Hurtig mamma =)
Vaknade glad fast det är måndag ;) Måndag betyder ju att de är en vecka kvar till nästa, att man får äta gott framför tvn på kvällen för att fira att måndagen är över + att vi ska duscha + basta ikväll =)
När jag lämnat barnen cyklade jag och storhandlade på willys, iaf om man har i tanke att jag skulle ha hem allt på cykeln, 4 FULLA plastpåsar blev det... men hem kom jag ;) Träffade på Carro där, så kul för va länge sen så vi snackade så jag insåg när jag kom ut att jag varit där inne över en timma :P Fick med mej mycket gott hem men får handla imorgon också för listan kryllar fortfarande av saker som inte kom med hem.
Höll på att cykla omkull på väg hem, pappa ringde så pratade med honom och hade en stor påse på varje styre och dessutom har jag knappt luft i däcken så liiiite vingligt är det, cyklade iaf rakt in i bommen här nedanför med en av kassarna , haha. Man ska inte prata i telefon medan man gör nå annat ;) lyckades parera iaf och det enda som hände var att samtalet bröts , haha.
varit så sugen på nya soffkuddar länge nu så lämnade hälften av maten på cykeln och släpade mej mej resten in på Jysk där jag hittade kuddar vi tittat på förut så nu är det fint här i soffan, lite mer höstfeeeling =) Lite nytt till köket fick följa med också så bilder kommer senare :)
det luktar gott här hemma, när jag kom hem satte jag på bra musik, tände ljus och ställde mej och bakade =)
denna limpa =) såg så god ut och Leila brukar ju inte göra äckliga saker så nu väntar jag på att klockan ska ringa så jag får lite frukost / lunch i mej :) Jag och Carro köpte två varsina chokladkakor så helt tom i magen är jag inte ;) Åt en clementin nu också, dom luktar lika gott som dom smaker - Kär i hemtrevliga dofter =)
Här kommer iaf recepten, prova vettja :)
Ingredienser
4.5 4.5 dl filmjölk
1 1 dl mörk sirap
1 1 dl vetekross
1 1 dl rågkross
1 1 dl havregryn
2.5 2.5 dl grovt rågmjöl
3 3 dl vetemjöl
1 1 dl linfrön
1 1 dl solrosfrön
1.5 1.5 tsk salt
1.5 1.5 tsk bakpulver
1.5 1.5 tsk bikarbonat
2 2 tsk brödkryddor
1 1 dl hasselnötter
1 1 dl torkade fikon
1 1 dl russin
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
3. Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.
4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
5. Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.
Mumsfilibabba!
Mumsfilibabba!
vilket drömbak! varje dag tänker jag i alla fall minst en gång på brödhyllan hemma på ica och på att baka. ska nog samla på mig lite ingredienser och slå till på en sån limpa som du gjort Anna :)
fattar inte att spanjorerna inte är less på alla baugetter...
pussar och kramar till mina favoriter!
är glad för jag har Internet hemma nu'