Time to sleep

ligger i sängen sen en stund tillbaka, ovanligt tidigt för att vara oss, den senaste tiden har kl varit minst elva när vi tagit oss upp men då har Erik redan sovit 1-1,5 timme i soffan ;) Han har idag börjat jobba i täby igen och ska så göra länge nu, inte omtyckt av någon här hemma... många timmar i bil som vi inte får något för mer än missad till med varandra.

Imorgon ska barnen testa nya tider på förskolan, ska lämnas redan nio och hämtas tre, anledningen är att dom nu kommer när det är som rörigast, dom har precis haft samligt så alla barn är uppe i varv och på väg ut eller till någon annan aktivitet och det är svårt för Loke att komma in i det... dom missar alltså samlingen varje dag som är jätte viktig för att dom ska få känna gemenskapen till dom andra, få sjunga och lära sig dagar, väder och namn. Sen nu hämtar jag ju halv tre och kommer alltid och stör mitt i mellis , igår frågade en tjej när jag kom "varför kommer du aaaaltid när vi precis ska äta?" det resulterar i att Loke blir stressad och slänger i sig sin macka medan jag hämtar Felicia som slutar äta när jag kommer och då inte vill ha mer oavsett hur lite hon ätit innan... känns icke bra.

Nu kommer jag hämta lite innan tre istället, sätta mej och vänta på soffan så ska dom komma ut med barnen när dom ätit klart, viktigt för dom också att man sitter till alla kompisar ätit klart !

Blir lite längre dagar men ändå inte så farligt, samlingen kommer dom uppskatta mycket det vet jag, Felicia älskar att sjunga :) och eftermiddagen kommer ju bara bli kanske 10 min längre då jag alltid kommer medvetet försent för att dom ska hinna äta överhuvudtaget..!

Imorgon är det marknad här i stan, får se om jag går ner med någon kompis när barnen är på dagis, om jag går ner med barnen, karin och patrik när barnen slutat eller om vi struntar i det helt. Loke är så trött när jag hämtar dom, Felicia också iofs men hon kan ju vila i vagnen...? svårt . Tror inte dom uppskattar det mycket egentligen, bara en massa människor... kanske en sväng efter middagen med Erik =) det vore mys!




Usch, hade i vitlök i potatismoset, har aldrig i det i mat för gillar det INTE men fick någon impuls och gjorde det... mest för att ha någon smak vi inte brukar ha men uäk va de smakar illa i munnen fast jag borstat tänderna flera gånger... blir illamående av det. Rätt stort problem, undviker att äta hos mina föräldrar för dom envisas med att ha i det i allt och då inte lite och jag vaknar alltid flera gånger efter att ha ätit där av kvälningar och måste då upp och borsta tänderna och då framträder smaken ännu mer och jag mår ännu mer illa och usch, vill inte ens tänka på det. Hoppas jag slipper det inatt, man kan nog inte känna sig ofräschare ¨än på morgonen efter man ätit vitlök. Stackars ens sambo då säger jag. Uäk.


Nej, sova var det som stod på schemat, är trött...! Känns som de blivit en gnäll blogg den senaste tiden men har haft mycket ont och då är det svårt med annat... just nu sticker det i fingrarna så jag börjar tro att jag kanske är på väg att bli galen men de är jag väl som tur inte ;P

Just det, blev så glad i söndags (wow, jag nämner ordet glad) :P kom på att jag fått en påse gravidkläder av Jessica så provade ett par jeans och dom satt helt perfekt :D sånt gör en gravid tjej glad =) hade bara ett par byxor innan jag som tvättat kvälltid och sen haft hela tiden men nu har jag två att välja på, kvar i påsen ligger 3-4 par till, vem vet, snart kanske jag orkar prova dom också :) dessutom när jag imorse skulle ta ner ett fårskinn från varmvattenberedaren som jag la i felcias vagn hittade jag ett par skor jag glömt bort som jag köpte på rean i våras, dvs knappt använda höstskor, TACK mej själv för det =) slipper jag gå och se ut som en lodis hela tiden :) problemet är bara mina svullna vader så kan inte knäppa dom hela vägen men gör inget när jag har jeansen över =) sjukt när man svullnar för man tycker inte att de syns men när jag tänker på att jag i våras kunde stoppa in jeansen I dom skorna och sen stänga utan problem så förstår jag att det handlar om några cm :..!

Godnatt alla, sovgott, det ska jag försöka göra :o)

mackor och varm choklad

det har Erik gjort till oss så nu ska vi mysa ner oss tillsammans här i soffan och njuta kvällen! kärlek är bäst mot huvudvärken har jag märkt, nu efter middagen när barnen lekte tillsammans och jag bara tittade på dom så kände jag en sån enorm kärlek och just då kändes knappt huvudvärken... så det kan va. Dom ger mej så mycket. Alla säger att när man ligger på bb så kan man inte slita ögonen och sluta titta på barnet men jag förstår inte , jag känner precis så flera gånger per dag året runt, jag kommer ofta på mej själv med att titta på barnen istället för tvn eller att äta tex, dom är så fina, så perfekta. Är det inte härligt att alla föräldrar känner så för just sina barn och att nästan alla barn får uppleva den kärleken? vi borde kalla oss lyckliga.


Brevlådan idag var tom, alltså inga kort idag heller... hoppas på imorgon!!

Dålig uppdatering

känner att jag varit dålig på att blogga dom senaste dagarna och då speciellt idag. Jag har en sån sjuk huvudvärk, blixtrar och dundrar i hela huvudet så jag känner mej nästintill tokig snart om det inte lättar. Knaprar så mycket alvedon jag får och känner frustration över att inte få ta några andra tabletter när det är så här.


När jag handlat mat imorse köpte jag även en matta upp till Felicias rum så när jag kom hem la jag på den och satte upp några till tavlor här nere, bilder kommer sen, helt otroligt vad de förändras i ett rum med lite på väggarna. Sen har jag vilat idag, skulle träffat jessica och Embla på mariagården men dom fick gå dit själva så jag prioriterade mej själv...! glad över det valet eftersom jag faktiskt klarade eftermiddagen med barnen bra =) det spöregnade på oss på väg hem från dagis men trots det var mitt humör uppe när vi kom hem =) lekte, myste framför tvn och lagade sen mat. Loke fick välja så vi åt potatismos köttbullar, brunsås och lingonsylt - I love it!

senare har barnen badat och efter en kort stund framför bolibompa sover dom gott. Erik är ute i förrådet och fixaar med något, i söndags slängde vi en massa saker (läs Erik) till grovsoporna så nu hoppas jag dom hämtas upp snart, ser inte så kul ut när allt ligger där...! men rätt kul att se vad alla andra kastat :P

Måste också säga grattis till Jennie och Lars som fick en son igår eftermiddag om jag förstått allt rätt =) Jag vill också snusa bebis! Mysigt med två små grabs, grattis igen hoppas allt gick bra ! :) Jag tror vi också får en kille, nästan läskigt säker på det, haha kommer få chock om de kommer en flicka till, vi ska ju ha våran Calle =)

ska lägga in lite bilder imorgon, orkar inte nu... ska se lite tv och sen sova tidigt... huvudvärk suger.

Håll tummarna!!

nu ska jag smita ut  till brevlådan och hoppas hoppas hoppas det jag vill ha ligger där i!!

Håll tummarna, NU

måndagkväll

kvällen går fort idag känner jag.. kom precis ut ur dushen , ny tradition på måndagar att duscha ihop ;) nu ser vi tv och snart är det singelmammor, de tycker jag om :)

Eftermiddagen blev den bästa delen av dagen, efter en pärs hem med trött Loke lekte dom bra medan jag lagade mat och så... ikväll har dom lekt jätte bra, jag och Erik satt bara och kollade och log, hur kan man älska några så små så mycket? dom leker jätte bra tillsammans och dom hann med att både hälsa på farmor och farfar och vara på färsna, en händelserik kväll :)

bebis - ett nytt liv !

jag är glad att jag orkade vara glad när barnen var hemma imorse, vi såg på film i sängen och barnen myste, satt bredvid varann, loke klappa felicia på huvudet och dom drog mitt täcke över sina fötter =) sen gick vi upp och pysslade med nya sakerna till deras rum vi köpte igår, uppskattat av dom båda, hittade dock ingen matta men hoppas det dyker upp någon bra snart :)

Jag tror att en liten vän till mej är på BB just nu, så spännande! hur ser den lilla ut, vad ska den heta och hur ska storebror tycka att det är, lycka till Jennie om det är där du är :) Inte inloggad någonstans sen inatt, det borde tyda på något ;) hoppas det för eran skull så du slipper gå längre !

nu ska jag snart gå och hämta mina små eller cykla, längtar efter dom !


levande död

Ja, jag är hemma idag, fibrogruppen blev inställd och jag är glad över det, hade aldrig orkat.

känner att jag isolerar mej mer och mer och vet egentligen inte varför... har så ont hela tiden så jag har ingen ork till annat än barnen och att överleva.. ! sorgligt. Jag ökar fort som tusan i vikt, hur ska detta sluta? mycket vätska tror jag dock, har inte haft mycket dom andra graviditeterna men nu har jag så svullna fingrar så det sticker och kliar i dom och resten av kroppen konstant, inte alls kul. gnäll gnäll. hoppas bara det är för graviditeten och att det inte är fibron som spökar för då blir jag ju inte ens av med det till jul...

sitter och äter godis, har ätit skit sen jag kom hem från lämning idag och mår sämre och sämre över det men så fort jag inte äter kommer den vidriga huvudvärken... ond cirkel.. Slipper laga mat idag iaf , Erik gjorde storsats med köttfärssås igår till middag så tänkte koka lite ris eller pasta bara, så SKÖNT. Om vädret håller i sig stannar vi nog ute och leker så länge som möjligt efter dagis, det tycker både barnen och jag är kul.

vilket roligt inlägg, oh yee.


lunch

Barnen sitter nu och äter lunch , jag och Erik spar oss då vi ska åka till min farmor och farfar, dumt att komma mätt dit ;) sitter och ser ut över ett hav av leksaker här i sovrummet, förstår inte var alla kommer ifrån, har vi köpt så mycket? vetetusan :P lite kul, på kvällarna när vi lägger oss brukar det vara fint men måste nog halvsova varje morgon för när vi går upp har barnen lyckats frakta hit typ alla saker från sina rum..!

Vi har hunnit en del, lekt med barnen, tagit det lugnt, bytt gardiner i vardagsrummet och lekrummet, tömt en bokhylla här uppe och flyttat ner i lekrummet, satte även upp fyra tavlor nere så känns inte lika kalt längre. Rätt som det är händer det liksom..! Väntar fortfarande på korten från fotograferingen på barnen, längtar till dom kommer så vi får upp lite mer på väggarna där nere, ska då också framkalla lite extra bilder och få en liten familjevägg vid tvn :)

Nu verkar dom vara så gott som klara hör jag så vi ska åka och shoppa lite smått medan F sover sen blir det som sagt björnö, älskar!

Kl sex.

Kl sex imorse hörde vi Loke ropa från Felicias rum på oss, mamma , pappa Felicia VAKEN!! Han hade som vanligt gått in och väckt henne när han vaknat och haft tråkigt :P inte alls enalverande (är det ett ord?) lät bra :P Så sen dess har vi varit vakna... eller nej Jag gjorde välling och fixade blöjor medan Erik flyttade tvn från Lokes rum in hit där vid sex så sen har vi sovit framför shrek.


Mina tre gick upp för några minuter sen och jag blev uppvaktad ännu en dag med mackor en kopp te med socker (han är nog rädd att mitt blodsocker ska tryta som igår) ;) och några alvedon, thanks baby. Blev så glad och efter mat i magen mår man mycket bättre... hatar när man vaknar och sen somnar om för man blir helt konstig i kroppen ungefär som när man sovit i tält... ni förstår!?



Idag är vi sugna på besök hos min farmor och farfar, ett skogsbesök för fina bilder och plockning av svamp, få upp lite hyllor, tavlor och annat som ligger här hemma och väntar samt lite omöblering från rum till rum... Vi är även sugna på att åka och köpa en ny matta till lekrummet och flytta på några gardiner... förändring förnöjer. Får se vad det slutliga resultatet av dagen blir men något vi bestämt är att det som är kvar i köket (lite smått kakel bla) samt städning ska vi försöka se förbi, vi behöver en dag utan press på sånt.



Ha en bra dag alla, det ska jag verkligen försöka ha !! solen skiner :o)


saker förändras

helt plötsligt vänder allt, skönt när det är så i livet.
Vi lekte ute, gick en liten promenad med barnen utan vagnen, Erik & Felicia åkte rutchkana som tokar och jag skulle sitta på en soffa (en bänk) och äta godis (stenar) som loke gick och köpte sen satt vi där och myste en stund innan han gick och köpte en film som vi såg på ;) sen fiskade han fiskdamm och blev blöt om fötterna när han gick i vattnet (berget) fantasin sätter gränser och det verkar inte finnas några :)

handlade på oss gott till kvällen och veckan så jag slipper gå och handla vareviga dag... skönt att ha lite i kylen sen när vi kom hem plockade vi och dukade i vardagsrummet, vände på bordet och fick plats för många fler =) Fick middagsgäster i form av mamma, pappa, karin och patrik som kom med pizza =) barnen blev glada, mycket bus, lördagsgodis framför shrek och mys i soffan. Måste ta kort någon lördag när barnen får sitt lördagsmys, Loke kan inte äta godis om han inte har sin egna lilla skål och får se på shrek och Felicia blir helt salig och sitter som ett ljus med sin skål med russin och några kex, Jag ÄLSKAR när barnen uppskattar något lite så mycket. När Loke såg att vi dukade här inne tyckte han det var hel maffigt och ville hjälpa till att duka, att få äta i vardagsrummet tillhör inte vardagen här...!

Senare kom Ingegerd och gunnar, ingegerd med nybakt äppelkaka fortfarande varm - lyx. Mamma och pappa som var på v äg hem stannade på kaffe så blev helkväll. En dag kan ändras fort.

Stolt visade Loke sitt rum med dom nya sakerna för mormor, morfar, karin och patrik, han är så stolt över så mycket, jag försöker verkligen ta lärdom av honom, varför kan man aldrig få vara stolt och glad över något när det alltid enligt en själv finns dom som hade det finare bättre... Man SKA lära av barnen !



Felicia somnade i min famn vid lunch, det har aldrig hänt förutom när hon varit riktigt sjuk så jag njöt... mysunge.

 Vi busade länge i soffan, pussa Felicia var populärt när man inte kittlades






Teamworking, gick och hämtade ut massa saker från lekstugan och kokade sen soppa på gräs, såg riktigt god ut :P



Härlig bild, det är INTE hon som sprayat även om de ser ut så på stilen ;)



Sen fick vi gäster och kameran lades i ett hörn, tråkigt nog.



segt

Vi har busat i soffan, nedervåningen har bombaderats av leksaker av alla dess slag. Nu har vi klätt på barnen och dom har gått ut med Erik, jag har precis ätit ett mega päron och druckit ett stort glas vatten så nu ska jag gå ut och joina dom med lite utelek. Hör att Erik sågar så nyfiken som man är måste jag kolla vad :p går nog till lekparken en stund så barnen får leka av sig sen blir det åka iväg och köpa lördagsgodis innan kvällen är här...


Den som inget gör får inget uppleva.

Idag,

jag har blivit bortskämd av Erik flera helger i rad nu med frukost på sängen, de är ett lyxigt sätt att få vakna på.. Har nu kommit upp för att dusha, har precis klätt på mej och ska snart ner och göra det sista...! Sitter i fotöljen i vårat sovrum, amningsfotöljen som jag köpte den som när jag väntade Loke.. det känns avlägset länge sen i dagsläget, som att det handlar om en annan människa, så mycket har hänt.
Den har fått flytta runt i dom flesta rum och aldrig riktigt passat in men varit toppen då båda barnen var små...! Just nu står den mest som en dammsammlare och en upptagningsplats av en kvadrat i vårat sovrum... står här och påminner mej om mitt liv dom senaste åren, om Lokes första tid , om Felicias första tid och senare bebisens. Nej usch va jag svamlar.


Familjen börjar bli klar för dagen, när jag var ner hade Felicia fått på sig kjol och några halsband av Loke så hon är lördagsfin, ska nu leta reda på lite kläder till loke och ta med ner...


Vet inte om de blir täby, har inte pratat om det än... vi har jätte dåligt med pengar några månader nu mellan föräldrapenning perioderna, tufft är det.. får se om vi kan låna av något sparkonto för vi behöver lite saker till hösten i klädväg och som det ser ut nu har vi ca 1500 kvar att leva för den här månaden och det räcker inte ens till mat, välling och blöjor. Mina nattliga ont i magen plågor.

Lördag

Idag känner jag mej så här I
                                                  I
                                                  I
                                                  I 
                                                 V



Härligt. Inte.

Varför kan jag inte bara njuta av dom glada rösterna från nedervåningen där jag hör hur Loke berättar om saker som hänt i veckan för Erik, om vad han vill göra idag hos farmor och Felicias härliga egenprat och skratt.

Jag borde vara glad, vad är det för fel?

Hade ingen lust att somna igår heller så låg vaken alldeles för länge här i sängen och blev mer och mer uttråkad av att INGEN uppdaterade sin blogg eller något annat kul.











susen

Honungsvatten , slippa vara kissnödig, ett par raggsockor, några halstabletter, tända ljus och en ren sambo gjorde susen, nu mår jag lite bättre...!




Trevlig helg önskar lilla kärleksparet =)

Jag får sota för allt jag gör.

Erik har gjort honungsvatten till mej, nu står han i duschen. Jag är liggande , i soffan. SÅ ont.

Är kissnödig men kommer inte härifrån men måste snart ta mej upp hur ont det än må göra... vill tända lite ljus också eller flytta in dom från köket hit så vi får lite fredagsfeeling men känns tufft bara det just nu.


FAAN VA JAG HAR ONT. rent utsagt.

får se hur morgondagen blir, ska jag välja bort något så blir det städningen ;) den väntar ju som sagt.

18.20

Tack Hanne , Miranda och Mio för en underbar dag =) Loke somnade i soffan nu, trött som få.

Barnen har lekt så bra, tror inte jag sett Loke leka så bra med någon, mamma pappa barn lekte dom och Felicia fick vara deras barn och heta Mio :P så söta, dom har fikat festis och kakor, lekt lekt och lekt, satt i soffan och höll varann i handen.... sötnötar !! Åkte ner på stan sen och hittade en drake till Loke =) En orange fick det bli, Erik säger att det är en dinosarie och ingen drake ;) Gick in på dressman och hälsade på Markus, kul att få se honom lite! Handlade mat på kryddan och tog sen bussen hem halv fem...! Barnen var så härliga på bussen, satt bredvid varann , höll handen och busade och skrattade så det smittade av sig på alla :) Hanne och Markus ska kolla på nytt boende ännu närmare oss, är väl några hundra meter nu så lite närmare vore inte fel ;P

Fick så fina kort på barnen idag men måste fråga innan jag lägger ut här men ska försöka göra det snart för glädjen smittar av dom korten.

Vi har myst fredagsmiddag med tända ljus och nu sover som sagt Loke, Felicia ska läggas alldeles strax och sen blir det choklad, chips och en fim.

NJUT HELGEN!!


Ready for the day

Härligt det är med sånna här fredagsförmiddagar, vi börjar komma ikapp nu, jag har duschat, dammsugit ätit lunch med barnen och nu sover Felicia, disken är fixad och det är fint. Så fort kickan  vaknat ska vi gå iväg.

Satte Felicia i en barnstol i badrummet när jag duschade så jag hade lite koll på henne... för att sitta där snällt fick hon en riskaka så nu vet ni varför jag dammsugit ;) hon hade ju inte ätit upp när jag var klar :P undervåningen dammfri nu.




Med nya väskan.



OOH är hennes standarduttryck numera :)

Vi har ett uppdrag

I eftermiddag har vi ett väldigt viktigt uppdrag att slutföra, tog inte många sekunder imorse innan Loke frågade efter sin drake, jag fick en klump i magen för visste att han skulle bli jätte ledsen, tog med honom och öppnade altandörren och visade honom den skadade draken... (han fick ligga ute inatt då han INTE luktade gott) han såg helt förstörd ut och såg helt deprimerad ut... stackars draken, han har ont mamma. Några tårar kom och jag bar runt på honom som när han var bebis, han grät inte högt... mer sörjde - hemskt. Hellre gallskrik och arghet än att han reagerar sådär.


Vi kom iaf överens om att efter han lekt med Miranda tar vi bussen ner på stan och köper en ny drake (HOPPAS nu det finns någon på stan som duger) han vill ha en rosa och tydligen vill Felicia väldigt gärna ha en röd :P Han har pratat några dagar nu om att hälsa på linus på jobbet så vi kanske går upp dit och har han tur kanske dom slutar då och morbror och kanske mormor och morfar vill med på vår drakjakt. Önska oss lycka till, vårat sista hopp är pressbyrån då Erik köpte den där på astrid lindgrens när Felicia låg där...!

Jag har en plan

Imorse när vi gick ner hittade Loke en liten smula i trappen - MÅSTE DAMMSUGA MAMMA!! skyndade sig ner för att klicka bort den lilla dammsugarn och sög sen upp allt det han hittade på golvet, jag började göra välling och hör honom sen ropa MAMMA, SOFFAN OCKSÅ SMUTSIG!! haha, han hade fullt upp medan vällingen blev varm med att få upp småsmulor från soffan så nu är den ren iaf ;) Låter som vi har jätte smutsigt men så är inte fallet även om jag är lika bedrövad som Loke över det som är ;) han och jag - järngänget .

Felicia springer runt med sin nya väska som hon fick av mej innan läggdags igår, måste ta ett kort för hon är rätt söt...! Dom har fortfarande pyjamas och jag har inte duschat eller gjort mina morgonvanor såsom att plocka ur diskmaskinen och dyligt, vi har en Soft fredagsmorgon.

Pratade med Erik i telefon och jag berättade om min plan, jag har en plan sickan :P struntar i städning idag och imorgon efter frukost går Erik ut med barnen och leker och jag städar i lugn och ro - det låter bra i mina öron. Senare blir det nog täby centrum för de lutar åt att Ingegerd kan ha barnen på eftermiddagen, anledningen till att vi vill ha barnvakt fast vi tycker det är mysigt att gå med barnen och dom tycker det är KUL är för att Felicia mår illa i bilen, har sen hon var bebis skrikit i bilen nästan jämt och vi har aldrig förstått varför men nu har hon börjat spy då och då och vi har förstått att stackarn är åksjuk... läst lite om det och ofta spyr inte barn under året utan dom mår bara dåligt... stackars barn.


Fredag - seg morgon

08.48
Vi kom precis ner... har legat och sovit till och från i Lokes rum medan dom sett på film och lekt... seg idag. Nu har vi myst ner oss i soffan med välling och en stor kopp te, min hals gör ooont.

Möttes av en syn här nere som säger mej att jag borde damma och dammsuga så får se vad som händer under förmiddagen, efter lunch ska vi hem till Hanne och barnen och leka. Så skönt, har kännt hela veckan att jag velat städa för att dom ska komma men så träffades vi igår och bestämde att vi istället går till dom, lovely.

Skumt

På första bilden av BUSA ser det rakt ut som det är i verkligeheten men sista bilden såg jag att det ser ut som en pulkabacke - fult. Bara så ni vet så är det inte så fult här hemma :P

Nu blir det honungsvatten, jag är som sagt förkyld men träffade Veronika idag och den stackarn var verkligen förkyld... hon är stark, hade jobbat hela veckan iaf...! Hoppas vi kan ses snart, skulle gjort det i söndags men då blev det inte och imorgon var det planerat tjejkväll hos Jessica men jag har tackat nej... känner att fredagskvällen med Erik är så mycket värd... skönt att kunna känna så efter alla år tillsammans, att all tid man kan få är GULD.

Våran flicka

vår lilla flicka som ALLTID varit en liten pojkflicka i sina hyss och sitt humör har över en natt blivit totalt förälskad i handväskor, hon har fattat grejen nu när hon leker på dagis ;) går och tar min väska hela tiden och hänger över armen och ser sen så stolt ut när hon tar sin dockvagn och går (att det inte ligger någon docka där i spelar mindre roll, dom är ju tråkiga) :P Iaf så sprang hon runt med min väska imorse och tre gånger gick jag och la den i vagnen för att inte GLÖMMA den när vi gick ...

kom till bussen precis när den kom (från ena hållet, går som i en cirkel) så jag täntke vi kunde åka med runt, brukar göra det istället för att stå och frysa men hade en så skum känsla av att jag inte hade allt med mej, gick igenom alla kläder på barnen, kollade att jag själv hade byxor och tröja på mej ;) osv till jag kom på att VÄSKAN var hemma... som tur va hann vi inte hoppa på bussen utan fick springa hem istället för att hämta den och tror ni den låg i hallen? nejdå. Fick leta som en tok men hittade den tillslut i tvättstugan ... haha. Sprang tillbaka och HANN. det var min start på dagen det, hur var din?

Så här blev det tillslut

 Välkommen in till Ida Felicia Novali

   Busa ska man göra i sitt rum :)

 Lite piff på en annars lite tråkig Ikea ram

 även lite piff på sängen som jag vet två barn som kommer plocka bort inom kort ;)

 ovanför elementen passar en liten krona bra :)

 Elvira heter dessa små och finns att köpa på bla fröken knopp här i stan.

 sista piffet sen fick jag piffstopp av karin :P

 Tack för besöket, lite till ska fixas sen är jag nöjd :)




 Här bor Loke, nedanför är gästsängen / myshörnan där jag älskar att ligga :D Mer bilder kommer på hans rum men är lite som ska göras...!

 Här fixade jag och Loke i förra veckan, lampan vi köpte för över ett år sen kom upp samt några teckningslister... älskar bilden på honom som bebis... 6 månader där *kärlek*


l En bild på nya skoskåpet nu när jag ändå håller på... nöjd blev jag och alla skor är borttrollade =)

Rädsla

Efter flera händelser  den här veckan börjar jag nästan tro att någon eller något vill oss något illa. Erik ramla ner från taket handlöst bakåt, han ramlade in i ett treglasfönster som krossades... han hade alltså inte bara kunnat bryta nacken utan också kunnat skära av sig hela benet med det trasiga fönstret... han hade kunnat få hammaren, en kniv eller liknande i huvvudet i fallet... han hade kunnat ramla på en maskin eller fått en på sig... Han hade TUR, han klarade sig med ett sträckning i benet... änglavakt kallas det.


Nu ikväll efter middagen lekte barnen så bra här nere, vi tog undan efter middagen och plockade leksaker och gick sen upp hela familjen för att kolla på barnens rum och vad som hänt där idag... vi fastnade där uppe kanske 10 min, lekte i Lokes rum ... jag frågade tillslut vad som luktade.... hade funderat en stund men trott det varit Erik som luktat något från jobbet eller så... Erik kände efter och skrek sen BRÄND PLAST. vi sprang ner, kollade köket - ingenting, kollade runt - ingenting. Jag gick sen in i vardagsrummet för att kolla om det var dvdn eller något sånt och såg då den här lampan som jag sett att Loke lekt med, han satt och tände och släckte den... sen måste han ha lagt ner sin drake där i , halsbandet och en plastprinsessa.... TACK och LOV hade det inte börjat brinna men de var inte långt kvar... USCH vilken is i magen jag fick ännu en gång denna vecka.


Jag har sen Loke föddes och gosedjuren ramlat in en efter en innanför husets fyra väggar skojjat och undrat varför det stått flamsäker på dom, tänkt att om det börjar brinna så spelar det väl mindre roll om det djuret brinner upp eller inte men NU förstår jag... hade det varit ett vanligt gossedjur hade det brunnit i det läget vi kom nerför trappen.

Tack än en gång för att inget hände. Är SÅ glad att vi iaf har en rejäl brandspruta på övervåningen och en brandfilt här nere ifall faran ändå skulle vara framme för vem vet... den kanske är här snabbare än man tror.

Jag råder ALLA, ha bra brandsaker hemma, det kan rädda LIV.



Tack,

för kicken i rumpan jag fick, har nu inte bara bättrat utan målat allting en gång till, blev fint så i eftermiddag eller ikväll ska det upp på väggarna sen får ni se bilder =)

Karin kommer hit en sväng sen, får se om jag orkar städa... vet att jag får ont av det men samtidigt vet jag att jag vill ju ha det gjort och i helgen vill jag inte att vi ska hålla på med sånt.. mycket roligare att ha fint på fredagskvällen och känna att helgen är vår =)

Ge mej

Ge mej en spark i rumpan, NU.

hemma igen

Så sitter jag här igen, jag som skulle städa ... har handlat och nu dukat upp lite frukost! Åt en chokladkaka på väg hem så är inte jätte sugen men känner att jag måste äta lite mackor om jag ska orka något...! :) Skulle ju bara handla välling och middag men som jag är så plockar jag ju både det ena och andra som är bra och ha så vägen hem blev en aning ostadig ;) att inte ha luft i däcken gör det svårt att cykla... tro mej.


Panduro

Min nya favorit affär ;) Ska försöka komma dit snart igen, kanske barnvakt på lördag och åka dit, gå på bio och kanske äta nå gott? Den som lever får se...!

Lite bilder från igår sen ska jag byta en väldoftande blöja ;) klä på Loke, plocka leksaker och sen drar vi :)

                


        

Jag tror bilderna talar rätt bra för sig själva men älskar dom där syskonkärleken verkligen LYSER, det är så härligt att dom leker så bra tillsammans, växer ikapp varann mer och mer och roas av mycket samma saker vilket underlättar i vardagen. Felicia ser upp till Loke och han älskar sin lillasyster, gunga lillasyster nu, Loke kan =) Sötnos !

Nej, jag hade visst annat att göra ...


Min bror

Jag vill ägna ett litet inlägg till min älskade bror, barnens morbror och fadder, jag tror inte han läser här men här om dagen när jag var och träffade honom på sitt jobb kände jag en sån otrolig våg av kärlek. Han är så otroligt trevlig, tillmötesgående mot kunder, han kör sitt eget språk men låter ändå så proffesionel och artig att man bara vill krama honom... Han försöker inte låta eller vara mer än han är, han försöker inte vara som någon annan, han är sig själv och han är bäst, jag älskar dig Linus!

Loke leker runt nu, rider på två hästar samtidigt (sånna där hopphästar) har sin drake i famnen och tydligen en stor vagn där bakom som han ska åka och hämta Linus i, han pratar mycket om sin morbror, han ser upp till honom.

 Linus kontorsdel, ser ni vilka barn han har tre bilder utav på väggen, jag är SÅ glad att mina barn har honom så nära, hoppas dom alltid kommer ha en nära och fin kontakt och veta att dom finns för varandra, som min moster, jag vet att hon finns alltid där, det betyder massor !

            

Bilderna är från när mamma fyllde år nu den 11 september, ser ni kärleken mellan Linus och Loke, dom är så lika så det ibland är läskigt, t.om hur dom beter sig, den tredje bilden är så fin, dom ska sjunga men tycker båda två att det är lite jobbigt ;)


Ny dag

Ännu en dag står och väntar på att användas i detta livet... detta livet ja... va vi borde vara glada över allt vi har, ta vara på dagen, dina barn och dig själv, det är nu livet är !

Har småpysslat och plockat här hemma på morgonen, vi var uppe en timme tidigare än vanligt så känns som jag hunnit massor och ända har tid över innan vi ska gå :D Tog en skön dusch medan Erik fortfarande var hemma,.. så förkyld jag blivit så kändej ag mej nästan frisk efter den, iaf i jämförelse med innan =)

Idag efter lämning ska jag cykla till willys och handla hem en storpack med välling och mat till kvällen, skönt att jag har körkort och bil så det blir lätt att frakta hem - INTE ;)

sen ska städas om jag orkar, ska även måla lite småsaker som jag såg nu behövdes bättras efter gårdagens målning... vi hade en wonderful kväll, när barnen somnat tände jag ljus, dukade upp alla pysselgrejs som en buffe och satte mej sen och inte tog det mer än jag satt rumpan på stolen som Erik kom med vatten och lite tilltugg och frågade lite gulligt om inte han också kunde få måla!? :) så klart han fick och va mysigt det var att göra nå sånt tillsammans, sitta och småsnacka , njuta av lugnet och varandra och sen avsluta kvällen med lite tv kladdkaka och nougat.

          En del av våran onsdagskväll , här ser ni tavlan jag gjorde här om dagen, visst blev det rätt fin =)

Kvällstid

Sitter på toaletten i badrummet och kollar på när the rest of the family tar ett bad, massor med vitt skum och två glada barn samt en glad pappa :) Erik älskar verkligen att bada med barnen när han jobbat för då får han träffa dom annat än vid middag och bolibompa .

Vi har ätit crispies, potatis smögensås och grönsaker, uppskattat av alla =)


Kommer bilder senare när jag har kamerasladd samt kameran hos mej för vi var ute en timme efter vi kommit hem och fick många fina bilder på dom två små :)

Lunch

Idag eller nu (tog säkert hela 10 min allt som allt) varit duktig och gjort lunch till mej själv, det händer INTE ofta, brukar äta mackor eller värma rester men nu blir det snabbmakaroner och stekt falukorv, godaste just nu enligt mej :)

Onsdag - Jag är HEMMA

Blev inget bloggande igår, satte mej inte ner förrän kl var efter åtta och då var vi trötta både jag och Erik så det blev popcorn, godis och en stor Cola till filip & fredrik och sen sängen....


När jag lämnat barnen igår satte jag fart mot coop, öb och rusta, Jessica kom dit och vi hittade både lite smått och gott, mycket pyssel till både loke och mej - KUL. Vidare till stan sen, lullade runt och kollade på allt och inget... inte ofta vi bara går och klämmer och känner på ALLT i ALLA butiker men det är avkopplande på nå sätt :) Åt en god och lång lunch på en liten smula, båda gick dit sugna på en soppa men slutade med en grillad baguette, icke alls dumt En stor kopp te till det och snack i mysig miljö .

Köpte överdragsbyxor till Loke, tunna tumvantar till båda barnen och sen två tröjor till Felicia, en varsin mössa till dom och en mascara till mej =) När Jessica sen cyklade för att hämta sina barn ägnade jag några minuter till att hälsa på min bror på jobbet, han ville titta på barnens kläder och tyckte dom var jätte söta men trodde Loke skulle bli ledsen när han förstod att dom rosa tröjorna var till Felicia och inte till honom ;) Men berättade att jag köpt glitterlim till honom så då ordnade dej sig nog trodde han :P tack och lov är hans rosa period över och Felicia får ha sina nattlinnen ifred ;)

Köpte fikabröd och skyndade upp till dagis för att möta mamma, vi hämtade barnen halv tre och kom hem FYRA!! tog en stund med andra ord, dom åkte rutchkana efter varandra och lekte tåg, gungade och stannade till lite överallt, kul med en mormor som leker tycker Loke. Inte ofta dom ses så. Vi satte oss i solen ute och fikade morotskaka och kex när vi kom hem, var ju nästan sommarvarmt! barnen lekte i lekstugan och hjälpte mormor att plocka plommon.

När Erik kom hem från jobbet gav han mej is i magen, han hade under dagen ramlat ner från ett tak BAKLÄNGES och hade kunnat dö... som TUR var hade det gått bra men jag är nog glad över att inte veta allt han kan vara med om under dagarna, ibland kan jag börja tänka på det och då vågar jag knappt svara när han ringer för att jag är säker på att det är någon som lånar hans telefon för att berätta att något hänt.... som inte FÅR HÄNDA. Jag ÄLSKAR dej Erik!!

Idag på väg till dagis mötte vi Anna och Molly , pratade en stund men hade lite bråttom och Loke ville dra vidare på vagnen (jag får inte dra den längre) så vi sa hejdå rätt fort :) Cyklade sen och handlade middag på coop samt en påse godis som nu gett mej illamående ;) sen ner till apoteket och la 200 kr på järn och folsyra som jag HOPPAS kan göra mej lite piggare, ska börja ta det ikväll och HOPPAS att det ger snabbt resultat, vore INTE fel. Avbokade fibrogruppen för alla utan Ulrika var sjuka så kändes som jag mådde bättre av lite vila... har blivit rejält förkyld på köpet..! Hade tänkt pyssla med nya sakerna men orken tog slut när jag satte foten innanför ytterdörren så kanske blir ikväll istället, den som lever får se helt enkelt.


Hur göra...?

Jag vet inte hur jag ska göra idag... Felicia har vaknat några gånger inatt och haft ont i ögat, fått alvedon som hjälpt lite...! MEN, idag ser hon INGENTING! Kan en läkare göra något för henne eller går man bara dit för att få gå hem igen? Hon är ju inte sjuk men kanske är jobbigt att gå på dagis hela dagen iaf... usch jag hatar när man inte vet hur man ska göra...

Barnläkarmottagningen öppnar inte förrän nio, det är när vi brukar gå till dagis så ringer nog och säger att vi kommer senare och så ringer jag och hör med dom... hon kanske kan få någon lindring? börjar fundera på om det kanske inte ens är ett myggbett utan nå annat... hur veta liksom.


Liksom, det har jag nog inte använt på år :P


Tråkigt...

funkar inte att ladda upp bilder för tillfället , jag som hade en del ... :) Försöker kanske senare, är fortfarande på väg att ta bort ansiktsmasken och borsta håret *seg*

Imorgon blir en rolig dag, jag har hela helgen sagt att idag ska jag vila , alltså idag måndag och det har jag ju gjort så jag sa ju till och med nej till att komma in till Jessica imorse, icke likt mej men så skönt att ha legat lite...! det är ju det jag ska göra på helgerna men då vill man ju så mycket annat, det är verkligen kvalitetstid

Imorn blir det träffa Jessica, vet inte vad jag vi ska göra men skulle tippa att shopping kommer vara inblandat, ett vanligt förekommande ämne *gillar* är på jakt efter små penslar och lite annat . Hoppas jag hinner hem sen innan la kids ska hämtas och dammsuga lite för sen ville mamma med och hämta barnen så då vore det kul om de är tipp topp här hemma, hon bryr sig ju så mycket om  hon ser lite grus eller en dammråtta *intallar mej*

På onsdag är det fibro grupp hela dagen och på torsdag vet jag icke, är du ledig Karin?? På fredag blir det som sagt Hanne och barnen, kanske Jessica och Embla också kommer förbi på en fika, vore ju kul.

Nu SKA skiten bort från ansiktet *jajajaja*

skoskåpet är klart och ska nu sättas upp, och korgbyrån ska upp i badrummet där den ska prydas av nya fina blockljus vi införskaffat så man kan mysa av bad med icke glödlampsbelysning sen... :)

Trotsa

Jag och Erik trotsar allt vad tråkig måndagkväll innebär, det är bara skit på tv, det är en lång vecka kvar innan familjen förenas igen, det är grått och trist.

Vi åt god middag tillsammans, pysslade med Loke, byggde pärlplattor, ritade och byggde med lera, Felicia och Erik busade runt, hopp i pjamas och ner i soffan där vi satte oss hela familjen, en timme per dag behöver man inte stressa runt och göra annat, kvällen bjöd på shrek till kl blivit sju och dom små blev trötta.

Läste mysig saga för Loke och Erik sjöng för Felicia, tror läggningen tog 3 minuter eller något , Vi har sen satt på tvätt och diskmaskin (eller Erik har) jag har klippt hans hår och sen tog vi en lång härlig VARM dusch tillsammans tills man nästan längtade efter lite kyla, då har man duschat klart enligt mej ;) Sitter nu här med ansiktsmask, njuter av tända ljus, skön stämning musik istället för tv, njutning är bland det bästa av livet, bebi kickar i magen så det syns på utsidan och jag njuter av att vara gravid, just nu känner att jag vill vara det ett tag, första av tre graviditeter jag vill gå tiden ut, jag vill ha en mysig höst med Loke och Felicia, jag vill vara våran familj ett tag till, bara njuta av att vi har en fungerande vardag, att nattning funkar bra, att vi har bra rutiner, att vi trivs tillsammans, jag vill få fira Loke och jag vill få julpynta och pyssla sen , sen när jag fått äta all god julmat, då är du välkommen, älskade du där inne, vi älskar dej redan !

Erik bygger på ett skoskåp som vi ska ha i hallen, skönt att bli av med alla skor :) Ordning och reda, pengar på fredag!
Loke är smittad av oss, hänger alltid sin jacka på sin krok, sin mössa i sin låda och sen skorna exakt rakt på skohyllan, är något på golvet, en smula eller liknande kommer han i ren panik ;) MAMMA!! Jag måste ha lilla dammsugarn, han är så söt när han springer runt med den och sen pustar ut , åh nu fint mamma ! Älskade barn, du värmer våra hjärtan !

Stackars Felicia ser bara med ett öga, hon är en favorit bland myggorna och har jämt extremt mycket myggbett, hon måste ha gott blod :P tom på dagis säger dom att om det är en mygga inne så är den på henne, samma med fästingar, way? Hur som havet så har hon nu ett myggbett på ögonlocket som gör att hon knappt ser något pga svullnad, har blivit kallad boxarn idag på dagis och alla barn har oroat sig för liiiiila Felicia, vad har hänt? Gullungar !
Hämtade två glada idag, Loke bara springer och slänger upp dörren till Felicias avdelning, sen springer dom mot varann och kramas, värmespridare ! Träffade på Hanne och vi ska ses på fredag, var alldeles för länge sen nu, Mio fyller ett år i december, den dag jag förstår var tiden tar vägen ska jag berätta det för er...

Handlade mat och tog bussen hem, träffade Jessica och Embla på stationen och hann bara prata en kort stund innan vår buss kom och fastän dom skulle till grind så åkte dom med oss och gick extra bit istället för att hinna snacka :P barnen satt alla tre på ett säte på bussen, Embla känns både äldre och större än Felicia men de är nog så, vår tjej är liten.

Nu ska jag tvätta bort min lilla mask sen kolla hur det går för Erik :)

msn

Jag har inte loggat in på msn på ... hmm... LÄNGE. Flera månade , minst! hade nästan glömt att de fanns ;) nejdå. Men idag så... snackar med Helena, snart dags för dom också, babyboom i norrtälje i höst / vinter, det är kul! Vi är roliga, lyckas som sagt alltid åka buss itllsammans, till och med i fredags fast ingen hade dagis då, vi bara är igång samtidigt jämt :P

Vem sa vad?

Nu mår jag illa, för mycket godis och för fort drucket kallt vatten... dessutom lär jag precis när jag tänkt somna behöva gå och kissa, vem sa att livet vad underbart!? kan det varit jag? naj tror icke det :P

Livet

Rubriken låter ju allvarligare och serigösare än jag tänkt göra det här inlägget ;P serigösare, så kan det serigöst inte stavas??

Har hämtat upp en stor skål godis, en flaska bubbelvatten och ett bra humör, nu ska jag surfa runt, få insperation och kanske sova en sväng, vem har sagt att livet inte är underbart då och då ;P

Kalle

bebisen i min mage heter Kalle, det bestämde Loke så fort han förstod att det var en bebis där i, om han nu förstår det ;) Ibland verkligen dumhuveförklar han oss och som för att bevisa att han inte tänker gå på nå sånt dumt som att de är en bebis där i så kontrar han med att han har en Kalle bebis i ryggen ;)

Att det kanske är en flicka bryr han sig inte om, Kalle var namnet ;P Det har gått så långt så alla runtomkring inkl oss själva kallar allt vad magen är för Kalle, när kalle kommer, hur är det med Kalle? gick det bra hos bm med Kalle osv ;P

Kalle är en livlig bebis som terrar sin mamma med foglossning som gör mej gråtfärdig om eftermiddagarna, jag drömmer mardrömmar om att jag är ute på promenad eller skivar ost och vaknar av att jag gråter, då har man ont...!



Den stora frågan är, hur ska vi kunna vänja oss av med Kalle för inte hade vi tänkt det som namnförslag inte men nu, ja nu vet jag inte, stackars tjej om det är det, kommer få heta Kalle upp i skolåldern...

Haha, shit tjatigt inlägg, någon som orkar räkna hur många ggr det står KALLE ;)

Igår,

Söndag igår, efter lägenhetsvisning som förövrigt gick över förväntan och om allt går som de ser ut nu kanske jag snart kommer ha farmor och farfar 100 meter från dagis, hur lovely vore inte det? Tänk om dom flyttar innan jag får bebis, då kan jag lämna barnen halv tio och sen gå förbi där och äta lite frukost om jag vill ;) sluta dagdrömma nu Anna :P

Vidare mot sthlm sen efter hamburgare på vickningen, Linn och Daniel var här i lördags och åt lunch och den lilla förälskade helt ombytta Linn ;) Glömde sin väska här , uppe i det blå är hon allt , hon som aldrig glömmer saker ;) vi var så snälla så vi mötte upp dom i täby centrum och vad gjorde det mej? Ingenting :D fick köpa en ram på gallerix till mitt tapetprov som kom i förra veckan (blev såå fint) små pryls på panduro till barnens rum och vattenfärger till dom.

Fikade och hade det trevligt... Erik och barnen hade åkt till råda och lekt gärnet... ! och när jag kom hem efter att ha stannat på middag hos mamma och pappa sov dom gott i sina sängar, jag såg klart på ensam mamma söker sen blev det te och sängen :)


Idag lämnade jag två glada på dagis, tänk hur mycket det kan ge för dagen :) hämtade min cykel som blev kvar hos Jessica i torsdags och efter lite snicksnack där cykla jag hem, la mej här och åt frukost och sen har jag legat där jag legat...


Var hos barnmorskan i torsdags och fick reda på vad jag trodde, mitt järnvärde är toooo loooow därav all trötthet så jag skulle äta dubbla doser morgon och kväll samt folsyra men jag är så snål och järn är så dyrt så jag köpte inget och det är något jag ångrar nu ;) Får nog ta mej iväg senare och köpa iaf, så här trött kan man ju inte vara... jag som skulle dammsuga och pyssla med nya sakerna idag...!

Jag har gett upp ;)

Totalt ointresserad och okunnig inom allt vad design och fotofix på dator heter... eller ointresserad vet jag inte men har aldrig haft ork och tid att sätta mej in i det... skulle gärna vilja kunna så enkla saker som jag knappt vågar skriva här men ni vet, ha en sak i färg och resten svartvitt på ett kort, så dålig är jag på det men har iofs aldrig försökt heller...

Aja, har lagt ner 20 min av mitt liv nu till att få ny design här på bloggen men blev inte som de skulle så jag gidde upp, någon som känner sig manad att göra en till mej? Jobbiga är bara att jag inte ens vet hur jag vill den ska se ut... inte för rosa men ändå lite tror jag ;) stilren med bilder på lite heminredning, barnen och kanske oss vuxna också (känns inte alls konstigt att skriva så) vuxna alltså ;)

Ibland på kvällarna måste jag och Erik ta två glassar på raken eller något annat man inte fick som liten bara för att få oss att förstå att nu är det vi som är vuxna ;) två barn och ett till på väg verkar inte räcka :P

Söndag

10.47
Satt precis ute i solen i lä mot förrådet på ett sittunderlag och bara njöt av hösten, Loke lagade godis som han bakade ut med kavel och han och jag åt medan Erik bara fick en banan ;) Bra med en son som man baka godis utan ingredienser och allt :) Idag stod det träff med Veronika & Alexander på schemat men de blev lite ändringar och nu när filifjonkan vaknat ska jag åka på lägenhetsvisning med farmor och farfar och restrerande familj ska ut till Marjum , plocka svamp och leka ute.

Inte skrivit på länge men nu har min nya dator kommit och jag kan ligga ner och blogga istället, då funkar det, min kropp har inte varit och leka med sista tiden så att sitta upprätt en längre stund har inte varit att tänka på...!

Nej, nu kom en busig Loke in så vi ska busa, eller nej han vari inte loke , visst en hund... ;) Erik krattar ute, mysigt höstgöra :)


Vet ni?

Vet ni vad jag gjort? Eftersom Karin verkar segare än en äkta svensk seg cola så har jag hunnit tvätta alla fönster, speglar och vintrinskåp på nedervåningen, okej, bara insidan men de känns så mycket fräschare och luktar gott också :) Nu kan jag njuta av det idag om jag inte orkar annat, för alla fingeravtryck lär jag ju inte sakna då dom lär komma snart igen, titta där kommer moster, titta farfar kommer, titta mormor, nu kommer didjus (Linus) Faster Anna kommer, En katt!! osv ;) tror ni fattar ;)

I love lemon in the air.

Saker förändras

och förbättras, Karin är på väg hit med frukost, jag har ätit några kakor för att få upp sockernivån medan jag städade undan från vårat kvällsmys från igår  i köket. Har gått runt och kollat här hemma och insett att det är städat överallt , bara dammsugning och lite damning som behövs men orkar jag inte så gör det ingenting för det är sånt härligt som försvinner så fort mörkret lägger sig och man tänder lite myslampor :) dessutom är det mulet ute idag så jag slipper se det nu också, lovely för en tjej som inte har ork att städa.

Har lite funderingar på om vi ska ta oss upp till farmor och farfar idag , saknar dom så det gör ont i mitt hjärta, det är bara det att det inte bara är att ta sig dit, är väl en mil eller lite till och dåligt med bussar går men man kan åka en bit och sen gå sista biten, får se vad känner tycker när hon kommer... kanske åker upp efter lunch, då kan Erik hämta oss efter jobbet och vi behöver bara ta oss en sträcka själva, det är great :)

Ha en bra dag, det ska jag ha! Nyköpt frukost, kakor skulle hon köpa och sen har vi planerat bak... Härlig Fredag!

Fredag 5 September

En sån här dag, en dag då jag vaknade och bestämde mej för att storstäda, bädda rent och tvätta och sen få njuta av helgen, en sån dag jag vaknade med ett leende av att Loke satt på en pall bredvid Felicias säng och läste saga för henne, en sån dag jag älskar min familj lite extra, om man nu kan det!? :)

Jag duschade, bäddade ur och slängde i en maskin men redan nu är orken slut... jag är hungrig men har precis borstat tänderna så ingenting känns särskilt lockande men ska endock försöka snart tror jag... något måste jag ha.

Skriver om gårdagen senare , den var rätt kul ;)

Hemma igen

Efter en effektiv morgon med sova till nästan åtta, dusch och påklädning av samtliga, städning och frukost, promenad till dagis i regnet dragandes på en vagn med ståbräda och en cykel i andra handen, lämnning och sen cykling till coop för att handla middag och sen cykla igen så är jag äntligen hemma i mitt torra och varma hem !

Igår var Karin här nästan hela dagen, vi lekte, softade som små potatisar i soffan och gjorde chokladmuffin med glasyr och strössel på, mycket uppskattat av Loke :) Barnen åt dock inte ens en halv i var sen när vi fikade men jag tror dom tyckte de va gott, bara inga gottegrisar när det gäller sånt som mamma och moster ;)

Åt middag innan Erik kom för barnen var så hungriga, Loke drog i mej "jättehungrig mamma, kom nu äter vi" kunde inte motstå det så Erik fick äta själv medan jag gick upp och vilade... låg till sju när barnen somnat... känner mej hemsk som gör så men jag har så ont när dagen har gått så länge så jag kan inte göra annat...! Idag ska jag försöka vila nu och inte ge mej på någon städning så vi kan vara hela familjen ikväll, så som det ska vara!

2 September - tiden går fort

Idag låg vi i sängen till halv nio, barnen låg och kramade mina händer och jag sov till och från... så seg. Nu har vi hunnit med mys i soffan med välling och påklädning så nu kan väl dagen börja ... !

måndagskväll

Direkt när Erik kommit hem tog jag mej uppför trappan och la mej i sängen för att vila... hade lite dåligt samvete då han jobbat hela dagen och dessutom är förkyld men jag hade lagat mat och dukat så det var bara för dom att äta..! Jag åt uppe i sängen, Erik kom upp med en tallrik till mej, han tänker jämt på att jag ska ha det bra, jag älskar honom!

Barnen har varit trötta och somnade lite efter sex i soffan så när jag kom ner möttes jag av det här

 Fina älskade barn, senaste veckorna är det hans pussel som ligger varmast om hjärtat och får sova hos honom :)

Ikväll blir det lugnt, tv och kanske nå gott att äta, precis vad vi behöver.

När,

När jag låg på golvet i lekrummet och lekte häst med barnen och hade dom båda två hoppandes på magen skrikandes yiehaa såg jag det här, löven börjar få fin färg nu... åååh va jag längtar till dom ligger överallt, när man kan gå och plocka och ta med sig hösten in och ta fina höstkort! roliga när vi lekte häst var att jag rätt som det var va en anka och att Loke skulle kedja fast mej, bara fantasin sätter gränser :)











Mina nya blommor, allting är inte riktigt klart, krukorna ska torkas av ifrån jord och lite piff ska i men kunde inte vara ute en sekund längre igår, var så sjukt mycket mygg ute, har myggbett i hela huvudet efter den korta stunden, mamma och pappa kom förbi en sväng och kollade när dom ändå var på promenad och dom tyckte det var fint iaf :) Den sista bilden är den största krukan, inte lätt att bedömma rätt storlekar på bild...!

Idag har jag fått flera sms av Erik där han skriver att han saknar mej så mycket och att han längtar efter att få komma hem till oss, det värmer i mitt frusna hjärta som förövrigt har tinat, måste hjälpt att höja värmen här inne :)

Bättre

Allting känns lite bättre nu, tvn stängdes av och jag och Loke hjälptes åt att laga lunch, han tycker det är så roligt och han äter bättre då och det gjorde han verkligen, när F vaknat åt dom som hästar båda två så nu är dom pigga och glada :) Vi har myst i soffan och jag har läst en hel drös sagor, ramser och barnsånger, det tycker dom om båda två och det är så härligt att ha ett barn på varje sida om sig när man läser saga!

Just nu radar Loke upp alla sina pusselbitar på rad sen kommer traktorn och hämtar dom med skopan och lägger dom på en kärra... Felicia sitter här hos mej, fortfarande lite småtrött...!


Någon från försäkringskassan?

Är ni någon därifrån som läser här så grattis, jag kan inte hålla det inom mej längre, jag kan inte leva med någon fasad.

Jag har FÖRJÄVLIGT ONT. Idag har barntv inte stängts av än, bolibompa går om och om igen, JAG KAN INTE LEKA MED MINA BARN!! Felicia sover som tur är fortfarande men lär vakna när som helst, Loke varvar tv med pussel, säga åt mej att inte somna på golvet och leka med traktorer, jag känner mej SOM VÄRLDENS SÄMSTA MAMMA.

Snart är det lunch tid, vet inte vad jag ska ge mina små, makaroner och färdig köttfärssås, KAN MAN VARA EN SÅ DÅLIG MAMMA ATT MAN GER DOM DET TILL LUNCH?

En dålig dag, jag grät när jag ställde mej upp från golvet, min rygg knäcker mej men de märks att jag lever för jag känner varje hjärtslag i hela ryggen. Kan inte sitta här mycket längre , ska värma mej en värmekudde och lägga på ryggslutet.

DET ÄR KALLT!


....

Jag hatar att vara förkyld... fastän jag duschade imorse så känner jag mej inte fräsch...

Har en liten plan till överraskning till Erik, snart är det höst och älgjakt, kylan kommer med den och då vore det ju kul att kunna använda vår bastu som Erik ÄLSKAR ! Problemet är bara att den just nu och sen vi flyttade in har agerat som förråd, har använt den en gång tror jag bara... lite tråkigt så till älgjakten ska jag städa ur den och sen köpa ett bastusett med termometer, vattenbehållare och allt sånt där man ska ha när man badar bastu ;) slå in det och överraska honom, han kommer bli jätte glad det vet jag och jag lever för att göra honom glad :)

Bebis gos

Felicia somnade i min famn nyss, det är inte vardagligt direkt så jag var tvungen att sitta och njuta en stund innan jag la ner henne under täcket i vagnen ... ! Har hängt tvätten jag la i imorse så nu kan jag känna att jag gjort nå vettigt idag även om jag inte gör något mera ;) Nu ska jag mysa ner mej i soffan med Loke, han är småtrött och på myshumör (hoppas jag) funderar dock på att hämta posten först så kan man bläddra runt i reklamen och kolla om de finns nå kul att köpa denna veckan =)

Pannkakslunch

Blev precis bjudna på pannkakslunch hemma hos Karin och Patrik, tråkigt nog sa vi nej tack då vi inte är helt krya... Loke har blivit förkyld idag också, han som klarat sig till nu !

Så tråkigt med sjukdomar, vi skulle ju ha träffat Veronika för en heldag i fredags och en träff med Jessica och barn var också inplanerad men men, flera dagar kommer, hoppas på en frisk höst!
 
Frukosten är precis avklarad, (färsk macka med smör, ost och marmelad och varm choklad) barnen fick vatten, oboy känns som jag inte vill ge dom än, bara socker ju... har suttit där sen jag skrev sist, över en timme, Loke är en riktig långsamätare, har så mycket att prata om medan han äter, flygande drakar, shrek och dessutom är ju alltid mackorna bilar eller några djur så går mackan sönder måste man byta däck osv, dom har bekymmer dom små också ;)

Jag har ju inte visat vad det var i paketet jag fick av Karin i förra veckan så här kommer det :)

 Haha, syns att jag diskat också, med magen ;)

 Hjärta!

 Rosa med stjärnor och månar :)

Smycke för gravida. Innuti smycket finns en xylofon som avger ett speciellt svagt ljud när kvinnan rör sig. Bärs långt ner på magen och från ca 20:e graviditetsveckan kan barnet höra och känna igen ljudet... Även sen när det kommer ut kan det lugnas av det vid amning. Har önskat mej länge, så fina :)



nu är hösten här, du är välkommen ! Lokes nya skor.

1 September - Ny fräsch vecka.

Eller fräsch vete sjutton, snorig värre verkar den vara ;) Härligt va?! I onsdags när jag hämtade barnen och vi skulle åka upp till lekrymden med kicki och barnen märkte jag att Felicia inte var som hon borde... avbokade med kicki och hem och tog tempen istället som visade på nästan 40 grader... inte så kaxig kicka då inte...!

I torsdags fick barnen vara hemma båda två, Kände att jag behövde lite tid med Loke så han fick vara hemma han också, vi gick på stan tillsammans med Karin och Patrik, köpte skor till Loke till hösten, försökte få min dator lagad dock utan resultat, Patrik köpte gitarr och nya skor han också... avslutade det hela med en god lunch på stadt, lasange =) Karin bjöd på efterrätt så blev en biskvi till där, dom är goooda :)

På kvällen var Linus här och åt, skruvade isär hela min dator och hade sen kul när han skulle lyckas få ihop den igen ;) utan resultat där också tråkigt nog... får lämna in den när pengar finns! Var iaf kul att ha honom här, Loke älskar verkligen honom och dom såg på film och Loke fick vara vaken ända till nio, behöver jag säga att han somnade lätt sen?!

I fredags var Erik hemma och pappaledig, Felicia var värre och hade inte sovit bra på flera nätter så bokade läkartid till henne till tio, hon har som prickar lite överallt också (ser nästan ut som vattkoppor) men var "bara" en elak virus infektion hon fått, öronen var röda men ingen inflammation vilket GLADDE oss då hon alltid råkar ut för det. Fördrev tid på stan sen, köpte oss vin och billabong, en ny skötväska *kul* och lite annat... till de var dags att gå till Bm och lyssna på Kalles hjärta och mäta magen, alltid kul!
Handla kvällens meny sen och på eftermiddagen kom Linn och sa hejdå och kramade på barnen, hösten är här nu känner jag när alla återgår till sitt, hon är nu i örebro igen, sommaren går fort!

Lagade mat sen hela eftermiddagen och vid sex kom Anna , Ingegerd och Gunnar på trerätters avskedsmiddag för Anna

Förrät var lite tapas, calamares med sötsur sås, ungsbakad brie med tomater, paprikor och basilika täcke, chips och oliver som vi drack välkomms billabongen till, Loke tyckte det var jätte kul och spännande att få dricka ur champangeglas :)

Huvudrätten blev köttfärsbiffar med feta och soltorkade tomater, grönpepparsås, potatis och en råkostsallad med morötter, äpplen och apelsiner!

Efterrätten blev en gino på björnbär, hallon, vinbär och blåbär med ett härligt täcke av vitchoklad och en kula glass till :)

Allting blev jätte gott och jag tror alla var nöjda med kvällen, när dom äldre åkt hem baka vi ner oss i soffan, åt godis och pratade barndomsminnen, VI KOMMER SAKNA DEJ ANNA!!

På lördagsmorgonen vid åtta när barnen vaknade blev dom glatt överraskade över att faster låg och sov i soffan, vi åt god frukost och njöt av dom sista timmarna vi fick med Anna fram till jul... tänk när hon kommer hem, då har vi en till familjemedlem... *overkligt* byggde duploton och sjöng och dansade...!

Resten av dagen var lugn, vi åkte och handlade lite smått , åt tidig middag redan fyra och sen somnade barnen tidigt... vi höll också på att somna, sjuka som vi blivit båda två men vi myste med lite calamares och godis innan jag däckade :P

Igår var Felicia äntligen bättre!! Vi ägnade dagen åt tomten, klippte gräset, rensade i förråden och i rabatten, krattade och hade oss så när vi var klara åkte vi och lånade häcksax av mamma och sen vidare till blomsterlandet och köpte oss höstblommor, som jag längtat efter det! Middag åt vi i marjum, lasange och efterrätt, bästa sättet att avsluta en vecka, dock var barnen jätte trötta så åkte hem redan sju när dom somnade :) Kvällen gick till att klippa alla häckar på tomtenoch plantera dom nya blommorna så nu är det fint här ute *kul* nu ska vi bara slänga ut lite gräsfrön så det får komma allteftersom :) Erik och Loke byggde en kompost i lördags så nu har vi det också, skönt!
Rensade garderober igår också så till uff skickade vi två stora säckar *älskar*

Avslutade veckan i soffan med avovcado, clementinar och mazariner =)

 Våran swisch från förra veckan, goood :)

 lära disa hur man gör

 Förräten i fredags.



Vi kommer sakna dej Anna, Älskade faster, syster och svägerska, du är så mycket för oss, älskar dej!!

 Felicia, alltid på väg någonstans :)

RSS 2.0