaknade med 40graders feber.
Kl 11 var vi hos doktorn, Loke glad över att få åkt buss men mindre glad över att vistas i sjukhus igen.

Dubbelsidig öroninflammation blev diagnosen och efter någon timme på apoteket var vi på väg igen, jag och Loke firade (att vi kommit ut lite) med att köpa varsin glass att äta medan vi väntade på bussen hem :)

Väl hemma blev det lunch och Felicia sov en stund.

Karin kom vid tre :D Vi drack en massa kaffe, åt av vår kaka och ballerina kakorna mamma hade med sig igår =)

Mycket snack blev det, tänk vad man har att berätta och skvallra om när man inte fikat tillsammans på länge :) saknade dock Linn, du bor för långt bort !

Jessica (med Tyra och Tilde) hörde av sig imorse, ville gå till mariagården och TRO MEJ, jag ville också !! sen hörde Jessica (med Embla) av sig och ville ta en fika (varför är vi inte friska??) tråk.

Mamma och pappa kom efter jobbet och var lite med barnen, såg på Emil med Loke och pratade om doktorn och sånt idag men nu goda vänner ska ni få lite kort, har ju varit dåligt med det nu ett tag sen ska rummet slipas lite och sen MÅLAS :D wish us good luck :D


 Rummet i fredags morse.    Lokes säng.

 Felicias säng.                         Mys.

 Innan målning.                        Uppe bland molnen ....


 På väg till doktorn tidigare idag.     Felicia var trött !

image43

                                                                 Mysbarn.

image44

                                                               Kärlek.


Svettig gravid kossa.

Nu har jag målat det sista varvet och vi kan anse oss klara för dagen ! nu avnjuts ett iskallt glas cola och några sega råttor ;)

När jag stod där och målade ångrade jag djupt att jag valt att ha på mej plasthanskar (MEN skönt var det när jag sen bara kunde ta av mej dom och slapp ägna resten av natten? till att få bort färg från fingrarna) att jag valt så  tjocka strumpor och dessutom hade skor på mej samt att bygglampan var på fast jag egentligen kanske klarat mej på vanliga taklampan.

Tror ni jag blev varm?

Ja
Tänk er en svettig gravid kossa. Så såg jag ut och kände jag.

Jag förtjänade colan, jag förtjänar en god natts sömn och jag förtjänar en morgondag.

Gott nytt liv alla!

Nya saker.

Tänk att man kan shoppa så från hemmet, härligt för mej med två sjuka barn =)
Har precis packat upp två stora kartoger med saker och altl var lika fint eller finare än jag trott , inte allt så när man beställer saker tycker jag...

Loke blev jätteglad över sin stjärn inredning (den killen ÄLSKAR stjärnor) och jätte ledsen när jag la undan alla saker igen... har ju inget rum att ställa dom i än men i helgen så :)

tråkig blogg utan bilder idag men det kommer!


Eftermiddag.

Fick tillbaka min dotter vid två, på köpet fick jag mamma i några timmar =) Vi fikade, drack flera koppar kaffe (så inatt kommer jag ligga vaken och tänka) myste med barnen och såg på film, det var vad Loke orkade idag. Men han blev så glad när Felicia kom hem igen, dansade glädjedansen och tjöt av skratt och skrik över henne. Hon minst lika glad så dom lekte på golvet medan vi fikade !

Att få i honom astma medicinen är inte lika lätt och nu låter han inte kul i halsen... -rädd. Värsta är att Felicia börjar låta likadant så det är mycket möjligt att det blir en till tur till doktorn imorgon... varför??

Mamma stannade till efter sex när Erik kommit hem, han lagade sen mat så vi har precis ätit. Sålde åkpåsen också, yei. Shoppingpengar till fredag :D

Nu är Erik och Flisan på norrköp och hämtar mina älskade efterväntade paket med inredning till barnrummen :D hon lär sova när dom kommer tillbaka och då ska vi spackla och måla det sista.


Imorgon blir det färg på väggarna :D :D

Ett barn.

Vad gjorde man hela dagarna när man bara hade ett barn? känns konstigt och tyst. Som att vara ensam hemma. Skumt.

Kakan

blev bränd i kanterna. varför blir aldrig det jag bakar så där riktigt bra?

vår ugn är för snabb, för ny helt enkelt, bättre är det med lite äldre saker som passar för recepten men varför lär jag mej aldrig!?

Aja, en bränd kaka är också en kaka men var är min dotter?

Vilken helg.

Helt sanslös.

Vad vi fått vara med om.

När skrev jag sist? Ingen koll men fredagen (vår dag tillsammans) började med frukost på sängen för min del =) Överaskningar man mår bra av. Direkt upp sen för att möblera om vårat sovrum och sen tömma barnen sovrum så vi kunde börja jobba där inne. Alla bilder ligger kvar i kameran så ni får vänta en stund på det ! Sen började vi, barnen sov så änglalikt nästan 2 timmar samtidigt så jag satte igång med slipmaskinen (i love that maskin) körde alla väggar och sen kom Erik efter och spacklade alla gamla tapetskarvar, den här gången ska rummet göras ordentligt =)

När allt det var klart va kl nästan tre så jag och Loke tog en snabbdusch och sen var det stan som gällde, gjorde pass till Erik och shoppade sen lite födelsedagspresenter till Felicia och fikade goda baguetter på Frankies =) Loke var dålig, åt inte ens av sin chokladboll men var glad ändå!

Upp till flygis sen för att handla middag och när vi kom hem igen började jag slipa igen och Erik lagade mat :) Anna kom vid åtta och då åt vi i lugnet efter dagen. Sallad på pasta, grillad kyckling, paprika, bladspenat, oliver och pesto - GOTT. Till efterrätt fixade jag och Anna Gino , exotiska frukter täckta med vit choklad och lite glass till och dagen var fulländad !

Lördag morgon målade jag hela rummet i vit grundfärg samt alla lister, dörr och fönster vita och fräscha =) Anna kom på lunch igen och när jag väl var klar och Erik skjussat henne tillbaka till jobbet gjorde vi oss iordning för shopping i Arninge =) Loke sov hela vägen in, sen när vi handlade och hela vägen hem, tempen visade 40.5 igen när vi kom hem... Men tillbaka till då, vi köpte färg :D den hette fred, passade i ett sovrum eller hur? man ska alltid somna sams :) kläder till felicia ,lite joks på sminkfronten, god mat till kvällen och annat köptes också.


Väl hemma var kl 6 och Erik satte igång att spackla små ojämnheter i listerna samt väggarna ytterligare en gång. Men när kl var 8 sov barnen och vi satte oss ner för att äta plockmiddag i soffan, var tänkt som en lång filmkväll mne jag somnade halv tio, lyckat? haha.


Igår morse fortsatte Erik i rummet innan frukost och vi fick en överrasking, Karin kom på besök, cyklandes i regnet :D bästa överaskningen på länge, hade saknat henne så! vi dukade upp söndagsfrukost och senare kom även Erik ner. Loke började prata om att han vill till mormor och morfar så Karin tog honom i en vagn och gick dit, Felcia somnade och vi? jo vi rymde upp i rummet igen, målade alla lister ytterligare en gång , dammsög damm och slipade. Kommer nog bli kanoners där.


Hände dock en läskig sak på morgonen, loke fick en hostattack och tappade andan, blev helt blå i ansiktet och när han väl fick luft började det spruta blod i näsan och han såg helt rödspräng ut runt ögon och panna... vi ringde docktorn, blev jätte rädda och fick tid halv tre.


Karin, mamma, pappa och loke kom en stund innan vi skulle dit och sen tog dom med sig Felicia för att handla medan vi var hos doktorn och bara trodde vi skulle få pencelin men de va tur dom tog henne för vi blev skickade raka vägen till akuten i danderyd , väl där fick vi komma in direkt och blev undersökta av läkare. Stackars barn, dom fick ta tre olika blodprover, massa undersökningar och sen fick han inhalera tre gånger, dom första två gångerna gjorde ingen skillad så dom gjorde oss beredda på lungröntgen men tack och lov lät han lite bättre efter den tredje gången !! Hade även dubbelsidig öroninflammation och halsfluss. Nu ska han äta pencelin och inhalera astmamedicin 4 gånger per dag. Stackars liten. Piper när han andas.


Kl var nästan 9 när vi kom därifrån och vi var då tvungna att få tag i ett öppet apotek... som tur var hade kista galleria öppet så blev inte så långt men ändå jobbigt när man bara vill hem!! men vi fick ju gå en sväng på polarn och pyret så vi överlevde ;)


Pratade med pappa på väg hem och då låg Felicia och sov i resesängen i deras rum och han tyckte de va så taskigt att flytta henne och villé ha henne kvar över natten. Över natten?? gud en tår föll ner för min kind, jag har aldrig varit utan henne mer än några timmar men det hade gått jätte bra :D hade sovit till fem och då fått välling och somnat om =) sen hade hon och mamma sett på¨nyhetsmorgon i sängen till efter nio då dom gått upp och ätit frukost. Tack för all hjälp.


Loke sov som en stock hela natten, helt slut efter allt och vaknade inte förrän efter åtta. Vi har bara tagit det lugnt idag, jag har torkat alla golv så det luktar lite gott och nu har vi bakat en kokoskaka som vi täntke bjuda mamma på om vi nu får tillbaka FELICIA någongång, verkar segt på den fronten!!


Nej, det här blev ett tråkigt blogginlägg, man kommer ju inte ens ihåg allt som hänt... bara tråkigt rabblande men i be back.


Låst blogg

Nu är bloggen låst . Trött en en person så de kryper i kroppen på mej ... mne nu ska inte kvällen gå ut över det. Det är "fredag" kväll hemma hos oss och barnen ligger nu för att sova. Ska äta någon god sen middag sen, calamares kanske? återstår att se, nu ska jag kissa och sen hmm... kolla runt lite :) puss.

Så.

Nu är undervåningen skinande ren och jag mår mycket bättre i mej själv när det är så =) blev dock ändrade planer då felicia slog upp sina fina blå igen så hon fick sitta i babybjörnen medan jag dammsög, jobbigt ! men smidigt. Loke hjälpte mej sen att torka golven och medan jag sen diskade, gjorde rent micro och köksskåp satt han på golvet och uppfostrade sin gris. Sitt knoe , sen sätter han grisen upp och belönar med ett russin (som han förövrigt smugglat igår när han åt och gömt i sin spis så han har så han kan belöna knoen (precis som Emil gör) söti.


Funderar fram och tillbaka på att låsa bloggen, känns inte riktigt rätt mot barnen att alla kan läsa om dom, kan se foton på dom och kanske senare ta fram dom ... man vet aldrig. Ska fundera en stund till men om, är det någon här som är intresserad av att fortsätta läsa? säg isåfall till :)

Kikar in...

Kikar in här en sväng mellan ommöblering och städning. Idag fick jag ett ryck, jag är som sagt i behov av ständig förändring och som jag skrivit förut så behöver jag ofta någon motivation för att städa, det kan räcka med en liten ny ljuslykta så känner jag att jag vill städa hela huset för att den ska se extra fin ut där den står :) det kan också räcka som idag med lite ommöblering för när man gör det vill man också att allt runtomkring ska vara fint och nystädat, så är jag i alla fall :)

Vi har (Jag och Loke) (han älskar att flytta möbler och känner sig så stolt när han får hjälpa till" kicke bära säger han :) sen stånkar han och till slut så säger han SÅ. Haha. Vi har iaf monterat ner det skrivbord vi hade i vardagsrummet och flyttat på det lilla skrivbordet i hallen och har nu datorn där på (vi har en till hall, den jag visade igår är där man kommer in men sen har vi en stor hall till) som ett extra rum ==) iaf där är datorn nu. Känns så bra att få den bort från vardagsrummet, jag är sån där som inte gillar datorer i vardagsrum (där ska man umgås) och tv i sovrum (där ska man ha det lungt och sova enligt mig )

vi har också flyttat på fotöljerna och flyttat ut den som stod i barnens lekrum så har dom mer plats att leka där och det ser riktigt snyggt ut med två fotöljer med ett litet  bord imellan i vardagsrummet, good good.

Vagnen såldes igår också - glad!

har också flyttat på saker som blommor o lampar så när erik kommer hem kommer han bli glad =) dammsugning och torka golv samt övervånongen kvarstår men tar de när felicia somnat, hon är trött nu så...


funderar på en sväng ut i det fina vädret senare, loke är piggare idag och mamma är hemma så kanske våldgästa henne och dricka lite kaffe !?

Nu sover skrutt så dammsuga var det.

Städat

Tänk att nu är hela undervåningen plockad och klar, blommorna är vattnade och allt på var plats... det måste dock dammsugas och torkas golv men lämnar det till imorgon, vad ska jag annars göra då?? ;)

Övervåningen har jag förträngt så påminn mej inte tack, den kommer och bli fin imorn för på fredag ska dagen kunna ägnas till annat :) då ska nå kul ske!
Ska snart vika kläderna som torkas i tumlarn sen när Erik kommer hem ska jag överlåta barn och matlagning till honom och själv ta en dusch *låter ego* men jag kan ta disken sen :P

Mina två leker tillsammans och skrattar så dom kiknar båda två, skaffa barn tätt, det kan jag rekomendera , haha rekomenderar mycket idag känner jag men dom är ju aldrig ensamma, har alltid någon att leka med ! nu kramas dom, sött. felicia gurglar när hon skrattar, det gör mej varm i kroppen !

Lilla natur serien - Blommor

Är han inte söt min kärlek?
I... få se nu, måndags åkte han för att köpa pizza till oss när barnen somnat, han stannade då också på affären och handlade kylen full för att jag inte skulle behöva leva på kakor denna vecka (har vi kakor?) Han kom sen hem med en present till mej, den klassiska chokladen och .... denna

image32 

Söt? Ja. Han tyckte att jag som gick så mycket kunde ha den i vagnen och då kunna slå upp ifall jag inte kände igen någon blomma eller växt samt slippa vara rädd för att blomman (felicia just ätit?) varit giftig. En sån här sak kan ibland glädja mer en någon klassisk present just för att han verkligen tänkt på mej, oss och blommor :)

För tänk, det är ju jätte bra att kunna slå upp ifall jag möter en sån här

image33

Haha.


Nu är jag faktiskt lite nöjd.

Väldigt länge nu, ja låt oss säga flera veckor så har jag inte orkat med allt vad hem innebär, jag har längtat bort till någon annanstans, jag har velat flytta bara för att inte ha så många rum att städa. Jag har inte kunnat njuta för det har hela tiden varit något jag BORDE göra... Erik har varit underbar, han har sett till att huset inte förfallit, han har diskat, plockat och fixat med barnen kvällstid.

Jag har levt med smärtan i kroppen, ångesten i huvudet men ändå glädjen över Erik, barnen, vår fina släkt och mina vänner, konstigt hur allt kan smälta ihop...

Men, nu för någon timme sen bestämmde jag mig, i en halvtimme skulle jag städa, INGET annat och resultat blev det... en skinande hall och en skinande toalett samt nu hörs surret från tvättmaskinen. gött.

det hela tog en timme men det var det värt... kanske man ska fortsätta nu eller så ska jag låta mej vara nöjd med att jag faktiskt något gjorde..

Loke sitter här i min famn, 40.4grader i feber och rosslig i halsen, jag vill ha en frisk pojk och ingen ihopkrupen fågelunge....

Ge oss mirakel !

Eller... en pappa som inte kommer hem 6 varje kväll, det är ensamt här hemma när barnen sover...

 Vår hall som vi älskar.

 Vagn redo att säljas :)

 Längtan till sommaren.

 förvaring.

 braiga siibänken.

 vårat badrum (nere) fint.

 Nystädat.

 Tavlan som ger allt till rummet, känslan av romantik.

 For your nails

 And for your healtly.


OBH Nordica - Lint remover

Jag måste rekomendera denna fantastiska sak


image19

Kostar runt hundralappen och är helt fantiskt :) Den här är lånad (pappa var här kl 6imorse och la den i vår brevlåda) men jag måste nog springa och köpa en egen, nästan just precis nu, är KÄR !
Har provat den några gånger hos dom men då inte varit allför imponerad, var väl för ung eller för tonårig (blev väl sur för att den fixade min tröja så jag slapp köpa ny eller något) haha.

Men nu till saken. Liggdelen till dubbelvagnen har varit jätte noppig och jag har bävat för att den inte ska gå att sälja pga av det... kom då på att jag iaf kunde prova med den här och se resultatet

Före .

 Inget man vill lägga en nyfödd i direkt. Men.

Efter .

 Ser ut som ny - Nöjd!

Nu kan jag med gott samvete visa vagnen ikväll :)
Och tänk alla tröjor (som ni vet är noppiga under armen) jag ska fixa när orken faller in!

min gris och jag

Sjuk Loke så bry er inte om kläder eller min städning ;) Dagens outfit är inte roligare än ett par Polarn &Pyret byxor och en aptshirt, var är min lilla jeanskille med alla snygga tröjor någonstans?
Grisen under armen iaf, söti.

  Lilla Lotta eller lilla Emil, välj själv :P

 Fina tulpanerna vi fick av Anna i söndags bara för att vi var söta, tack Anna, du är också söt :)

 Felicia efter doktorn här om dagen.


Färg till sovrummet

Det var ju det gårdagskvällen handlade om ... vi (Jag och Erik) har mycket samma smak inom inredning och det är tacksamt när vi har gjort om så mycket och mycket mer ska göras. Särskilt med köket är jag glad att vi är överens om vad vi vill ha, tänk annars, den ena vill ha bok och den andra vitt? hemska tanke. tänk att leva i ett kök man inte tycker om...

Vi kom iaf fram till att vi är inne på grönt, det är lugnt i ett sovrum och dom flesta färger passar till, fint då med mycket blommor som ger fräscht när man ska sova.

Annars blir det nog en nyans av vit, kanske alcros "ägg" eller "dun" dom är fina båda två :)

   

Tack?

loke sitter och pekar på alla mina födelsemärken på halsen, sen utbirster han "OJ mamma, MÅÅÅNGA"
tack älskade son ;P 


Shoppat


igår kväll bestämde vi oss för hur vi ska göra med trappen, har lagt samma golv som vi har i hall nere och uppe på trappstegen, verkligen skitsnyggt om jag får säga det själv ;) men det är lite småfix kvar, tex behöver vi trappnosar till alla steg, haha, ett roligt ord ;P iaf så bestämde vi oss för några i färgen platina, tror de blir snyggt till det mörka golvet och den vita trappan :) erik skulle beställa dom idag så snart är projektet trappan en avslutat projekt, SKÖNT :D

tänkte hitta en bild... *letar*

äh, får visa en bild på vår trappa sen när den är klar istället :)

Spanien !

Ja, dit ska vi, inom några veckor =) Barnen ska få flyga tillsammans, har bara flygit en och en förut, Loke till London (virrig jag) nej han har flugit till Kreta och Felicia till Köpenhamn :)

Nu ska vi åka ner till min mormor och morfar, tillsammans med hela min tjocka familj, hoppas Linus vill följa med, vore roligare då ju ! Ska bli kul att få visa Erik hur dom bor för han har inte varit där... måste fixa pass till honom också annars får han ju inte följa med... :P

Ser fram i mot det iaf, ska shoppa sommarkläder till barnen så slipper dom ha allt alla andra har, kul =) Någon rolig inredningspryl hoppas jag också hitta men jag dras ju till allt vad sånt heter så inge svårt tror jag!

Dom har nästan sommar där nere, kanske till och med måste köpa lite vårkläder till kidsen innan vi åker *intalar mej själv det så jag har något jag måste handla* haha. 

Ja tack :)

Jag - Loke vill du ha en macka?
Ja tack
Jag- Vill du ha smör och ost på?
Ja tack, ost *ler*
Jag- Ägg också?
Nej tack mamma :)
Jag- Vad vill du dricka? Mjölk?
Nej tack
Jag-Vatten?
Ja tack mamma

Hur kunde JAG få en så trevlig liten pojk!?


påsken - 08

Jag ser fram i mot påsken, nästan mer än jul.
Jag älskar färgerna på påsken, ljusa, pastelliga, Glada. Jag älskar maten, jag älskar hur man umgås, jag älskar solen och jag älskar glädjen vid alla högtider. Ta en promenad i solen med barnen, låta dom (loke?) leta påskägg i skogen hos mamma och pappa... eller? ska man nu skapa sig egna traditioner? Men vore rätt ballt när alla fått sina små sen med en hel skog full med kusiner som letar ägg. Mysiga tanke.
Jag längtar till mina syskon inkl Anna får bebisar, att kunna umgås på ett annat sätt, förstå varandra och gå hemma tillsammans, KUL om vi skulle få alla samma år, ha barnvagnsrally, jag, linn, linus, Karin och Anna.
Min pappa påstår att han kan skaffa en liten så kan han och jag gå på stan tillsammans men det första förslaget låter mycket roligare så kom igen nu alla tilltalande, ge er ut och skaffa er en varsin man / fru och skaffa kusiner till mina barn, dom önskar sig faktiskt det! (eller var det jag och Erik som gjorde det?) haha.

Tillbaka till ämnet, påsken. Snart är den här.
Funderar på påskägg till barnen, våra barn får som bekant inte äta godis, ååh Stackars barn tycker många men de man inte vet om saknar man inte hävdar vi bestämt. Vad ska nu dom få i sina påskägg? Kanske en astrid lindgren film / bok i Lokes, han är en liten astridlindgren pojk han :) Eller så stoppar man dom fulla med godis så man får mer själv *egogirl* återstår att tänka på.

Men snart är den här iaf påsken, ge mej ägg med majonäs och räkor, Nu ;)

Jag hade massa fina påskbilder sen förra året men inser till min förskräkelse att dom bilderna också ligger på den trasiga datorn.. Gode gud, låt den gå att lagas. Amen.

Dagens Måste. Verkligen Måste.

1. Röjja upp i hallen för ikväll kommer det några och ska kolla vår dubbelvagn
2. Fixa vagnen fin så dom vill köpa den ;)
3. Plocka lite här hemma, städa känns överskattat när vi mår så här.
4 Slänga i en tvättmaskin så allt inte ligger på hallgolvet där jag slängt ner det från övervåningen.
5. Äta ordentligt så jag orkar hela dagen.
6. Busa och leka med min små.


Du blir aldrig nöjd ... !

I 16 år bodde jag hemma hos mina föräldrar
I 16 sa min pappa
-Anna, du blir aldrig nöjd
Sen dess, i 5 år till har Erik berättat för mej
-Anna, du blir aldrig nöjd

Haha, jag väljer att se det positivt, jag behöver förändringar för att må bra.
Det slutar ofta som jag vill och det är sällan dom inte säger

-Anna, det blev faktiskt riktigt bra.
Fast kanske... ibland kanske jaborde vara nöjdare än jag faktiskt är.
svåra tanke.
image11

Den här lilla parveln och hans lillasyster nertill kan jag inte annat än vara nöjd med, älskade barn!

image10

Kvällen den 4mars 2008

Kvällen är kommen.. barnen sover. Jag sitter och pratar med lite kompisar på msn, skulle ha umgåtts med Jessica idag men sjukdomarna kom imellan...

Har idag beställt saker till barnens rum, mattor, påslakan, hylla, krokar och lampa :) kul med nya saker nu när dom ska få byta rum och allt =)

När Erik kommit ner ska vi kolla färgprover till sovrummet och sen ska vi kolla i en katalog med golv i. Spännade.

image8

Söta kompisar i söndags !


image9

Puss kompis.


Vilken dag...

Ja, att barnen är pigga är väl att ta i, dom har sovit i stort sett hela dagen och gör så nu med. Hur natten kommer bli återstår att se men om dom inte blir piggare än så här så kommer dom nog sova gott natten lång.

Loke har över 39grader, hostar och har sig... eksemen har blivit lite bättre men ni ser runt ögonen, inte vacker... öroninflammation och halsont, stackars barn.

Felicia är det inga "synliga" fel på men pigg är hon inte, vad är det för fel? Skulle ha tagit henne till doktorn igår med... kanske är öronen på henne också?

Jag kan inte mycket göra, prata med syster på msn och dricka latte. lägger in lite fler sovbilder alldeles nytagna, Loke ligger med sin griseknoe, Emil är hans idol och han ropar knoen, knoen, söööt!image6image7 

Dagens lista / 4 Mars.


Dagens humör: Inredningssugen
Dagens gulligaste: Felicia när hon stod och väntade i sin säng när jag kom in till henne imorse :) bästa morgonhumöret!
Dagens frisyr: utsläppt, endast borstat !
Dagens klädsel: Grå jeans från Nivå, linne Hm, rosa rutig tröja BikBok.
Dagens har gjort: Skött och lekt med sjuka barn.
Dagens materiella vill ha:  färg så jag kan börja måla
Dagens längtan: Torsdagkväll så jag kan börja spackla
Dagens fundering: Vad är det egentligen för fel på Loke
Dagens beroende: internet, alla sidor med inredning.
Dagens tråkigaste: Att barnen bara sover
Dagens snällaste: den som vill skänka mej en miljon ;)
Dagens sötaste: Loke när han somnade sittandes i soffan
Dagens jobbigaste: Min huvudvärk
Dagens borde göra: STÄDA
Dagens tankar: Jag borde, borde , borde


Ja, jag har bloggtorka, en riktig en... men ska försöka fylla i en sån här varje dag iaf så kanske jag inom snar framtid kommer igång igen...! vem vet.image4image5

RSS 2.0